Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,εχω 2 router στο 1 θελω να συνδεσω ενα laptop στο ισογειο στο αλλο εχω ενα pc στον 3 (μεζονετα) εχω παρει αυτο http://www.skroutz.gr/s/3157330/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-AV500-Powerline-Adapter-with-AC-Pass-Through-Starter-Kit.html

το εβαλα στο ισογειο με το laptop και παιζει αλλα μου ξεσυνχρονιζει το αλλο router στον 3 τι φταιει?το σπιτι εχει ενα ρολοι αλλα ο καθε οροφος εχει δικο του πινακα με ασφαλειες κλπ αν παιζει καποιο ρολο αυτο,το ρευμα ειναι τριφασικο. help! :confused:

Δημοσ.

Καταλαβα καλα προσπαθεις να συνδεσεις δυο ρουτερ στην ιδια γραμμη, αν ναι, τοτε αυτο δεν γινετε, μονο ενας ρουτερ μπορει να συνδεθει στην ιδια γραμμη

Δημοσ.

για να πετυχει πρεπει να ρυθμισις το ρουτερ το ενα να γινει γεφυρα στο ρουτερ γεφυρας θα το συνδεσεις με ενα καλοδιακι λαν και οχι το απλο τηλεφωνου και εισαι οκ αυτο εχω κανει εγω στο σπιτι και ειμαι οκ

Δημοσ.

ναι 2 router ηθελα να συνδεσω, αρα χρειαζομαι αλλο 1 απο το παραπανω για το pc?

Αν η παροχη ειναι τριφασικη για να παιξει πρεπει τα δυο αυτα μηχανακια να ειναι στην ιδια φαση, αλλιως παπαλα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα συγκεκριμένα Powerline παίζουν σε τριφασικό και, αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα είναι με τα 2 router που δουλεύουν ταυτόχρονα στο ίδιο δίκτυο.

Ο @soteras έδωσε τη σωστή λύση. Το δεύτερο router πρέπει να συνδεθεί με το πρώτο με καλώδιο δικτύου (μέσω των 2 powerlines) και να ρυθμιστεί ώστε να παίζει ως απλό switch και Access Point.

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα συγκεκριμένα Powerline παίζουν σε τριφασικό και, αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα είναι με τα 2 router που δουλεύουν ταυτόχρονα στο ίδιο δίκτυο.

Ο @soteras έδωσε τη σωστή λύση. Το δεύτερο router πρέπει να συνδεθεί με το πρώτο με καλώδιο δικτύου (μέσω των 2 powerlines) και να ρυθμιστεί ώστε να παίζει ως απλό switch και Access Point.

Αυτο θα δουλεψει σιγουρα μιας και ειναι δοκιμασμενη τακτικη.

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο repeater ώστε να αυξήσω το σήμα στον 2ο όροφο.Το βασικό ρούτερ βρίσκεται στον πρώτο...Θα ήθελα η λήψη/αποστολή σήματος να είναι ασύρματα.Κάποια φθηνή επιλογή μέχρι 40Ε

Δημοσ.

τα powerlines τα συνδεω με τα ρουτερ και θα πρεπει να ρυθμιστουν να παιζουν switch και Access Point (κανα λινκ να δω πως γινετε αυτο?)σωστα?και το pc/laptop με τι τα συνδεω θελω αλλα 2 powerlines? γιατι θελω να ειναι ενσυρματα.

Δημοσ.

Από το modem/router με το οποίο συνδέεσαι στο πάροχο, θα φύγει ένα καλώδιο δικτύου και θα συνδεθεί στο 1ο powerline.

Κατόπιν το 2ο powerline θα συνδεθεί με καλώδιο δικτύου με το άλλο router, σε οποιαδήποτε θύρα LAN. Καλύτερα στη Νο1 γιατί μερικές συσκευές είναι παράξενες και ζητούν αποκλειστικά αυτή.

Σε αυτό τώρα οπωσδήποτε θα κλείσεις τον DHCP server και θα του ορίσεις μία σταθερή διεύθυνση, στο ίδιο εύρος με του αρχικού modem/router αλλά έξω από την περιοχή απόδοσης διευθύνσεων (DHCP Pool).

Για παράδειγμα, αν το αρχικό modem/router έχει διεύθυνση 192.168.1.1, βάλε στο άλλο router σταθερή διεύθυνση 192.168.1.11 με αντίστοιχες Gateway & DNS του αρχικού modem/router (192.168.1.1).

Προτείνω, αν υπάρχει τέτοια επιλογή, να βάλεις το 2ο router σε Bridge mode.

Επίσης, για να μην υπάρξει ποτέ κάποια διένεξη στην απόδοση διευθύνσεων, όρισε στον DHCP server του αρχικού modem/router περιοχή διευθύνσεων 192.168.1.100-192.168.1.200 (ή όποια θέλεις) ώστε οι υπόλοιπες να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως σταθερές.

Όλες οι συσκευές θα συνδεθούν ενσύρματα στις υπόλοιπες θύρες LAN των 2 routers και, είτε θα παίρνουν αυτόματα διεύθυνση από το αρχικό, είτε θα τους ορίσεις σταθερές.

Αν θέλεις να εκπέμπουν και τα 2 router ασύρματα, θα βάλεις και στα 2 ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας, αλλά διαφορετικό κανάλι ±5 ψηφία.

Αν για παράδειγμα το ένα έχει κανάλι το 6, στο άλλο θα βάλεις το 1 ή το 11.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...