Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έβαλα πριν λίγους μήνες νόβα και έχει γίνει κανονικά η εγκατάσταση του πιάτου. Αν θυμάμαι καλά είναι 60άρι αυτό που δίνει. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν σηκώνει το συγκεκριμένο πιάτο, LNB με 2 ή 4 εξόδους.

Αν μπορεί ας απαντήσει μόνο κάποιος που ξέρει και το έχει δοκιμάσει για να μην προβώ σε άσκοπη αγορά νέου LNB. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Με οσες εξοδους κι αν βαλεις, το σημα δεν πολυαλλαζει. Αδυνατιζει λιγο αλλα αν εχεις καλο σημα στο μονο LNB, τοτε δε θα εχεις προβλημα αν βαλεις 2πλο/4πλο/8πλο.

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα πιάτου. Αλλα του δέκτη, δες στο setup εκει που λεει lnb - universal, άμα εχει επιλογείς για quattro, quad η dual. Τι θες να κάνεις ομως? Ταυτόχρονη θεαση σε αλλα δωματια δεν μπορείς να κανεις με την νοβα. Εκτος αμα αλλάζεις τον δεκτη θεση, καθε φορα.

Δημοσ.

Kανενας δεκτης δεν εχει "επιλογη για διπλο/quad/octo" LNB. Πού το ειδες αυτο?

Ολοι οι δεκτες του εμποριου υποστηριζουν single-dual-quad-octo LNB, συμπεριλαμβανομενων αυτων της ΝΟΒΑ απο τον πρωτο που εβγαλε ως και τον τωρινο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Ουσιαστικά σκέφτομαι να αλλάζω θέση στο δέκτη γιατί τα 10 ευρώ που είναι επιπλέον(αν θυμάμαι καλά) για ταυτόχρονη μετάδοση, δεν αξίζουν..

Απλά θέλω να μάθω αν εξασθενεί πολύ το σήμα, το dual ή quatro LNB. Η οικονομική διαφορά τους είναι πολύ μικρή, (ούτε ευρώ σχεδόν) οπότε αν είναι σκέφτομαι να πάρω quatro και να τελειώνω.. Απλά φοβάμαι μην μείνω χωρίς σήμα μετά....

Δημοσ.

Αν παρεις quattro θα μεινεις χωρις σημα :P Quad θες.

και btw γιατι οχι twin? Δεν φτανουν 2 εξοδοι απτο LNB, χρειαζεσαι περισσοτερες?

Δημοσ.

Φτάνουν οι 2. Απλά επειδή η οικονομική τους διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή, έλεγα μήπως να έπαιρνα quand. Οπότε λες dual για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; 

Δημοσ.

Το 60ρι πιατο ειναι αρκετα μικρο, αρα το σημα σου θα ειναι just-about και θα χαλαει ευκολα (πχ με εναν δυνατο ανεμο ή μια ελαφρια βροχη). Επειδη ειναι just-about λοιπον, καλο ειναι να μην αδυνατιζει κι αλλο ασκοπα. Εφοσον το 4πλο LNB δεν το χρειαζεσαι, πηγαινε σε διπλο για να εχεις εστω και λιγο πιο δυνατο σημα στα 2 σημεια σου.

Δημοσ.

Kανενας δεκτης δεν εχει "επιλογη για διπλο/quad/octo" LNB. Πού το ειδες αυτο?

Ολοι οι δεκτες του εμποριου υποστηριζουν single-dual-quad-octo LNB, συμπεριλαμβανομενων αυτων της ΝΟΒΑ απο τον πρωτο που εβγαλε ως και τον τωρινο.

Εγκυκλοπαιδικά το παρακατω.

Και όμως υπάρχουν δέκτες που δεν υποστηρίζουν diseqc. Εχεις δοκιμάσει να συνδέσεις δεκτη της νόβα με πολυδιακοπτη?? Θα πάθεις πλακα με την συμβατότητα που εχει. Οι νόβα κλειδώνει τους δέκτες της (ο Θεος να τους πει δέκτες).

Παραυατα δεν το ειπα για αυτο. Το ξερω οτι και οι panasat εχουν επιλογές και για αλλα LNB. Απλα ρώτησε απο που εξαρτάται η χρήση αλλου τύπου LNB και του εξηγώ οτι δεν είναι θέμα πιάτου, (οπως νομιζε) αλλα δέκτη και που να το βρει αμα χρειαστεί παραμετροποίηση. Ολοι οι δεκτες μεσα στο setup ζητανε τυπο lnb.

sky-guide-installer-setup-1.gif

menu_sat_c_band_setup_text__1a.jpg

14-3.PNG

Δημοσ.

Το diseqc ειναι αλλο πραγμα, δεν εχει ουδεμια σχεση με twin, quad, octo LNB, τα εχεις μπερδεψει.

Δεν χρειαζεται κανενα diseqc setting σε τετοια lnb. Σαν single LNB το δηλωνεις στο receiver.

Το διπλο lnb δινει 2 εξοδους για τον ιδιο δορυφορο και το diseqc δινει μια εξοδο με 2 ή περισσοτερους διαφορετικους δορυφορους. Ο φιλος εδω, δεν θα χρησιμοποιησει κανενα diseqc, καθως εχει ενα πιατο κι ενα LNB, αρα δεν τον ενδιαφερει η υποστηριξη diseqc απτο receiver. Και γενικα δεν χρειαζεται να κανει καμια αλλαγη στις ρυθμισεις του receiver αν αντικαταστησει το μονο lnb με διπλο/quad/octo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To diseqc το ανέφερα ''εγκυκλοπαιδικά'' όπως και λέω πιο πάνω. Πιο πολύ καθως οι δέκτες της νόβα είναι δύστροποι. Γνωρίζω πολυ καλα την χρηση του για λήψη πολλών δορυφόρων και δεν το ανέφερα για την περίπτωση του T/S. Αλλα σφαιρικά. Εχω βάλει παρααα πολλά μέχρι τώρα και εχω να βάλω ποσα αλλα. (Μακάρι γιατι τωρα ετσι οπως έχουν γινει τα πράγματα)

Υπάρχουν πολλοί δέκτες στην αγορά που απαιτούν τον τύπο του lnb και τα εμπεριέχουν στα μενου . Αν και ολοι οι συγχρονοι εχουν μονο Standard και universal η LNB 1, LNB 2 κτλ οπου και πρεπει να το δηλώσεις. Ναι μεν ειναι 2 η 4 lnb αντίστοιχα, ανεξάρτητα που εμπεριέχουν τις ku συχνότητες και τις 2 πολώσεις. Οπως ενα universal δηλαδή. Στα quattro ειναι πιο πολύπλοκο επειδη θέλουμε πολυδιακοπτη καθώς κατεβάζει 4 πολώσεις Η-V και H-L. Τωρα ο Νοβα δεν θυμαμαι τι επιλογές δινει. (τα setup τα κανει ο συνάδελφος στα μηχανήματα και εχω μίνες να το πιάσω) Μαλλον Universal και standard οποτε ναι, δεν εχει πρόβλημα. Αλλα δεν τους αρέσουν αλλες μαρκες τυποι και τοσο. Στο λεω αποδεδειγμένα. Με το τελευταίο firmware εχει καπως στρώσει.

Τέλος πάντων, δεν εχει νόημα να το αναλύουμε πιο πολύ. Δεν εχεις καπου λαθος, γνωρίζεις την θεωρεία, απλα δεν εγινα κατανοητός καθως αναφέρθηκα στο γενικά και οχι για το θεμα του Τ/S.

Φιλε blazar, η οποιαδήποτε επέμβαση μπορει να σε βαλει σε δυσκολίες καθως ο δέκτης της νοβα ειναι αρκετα περιορισμένος και δύστροπος. Περαν αυτου θα χρειαστείς και ενα καλό πεδιομετρο εαν θες αν εχεις τα σωστα αποτελέσματα και οχι στο περίπου. Όπως και το πιατάκι πολύ μικρο ως και οριακό, Μπορείς να μεταφέρεις το σημα μεσω του rf modulator που εχει σε ολο το σπιτι. Κατόπιν με κάποιο infrared extender (μεσω του rf καλωδίου) Θα εχεις και δυνατότητα χειρισμου του δεκτη και απο τα αλλα δωμάτια.

Καλό σας βραδυ

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ.

Βρε συ graphist, απλα στο ποστ #3 του εγραψες οτι το receiver πρεπει να εχει επιλογη για twin/quad/octo LNB. Δεν ισχυει αυτο , αδικα τον μπερδευουμε τον ανθρωπο.

Το quattro ειναι αλλο ζητημα και του το ξεκαθαρισα κι αυτο, χωρις να μπαινω σε αναλυσεις. Ειπα απλα οτι με quattro δεν θα εχει σημα στο receiver του για να το πιασει. Το τι κανει το quattro ξερω πολυ καλα, οπως και τα multiswitch, οπως και οτι σε ΑΥΤΗΝ την περιπτωση χρειαζεται η αναλογη δυνατοτητα απτην πλευρα του receiver. Aλλα αυτη η περιτπωση δεν αφορα το τοπικ, οποτε αδικα το αναλυουμε!

btw δεν υπαρχει λογος να μου λες ποσα LNB εβαλες και ποσα θα βαλεις ακομη. by default σεβομαι τοσο τη δουλεια σου, οσο και την προσφορα σου στο section, απλα σε αυτο το θεμα τοποθετηθηκες λαθος στην αρχη.

Δημοσ.

Μερικές φορές ο γραπτός λόγος δίνει άλλες εντυπώσεις. Καμιά φορά την πατάω και εγώ. Σημασία έχει να καταλάβει και ο ts.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Να αναφέρω πως η παραγγελία του διπλού LNB έγινε ήδη, οπότε ότι έγινε, έγινε τώρα! :P

Όσον αφορά το πιάτο και τον δέκτη, στο εξοχικό μου αγόρασα ένα πιάτο 90άρι και ένα LNB. Έκανα την εγκατάσταση κανονικά, δεν πείραξα τίποτα στις ρυθμίσεις του δέκτη nova και απλά έκανα ανίχνευση τα κανάλια και μου τα συντόνισε.

Γενικά είμαι άσχετος από αυτά τα θέματα, ξέρω ίσα ίσα τα πράγματα για να βγαίνει η δουλειά που θέλω. :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...