Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

εχω dsl over isdn απο οτε και ενα αρχαιο sagem fast2444 modem/router. προφανως αυτο δεν επαρκει για ολο το σπιτι (ουτε επρακουσε ποτε) και πλεον αποφασησα να το αλλαξω. σκεφτομαι να ανεβω στο βαγονι του ac αρα με λιγα λογια οι επιλογες μου ειναι περιορισμενες. εχω καταληξει στο asus rt-ac68u ( http://www.asus.com/Networking/RTAC68U/ ) λιγο ακριβο ξερω αλλα εστω να κρατησει για καμποσα χρονια και στην πορεια να βρεθουν στα χερια μου συσκευες ac (προς το παρον μονο το smartphone υποστηριζει). το σπιτι εχει υπογειο, δυο οροφους και σοφιτα. Ιδανικα θελω να εχω καλυψη wifi παντου με το router στο υπογειο. μελλοντικα θα επεκτεινω οποιαδηποτε ελλειψη σηματος με repeaters και θα βαλω απο ενα switch σε καθε οροφο ωστε να εχω και ενσυρματο.

το προβλημα μου βρισκεται στην επιλογη του μοντεμ. οπου υστερα απο πολυωρο ψαξιμο συνεχιζω να μην μπορω να βγαλω ακρη σχετικα με τις επιλογες μου. πραγματικα εχω αρχισει και να εκνευριζομαι :P

τι μοντεμ χρειαζεται να παρω και αν μπορειτε να προτεινετε κατι εσεις θα ημουν ιδιετερα ευγνωμον.

γενικα παντως δεν θελω το μοντεμ να υποβιβαζει τις δυνατοτητες του router (ασχετα αν οι γραμμες δεν φτανουν καν αυτα τα χαρακτηριστικα).

ελπιζω σε κατι σαφως χαμηλοτερης τιμης απο το router και ισως και λιγες πληροφοριες σχετικα με το τι παιζει σε αυτον τον τομεα.

ευχαριστω!

Δημοσ.

Το modem λιγη σημασια εχει, αφου θα μπει σε bridge mode.

Παρε ενα φτηνο TP-Link να κανεις τη δουλεια σου.

Για AC ειναι νωρις ακομα ειναι η γνωμη μου.

Οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες και "αναγκαζεσαι" να αγορασεις αυτο που βρισκεις καλυτερο αυτη τη στιγμη.

Τα repeaters που θα παρεις μελοντικα πρεπει να ειναι και αυτα AC, γενικως πρεπει να ειναι ΟΛΑ AC, αλλιως δεν εχει νοημα.

Δεν ξερω αν θα υιοθετηθει ποτέ το AC ή αν θα βρεθει κατι αλλο που να το ξεπερασει, παντως εγω δεν θα επαιρνα AC, τουλαχιστον αυτη τη στιγμη.

Σκεψου την αγορα ενος Dual Band Gigabit router, οι επιλογες πολλες, και οι ασυρματες καρτες των 5Ghz, αρκετα φθηνες...

Δημοσ.

Το modem λιγη σημασια εχει, αφου θα μπει σε bridge mode.

Παρε ενα φτηνο TP-Link να κανεις τη δουλεια σου.

Για AC ειναι νωρις ακομα ειναι η γνωμη μου.

Οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες και "αναγκαζεσαι" να αγορασεις αυτο που βρισκεις καλυτερο αυτη τη στιγμη.

Τα repeaters που θα παρεις μελοντικα πρεπει να ειναι και αυτα AC, γενικως πρεπει να ειναι ΟΛΑ AC, αλλιως δεν εχει νοημα.

Δεν ξερω αν θα υιοθετηθει ποτέ το AC ή αν θα βρεθει κατι αλλο που να το ξεπερασει, παντως εγω δεν θα επαιρνα AC, τουλαχιστον αυτη τη στιγμη.

Σκεψου την αγορα ενος Dual Band Gigabit router, οι επιλογες πολλες, και οι ασυρματες καρτες των 5Ghz, αρκετα φθηνες...

ναι το σκεφτομουν κεγω αυτο για το ac αλλα απο την στιγμη που αυτο υπαρχει τι να κανω? να παω να παρω ενα καλο n και στ πρωτο εξαμηνο του '14 να κλαιω τα λεφτα μου? γενικα παντως πιστευω πως θα πιασει και δεν θα εχουμε τα ιδια που ειχαμε με τα draft-n. γενικα εχεις κατι συγκεκριμενο να προτεινεις απο μοντεμ? γιατι και tp link Που κοιταζα στο site ακρη με αυτα που εχει δεν εβγαλα. γενικα οπου και αν κοιταξω το μονο που βλεπω ειναι συνδιασμους modem/router και οχι σκετο router. εσυ μου προτεινεις να παω να παρω ενα τετοιο και απλα να το βαλω σε bridge? αξιζει περισσοτερο αυτο η να ψαχτω για σκετο μοντεμ. επισης στα σκετα μοντεμ δεν εχω βρει πουθενα να κατηγοριοποιουνται ως annex a η b και εχω γενικα ψιλοσκαλωσει. τα repeaters (αν χρειαστουν) δεν θα αγοραστουν αμεσα και το πολυ πολυ αν ειναι λιγος ο χωρος που δεν εχω ικανοποιητικο σημα να πεταξω και ενα repeater n αν δεν εχουν πεσει οι τιμες στα ac.

Δημοσ.

Ειτε σκετο modem παρεις (υπαρχει π.χ το D-Link DSL-321B, δες το στο skroutz), ειτε modem-router παρεις, πρεπει να μπει σε bridge mode. Μετα συνδεεις μια LAN θυρα του modem/modem-router στη WAN θυρα του router, και κανεις PPPoE κληση απο το router πλεον.

Υποψιν οτι αν παρεις σκετο modem με μια ethernet και το βαλεις σε bridge mode, δεν θα μπορεις να εχεις προσβαση σε αυτο, παρα μονο αν ξανα-συνδεσεις τη LAN θυρα του στο pc σου με καλωδιο. Ενω αν ειναι modem router, συνδεεις μια LAN στη WAN του router, και αλλη μια LAN σε μια απο τις LAN του router, όποτε την χρειαστεις, και χωρις να αποσυνδεθεις απο το Internet.

Για το AC... πάσο αν το εχεις αποφασισει.

Δημοσ.

Ειτε σκετο modem παρεις (υπαρχει π.χ το D-Link DSL-321B, δες το στο skroutz), ειτε modem-router παρεις, πρεπει να μπει σε bridge mode. Μετα συνδεεις μια LAN θυρα του modem/modem-router στη WAN θυρα του router, και κανεις PPPoE κληση απο το router πλεον.

Υποψιν οτι αν παρεις σκετο modem με μια ethernet και το βαλεις σε bridge mode, δεν θα μπορεις να εχεις προσβαση σε αυτο, παρα μονο αν ξανα-συνδεσεις τη LAN θυρα του στο pc σου με καλωδιο. Ενω αν ειναι modem router, συνδεεις μια LAN στη WAN του router, και αλλη μια LAN σε μια απο τις LAN του router, όποτε την χρειαστεις, και χωρις να αποσυνδεθεις απο το Internet.

Για το AC... πάσο αν το εχεις αποφασισει.

να σου πω την αληθεια δεν το ειχα σκεφτει αυτο. και κατι αλλο που σκεφτηκα ειναι αν θα μπορουσα να χρησημοποιησω αυτο που εχβ τωρα σε bridge. δεν το εχω ψαξει καθολου γιατι μου ειχε κολλησει για σκετο μοντεμ αλλα αν γινεται χωρις να χανω σε κατι τοτε τελεια.

για το fast2444 ξερεις αν μπορω να το βαλω σε bridge και πως να το ψαξω αν γινετε?

για το AC μαζι συμφωνω αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να δωσω Λιγο παραπανω απο τα μισα λεφτα για ενα καλο router με usb, nas κτλ κτλ για ενα Ν αν σε λιγο καιρο θεωρειτε παλιο...

Δημοσ.

Η επιλογη για bridge mode, βρισκεται (συνηθως) εκει που επιλεγεις τον τυπο της συνδεσης (PPPoE, PPPoA, Bridge).

Πολλες φορες αναφερεται και ως "RFC 1483".

Δημοσ.

Η επιλογη για bridge mode, βρισκεται (συνηθως) εκει που επιλεγεις τον τυπο της συνδεσης (PPPoE, PPPoA, Bridge).

Πολλες φορες αναφερεται και ως "RFC 1483".

ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο το οτι δε μπορεις να το δεις σε bridge mode εκτος αν το router δε σηκωνει ρυθμισεις .Εγω βαζοντας και δευτερη ip μπαινω κανονικα

Δημοσ.

σε εμενα αρκει να βαλω μια εξτρα ip στο interface της wan πορτας  στο ιδιο subnet.Αλλα μεσα στο router. Απο το pc κτλ δε γινεται γιατι πρεπει να το ρουταρει.

Μπορεις να περασεις και vlan αν εχεις τηλεφωνια κτλ 

Δημοσ.

Συνήθως γίνεται με κατάλληλο, ανάλογα το router, κανόνα static route

H κύρια λειτουργία των router είναι να συνδέουν δύο διαφορετικά δίκτυα μεταξύ τους.

@ParhsG, νομίζω ότι έχεις Mikrotik, οπότε γίνεται έτσι.

Συνήθως στα απλά router δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, παρά μόνο μέσω static routing.

το σπιτι εχει υπογειο, δυο οροφους και σοφιτα. Ιδανικα θελω να εχω καλυψη wifi παντου με το router στο υπογειο. μελλοντικα θα επεκτεινω οποιαδηποτε ελλειψη σηματος με repeaters και θα βαλω απο ενα switch σε καθε οροφο ωστε να εχω και ενσυρματο.

Εγώ, εκτός των άλλων που αναφερθήκαν, θα σταθώ στο παραπάνω.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάνεις την ασύρματη εκπομπή σε όλους τους ορόφους από το υπόγειο.

Είναι πρακτικά αδύνατον να καταφέρεις να περάσεις τον οπλισμό 3 πλακών.

Το πολύ (και ανάλογα τη θέση) στον αμέσως επάνω όροφο.

Αν έχεις περάσει καλώδια δικτύου σε όλους τους ορόφους, μπορείς να συνδέσεις ενδιάμεσα ένα ή και περισσότερα ΑΡ και να κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

εχω δει παντως να εχει 4 γραμμες σημα (δε λεει κατι αυτο βεβαια) με διαφορα 3 οροφων και ελεγε πως εχει γαματο access point και πως δεν ισχυει αυτο που λεω πως δε μπορει να περασει πλακες.

Βεβαια  μου κανει εντυπωση πως δουλευε. Μαλλον μουφα πλακες;

Δημοσ.

Έγραψα "ανάλογα τη θέση". Αν είναι κοντά στο κλιμακοστάσιο είναι ποιο εύκολο να περάσει το σήμα καθώς υπάρχει σχετικά μεγάλο άνοιγμα.

Επίσης έχει σημασία και η θέση του δέκτη και τι ισχύ έχει αυτός. Μιας που θα πρέπει ν' απαντήσει με τη σειρά του στον πομπό για να επικοινωνήσουν.

Στη μεζονέτα ενός ξαδέλφου μου, ίδια περίπτωση με του TS, μόνο το ισόγειο πιάνει ικανοποιητικά την εκπομπή του υπογείου. Ο 1ος όροφος και η σοφίτα ούτε καν το βλέπουν, οπότε έχει βάλει ΑΡ.

Δημοσ.

για τον τοπικ σταρτερ

α.ολα τα adsl router μπαινουν σε bridge.
β.ναι και τα Modem χωριζονται σε annex a Και annex b.
γ.δεν θα πηγαινα σε ac εκτος αν θες να φτασεις τις ταχυτητες που φτανει.

δ.επισης δεν θα προσπαθουσα γιατι απλα δεν γινεται να καλυψω 4 οροφους με ενα access point.

οι περισσοτεροι αυτο προσπαθουν με ενα ρουτερ να κανουν τα παντα.

προσωπικα θα εκανα το πολυ απλο αν μπορει να γινει.

ενα ωραιο adsl router στο υπογειο.θα επερνα ενα vigor 2760 ωστε να ειναι και vdsl.

απο εκει και περα ενα ethernet σε καθε οροφο που θα ξεκιναγε απο το vigor και σε καθε οροφο θα εβαζα ενα access point.καποιο που να επαιζε και Power over ethernet κατα προτιμησ.αν το θες για ιντερνετ θα πηγαινα απλα σε ενα g η αντε ενα N300.αν το θες για τρελη μεταφορα αρχειων οκ πας πιο πανω.ουτε ac ουτε ολο το χωρο μονο με ενα access point.σε μαιζονετα ενος καποτε του ειχα βαλει ενα access point ανα οροφο.συνολο 4 μαζι με το adsl router.ολα με καλωδια μεταξυ τους.και ηταν Jet.

εχω δει παντως να εχει 4 γραμμες σημα (δε λεει κατι αυτο βεβαια) με διαφορα 3 οροφων και ελεγε πως εχει γαματο access point και πως δεν ισχυει αυτο που λεω πως δε μπορει να περασει πλακες.

Βεβαια  μου κανει εντυπωση πως δουλευε. Μαλλον μουφα πλακες;

μηπως μαζι με το γαματο access point των 500mw ειχε και καμια αντιστοιχη καρτα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...