Προς το περιεχόμενο

Προτζέκτορας και ήχος

atssssss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο και είπα να ανοίξω αυτό το θέμα να ρωτήσω.

Πήρα πρόσφατα έναν προτζέκτορα μεταχειρισμένο από εδώ. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μόνο που έχω ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα του ήχου.

Ο προτζέκτορας από μόνος του έχει ένα ηχείο πολύ σιγανό και δεν βγάζει ηχητικές εξόδους.

Συνήθως αν παίζω τηλεόραση συνδέεται με hdmi με τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή ή ps3 πάλι με hdmi ή με κανένα laptop και αυτό hdmi.

Επειδή δεν το έχω κάπου μόνιμα τον προτζέκτορα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι για το ηχητικό.

Θα μου πείτε να συνδέω τις συσκευές με ένα στερεοφωνικό ή κάτι τέτοιο, όμως ο αποκωδικοποιητής έχει coaxial, το ps3 οπτική και το λάπτοπ όταν συνδέεις το hdmi δεν βγάζει ήχο από τα δικά του ηχεία.

Έχω σκεφτεί 2 λύσεις.

Η πρώτη είναι να βγάλω ένα audio out στον προτζέκτορα. Δεν ξέρω αν γίνεται. Πάντως το ηχείο συνδέεται στην πλακέτα του προτζέκτορα. Δεν θα μπορούσα να κάνω μία διακλάδωση και να βγάλω σε έξοδο;

Αν το έκανα αυτό θα υπήρχε πρόβλημα; Θα το σήκωνε να παίξω εξωτερικά;

Η δεύτερη που έχω σκεφτεί είναι να πάρω ένα τέτοιο μαραφετάκι

http://www.ebay.com/itm/Digital-Optical-Coaxial-Toslink-to-Analog-Audio-RCA-L-R-Audio-Converter-Adapter-/360707118384

να αγοράσω και ένα φορητό κασετόφωνο και να το συνδέω στο line in και να παίζει από εκεί.

Έχει κανείς καμμία ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σας,

δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο και είπα να ανοίξω αυτό το θέμα να ρωτήσω.

Πήρα πρόσφατα έναν προτζέκτορα μεταχειρισμένο από εδώ. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μόνο που έχω ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα του ήχου.

Ο προτζέκτορας από μόνος του έχει ένα ηχείο πολύ σιγανό και δεν βγάζει ηχητικές εξόδους.

Συνήθως αν παίζω τηλεόραση συνδέεται με hdmi με τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή ή ps3 πάλι με hdmi ή με κανένα laptop και αυτό hdmi.

Επειδή δεν το έχω κάπου μόνιμα τον προτζέκτορα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι για το ηχητικό.

Θα μου πείτε να συνδέω τις συσκευές με ένα στερεοφωνικό ή κάτι τέτοιο, όμως ο αποκωδικοποιητής έχει coaxial, το ps3 οπτική και το λάπτοπ όταν συνδέεις το hdmi δεν βγάζει ήχο από τα δικά του ηχεία.

Έχω σκεφτεί 2 λύσεις.

Η πρώτη είναι να βγάλω ένα audio out στον προτζέκτορα. Δεν ξέρω αν γίνεται. Πάντως το ηχείο συνδέεται στην πλακέτα του προτζέκτορα. Δεν θα μπορούσα να κάνω μία διακλάδωση και να βγάλω σε έξοδο;

Αν το έκανα αυτό θα υπήρχε πρόβλημα; Θα το σήκωνε να παίξω εξωτερικά;

Η δεύτερη που έχω σκεφτεί είναι να πάρω ένα τέτοιο μαραφετάκι

http://www.ebay.com/itm/Digital-Optical-Coaxial-Toslink-to-Analog-Audio-RCA-L-R-Audio-Converter-Adapter-/360707118384

να αγοράσω και ένα φορητό κασετόφωνο και να το συνδέω στο line in και να παίζει από εκεί.

Έχει κανείς καμμία ιδέα;

To laptop για να μην παίζει σημαίνει οτι κάτι κάνεις λάθος σε αυτό.

Στα windows, κλικ στο εικονίδιο του ηχου στον υπολογιστή στο systemtray και εκεί επιλογή εξόδου ήχου σε hdmi απο analog που λογικά ήδη είσαι.

Η κάρτα γραφικών είναι και ηχου στις περισσότερες σύγχρονες περιπτώσεις (AMD-Nvidia-intel). Αν εχεις σωστούς drivers δε πρέπει να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί για να βγάλεις ήχο απο projectorα.

Μέσω πολυκάναλου ενισχυτή ή μέσω pc με hdmi ή μέσω κάρτας ήχου με optical ή μέσω κάπου παλιού DVD player - vhs video  με καλώδιο RCA (analog κόκκινο - λευκό καλώδιο) στις αντίστοιχες υποδοχές του projectora σε mini Jack θυληκό κ.τ.λ - κ.τ.λ. - κ.τ.λ. ...

Η εικόνα πρέπει να συμβαδίζει και με τον ήχο. Θα είναι τελείως άκυρο, να βλέπεις σε ένα μεγάλο κάδρο (προτζέκτορας) και ο ήχος να είναι απο ένα ηχειάκι τις πλάκας.

Το πιο σωστό και μόνιμο ως λύση είναι να πάρεις ένα ενισχυτή. Έχει όλες τις απαραίτητες εισόδους για να πάρεις ήχο απο τις πηγές σου. Αν ακόμα καλύτερα έχει είσοδους-εξόδους HDMI, τότε ξεμπέρδεψες εύκολα και για πάντα.

Όταν συνδέεις το laptop με HDMI, τότε αυτόματα τα windows δίνουν ήχο μόνο στο καλώδιο και όχι στα ηχεία του laptop. Θα πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του ήχου και να το αλλάξεις πάλι αν δεν το θες έτσι.

Το πιο σωστό είναι ένας ενισχυτής, ή και ακόμα Home Theater, αλλά δεν το έχω κάπου μόνιμα τον προτζέκτορα και αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Να έχω κάτι που να είναι κάπως φορητό.
Για αυτό σκεφτόμουν το φορητό κασετόφωνο και το μετροπέα από coxial ή optical σε analog βύσμα. Τα περισσότερα φορητό έχουν το line in.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...