Προς το περιεχόμενο

γνώμες για elementary OS


nikos1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://elementaryos.org/

 

 

 

εχει κανεις δοκιμαση την συγκεκριμενη εκδοση λινουξ απ'οτι καταλαβα?θελω να το βαλω σε λαπτοπ 3ετιας με 4γιγα μνημη για να εχω και μια αλλαγη στα λειτουργικά χωρίς να εχω dual boot.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περνει κανονικα τα προγραμματα του ubuntu η εχει δικα του?

Το δουλεύω αρκετούς μήνες σαν βασικό μου λειτουργικό. Πανέμορφο και ελαφρύ. Θα μπορούσαν να ελαττώσουν την κατανάλωση μνήμης. Πιστεύω η νέα έκδοση να το πετύχει και αυτό.
 
Βασισμένο σε ubuntu 12.04 lts, οπότε μπορείς να κάνεις ό,τι κάνεις και στο ubuntu (εγκατάσταση προγραμμάτων κλπ.) για να το φέρεις στα μέτρα σου. Για παράδειγμα εγώ εγκατέστησα το libre office, chrome, gthumb, vlc και κάποια ακόμα χρήσιμα προγράμματα. Βρίσκεις τα πάντα και δέχεται και ppas.
 
Ο file manager τους δεν είναι τόσο σταθερός. Ώρες ώρες τρώει κάτι κολλήματα. Σπάνιο φαινόμενο όμως.
 
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απλότητα και το όμορφο περιβάλλον του. Στη νέα έκδοση isis (based on ubuntu 14.04) περιμένω μεγαλύτερο integration με gmail accounts, addresses, calendars, cloud services, μενού ειδοποιήσεων όπως π.χ. στο os X mavericks.
 
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ElementaryOS δεν είναι η λεγόμενη ελαφριά διανομή. Είναι όμως όμορφο (γνώμη μου). Το έχω δοκιμάσει παλιότερα. Οι άνθρωποι δεν ξεπατίκωσαν απλά το Ubuntu, αλλά κάθισαν και έγραψαν κώδικα. Έχουν δικά τους προγράμματα. Χρησιμοποιούν βέβαια όλα τα αποθετήρια του Ubuntu καθώς και δυο δικά τους (αν δεν κάνω λάθος).

 

«Βουρ στον πατσά» που λένε.

 

Όπως γράφουν και παραπάνω διαθέτει εκδόσεις μόνον LTS (και καλά κάνει - σιγά μην ακολουθεί την π@παριά κάθε 6 μήνες αναβάθμιση διανομής).

 

Δώσ' του φίλε. Εγκατέστησε το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο 3 μηνες χρησης (programming, browsing) μπορω να πω το εξης:

Ειναι μια διανομη που δεν της λειπει τιποτα (εχει τις δικες της εφαρμογες ) αλλα εχει και την δυναμη του Ubuntu (αφου στηριζεται στην 12.04 αν και αυτο ειναι λιγο μειονεκτημα αν μπλεξεις με νεες βιβλιοθηκες).

Επομενως μπορεις να κανεις ο,τι θες.

(με το γραφικο περιβαλλον ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα εχοντας πολλες επιφανειες εργασιας ανοικτες, με Intel HD300)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...