Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις ήμουν έτοιμος να πατήσω αγορά. Τι εννοείς θέλουν νέα μητρική. Με αυτή που έχω εγώ θα έχω πρόβλημα? Δεν την λες και παλιά...

Στο Corsair 300R και λογικα στα περισσοτερα κουτια με USB3 θυρες μπροστα στο κουτι, η συνδεση πανω στην μητρικη γινεται και για τις 2 θηρες με 1 καλωδιο το οποιο καταληγει σε 24pin βισμα πανω στην μητρικη, εμενα πχ. η παλια μητρικη (1156) δεν ειχε και αυτοματος δεν λειτουργουν ουτε σαν USB2. Αρα πρεπει να δεις αν η μητρικη σου υποστηριζει κατι τετοιο αλλιως εχεις τις εξης επιλογες

1) Κουτι με USB2 μπροστα

2) Ανταπτορα απο εξωτερικο (η αν εισαι τυχερος και τον βρεις καπου Ελλαδα) με αρκετη υπομονη χρονικα

3) Αλλαγη στο μελλον μητρικης-cpu.

Απ οτι ειδα (ας με διορωσουν αν κανω λαθος) δεν υποστηριζει καν USB3 η μητρικη σου, αρα οι μπροστινες θηρες αν ειναι USB3 πανε αχρηστες.

Παντως περα απο αυτο, το 300R ειναι υπερ-αριστο σε ολα του και με πολυ καλες προοπτικες για μελλοντικες αναβαθμισεις.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η μητρική  που έχω υποστηρίζει κανονικά usb 3. Έχω συνδέσει κανονικά σκληρό δίσκο αλλά από την πίσω μεριά του παλιού κουτιού.

Για μπροστά θα έχω πρόβλημα? Για πείτε ρε παλικάρια!

Δημοσ.

Aν μητρική σου δεν έχει εσωτερικο 24πιν βίσμα για usb3, που νομιζω ότι δεν έχει ,τοτε θα χρειαστεις ένα τετοιο αντεπτορα και οι θυρες θα λειτουργουν ως Usb2...

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.810886

Μετατροπεις υπαρχον και πολυ φνητοτεροι στο ebay αλλα θα αργήσουν να έρθουν...

bFC08.jpg

Δημοσ.

Τρελαινεστε ολοι με το usb3 λες και μας ειναι αμεσα απαραιτητο feature.. Θελει χρονο ακομα το usb3..

Παρε το 300R και θα σαι υπερ-ευχαριστημενος.. οπως και με ολα τα corsair..

• Like 1
Δημοσ.

Τρελαινεστε ολοι με το usb3 λες και μας ειναι αμεσα απαραιτητο feature.. Θελει χρονο ακομα το usb3..

Παρε το 300R και θα σαι υπερ-ευχαριστημενος.. οπως και με ολα τα corsair..

Απαραιτητο δεν ειναι...Αλλα αν σκεφτεις οτι η αγορα εχει γεμισει με φθηνα usb3 στικακια και οι τιμες των σκληρων εχουν πεσει, τοτε ναι, αξιζει να εχεις μεγαλες ταχυτητες! :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αύριο μου είπαν ότι φτάνει το κουτί που παρήγγειλα, οπότε σκέφτομαι να ξεκινήσω μόνος μου την μεταφορά από το παλιό στο νέο κουτί. Τελικά πήρα το corsair 300r γιατί το άλλο θα αργούσε πολύ να έρθει και με τα μεταφορικά μου έβγαινε +20€. 

Θα ήθελα την βοήθειά σας για το πως να κάνω την εγκατάσταση κυρίως της μητρικής, cpu. Κάρτα γραφικών, μνήμης και σκληρών δίσκων έχω ξανακάνει, οπότε δεν θα δυσκολευτώ. Αλλά για τα πρώτα δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ. Δε νομίζω να κάνω καμία κουτσουκέλα και να αχρηστέψω τίποτα?

Τι θα χρειαστώ πέρα από κατσαβίδι?

Aν μητρική σου δεν έχει εσωτερικο 24πιν βίσμα για usb3, που νομιζω ότι δεν έχει ,τοτε θα χρειαστεις ένα τετοιο αντεπτορα και οι θυρες θα λειτουργουν ως Usb2...

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.810886

Μετατροπεις υπαρχον και πολυ φνητοτεροι στο ebay αλλα θα αργήσουν να έρθουν...

bFC08.jpg

Δηλαδή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχω μπροστά usb3 με την μητρική που έχω? 

Δημοσ.

Δηλαδή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχω μπροστά usb3 με την μητρική που έχω? 

Θα χρειαστείς κατι τετοιο

http://www.ebay.co.uk/itm/USB-3-0-Motherboard-19-pin-Internal-Adapter-to-2-Male-3-0-Type-A-Cable-External-/271125054245

με το μειονέκτημα οτι θα πρεπει να βρεις ένα τροπο το καλώδιο να βγει εκτός κουτιού και να συνδεθει στις πίσω θύρες της μητρικής... 

Δημοσ.

Εδω υπαρχει ενας οδηγος για την συναρμολογηση. Αν τον ακολουθησεις δεν θα εχεις καποιο προβλημα

Ωραίος ο οδηγός, σε ευχαριστώ. Ωστόσο εγώ μπορώ (εφόσον είναι ήδη κουμπωμένα) να μην βγάλω από την μητρική, τον επεξεργαστή, την ψύκτρα και τις μνήμες. Σωστά?

Θα χρειαστείς κατι τετοιο

http://www.ebay.co.uk/itm/USB-3-0-Motherboard-19-pin-Internal-Adapter-to-2-Male-3-0-Type-A-Cable-External-/271125054245

με το μειονέκτημα οτι θα πρεπει να βρεις ένα τροπο το καλώδιο να βγει εκτός κουτιού και να συνδεθει στις πίσω θύρες της μητρικής... 

Από πίσω εγώ παίρνω κανονικά usb3. Δεν μπορώ να συνδέσω μια προέκταση από πίσω και να βγαίνει μπροστά?

Δημοσ.

Ωραίος ο οδηγός, σε ευχαριστώ. Ωστόσο εγώ μπορώ (εφόσον είναι ήδη κουμπωμένα) να μην βγάλω από την μητρική, τον επεξεργαστή, την ψύκτρα και τις μνήμες. Σωστά?

Ναι δεν χρειαζεται. Απλα θα μπορουσες να το δεις σαν μια ευκαιρια να καθαρισεις το slots και τον CPU Cooler

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν χρειαζεται. Απλα θα μπορουσες να το δεις σαν μια ευκαιρια να καθαρισεις το slots και τον CPU Cooler

Ίσως να το κάνω. Παίζει ρόλο ποια θερμοαγώγιμη πάστα θα βάλω? Έχω μια εδώ και κάμποσο καιρό (2-3 χρόνια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...