ma3stros Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Καληπσερα, εχω το συστημα της υπογραφης. Θα ηθελα βοηθεια για να κανω OC στο CPU. Προς το παρον απο αυτα που διαβασα εχω κανει τα εξης: Ανεβασα απλα το FSB σε 375χ8.5 και εχω αυτη την στιγμη 3187Mhz. το core voltage το εβαλα manual στα 1,25 αλλα μεσα στο cpu-z το βγαζει 1.168. Ρυθμισα τα τιμινγκς απ τις μνημεσ σε 9-9-9-24 γιατι στο auto τα ανεβαζε και τρεχουν στα 1333. Αν προσπαθησω να παω λιγο παραπανω το fsb μου πεταει bsod. Τι αλλες ρυθμισεις πρεπει να κανω? Ο σκοπος μου ειναι να παω στα 3.4-3.6 σταθερα. Ενα προβλημα που δν εκανε πριν ειναι οτι τωρα πολλα απο τα προγραμματα (HW mon,prime95,firefox) μετα απο λιγη ωρα μου πεταει το μνμ οτι σταματησε να λειτουργει κλπ. Δν ξερω π μπορει να οφειλεται απλα το αναφερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Αρχικά να πούμε ότι το 790i είναι "περίεργο" - οπότε κράτα μικρό καλάθι. Αλλά ένα 3.6GHz πρέπει να το πιάσουμε. Αν οι μνήμες σου 1333άρας, βάλε 10-10-10-32 να είσαι χαλαρός από εκεί, αν είναι 1600άρες ασ' τες με 9άρια. Στο vcore δώσε τόση τάση ώστε να δεις 1.25v @ cpuz. Επίσης NB : 1.4, SB : 1.4, CPU VTT : 1.35 και μνήμες όσο ζητάνε μαμά. Με αυτά λογικά θα δεις 8,5x400 σταθερά και χωρίς να crashάρουν εφαρμογές. Μετά δες αν είσαι ok από θερμοκρασίες επεξεργαστή και αν ναι, δοκίμασε για το 425x8,5 , αλλιώς ξεκίνα να κάνει finetune (ρίχνεις και ξανατσεκάρεις σταθερότητα) στις τάσεις του cpu & nb. Στο σύστημά σου εκτός από το cpu θα πρέπει να βεβαιωθείς και για την καλή θερμοκρασία του NB γιατί είναι και αυτό αρκετά ζεστό από την φύση του 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Εβαλα στο 1.28 ( σε load 1.248) το Vcore με 8.5χ387 μετα απο 12 λεπτα μ εβγαλε error στον worker 3. Απο θερμοκρασιες ειναι καλα μονο ο 1ος πυρηνας φτανει τους 60 βαθμους Το SB manual ξεκιναει απο 1.5V . Αν το βαζω χειροκινητα ,δν ξεκιναει του κανω ρεσετ κ διαβαζει το cpu στα 1.6... αν το αφησω στο auto ξεκιναει κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Οι μνήμες (cpuz->memory) που παίζουν; NB και VTT ανέβασες; Αν θέλεις δώσε και άλλο vcore για να το βγάλουμε από την εξίσωση του debug (1,3 ξερωγω) και το χαμηλώνουμε αργότερα. Επίσης αν είσαι σε πολύ παλιό BIOS, καλά είναι να πας στο τελευταίο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Εχω το last bios. ΝB το εχω στο 1.4 , το VTT 1.328. Παντως σε 2 τεστς π ετρεξα ο worker 3 σταματησε. Εχει να κανει με κατι αυτο? Οταν λες την εξίσωση του debug τι εννοεις? θα δωσω λιγο ακομα Vcore κ θα τρεξω πλ να δω τι γινεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Ετρεξα για μια ωρα prime χωρις προβλημα με τις εξης ρυθμισεις : Vcore 1.296 (1.248 load) @ cpuz , NB 1.4, SB 1.5 , Cpu VTT 1,36 @ cpuz . Οι μνημες σε 9-9-9-24 και 1333. Απλα η μια ωρα του prime δν ξερω αν ειναι αρκετη... Γενικα τι αλλο να κανω για να αρχισω να δινω κιαλλο vcore και να ανεβαζω fsb? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Αν έχεις in check τις θερμοκρασίες, "εξερεύνησε" τι γίνεται μέχρι 1,35vcore Στις τελικές ρυθμίσεις θέλεις περισσότερο prime ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Ετρεξα για 1 ωρα και 40 λεπτα στο πριμε στις παρακατω ρυθμισεις χωρις να κολλησει. Μετα απο λιγο που εκλεισα το πριμε και απλα ετρεχα τον browser φρεεζαρε. Γενικα παρολο π στο πριμε δν κολλαει αν και δν το τρεχω με τις ωρες...με το που μπω για να το δοκιμασω σε game οπως Wow μετα απο κανα 10 (σε καποιες περιπτωσεις και πλ πιο γρηγορα) λεπτο φρεεζαρει κολλαει κλπ. Οταν εβαλα τις ρυθμισεις στο auto ολες να δω τι γινεται στο cpu-z ειδα οτι δινει 1,312 στο cpu στις στοκ ρυθμισεις. Δν ειναι παρα πολυ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δεν είναι πάρα πολύ το 1.3 αλλά σίγουρα δεν είναι και το ελάχιστο δυνατό. Δείχνε μας και την καρτέλα "memory" του cpuz γιατί παίζει και εκεί να μην πάει κάτι καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Επειδη δν ξερω τι μου γινεται Αποφασισα να το παω σιγα σιγα ! Λοιπον εδω ειναι απλα στα 3,1 χωρις προβληματα απ οτι φαινεται... Οταν το πηγα για τα 3.4. Moυ φρεεζαρε νομιζω πως αυτο γινεται απ τις μνημες... οποτε νομιζω πως εχεις δικιο κ πρεπει να δειχνω εικονα κ απ τις μνημες. Το ratio πως πρεπει να ειναι? Επισης οι μημες ειναι 1 κιτ 2 gb που τρεχει στα 1333, 1.6v και το αλλο ειναι κιτ 4 gb 1600,1.65v. Oποτε θα το παμε σιγα σιγα.. γενικα στις μνημες μεχρι ποσα volt να δωσω με ασφαλεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Άρα συνολικά έχει 1333άρες Δώσε 1,65 ή 1.7 να είσαι καλυμμένος. Αν δεν υπάρχει επιλογή (DRAM Frequency) που να κρατά τις μνήμες στα ~1333 όταν ανεβάζεις fsb, μπορείς να αλλάξεις τα timings σε 10-10-10-32 για να αποκτήσουν το απαιτούμενο περιθώριο να πάνε πάνω από 1333. Αλλά νομίζω ότι πριν τα 1333 υπάρχει και επιλογή 1066 που βολεύει, και θα μπορείς να κρατήσεις τα 9άρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Εχω την επιλογη να τις ρυθμισω σε οποιαδιποτε συχνοτητα. Απλα γραφοντας το νουμερο. Το θεμα ειναι οτι τις βαζω 1333 αλλα βλεπω οτι πεφτουν λιγο απο μονες τους. Αν τους δωσω στο 1.7 πιστευω θα ειναι οκ. Ομως γτ freezarei? δν πεταει ουτε bsod απλα freezarei. Αυτο οφειλεται στις μνημες? Το ratio ποσο πρεπει να ειναι ? και τι ρολο παιζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Το freezάρισμα υποθέτω ότι έχει να κάνει με μνήμες ή chipset (NB) γιατί απλά το vcore είναι more than επαρκές. Για να καταλάβεις είχα Q9550 που έκανε 4GHz+ με τέτοιες τάσεις. Οι μνήμες ναι, δεν θα πάθουν τίποτα με 1.7. Το ratio είναι αυτό που ορίζει το frequency των μνημών με βάση το fsb. Στο δικό σου chipset βάζεις ένα frequency πληκτρολογώντας και η μητρική διαλέγει ένα "κοντινό" ratio (11:20 στο screenshot σου). Δεν "πέφτουν" γιατί κάτι έπαθαν, απλά είναι η κοντινότερη δυνατή τιμή με τα διαθέσιμα ratio που υπάρχουν, το 'χεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ma3stros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ναι μεχρι ενα σημειο πιστευω το χω Αρα παιζει απλα να δινω πολυ Vcore και να φρεεζαρει:S Εγω νομιζα οτι οσο ποιο πλ αντεχει απο θερμοκρασιες κλπ εισαι οκ εκτος αν εχω παρεξηγησει καποια πραγματα. Αν φταινε οι μνημες για το παγωμα τι κανω? Με το που πειραζω τα τιμινγκς συνηθως μ κολλαει κ δν ξεκιναει καθολου:S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Όχι δεν φταίει το vcore για τα freezαρίσματα. Μνήμες θα είναι λογικά. Αν θέλεις να το επιβεβαιώσεις άσε πάνω μόνο τις 1600άρες και πειραματίσου. Το ότι σου κολλάει σε manual timings πάει να πει ότι είτε δεν βάζεις όλα τα timings είτε κάνεις κάτι λάθος στα settings και δεν bootάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα