Booyaka Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας, Έχω σύνδεση OTENET στο σπίτι (γραμμή PSTN) και φυσικά το κλασσικό ZTE router που δίνει ο ΟΤΕ. Το πρόβλημά μου είναι ότι, επειδή υπάρχει μόνο μία πρίζα τηλεφώνου στο διαμέρισμα και αυτή βρίσκεται αρκετά μακρυά από το γραφείο με τα δύο desktop μου, για να έχω δίκτυο σε αυτά πρέπει να περάσω μια καλωδιάρα ΝΑ (με το συμπάθειο) μέσα από όλο το διαμέρισμα - διάδρομο, κουζίνα και λίγο υπνοδωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, η σύζυγος βλαστημάει όποτε θέλει να βάλει σκούπα και οι επισκέπτες μονίμως σκοντάφτουν πάνω σε αυτά ή τα τσαλαπατάνε. Ως εκ τούτου, σκέφτηκα να βάλω το router κοντά στην πρίζα του τηλεφώνου και να συνδέεται όλο το σπίτι ασύρματα μέσω αυτού. Το ερώτημα: Ποια κατά την γνώμη σας είναι η πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση σε router ώστε να έχω σήμα καμπάνα σε ένα διαμέρισμα 70 τ.μ.; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 το δικο σου δεν πιανει σε ολο τα σπιτι?
Booyaka Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 το δικο σου δεν πιανει σε ολο τα σπιτι? Εξαρτάται τι εννοείς με το "πιάνει". Ναι, έχω σήμα σε όλο το σπίτι. Αλλά πάνω από 3 μέτρα απόσταση από το router, το σήμα μειώνεται κατά μία γραμμή. Στην μέγιστη απόσταση από το router (8 μέτρα, παρεμβάλοντας 3-4 τοίχους), το σήμα είοναι λίγο πάνω από το "ευτυχώς συνδεθήκαμε". Εξού και η ερώτησή μου για router με καλύτερο σήμα. Αν είναι δυνατό κάτι τέτοιο φυσικά χωρίς να πάω σε 100ευρα...
NikosKallithea Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Απο οτι κατάλαβα το πρόβλημα σου ειναι στα σταθερά που ειναι μακρια, παρε λοιπον δυο κεραιούλες 10 ευρω η μια και τελος http://www.ebay.com/itm/300Mbps-USB-WiFi-Wireless-Adapter-300M-Network-Card-802-11-n-g-b-with-2-Antenna-/190606409140?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c6106fdb4
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια οτι με ενα αλλο ρουτερ και καλυτερες κεραιες η με ενα ρουτερ που θα ειναι 802.11n η θα βγαζει παραπανω mw Οτι θα καλυψεις ολο το σπιτι.οι 3-4 τοιχοι ειναι αρκετοι.μετα υπαρχουν διαφορες λυσεις. α.παιζεις με powerline.λιγο ακριβα βεβαια αλλα ειναι μια λυση για να μην ριχνεις καλωδια. β.παιζεις με repeater.τοβαζεις εκει που το σημα μειωνεται και αυτο πιανει το μειωμενο σημα το ενισχυει να το πω ετσι χαζα και το αναμεταδιδει. γ.ριχνεις καλωδιο μεχρι λιγο πιο περα καιβαζεις ενα access point Να δινει στο υπολοιπο σπιτι.το καλωδιο για να μην ειναι απο το πατωμα ειτε το περνας σε καναλι πολυ ψηλα στο τοιχο εκει που ειναι το γυψινο κοντα στο ταβανι ωστε να μην φαινεται καθολου το καναλι ειτε μπορεις να το περασεις πολυ χαμηλα.και να ειναι μονιμα και ωραιο και περιποιημενα.και απλα στο τελος του καλωδιου ενα δευτερο access point ειτε καποιο παλιο adsl ρουτερ που το κανεις εσυ να παιξει σαν access point 1
Booyaka Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια οτι με ενα αλλο ρουτερ και καλυτερες κεραιες η με ενα ρουτερ που θα ειναι 802.11n η θα βγαζει παραπανω mw Οτι θα καλυψεις ολο το σπιτι.οι 3-4 τοιχοι ειναι αρκετοι.μετα υπαρχουν διαφορες λυσεις. α.παιζεις με powerline.λιγο ακριβα βεβαια αλλα ειναι μια λυση για να μην ριχνεις καλωδια. β.παιζεις με repeater.τοβαζεις εκει που το σημα μειωνεται και αυτο πιανει το μειωμενο σημα το ενισχυει να το πω ετσι χαζα και το αναμεταδιδει. γ.ριχνεις καλωδιο μεχρι λιγο πιο περα καιβαζεις ενα access point Να δινει στο υπολοιπο σπιτι.το καλωδιο για να μην ειναι απο το πατωμα ειτε το περνας σε καναλι πολυ ψηλα στο τοιχο εκει που ειναι το γυψινο κοντα στο ταβανι ωστε να μην φαινεται καθολου το καναλι ειτε μπορεις να το περασεις πολυ χαμηλα.και να ειναι μονιμα και ωραιο και περιποιημενα.και απλα στο τελος του καλωδιου ενα δευτερο access point ειτε καποιο παλιο adsl ρουτερ που το κανεις εσυ να παιξει σαν access point Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση. Θα δοκιμάσω με μερικά routers που διαθέτω μπας και έχω ικανοποιητικά αποτελέσματα και αν όχι, μάλλον θα δοκιμάσω homeplug. Υπάρχει κανένα αξιόλογο / δοκιμασμένο PLC? Τί πρέπει να προσέξω κατά την αγορά; Ευχαριστώ και πάλι!
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Πολυ καλα αλλα ακριβα ειναι τα devolo.απλα γενικοτερα αν εχεις διαφορετικους πινακες η τριφασικο ναι μεν μπορει να παιξουν πχ στην περιπτωση του τριφασικου αλλα θα εχεις καποιες απωλειες.απλα πριν παρεις οποιοδηποτε κοιτα και Reviews.τα devolo απλα ειναιλιγο ακριβα .εχει και ο tresh για να σου πει παραπανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα