Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο είδος προγραμματισμού αξίζει περισσότερο για να ασχοληθεί κάποιος είτε για χόμπι είτε επαγγελματικά;

1.Ανάπτυξη mobile εφαρμογών

2.Ανάπτυξη mobile παιχνιδιών

3.Ανάπτυξη εφαρμογών για PC

4.Ανάπτυξη παιχνιδιών για PC

5.Δημιουργία kernel ή ROM για Android

6.Ανάπτυξη website

7.Κάτι άλλο

Δημοσ.

Δηλαδή αφενός να το μάθει κάποιος και να το ευχαριστηθεί αλλά και αφετέρου να βγάλει λεφτά από αυτό.

Aμα εισαι καλός και έξυπνος θα βγάλεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Aμα εισαι καλός και έξυπνος θα βγάλεις. 

Δεν φτάνουν αυτά! πρέπει να είσαι και "θρασύς" γιατί η ζωή δεν σου χαρίζεται και πολλές φορές θα δεις "άσχετους μπροστά σου" να κάνουν κάτι και εσύ να ψάχνεις ακόμα.

Προσωπικά ήμουν (και ακόμα είμαι αλλά έχω αλλάξει αρκετά στοιχεία) καλός (άνθρωπος) μέχρι "αηδίας", έβλεπα γύρω μου ότι μερικοί το εκμεταλλευόντουσαν έμμεσα αυτό.

Δεν μιλάω για δουλειά, φοιτητής είμαι!

Ποιο είδος προγραμματισμού αξίζει περισσότερο για να ασχοληθεί κάποιος είτε για χόμπι είτε επαγγελματικά;

1.Ανάπτυξη mobile εφαρμογών

2.Ανάπτυξη mobile παιχνιδιών

3.Ανάπτυξη εφαρμογών για PC

4.Ανάπτυξη παιχνιδιών για PC

5.Δημιουργία kernel ή ROM για Android

6.Ανάπτυξη website

7.Κάτι άλλο

1 / 3 / 6 Για Ελλάδα

Στο εξωτερικό το Game Developing (είτε Mobile είτε PC) έχει ζήτηση + αρκετά καλά λεφτά, το θέμα είναι ότι είναι κάτι δύσκολο και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να αντέξει να ασχοληθεί με αυτά καθώς θέλουν πολύ κάψιμο (θα πρέπει να γίνεις λίγο "no lifer")

Πρόσεχε! παιχνίδια φτιάχνει ο καθένας σήμερα (όπως και εφαρμογές)... μιλάω για επαγγελματικά παιχνίδια και όχι να μου φτιάξεις ένα κουτακι που απλά κουνιέται σε μια σκηνή και αυτό να το έχεις κάνει με drag&drop (UDK)

Δημοσ.

Δεν φτάνουν αυτά! πρέπει να είσαι και "θρασύς" γιατί η ζωή δεν σου χαρίζεται και πολλές φορές θα δεις "άσχετους μπροστά σου" να κάνουν κάτι και εσύ να ψάχνεις ακόμα.

Προσωπικά ήμουν (και ακόμα είμαι αλλά έχω αλλάξει αρκετά στοιχεία) καλός (άνθρωπος) μέχρι "αηδίας", έβλεπα γύρω μου ότι μερικοί το εκμεταλλευόντουσαν έμμεσα αυτό.

1 / 3 / 6 Για Ελλάδα

Στο εξωτερικό το Game Developing (είτε Mobile είτε PC) έχει ζήτηση + αρκετά καλά λεφτά, το θέμα είναι ότι είναι κάτι δύσκολο και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να αντέξει να ασχοληθεί με αυτά καθώς θέλουν πολύ κάψιμο (θα πρέπει να γίνεις λίγο "no lifer")

Πρόσεχε! παιχνίδια φτιάχνει ο καθένας σήμερα (όπως και εφαρμογές)... μιλάω για επαγγελματικά παιχνίδια και όχι να μου φτιάξεις ένα κουτακι που απλά κουνιέται σε μια σκηνή και αυτό να το έχεις κάνει με drag&drop (UDK)

Θα μπορούσε όμως άμα το εξασκήσει να γίνει indie developer.

Αλλά για να γίνει πετυχημένος indie developer,δεν θα χρειάζεται μόνο γνώσεις προγραμματισμού αλλά και gameplay / level / assets designer,να μάθει να κάνει και ο ίδιος το marketing του προιόντος του.

Γενικά εγώ είμαι υπέρ της freelancer νοοτροπίας. Και προγράμματα εργασίας να μάθει να φτιάχνει,η συμβουλή μου θα ήταν να μη σκέφτεται με τη 'παλαιά' νοοτροπία του "θα με προσλάβει κάποια εταιρία",γιατί ειδικά και στην Ελλάδα δύσκολο για προσλήψεις.

Αν όμως όσο κάθεται χωρίς δουλειά αφιέρωνε το χρόνο του στο να φτιάξει ένα προγραμματάκι,έστω και απλό και εύχρηστο να ήταν και να το πούλαγε και σε τιμές 2-10 ευρώ,τότε ίσως και να μάζευε κάνα φράγκο για να προχωρήσει και σε πιο μεγάλα projects.

Και ακόμα και αν δεν κατάφερνε να γίνει πλούσιος με 1 project όπως π.χ. ο τύπος που έφτιαξε το Super Mario και ο άλλος που έφτιαξε το Minecraft,τουλάχιστον θα είχε στο portfolio / resume του κάτι χειροπιαστό.

Δημοσ.

Kαλος σε αυτο που κάνεις εννοουσα.

Δεν ειναι άσχετοι. Εσυ μπορει να νομιζεις οτι ειναι , αλλα θα πρεπει να δεις τι κανουν εφοσον εχουν την θέση και εσυ οχι.

Δημοσ.

Γενικά εγώ είμαι υπέρ της freelancer νοοτροπίας. Και προγράμματα εργασίας να μάθει να φτιάχνει,η συμβουλή μου θα ήταν να μη σκέφτεται με τη 'παλαιά' νοοτροπία του "θα με προσλάβει κάποια εταιρία",γιατί ειδικά και στην Ελλάδα δύσκολο για προσλήψεις.

Και εγώ είμαι υπέρ της νοοτροπίας "αξίζω και πάω εξωτερικό".

Αν κάποιος το έχει το θέμα,απλά καίγεται εδώ.

Δημοσ.

Ρε παιδια απο τις ιδιωτικες σας εχει καλεσει καμια εταιρεια με την αποστολη μονο βιογραφικου? και δεν μιλαω για ιδιωτικες της πλακας μιλαω για μια σοβαρη εταιρεια που θα σου δινει ενα 600αρι το μηνα θα σε ασφαλιζει και ας δουλευεις και λιγο παραπανω. Θα μου πεις εχεις το θρασος να ξεκινησεις απο καλη εταιρεια? Ναι το έχω.

Εγω εχω αρχισει να αμφισβητω την εννοια του βιογραφικου. Για νεους επαγγελματιες οχι παλιούς. Μπορει καποιος να ειναι πολυ καλος και να τον τρωει το βιογραφικο του που ειναι αδειο. Θα μου αρεσε περισσοτερο η εταιρεια να κανει εσωτερικες εξετασεις ακομη και γραπτες για να αξιολογησει τους υποψηφιους. Τι ειναι αυτο με το βιογραφικο? να στελνεις και να περιμενεις. Δεν το πιστευω οτι μπορει καποιος να βρει σοβαρη δουλεια ετσι κατι περιεργες θα βρει. 

Εχω δει ως τωρα καποιους διαγωνισμους του δημοσιου που δινεις εξετασεις για να μπεις. Συμφωνω με αυτο το συστημα και ειχα παει και σε μια εταιρεια αεροπορικη (οχι σαν πληροφορικος) που εστω καλουσε υποψηφιους και σε εβλεπαν απο κοντα ρε παιδι μου.  Και μια αλλη εταιρεια στην Αγγλια που σου εβαζε να λυσεις μια ασκηση και σου εστελνε feedback. 

Αμφισβητω το βιογραφικο διοτι καποιες εταιρειες δεν θα σου απαντησουν και δεν ξερεις τον λογο αρα δεν ξερεις τι πρεπει να διορθωσεις. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Οι παραπανω περιπτωσεις αποτελουν για μενα πραγματικες ευκαιριες που σου δινει καποιος οχι μια αγγελια στο Ιντερνετ και να στειλεις βιογραφικο απο το σπιτι γυρευε ποιον θα παρει και αν αυτος ο καποιος δεν ειναι δικος τους και βυσμα.

Δημοσ.

Εγω εχω αρχισει να αμφισβητω την εννοια του βιογραφικου. Για νεους επαγγελματιες οχι παλιούς. Μπορει καποιος να ειναι πολυ καλος και να τον τρωει το βιογραφικο του που ειναι αδειο. Θα μου αρεσε περισσοτερο η εταιρεια να κανει εσωτερικες εξετασεις ακομη και γραπτες για να αξιολογησει τους υποψηφιους. Τι ειναι αυτο με το βιογραφικο? να στελνεις και να περιμενεις. Δεν το πιστευω οτι μπορει καποιος να βρει σοβαρη δουλεια ετσι κατι περιεργες θα βρει. 

[OFFTOPIC]

Όντως με μόνο το βιογραφικό δεν κάνεις τίποτα. Πρέπει κάπως να βρεις έναν τρόπο να "σου ανοίξει μια πόρτα" και να μπείς στο χώρο. Εχω δει ανθρώπους που δεν αξίζουν μία, και απλά επειδή κάποιος τους άνοιξε μια πόρτα, κουτσά στραβά έμαθαν 3 πράγματα και κάνουν δουλιτσα. Ενώ ταλαντούχοι και δουλευταράδες μένουν απέξω απλά επειδή δεν έχουν τις γνωριμίες.

Για να σου δώσω παράδειγμα, έχω μια "κύρια" δουλειά ως υπάλληλος, και μια άλλη στην άκρη freelancing. Και στις δυο ο εργοδότης δεν είδε ποτέ το βιογραφικό μου. Ήταν και τα δυο μέσω σύστασης. Μάλιστα στην μία ο εργοδότης δεν βγάζει ποτέ αγγελίες, προσλαμβάνει μόνο μέσω συστάσεων.

[/OFFTOPIC]

• Like 3
Δημοσ.

Aυτο λέω και εγω. Αμα δεν πάς απο κοντα να ερθεις σε επαφή δουλειά δεν προκειται να γινει τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω. Η ερευνα μου ηταν 1-2 μηνες μετα πιαστηκα με κάτι αλλο. Ε δεν θα μεινεις και 1 χρονο για να διαπιστωσεις κατι που μπορει να διαπιστωθει πανω στον 1 με 2 μήνες. Επισης γνωμη μου ειναι σε αγγελιες που τουλαχιστον καποιος πηρε τηλεφωνο και μιλησε με τον υπευθυνο αν περάσει καποιος καιρος και δεν έχεις ειδοποιηθει πρεπει να ξαναπαρεις ευγενικα μεν αλλα αποφασιστικα να ρωτησεις για ποιο λογο δεν σε επέλεξαν. Αν μπορουν να σου πουν δηλαδη τι δεν πηγε καλα με εσένα. 

Αλλιως σε περιπτωση αποτυχιας χάνεις τον χρονο σου , δεν βγαζεις τιποτα. Ετσι δεν ειναι?

Eκει μπορεις να τους πιασεις και στον υπνο να δεις αμα εκαναν τον κοπο να κοιταξουν το βιογραφικο σου. Αν δεν το έκαναν σημαινει πως κατι αλλο παιζει δεν κοιτανε καν τα βιογραφικα. Σε 2-3 εταιρειες αμα γινει αυτο έχουμε παρει την απαντηση του τι γινεται στην αγορα εργασιας και ειμαστε σε μεσάνυχτα. 

Δημοσ.

Θα πω κι εγω αναπτυξη website. Αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα. Αν σ αρεσει κατι θα δωθεις σε αυτο και θα αποδοσεις το μεγιστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...