Προς το περιεχόμενο

Steam στο Linux - Πρόβλημα με ήχο

DrDeath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' αρχήν ελπίζω να το έβαλα στο σωστό section.

Το παιχνίδι  (edit FM 2014) στήθηκε μια χαρά και όλα δουλεύουν σωστά εκτός από τον ήχο. Ακούγεται διακοπτόμενος σαν να ανοιγοκλείνεις γρήγορα τα ηχεία.

Η διανομή μου είναι Arch 64 και χρησιμοποιώ την onboard κάρτα της GA-970A-UD3 (Realtek).

Το είχα σεταρισμένο με virtual κάρτα που συνδύαζε την onboard με την Soundblaster Audigy. Απομόνωσα τις κάρτες αλλά συνεχίζει το ίδιο.

Ίσως άσχετο αλλά παλιότερα μου έκανε το ίδιο στον flashplayer αν και με μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των διακοπών. Σε κάποιο αρχείο είχα αλλάξει το εύρος συχνοτήτων και είχε στρώσει. Αλλά ούτε θυμάμαι το αρχείο ούτε βρίσκω το link που είχα δει την ρύθμιση.

Δυστυχώς έχω μόνο το FM στημένο και δεν μπορώ να δοκιμάσω με άλλο παιχνίδι από steam. (Περιμένω να κατέβει το Team Fortress 2)

Any clues???

ΥΓ. Όση ώρα έγραφα το post και κατέβαινε απλά το TF2, έπαιξε από το steam ένας ήχος με τον ίδιο διακοπτόμενο τρόπο όποτε rename το thread σε Steam problem. Όταν και αν τελειώσει κάποτε το TF2 θα κάνω update.

EDIT: Λύθηκε το πρόβλημα δημιουργώντας ένα αρχείο ~/.alsoftrc ως εξής:

#~/.alsoftrc 

drivers = alsa

Το έκανε μόνο στο FM. Το TF2 έπαιζε κανονικά.

Επεξ/σία από DrDeath
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε pulseaudio πάντως δεν έχει πρόβλημα με τον ήχο. Να σε ρωτήσω σε full screen mode μπορείς να παίζεις κανονικά γιατί σε μένα όταν μπάινω σε full screen μου χαλάει την ανάλυση και το γραφικό περιβάλλον και θέλει μετά restart ο xserver.

Ναι όλα κανονικά σε full screen. Ακόμα και το alt+tab (αφού μπω σε steam μενου πρωτα) δουλεύει απροβλημάτιστα. Το μόνο bug που έχω βρει μέχρι τώρα είναι όταν πατάω το πίσω που άλλες φορές πάει κανονικά και άλλες μου βγάζει επιλογές σε ποια από τις προηγούμενες οθόνες θέλω να επιστρέψω. Δεν το έψαξα ακόμα μιας και είχα μεγαλύτερη όρεξη να παίξω παρά να ψάχνω πως θα γλιτώσω ένα κλικ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...