Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, προκειται για την νεα μου 7950 (link). Κατι δεν παει καλα... 1ο φορματ με αυτην πανω, νεο συστημα ολα φρεσκα και ομορφα.. Στην αποδοση της καρτας στην βαθμολογια των Win μου βγαζει 6. Ξερω οτι δεν ειναι να δινω ιδιαιτερη σημασια σε αυτα αλλα μου εκανε εντυπωση το πολυ χαμηλο σκορ..και ετσι παω και κατεβαζω Furmark... το οποιο μου το τρεχει με 4 FPS! Tραγικα πραγματα δηλαδη. Τι μπορει να φταιει? Να βαλω τους beta οδηγους 13.11? Eιναι λογικο να ειναι τοσο χαλια με τους stable 13,9? Οχι βεβαια... any ideas?

Edit: με τους beta 13.11 οδηγούς της amd όλα καλά μέχρι στιγμής. Στο windows 7 score έβγαλε 7,9 και στο furmark έχει fps avg: 48

Δεν είναι πολύ περίεργο που με τους και καλά stable drivers είχα τέτοιο θέμα προηγουμένως? Έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό και σε κάποιον αλλο?

Επεξ/σία από Σαϊνόμπι
Δημοσ.

σιγουρα εχεις bottleneck απο επεξεργαστη.

κοιτα μηπως εχεις κανα αλλο bottleneck στο θεμα μητρικης

πχ Pcie,

δες αν παιρνει σωστα ρευμα

αν εχει καλες θερμοκρασιες

και αν εχεις περασει drivers μητρικης.

Δημοσ.

σιγουρα εχεις bottleneck απο επεξεργαστη.

κοιτα μηπως εχεις κανα αλλο bottleneck στο θεμα μητρικης

πχ Pcie,

δες αν παιρνει σωστα ρευμα

αν εχει καλες θερμοκρασιες

και αν εχεις περασει drivers μητρικης.

Δεν υπαρχει bottleneck απο επεξεργαστη, το εψαξα πολυ το θεμα πριν κανω την αγορα. Κυριως σε γειτωνικο φορουμ.

Για παραδειγμα: 

"λοιπον, δοκιμαζοντας τον 720ΒΕ με την 7950, ωστε να δω αν υπαρχει μπουκαλα, θα σου πω το εξης. παρε ελευθερα και FM2 με τον 750K. δεν θα εχεις ΚΑΝΕΝΑ θεμα..!! και μαλιστα οχι στα 4.2.... αλλα ουτε και στοκ..!!!  με τον 720ΒΕ μονο χρονισμενο στα 3.0ghz, σε CRYSIS 3, αναλυση 1080P, δουλευουν και η καρτα και ο επεξεργαστης στο φουλ!!!!"

Eξαλλου απ'οτι γραφω με τους 13,11 οδηγους πλεον δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αν υπαρχει καποιο bench που το επιβεβαιωνει αυτο δωσε μου ενα link να το τρεξω. Eπισης οι θερμοκρασιες σε γενικη βαση ειναι αψογες. Εδω και ενα prntscrn απο furmark Bench: 

post-270338-0-33359000-1384156228_thumb.png

Δημοσ.

έχεις πολύ καλό επεξεργαστή, ( ο οποίος είναι και σε καλή τιμή )

αλλά μηπωσ του πέφτει λίγο μεγάλη η 7950 ?

κανε τον ένα ελαφρι o.c να δεισ τι παίζει.

πριν παρεισ την κάρτα είδεσ κανένα review για να δεισ τι Παίζει?

Δημοσ.

Aρχικα στην συνθεση θα εμπαινε μια 7790. Αλλα τελευταια στιγμη βρηκα πολυ καλη προσφορα την 7950 στο amazon.it και ετσι το εψαξα τοσο σε φορουμ οσο και σε Video Reviews. Με λιγα λογια το συμπερασμα ειναι οτι δεν θα υπαρξει bottleneck. Βεβαια εννοειται οτι ενας i5 θα "εκανε παρα πολυ καλυτερη διαχειριση" της 7950 αλλα εφ'οσον το budget ηταν περιορισμενο και εφ'οσον διαβαζω και βλεπω οτι δεν υπαρχει καποιο θεμα, ειπα να το παιξω ετσι με FM2+ μητρικη και αργοτερα οταν βγει ενας δυνατοτερος kaveri (οχι πολυ μετα το release date) να δωσω τον 750Κ και να παω σε κατι πιο δυνατο που να "χορευει" καλυτερα με την 7950. 

Mερικα απ'τα βιντεο που ειδα πριν την αγορα:

http://www.youtube.com/watch?v=YWN9ATVrLeg

http://www.youtube.com/watch?v=_fMDC6teQdA

Και γνωμες διαβασα απ'το tomshardware, και απ'το thelab.gr

Απλα οσον αφορα τις gaming απαιτησεις μου, θα ημουν καλυμμενος και με την 7790. Aλλα εφ'οσον βρηκα την 7950 (188€ τελικη τιμη καινουργια). Σκεφτηκα αυτο.. αγορα της καρτας > υπομονη με Maxαρισμενο 750K εως υπαρξη Kaveri > Αναβαθμιση & Stability. 

Ποιο παιχνιδι λετε να τρεξω ωστε να τεσταρουμε την κατασταση ως εχει?

Δημοσ.

βασικα δεν είναι τόσο θέμα στον επεξεργαστή, είναι και θέμα παιχνιδιού, είναι τίτλοι που δίνουν βάση στον επεξεργαστή, η στην gpu, η στην vram..

τα πάντα είναι σχετικά οπωσ βλέπεις !

το BF3 που έβαλες να δεισ εκτοσ από μια καλή κάρτα θέλει και καλό επεξεργαστή.

συνήθωσ τα FPS Δίνουν βάση στην κάρτα, αμα βάλεισ κανένα racing - strategy θα δεισ ότι ο επεξεργαστής είναι πολύ απαραίτητος σε αυτα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...