Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητοί, χρειάζομαι τη βοήθειά σας για επιλογή νέου Modem-Router!

Δε θα κουράσω θα σας πω ακριβώς τι θέλω

1) Εφόσον υπάρχει κάποιο, να κάνει και για ADSL και για VDSL γραμμή. Αν δε γίνεται, θα προβώ σε αγορά σκέτου Router για να μη πετάξω τα λεφτά μου.

Τώρα έχω ADSL αλλά σε λίγο καιρό θα βάλω VDSL.

2)Έχω φτιάξει ένα υποτυπώδες οικιακό δίκτυο όπου έχω βάλει ένα δικτυακό δίσκο και διαμοιράζω στις smart tv, στο mac, στο smartphone τα αρχεία. Βλέπω ταινίες κλπ. Όμως η ταχύτητα streaming με το υπάρχων router (της WIND) μου κάνει σπασίματα σε υψηλης αναλυσης (και πολλών gb ταινίες) και γενικά είναι σχετικά αργό το δίκτυο.

3)Εφόσον είναι δυνατό να μπορώ να πειράξω τις παραμέτρους margin κλπ της γραμμής μπας και ψηλοαυξήσω το ίντερνετ

4)Εαν είναι δυνατό να μπορώ να μειώσω και την εμβέλεια του σήματος  (να μη μου κλέβουν πολλοι γείτονες) γιατί από επιλογή το έχω ξεκλείδωτο πάντα. Αν δε γίνεται, ΟΚ.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;

Θα δω αισθητή διαφορά στο εσωτερικό μου δίκτυο;

Θα δω κάποια διαφορά ίσως και στο ίντερνετ μου (καλύτερη);

Εαν δεν αξίζει το κόπο να προβώ σε αυτή την αλλαγή, μη τα δώσω τα χρήματα άδικα.

Δεν θέλω για κανένα λόγο να πάρω Belkin και το budget μου λέω εως 60€.

Αν υπάρχει κάποιο το οποίο "να κάνει παπάδες" και να είναι 120€ πχ, όκ δε θα πω όχι γιατι μία φορα θα το πάρω...
Από την άλλη αν υπάρχει και κάποιο με ελάχιστες διαφορές πολύ πιο οικονομικό ας προτιμήσω αυτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Me 60 ευρω και κατι σοβαρο σε vdsl/adsl δεν υπαρχει.απο εκει και περα η παιρνεις καποιο ρουτερ η αν θες να τα παρεις ολα μαζι παρε το vigor 2760n.ειναι adsl /vdsl.κλειδωσε το δικτυο και μην το αφηνεις ανοιχτο προσπαθοντας να μειωσεις το σημα διοτι μπορει απλα να κανεις και το δικτυο σου πιο αργο.επισης margin οχι δεν μπορεις να πειραξεις και δεν ξερω για καποιο vdsl router που να μπορεις να ριξεις το margin.(φτιαξε και την καλωδιωση σου σωστα διοτι αμα ειναι λαθος θα χασεις παρααααααα πολυ σε ταχυτητα).ολα τα τηλεφωνα πρεπει να παιρνουν απο το splitter και οχι με φιλτρακια παραλληλα συνδεδεμενα με την κεντρικη πριζα.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

θα ήταν εύκολο μέσες-άκρες να μου πείτε τί ειναι αυτό που δικαιολογεί τη τόση διαφορά στη τιμή του σε σχέση με ένα πχ ταπεινό dlink 600άρι; Το ρωτάω καθώς η τιμή του όντως είναι αρκετά υψηλή...

Έπίσης έχει τη δυνατότητα να καρφώσω πάνω του κατευθείαν δίσκο ή δίσκους και να παίζουν δικτυακά;

Επίσης το δικτυο ως τώρα το άφηνα ξεκλείδωτο και το έκανα κρυφό γιατι σε κάποια από τα κλασικά πρωτόκολλα κλειδώματος με το mac είχα θέμα (δηλαδή τώρα συνδεόταν και μετά από 3 ώρες αποσυνδεόταν και κατάφερνα αν το ξανασυνδέσω μόνο έπειτα απο επανεκκίνηση) Δεν ασχολήθηκα παραπάνω-γιατί δε βρήκα εύκολα την αιτία και έτσι κατέφυγα σε αυτή τη λύση.

• Super Moderators
Δημοσ.

το D-Link που αναφέρεις είναι modem? γιατί από ότι βλέπω το 600 είναι σκέτο router...

μέχρι στιγμής αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει modem-router που να υποστηρίζει vdsl και να κάνει κάτω από 130 eurο...

https://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html?keyphrase=vdsl&order_dir=asc&page=1

Δημοσ.

Καλημέρα!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

θα ήταν εύκολο μέσες-άκρες να μου πείτε τί ειναι αυτό που δικαιολογεί τη τόση διαφορά στη τιμή του σε σχέση με ένα πχ ταπεινό dlink 600άρι; Το ρωτάω καθώς η τιμή του όντως είναι αρκετά υψηλή...

Έπίσης έχει τη δυνατότητα να καρφώσω πάνω του κατευθείαν δίσκο ή δίσκους και να παίζουν δικτυακά;

Επίσης το δικτυο ως τώρα το άφηνα ξεκλείδωτο και το έκανα κρυφό γιατι σε κάποια από τα κλασικά πρωτόκολλα κλειδώματος με το mac είχα θέμα (δηλαδή τώρα συνδεόταν και μετά από 3 ώρες αποσυνδεόταν και κατάφερνα αν το ξανασυνδέσω μόνο έπειτα απο επανεκκίνηση) Δεν ασχολήθηκα παραπάνω-γιατί δε βρήκα εύκολα την αιτία και έτσι κατέφυγα σε αυτή τη λύση.

α.αλλο ρουτερ αλλο adsl router αλλο adsl/vdsl router.τα τελευταια ειναι κατι New και ειναι ακριβα.τα draytek επισης ειναι απο τις καλυτερες μαρκες .

β.αν εχει usb ναι γινεται.το vigor εχει 2 usb.

γ.δοκιμασε να το ξανακλειδωσεις αν παρειςαλλο ρουτερ.ισως ηταν θεμα συνεργασιας mac kai router.το Hidden ssid δεν θεωρειται κλειδωμα απλα θεωρειται σαν κατι extra πανω στο κλειδωμα.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Επειδή μάλλον δεν ήμουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός με το τί θέλω να κάνω το θέτω σωστότερα...
Θέλω στο οικιακό μου δίκτυο να μοιράζομαι τα αρχεία του δικτυακού μου δίσκου με τις smart tv, το mac, το iphone κλπ...
Στα H.D. τα αρχεία έχω σπασίματα τώρα (και γενικά σε εκείνα που είναι μεγάλου όγκου.
Είτε μείνω στην adsl (με το υπάρχων mdm-rtr της WIND) είτε βάλω vdsl (με το mdm-rtr που θα μου δώσει η WIND) νομίζω τα σπασίματα δε θα σταματήσουν στο streaming... (εκτός αν μου διαφεύγει κάποια λύση)
Το ζητούμενο λοιπόν είναι είτε να αναγκαστω να αγοράσω mdm-router που να κάνει και για vdsl και για adsl (χλωμό το κόβω γιατί ξεφεύγει πολύ) ή να αγοράσω ένα router το οποίο όμως δε ξέρω αν θα κάνω καμια διαφορά καθώς τα modemάκια της WIND και της εκάστοτε εταιρίας είναι μάπα.Άρα μήπως θα αγοράσω κάτι καλό αλλά και πάλι τελικά η διαφορά δε θα είναι πραγματικά αισθητή;...

υγ. by the way όταν έβλεπα στις συσκευασίες να γράφουν τα mdm-router πως κάνουν κ για adsl 2+ νομιζα πως εννοούσαν τη vdsl... Μάλλον λάθος κάνω, ε;

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Επειδή μάλλον δεν ήμουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός με το τί θέλω να κάνω το θέτω σωστότερα...

Θέλω στο οικιακό μου δίκτυο να μοιράζομαι τα αρχεία του δικτυακού μου δίσκου με τις smart tv, το mac, το iphone κλπ...

Στα H.D. τα αρχεία έχω σπασίματα τώρα (και γενικά σε εκείνα που είναι μεγάλου όγκου.

Είτε μείνω στην adsl (με το υπάρχων mdm-rtr της WIND) είτε βάλω vdsl (με το mdm-rtr που θα μου δώσει η WIND) νομίζω τα σπασίματα δε θα σταματήσουν στο streaming... (εκτός αν μου διαφεύγει κάποια λύση)

Το ζητούμενο λοιπόν είναι είτε να αναγκαστω να αγοράσω mdm-router που να κάνει και για vdsl και για adsl (χλωμό το κόβω γιατί ξεφεύγει πολύ) ή να αγοράσω ένα router το οποίο όμως δε ξέρω αν θα κάνω καμια διαφορά καθώς τα modemάκια της WIND και της εκάστοτε εταιρίας είναι μάπα.Άρα μήπως θα αγοράσω κάτι καλό αλλά και πάλι τελικά η διαφορά δε θα είναι πραγματικά αισθητή;...

υγ. by the way όταν έβλεπα στις συσκευασίες να γράφουν τα mdm-router πως κάνουν κ για adsl 2+ νομιζα πως εννοούσαν τη vdsl... Μάλλον λάθος κάνω, ε;

το vdsl αναφερεται σαν vdsl2.

adsl απλο = 8 Mbit

adsl2 = 12 mbit

adsl2+ = 24 mbit

κατα τα αλλα θες καλο N ρουτερ για να πετυχεις streaming χωρις σπασιματα.και εννοειται οτι πρεπει να μην ειναι τρελη η αποσταση απο το ρουτερ μεχρι τα Pc, tv Κτλ διοτι αμα ειναι μακρυα και το σημα ειναι χαμηλο παλι θα εχεις σπασιματα λογω χαμηλης ταχυτητας..μετα υπαρχει και η λυση Utp καλωδιο οποτε εκει δεν εχεις κανενα θεμα.υπαρχουν και τα Powerlines για κατι απομακρυσμενο αλλα πονανε σε τιμη.το πιο φτηνο ειναι Utp μεχρι τις συσκευες που θες.και 100mbit να παιξουν θα εισαι οκ .αν θες ακομα καλυτερα τα  ριχνεις  σε 1000switch και εισαι τερμα τα γκαζια.και το 1000αρι switch ειναι φτηνο

Δημοσ.

και σε κάτι δίχως καλώδια;;; διατηρώντας την ασύρματη συνδεσμολογία... (έχω καλή λήψη ποιότητας σήματος καθώς όλα είναι κοντά στο router) :-)

Δημοσ.

η πας σε σκετο N router η παιρνεις κατι ολα σε ενα με σκοπο να τα εχειςολα κομπλε.αυτα που εχεις δεν ξερω τι N ειναι για να σου πω αν θα παιξουν σωστα η οχι.επισης εννοειται οτι αμαπαρεις πχ n600 για παραδειγμα οτι θες και αντιστοιχα stickakia.αν τωρα θες ac τι να σου πω.δεν εχω δοκιμασει οποτε πρεπει να δεις κατι σε reviews.και σε ac θαπρεπει να δωσεις αρκετα λεφτα και λογικα θα ειναι σκετο ρουτερ

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο ρε παιδιά,

στη θύρα USB αν συνδέσω stick 3G (ή και το mifi) θα μπορώ να το αξιοποιήσω για διαμοιρασμό ήβλακείες λέω;

μιλάω για το Vigor 2760n.

Επίσης βρήκα μια αγγελία για ένα vigor 2710n, να ρωτήσω αν κάνει για αυτό που το θέλω ή όχι;

ΕΥχαριστώ τα μέγιστα!!!

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο ρε παιδιά,

στη θύρα USB αν συνδέσω stick 3G (ή και το mifi) θα μπορώ να το αξιοποιήσω για διαμοιρασμό ήβλακείες λέω;

μιλάω για το Vigor 2760n.

Επίσης βρήκα μια αγγελία για ένα vigor 2710n, να ρωτήσω αν κάνει για αυτό που το θέλω ή όχι;

ΕΥχαριστώ τα μέγιστα!!!

αν παιρνει 3g stick το παιρνει με την λογικη το 3g stick να δινει ιντερνετ στο ρουτερ και το ρουτερ να δινει με καλωδιο η wifi στα pc.

to 2710 n ειναι ενα N300 routeraki για adsl μονο.πολυ καλο για αυτο που ειναι.εχει και μια Usb Πανω.

• NAS Facility - Add a USB memory key for shared LAN

storage/access (Requires USB Memory)

• USB Printer Port to share/access a printer
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,πήρα από το public το dlink n300 2750b με firm Η/W ver :D1 F/W ver:ΕU_1.01 για καλύτερα από αυτό που δίνει η wind(προφανώς καταλάβατε ότι έχω σύνδεση wind),κάνω το wizard που έχει ο κατασκευαστής αλλα ενώ δείχνει ότι έχει χρονίσει στο dsl(ανάβει το σηματάκι με το βέλος)δεν έχω internet,ξέρει κανεις τι παίζει??έχω συνδεθεί 2 φορες μετά από 2 ώρες που το άφησα αλλα έκτοτε tpt....παίζει σημασία ότι είναι Η/W ver D1 και όχι B???

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,πήρα από το public το dlink n300 2750b με firm Η/W ver :D1 F/W ver:ΕU_1.01 για καλύτερα από αυτό που δίνει η wind(προφανώς καταλάβατε ότι έχω σύνδεση wind),κάνω το wizard που έχει ο κατασκευαστής αλλα ενώ δείχνει ότι έχει χρονίσει στο dsl(ανάβει το σηματάκι με το βέλος)δεν έχω internet,ξέρει κανεις τι παίζει??έχω συνδεθεί 2 φορες μετά από 2 ώρες που το άφησα αλλα έκτοτε tpt....παίζει σημασία ότι είναι Η/W ver D1 και όχι B???

α.δες για firmware update Μηπως υπαρχει..β.μην τρεξεις το wizard αλλα πηγαινε κατευθειαν και δωσε pppoe/llc vpi 8 vci 35.username /password αυτα που δινει η wind.ελπιζω να μην ειναι καμια ασυμβατοτητα..

d1 πρεπει να ειναι πιο νεο hardware version (revision)απο το b οποτε καλο ειναι αυτο.

αν και απο οτι βλεπω ειναι το τελευταιο firmware.αλλο το λαμπακι οτι συγχρονιζει η γραμμη αλλο το λαμπακιι οτι εχεις ιντερνετ.ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...