aetos1988 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Αν μπορείς να τα δώσεις πιστεύω οτι αξίζει. Η κάρτα είναι η 290 ενώ αυτή του Πλαισίου είναι η 290x.
loft Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Ωωχ ναι τωρα το ειδα οτι η καρτα ειναι η 290 και οχι η 290X... Μεγαλο μπερδεμα τωρα... 770 , 280 η 290 στα λεφτα αυτα? αξιζει το ποσο % παραπανω σε επιδωσεις ειναι?
Fulgore1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Ωωχ ναι τωρα το ειδα οτι η καρτα ειναι η 290 και οχι η 290X... Μεγαλο μπερδεμα τωρα... 770 , 280 η 290 στα λεφτα αυτα? αξιζει το ποσο % παραπανω σε επιδωσεις ειναι? Ρε φιλε συγνωμη αλλα απο τα Maximum 250ευρο ξαφνικα εχεις παει στα 400ευρο και ρωτας αν η 290 ειναι αρκετα καλυτερη απο την 280χ??Μηπως μας δουλευεις κιολας και χανουμε τσαμπα το χρονο μας μαζι σου????Προτασεις σου εχουν γινει μην το κουραζεις το θεμα οποια καρτα θελεις παρε.
adtakhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Ωωχ ναι τωρα το ειδα οτι η καρτα ειναι η 290 και οχι η 290X... Μεγαλο μπερδεμα τωρα... 770 , 280 η 290 στα λεφτα αυτα? αξιζει το ποσο % παραπανω σε επιδωσεις ειναι? Η 290 ειναι η απολυτη καρτα βαση αποδοσης τιμης .... Μπροστα της η 280 και η 770 φανταζουν σκουπιδια ενω η τιμη της 290X φανταζει πολυ υψηλη για αυτα που προσφερει . Η 290 εχει 5% μικροτερες επιδοσεις απο την 290X .
loft Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Ρε φιλε συγνωμη αλλα απο τα Maximum 250ευρο ξαφνικα εχεις παει στα 400ευρο και ρωτας αν η 290 ειναι αρκετα καλυτερη απο την 280χ??Μηπως μας δουλευεις κιολας και χανουμε τσαμπα το χρονο μας μαζι σου????Προτασεις σου εχουν γινει μην το κουραζεις το θεμα οποια καρτα θελεις παρε. Δεν καταλαβαινω την ξαφνικη επιθετικοτητα. Στην αρχη ναι ειπα μια καρτουλα κοντα στα 250. Μετα αρχισατε να μου προτεινετε καρτες στα 300 λεγοντας μου οτι αξιζει το κατι παραπανω και μετα ειδα αυτην την προσφορα στο eshop που λανθασμενα νομιζα οτι ειναι η 290X και μου ανοιξε η ορεξη στην τιμη αυτη.... και γιαυτο ρωτησα. Φυσικα και δεν μου περισευουν τα παραπανω χρηματα , θα θυσιαζα κατι αλλο απλα αν αξιζε να κανω την υπερβαση για την καρτα,...
Ashmadia Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Πολύ καλά. Δεν αναφέρθηκε. Δεν με ενδιαφέρει η επίσημη τιμή. Με ενδιαφέρει η τιμή που υπάρχει στα ελληνικά ράφια. Έχουμε λοιπόν τις κάρτες με 17€ διαφορά. Στο guru3d και στο techpowerup δεν είδα παραπάνω επιδόσεις σε υψηλότερες αναλύσεις για την 280. Φιλε, Heat, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις κατω τα νουμερα ο ιδιος και να το διαπιστωσεις. Απλα ειναι τοσο κοντα οι επιδοσεις των 2 καρτων που δεν ειναι και τοσο αξια αναφορας η οποιαδηποτε διαφορα οσο μεγαλωνει η αναλυση. Παρ ολα αυτα, ναι σε μεγαλυτερες αναλυσεις μικραινει/αυξανει την διαφορα η 280χ αναλογα το game. http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/19.html (η συγκριση γινεται κοντρα στην reference 770 μαλλον, αλλα δε βαριεσαι, η giga 770 θα ειναι απλως λιγο πιο ψηλα απο αυτη παντου) Τι νοημα εχουν ομως αυτες οι κουβεντες, εφοσον δεν γνωριζουμε καν την αναλυση που παιζει ο TS??? Αυτο παει στον Millenium που παροτι ειπε κατι που ισχυει, μπορει να αφηνει τον TS αδιαφορο αν ειναι σε 1920χ1080.
Heatspreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Έχει νόημα γιατί παρουσιάζετε το καλοδεχούμενο, αλλά όχι ακόμα χρήσιμο Mantle API ως Feature για να δικαιολογήσετε την αγορά μίας ATi, αλλά το PhysX δεν το λαμβάνετε υπόψη. Όσο και αν ακούγεται άσχημα, όποτε σας συμφέρει και όπως σας συμφέρει τα γυρνάτε με τρανό παράδειγμα την επιμονή σας όταν προτείνατε ATi 7970 πριν τη κυκλοφορία του R9. Επειδή μάλιστα είστε αρκετοί δεν έχετε έντονο αντίλογο όπως θα έπρεπε. Το πρόβλημα μου δεν είναι το ομολογουμένως πολύ καλό R9, το πρόβλημα μου είναι η μεροληψία. 2
aetos1988 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Η 290 ειναι η απολυτη καρτα βαση αποδοσης τιμης .... Μπροστα της η 280 και η 770 φανταζουν σκουπιδια ενω η τιμη της 290X φανταζει πολυ υψηλη για αυτα που προσφερει . Η 290 εχει 5% μικροτερες επιδοσεις απο την 290X . Όχι και σκουπίδια βαριά κουβέντα...
cliobaccarra Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Έχει νόημα γιατί παρουσιάζετε το καλοδεχούμενο, αλλά όχι ακόμα χρήσιμο Mantle API ως Feature για να δικαιολογήσετε την αγορά μίας ATi, αλλά το PhysX δεν το λαμβάνετε υπόψη. Όσο και αν ακούγεται άσχημα, όποτε σας συμφέρει και όπως σας συμφέρει τα γυρνάτε με τρανό παράδειγμα την επιμονή σας όταν προτείνατε ATi 7970 πριν τη κυκλοφορία του R9. Επειδή μάλιστα είστε αρκετοί δεν έχετε έντονο αντίλογο όπως θα έπρεπε. Το πρόβλημα μου δεν είναι το ομολογουμένως πολύ καλό R9, το πρόβλημα μου είναι η μεροληψία. Και 760 προτειναμε συνεχεια αλλα δεν εγινε κανενα σχολιο σε αυτο... Φυσικα και προτειναμε και 7970 αν ο ενδιαφερομενος ειχε καποιες γνωσεις και θα μπορουσε να την εκανε GHZ σε χρονο dt. Ας μην γελιομαστε καλες και οι 2 εταιρειες αλλα η πρασινη ακολουθει μια πιο επιθετικη πολιτκη κοστολογισης - εκμεταλλευσης και αυτο μου την δινει στα νευρα. Αν δεν κυκλοφορουσε η R9 η 780 ακομα θα ειχε 650 ευρω.. Κακως αν σε budget 300 ευρω βεβαια δεν προτεινεται η 770, παιζει καλη μπαλα η καθε μια πλευρα με τα δικα της υπερ και κατα. Προσωπικα σε χρηστες που θελουν να εχουν το κεφαλι τους ησυχο χωρις πολλα πολλα προτεινω Νvidia και ας την πληρωσουν παραπανω. Σε χρηστες που θελουν να ασχοληθουν με την καρτα, O.C , flash κτλπ προτεινω AMD διοτι με μικροτερο κοστος θα εχουν καλυτερο αποτελεσμα. Αυτα...
Heatspreader Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Από το όλο κλίμα αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η nvidia δεν έχει ποτέ καλές προτάσεις. Θα έπρεπε αυτοί που πρότειναν 7950/7970, με την ίδια λογική τώρα να προτείνουν ως λύση την GTX 780 στα 480€. http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=GTX+780 Ούτε τώρα αποτελεί καλή λύση η nvidia μετά την ανατιμολόγιση των προϊόντων της; 1) Καλές τιμές 2) Πολλά features τα οποία δουλεύουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε 3) Υψηλές επιδόσεις
Fulgore1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Και 760 προτειναμε συνεχεια αλλα δεν εγινε κανενα σχολιο σε αυτο... Φυσικα και προτειναμε και 7970 αν ο ενδιαφερομενος ειχε καποιες γνωσεις και θα μπορουσε να την εκανε GHZ σε χρονο dt. Ας μην γελιομαστε καλες και οι 2 εταιρειες αλλα η πρασινη ακολουθει μια πιο επιθετικη πολιτκη κοστολογισης - εκμεταλλευσης και αυτο μου την δινει στα νευρα. Αν δεν κυκλοφορουσε η R9 η 780 ακομα θα ειχε 650 ευρω.. Κακως αν σε budget 300 ευρω βεβαια δεν προτεινεται η 770, παιζει καλη μπαλα η καθε μια πλευρα με τα δικα της υπερ και κατα. Προσωπικα σε χρηστες που θελουν να εχουν το κεφαλι τους ησυχο χωρις πολλα πολλα προτεινω Νvidia και ας την πληρωσουν παραπανω. Σε χρηστες που θελουν να ασχοληθουν με την καρτα, O.C , flash κτλπ προτεινω AMD διοτι με μικροτερο κοστος θα εχουν καλυτερο αποτελεσμα. Αυτα... Βασικα δεν ακριβως ετσι τα πραγματα για την 760 αλλα τεσπα.Τωρα μονο προτεινεται 760 γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο στα λεφτα αυτα(7950 δεν μπορει πια να αποτελει προταση με τιμες Ελλαδας). Και επισης παρουσιαζεις τα πραγματα απο την μια πλευρα.Υπαρχει και η αλλη πλευρα που λεει οτι χαρη στην 780 που πλησιαζε σχετικα την Titan και κοστιζε αναλογα ειδαμε και την R9 290 σε σχεση με την 290x,μιας και προηγουμενως υπηρχε τεραστιο χασμα μεταξυ 7970-7990. Αρα μια η αλλη ηρθε αλλα τελος παντων. Και οσο για το περιφημο Oc,αναθεμα ποσοι απο τους πραγματικους αγοραστες που αγοραζουν τετοιες καρτες γραφικων θα ασχοληθουν με αυτο,αντικειμενικα παντα. Δεν καταλαβαινω την ξαφνικη επιθετικοτητα. Στην αρχη ναι ειπα μια καρτουλα κοντα στα 250. Μετα αρχισατε να μου προτεινετε καρτες στα 300 λεγοντας μου οτι αξιζει το κατι παραπανω και μετα ειδα αυτην την προσφορα στο eshop που λανθασμενα νομιζα οτι ειναι η 290X και μου ανοιξε η ορεξη στην τιμη αυτη.... και γιαυτο ρωτησα. Φυσικα και δεν μου περισευουν τα παραπανω χρηματα , θα θυσιαζα κατι αλλο απλα αν αξιζε να κανω την υπερβαση για την καρτα,... Η ας το πουμε επιθετικοτητα που λες ειναι για αυτα που εγραψες που τα εχουμε δει πολλες φορες απο ατομα που τα γραφουν και στην πραξη δεν αγοραζουν καμια καρτα απλα ανοιγουν topic για να περασει η ωρα.Και προφανως αλλο να κανεις την υπερβαση απο τα 230ευρο της 760 στα 283-300 της 280x-770 και αλλο απο τα 230 της 760 να πας στα 400ευρο της 290 που ειναι σχεδον διπλασια τιμη. Ηταν απολυτως λογικη η αντιδραση μου. Προφανως και αν παιζεις σε 1920x1080p-1200p κοιτας μεχρι 280χ-770. 1
Millennium Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Φιλε, Heat, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις κατω τα νουμερα ο ιδιος και να το διαπιστωσεις. Απλα ειναι τοσο κοντα οι επιδοσεις των 2 καρτων που δεν ειναι και τοσο αξια αναφορας η οποιαδηποτε διαφορα οσο μεγαλωνει η αναλυση. Παρ ολα αυτα, ναι σε μεγαλυτερες αναλυσεις μικραινει/αυξανει την διαφορα η 280χ αναλογα το game. http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/19.html (η συγκριση γινεται κοντρα στην reference 770 μαλλον, αλλα δε βαριεσαι, η giga 770 θα ειναι απλως λιγο πιο ψηλα απο αυτη παντου) Τι νοημα εχουν ομως αυτες οι κουβεντες, εφοσον δεν γνωριζουμε καν την αναλυση που παιζει ο TS??? Αυτο παει στον Millenium που παροτι ειπε κατι που ισχυει, μπορει να αφηνει τον TS αδιαφορο αν ειναι σε 1920χ1080. Δε πειράζει.Διαβάζουν και άλλοι και ο TS έτσι και αλλιώς ρωτάει γενικά για κάρτες. Επειδή εγώ ανέφερα το Mantle για να δούμε τι είπα ακριβώς... http://www.insomnia.gr/topic/506242-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF-nvidia-gtx-580/?do=findComment&comment=52764410 Για να ξέρουμε τι λέμε.Που κολλάει στη συζήτηση η 780 και η μεροληψία (και από ποιόν?).Η 290 btw δεν υπάρχει;
cliobaccarra Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Βασικα δεν ακριβως ετσι τα πραγματα για την 760 αλλα τεσπα.Τωρα μονο προτεινεται 760 γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο στα λεφτα αυτα(7950 δεν μπορει πια να αποτελει προταση με τιμες Ελλαδας). Και επισης παρουσιαζεις τα πραγματα απο την μια πλευρα.Υπαρχει και η αλλη πλευρα που λεει οτι χαρη στην 780 που πλησιαζε σχετικα την Titan και κοστιζε αναλογα ειδαμε και την R9 290 σε σχεση με την 290x,μιας και προηγουμενως υπηρχε τεραστιο χασμα μεταξυ 7970-7990. Αρα μια η αλλη ηρθε αλλα τελος παντων. Και οσο για το περιφημο Oc,αναθεμα ποσοι απο τους πραγματικους αγοραστες που αγοραζουν τετοιες καρτες γραφικων θα ασχοληθουν με αυτο,αντικειμενικα παντα. Η ας το πουμε επιθετικοτητα που λες ειναι για αυτα που εγραψες που τα εχουμε δει πολλες φορες απο ατομα που τα γραφουν και στην πραξη δεν αγοραζουν καμια καρτα απλα ανοιγουν topic για να περασει η ωρα.Και προφανως αλλο να κανεις την υπερβαση απο τα 230ευρο της 760 στα 283-300 της 280x-770 και αλλο απο τα 230 της 760 να πας στα 400ευρο της 290 που ειναι σχεδον διπλασια τιμη. Ηταν απολυτως λογικη η αντιδραση μου. Προφανως και αν παιζεις σε 1920x1080p-1200p κοιτας μεχρι 280χ-770. Τωρα μονο προτεινω 760; Δεν νομιζω προτεινα και θα προτεινω 760 οπου πιστευω οτι καλυτερη λυση για τον ts ειναι αυτη, για κανε μια αναδρομη στο παρελθον και θα δεις ποσες 760 εχω προτεινει.
Fulgore1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 υπογραμμισες την λεξη προτεινεται και οχι προτεινετε μην τα μπερδευεις
loft Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδη θα αντικαταστησω μια καρτα (GTX 580) που πριν 1.5 χρονο ηταν η ναυαρχιδα της NVIDIA, που ειχε 500+ ευρω με μια σημερινη μεσης κατηγοριας ( 760 ) που εχει 250 ευρω και θα εχω πολυ καλυτερες επιδωσεις απο οτι εχω τωρα??? γιατι κατι δεν μου κολαει καλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα