KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Εχω το εξης προβλημα. Εχω κατι ηχεια και τα εχω ρυθμισει 5.1 κανονικα. Το ενα το ηχειο καηκε αλλα δεν νομιζω να παιζει ρολο. Ποιο ειναι το παραξενο τωρα. Οταν βαζω μουσικη στο youtube, παιζουν και τα 4 μαζι με το woofer. Οταν βαζω ενα κομματι στο soundcloud, παιζουν μονο τα front και το woofer. Οταν παιζω σε καποιον player, οποιος και να ειναι αυτος, παλι μονο τα front με το woofer. Μπορει καποιος να μου το εξηγησει? Αν το ανοιξα σε λαθος να μεταφερθει διοτι δεν ηξερα που ακριβως να το ανοιξω.
ntg1980 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Όταν ακούς μουσική στο youtube, o browser σου αποδίδει τον ήχο, με βάση τις ρυθμίσεις των windows.Αν τα windows αναγνωρίζουν τον ήχο ως 5.1 by default, έτσι θα σου αποδίδεται.Στους players τα πράγματα όμως αλλάζουν! Πολλές φορές αποδίδουν τον ήχο με βάση τις δικές τους ρυθμίσεις.Πχ: Ένα DVD μπορεί στον Windows Media Player να σου δώσει 5.1 ήχο, αλλά με το PowerDVD να σου δώσει 2.1 ήχο, επειδή το έχεις ρυθμίσει να σου αποδίδει τον ήχο στερεοφωνικά, κι όχι Dolby Surround ή μέσω 6 speakers!Για έλεγξε τις ρυθμίσεις των player που χρησιμοποιείς?Y.Γ. Δε σου συνιστώ ν'αλλάξεις τον ήχο στους player που χρησιμοποιείς "μόνο για μουσική" σε 5.1Τα τραγούδια εξαρχής γράφονται στερεοφωνικά και αποδίδονται αποκλειστικά από 2 ηχεία (δεν αναφέρομαι στα videoclip).Το να έχεις 10 ηχεία, 5 που αποδίδουν αριστερό ήχο και 5 δεξί, δε θα σου μειώσει την απόδοση.Αν όμως αλλάξεις τον ήχο σε 5.1, θα (ψευτο)μοιραστεί ο στερεοφωνικός ήχος σε 5 ηχεία και θα έχεις χαμηλότερη ποιότητα ήχου!
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Αναλυτικοτατος μπορω να μπω και σε ευχαριστω. Αντε πες οτι ειναι ετσι με τον browser. Στο soundcloud γιατι παιζουν μονο τα 2? Αφου στον browser ειναι.
ntg1980 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Μάλλον είναι θέμα ήχου των ίδιων των αρχείων.Άλλωστε αν παρατηρήσεις, μιλάμε για "μουσική", δε μιλάμε για "βίντεο"! ;-)Και το Soundcloud άσχετα απ'το αν σου δίνει μουσική μέσω του browser, αποδίδει audio files, όχι video files!Aν ένα videoclip έχει 5.1 ήχο, ίσως και να στον αποδώσει. Αλλά ένα τραγούδι με 5.1 ήχο?Υπάρχουν, αλλά μιλάμε για απειροελάχιστες εξαιρέσεις που βγαίνουν σε limited editions από albums(& συνήθως είναι σε ξεχωριστά DVD, όχι στο ίδιο το CD).Αυτό κάτι σημαίνει!Βασικά αν το σκεφτούμε λογικά... 5.1 είναι ο ήχος.2 τα ηχεία που ακούγονται (+ το woofer που σου δίνει σκέτο μπάσο),καθότι μιλάμε για stereo sound εφόσον μιλάμε για μουσικήκαι τα άλλα ηχεία που αποδίδουν "κενό"... καθότι συνεχίζουμε να μιλάμε για απλό stereo sound! ;-)Aν τώρα μπεις στη διαδικασία να πειραματιστείς πως θα "μοιράσεις" τον στερεοφωνικό ήχο σε 5.1, το πείραμα σου μπορεί και να το πετύχεις, αλλά αυτό που θ'ακούς, δε θα σ'αρέσει. Είναι όπως σου'γραψα πιο πάνω "ψευτομοίρασμα"!Κι εγώ στον υπολογιστή μου έχω 5.1 ήχο, αλλά όταν βάζω CD ή ακούω mp3, ακούω ήχο μόνο από 2 ηχεία + το woofer. Μόνο σε ταινίες ακούω ήχο από όλα τα ηχεία. Δε θυμάμαι ποιο πρόγραμμα (έχω την ιδέα ότι ήταν o VLC Player) μπορούσε να μου δώσει ήχο σε όλα τα ηχεία όταν άκουγα mp3, αλλά... άκουσα 2 τραγούδια και απογοητεύτηκα.Αν ξέρει κάποιος άλλος κάτι παραπάνω, ας μας πει, επειδή μ'ενδιαφέρει "σαν ιδέα" όλο αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα