Macgneto Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Θέλω να σγοράσω έναν iMac απο το ebay και συγκεκριμένα απο έναν χρήστη ο οποίος φτιάχνει ΒΤΟ συστήματα. Θα πληρώσω κάτι στο τελωνείο; Μέσα στο site αναφέρεται η τιμή του iMac και το κόστος αποστολής και απλά θέλω να ξέρω τι γίνεται και αν κάποιος το έχει κάνει; Επιπλέον επειδή ο αποδεκτός τρόπος συναλλαγής είναι το paypal και επειδή η πιστωτική μου έχει όριο πώς μπορώ χωρίς να αυξήσω το όριο της πιστωτικής να πληρώσω την συναλλαγή η οποία θα ξεπερνάει τα 1500€; Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Sent from my iPad using Insomnia Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2013 από Macgneto
Rush13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 To Δέμα θα σταλθεί εντός Ευρωπαικής Ένωσης? Αν ναι δεν περνάει τελωνείο. Άν όχι δεν νομίζω να γλυτώσεις το τελωνειο με τοσο μεγάλο δέμα
Macgneto Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Θα σταλεί απο Αμερική. Αλλά κάπου είδα ότι αν είναι μαρκαρισμένο ώς GIFT δηλαδή δώρο δεν περνάει τελωνείο. Γνωρίζει κανείς τις διαδικασίες?
ozelot Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Η δήλωση του σαν δώρο "παίζει" όσο αφορά στην εκτίμηση από τον ελεγκτή της αξίας του δέματος για επιβολή των αναλογούντων φόρων. Πάντως, ρίξε μια ματιά στο άρθρο.
tarantino2004 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Το κόλπο με την περιγραφή ΔΩΡΟ δέν πιάνει πιά έχουν πονηρέψει πολύ στο τελωνείο. Έχουν φυσικά και την εξουσία να μήν δεκτούν ότι είναι πράγματι δώρο και να κοστολογήσουν ένα ποσό, αυθαίρετα στην ουσία, για να πληρώσεις ώστε να παραλάβεις το δέμα σου. Όλο το παιχνίδι είναι με ποιά εταιρεία κούριερ θα έρθει: DHL, Fedex, UPS έχουν πιθσνότητα 90%-95% να πληρώσεις κερατιάτικα. Μία πολύ καλή πιθανότητα να μήν πληρώσεις τελωνείο είναι να ζητήσεις εσύ απο τον πωλητή (και φυσικά να δεχθεί και ο ίδιος να το κάνει) να σταλεί το δέμα με USPS (είναι τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ Αμερικής). Πάντα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να πληρώσεις τελωνείο (και μεγάλο ποσό μάλιστα) για αγορά απο Αμερική. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα