Prospector8 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Ρε σι τι σε ενοχλει στην Amd,και δεν θα επρεπε να την προτεινουμε ακριβως?? Τι ειναι κατωτερες δλδ και αμα παρει Nvidia θα δει το φως το αληθινο?? Δεν μπορω να σε καταλαβω.. Φυσικα και θα προτεινουμε Amd οταν εχει τοσο καλες τιμες,ιδιες επιδοσεις με την 770,μπολικη Vram (more futureproof,γνωμη μου) και ερχονται και αλλα καλουδια μελλοντικα.. Δεν λεω πως μια 770 δεν ειναι καλη,αλλα γιατι να ΜΗΝ προτεινουμε και τις καρτες τις Amd,αυτο δεν μπορω να καταλαβω.... 2
Fulgore1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Αυτη την στιγμη εχω στο συστημα την nvdia GTX 580 η οποια αν και πολυ καλη καρτα πλεον τα εχει τα χρονακια της και πολλα παιχνιδια δεν μπορει να τα παιξει ικανοποιητικα. Ψαχνω για μια καινουρια καρτα ,που αλλαζοντας την 580 να μου αυξησει σημαντικα τις επιδωσεις στα games και να θεωρειται ικανοποιητικη αναβαθμιση. Με τιμη μεχρι 250 ευρω πχ Μια GTX 760 2GB θα θεωρουταν εξυπνη κινηση για αντικατασταση της 580? Λοιπον για να μην το κουραζουμε το πραγμα και επειδη ψιλοκαταλαβαινω τι εννοει ο Heatspreader. Στα 250 πας σε http://www.skroutz.gr/s/3569485/Asus-GeForce-GTX760-2GB-DirectCU-II-OC.html Και μετα σε πιο πανω αν θες/μπορεις να ανεβεις υπαρχουν 2 επιλογες Απο Amd http://www.skroutz.gr/s/4023690/Gigabyte-Radeon-R9-280X-3GB-WindForce-3X-OC.html Απο nvidia http://www.skroutz.gr/s/3389787/Gigabyte-GeForce-GTX770-2GB-WindForce-3X-OC.html Να αναφερω οτι σε λιγοτερα χρηματα ,και ειδικα αν ασχολεισαι με το oc ,μπορεις να κοιταξεις απο Εξωτερικο και για 7950 3gb πχ http://www.mindfactory.de/product_info.php/3072MB-PowerColor-Radeon-HD-7950-PCS--Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_786017.html. Off topic Αυτο που μαλλον εννοει ο Heatspreader ειναι οτι παλια ειχε λογικη να προτεινεις R9 280x γιατι η τιμη της 770 ηταν απαγορευτικη(R9 280x 294ευρο 770 370ευρο).Τωρα που οι τιμες ειναι πανω κατω ιδιες παλι μονο r9 280x προτεινεται,και να πω την αληθεια ακομα και οταν ειχε πρωτοβγει η 770 και η 7970(η απλη)κοστιζε το ιδιο παλι θυμαμαι αρκετους να προτεινουνε μονο 7970 λες και υπαρχει μονοπωλιο. Και οσο για το Futureproof των 3gb που σωστα αναφερει ο Prospector8 , εγω πιστευω οτι οταν ενα παιχνιδι δεν θα το σηκωνει η 770 σε πχ 3χρονια δεν προκειται να το σηκωνει ουτε η R9 280x. Και φυσικα μιλαω για τις γνωστες αναλυσεις 1080p-1200p.
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δε θα δει τόση διαφορά για την οποία μίλησε με 760,7950 σε stock.
Prospector8 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Και οσο για το Futureproof των 3gb που σωστα αναφερει ο Prospector8 , εγω πιστευω οτι οταν ενα παιχνιδι δεν θα το σηκωνει η 770 σε πχ 3χρονια δεν προκειται να το σηκωνει ουτε η R9 280x. Και φυσικα μιλαω για τις γνωστες αναλυσεις 1080p-1200p. Και εγω συμφωνω με αυτο,απλα εχω τις επιφυλαξεις μου για τα νεα παιχνιδια που ερχονται. Heat δεν νομιζω να μονοπωλουσαμε,παρε 280x παρε 280x οταν πηγε η τιμη της 770 στα ~300E.Εγω βλεπω αρκετους να προτεινουν και τις δυο λυσεις απλα οταν αν λεγανε για την 280X λεγανε και τα επιχειραματα τους,οπως θελω να πιστευω εχεις και εσυ οταν προτεινεις την 770. Απλα οπως εχω ξαναπει και αλλη φορα,δεν εισαι λαθος,απλα εισαι καπως υπερβολικος 1
Fulgore1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Και εγω συμφωνω με αυτο,απλα εχω τις επιφυλαξεις μου για τα νεα παιχνιδια που ερχονται. Heat δεν νομιζω να μονοπωλουσαμε,παρε 280x παρε 280x οταν πηγε η τιμη της 770 στα ~300E.Εγω βλεπω αρκετους να προτεινουν και τις δυο λυσεις απλα οταν αν λεγανε για την 280X λεγανε και τα επιχειραματα τους,οπως θελω να πιστευω εχεις και εσυ οταν προτεινεις την 770. Απλα οπως εχω ξαναπει και αλλη φορα,δεν εισαι λαθος,απλα εισαι καπως υπερβολικος Off Topic Αρκετους να προτεινουν και τις 2 δεν βλεπουμε Prospector ακομα και με την νεα τιμη της 770, κακα τα ψεματα.Οπως ανεφερα και πιο πριν θυμαμαι αρκετους που προτεινανε την απλη 7970 οταν ειχε την ιδια τιμη με 770. Ακομα και σε Cpu τα βλεπουμε αυτα(να προτεινουν πχ ελαχιστοι και 8320+ψυκτρα και i5 4670 +H87). Βλεπεις αλλωστε και τα topic για Amd καρτες και Nvidia καρτες.
loft Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Επειδη εγω εχω τον πονο μου, δηλαδη ποση διαφορα θα δω απο την μεταβαση απο 580 σε 770? (πανω απο 20%) Μηπως να κανω υπομονη και να περιμενω καμια 780 απο αγγελια?
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Θα δεις διαφορά με κάρτες κατηγορίας 280Χ,770.Αν είναι να δώσεις παραπάνω χρήματα κοιτάς σε 290 "pro".
Heatspreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Οι τιμές δεν είναι ίδιες,αυτό λέμε.Ούτε σαν προτάσεις είναι ίδιες.Άμα είναι να μιλήσουμε και για φθηνότερες υλοποιήσεις,στο εξωτερικό βρίσκεις 280Χ με 235 ευρώ όπως είπα. Τα επιχειρήματα σου δε βλέπω ποιά είναι για αγορά της 770 πέρα απο το physx αν ενδιαφέρει τον άλλον.Αυτό για το οποίο κατηγορείς τους άλλους το κάνεις ο ίδιος και μάλιστα χωρίς επιχείρημα. Καταρχήν πρέπει να ορίσουμε ένα σημείο αναφοράς όσον αφορά τις τιμές. Αυτό είναι τα ελληνικά καταστήματα. Εκτός και αν θέλεις να αναλάβεις τις παραγγελείες των καρτών και το RMA τους που μπορεί να είναι εύκολα, αλλά θα ήθελα ένα φυσικό πρόσωπο να με βοηθήσει. Όταν πρόκειται για no reference υλοποιήσεις και μάλιστα καλές, όπως αυτή της Palit της GTX 770, αλλά και τις Gigabyte της r9 280x, τότε το μόνο που μένει να συγκρίνουμε είναι η τιμή τους. Αυτή λοιπόν είναι 10€ διαφορά. Ρε σι τι σε ενοχλει στην Amd,και δεν θα επρεπε να την προτεινουμε ακριβως?? Τι ειναι κατωτερες δλδ και αμα παρει Nvidia θα δει το φως το αληθινο?? Δεν μπορω να σε καταλαβω.. Φυσικα και θα προτεινουμε Amd οταν εχει τοσο καλες τιμες,ιδιες επιδοσεις με την 770,μπολικη Vram (more futureproof,γνωμη μου) και ερχονται και αλλα καλουδια μελλοντικα.. Δεν λεω πως μια 770 δεν ειναι καλη,αλλα γιατι να ΜΗΝ προτεινουμε και τις καρτες τις Amd,αυτο δεν μπορω να καταλαβω.... Με ενοχλεί ο φανμποϊσμός. Είπα εγώ ότι είναι κατώτερες; Απλά δεν εμφανίζετε όλα τα στοιχεία. Έχει ίδια τιμή, ίδιες επιδόσεις και λιγότερη μνήμη. Έχει όμως PhysX. Πρέπει να τα αναφέρετε αυτά κάτι που δεν κάνετε. Τα μελλοντικά καλούδια ποια είναι; Γιατί δεν τα αναφέρετε όταν προτείνετε μία νέα κάρτα γραφικών να καταλαβαίνει και ο άλλος. Εγώ πάντως δεν ξέρω ποια είναι τα μελλοντικά καλούδια. Λοιπον για να μην το κουραζουμε το πραγμα και επειδη ψιλοκαταλαβαινω τι εννοει ο Heatspreader. Στα 250 πας σε http://www.skroutz.gr/s/3569485/Asus-GeForce-GTX760-2GB-DirectCU-II-OC.html Και μετα σε πιο πανω αν θες/μπορεις να ανεβεις υπαρχουν 2 επιλογες Απο Amd http://www.skroutz.gr/s/4023690/Gigabyte-Radeon-R9-280X-3GB-WindForce-3X-OC.html Απο nvidia http://www.skroutz.gr/s/3389787/Gigabyte-GeForce-GTX770-2GB-WindForce-3X-OC.html Να αναφερω οτι σε λιγοτερα χρηματα ,και ειδικα αν ασχολεισαι με το oc ,μπορεις να κοιταξεις απο Εξωτερικο και για 7950 3gb πχ http://www.mindfactory.de/product_info.php/3072MB-PowerColor-Radeon-HD-7950-PCS--Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_786017.html. Off topic Αυτο που μαλλον εννοει ο Heatspreader ειναι οτι παλια ειχε λογικη να προτεινεις R9 280x γιατι η τιμη της 770 ηταν απαγορευτικη(R9 280x 294ευρο 770 370ευρο).Τωρα που οι τιμες ειναι πανω κατω ιδιες παλι μονο r9 280x προτεινεται,και να πω την αληθεια ακομα και οταν ειχε πρωτοβγει η 770 και η 7970(η απλη)κοστιζε το ιδιο παλι θυμαμαι αρκετους να προτεινουνε μονο 7970 λες και υπαρχει μονοπωλιο. Και οσο για το Futureproof των 3gb που σωστα αναφερει ο Prospector8 , εγω πιστευω οτι οταν ενα παιχνιδι δεν θα το σηκωνει η 770 σε πχ 3χρονια δεν προκειται να το σηκωνει ουτε η R9 280x. Και φυσικα μιλαω για τις γνωστες αναλυσεις 1080p-1200p. Δεν χρειάζεται να πάει στην Gigabyte GTX 770. Υπάρχει και η κορυφαία υλοποίηση της Palit. http://www.skroutz.gr/s/3391263/Palit-GeForce-GTX770-2GB.html Ακριβώς αυτό. Πρότειναν 7970 και τότε. Και εγω συμφωνω με αυτο,απλα εχω τις επιφυλαξεις μου για τα νεα παιχνιδια που ερχονται. Heat δεν νομιζω να μονοπωλουσαμε,παρε 280x παρε 280x οταν πηγε η τιμη της 770 στα ~300E.Εγω βλεπω αρκετους να προτεινουν και τις δυο λυσεις απλα οταν αν λεγανε για την 280X λεγανε και τα επιχειραματα τους,οπως θελω να πιστευω εχεις και εσυ οταν προτεινεις την 770. Απλα οπως εχω ξαναπει και αλλη φορα,δεν εισαι λαθος,απλα εισαι καπως υπερβολικος Εγώ δεν βλέπω και τις δύο λύσεις πάντως. Όποιο link και να πατήσω ATi βγαίνει. Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω για την 280; Ρωτάω γιατί πράγματι μπορεί να μου έχει ξεφύγει κάτι. Εγώ βλέπω μία νέα κάρτα γραφικών με ίδιες επιδόσεις με την GTX 770 παραπάνω 1GB RAM και ίδια τιμή. Δεν ξέρω κάτι άλλο. Off Topic Αρκετους να προτεινουν και τις 2 δεν βλεπουμε Prospector ακομα και με την νεα τιμη της 770, κακα τα ψεματα.Οπως ανεφερα και πιο πριν θυμαμαι αρκετους που προτεινανε την απλη 7970 οταν ειχε την ιδια τιμη με 770. Ακομα και σε Cpu τα βλεπουμε αυτα(να προτεινουν πχ ελαχιστοι και 8320+ψυκτρα και i5 4670 +H87). Βλεπεις αλλωστε και τα topic για Amd καρτες και Nvidia καρτες. Αυτό. Υ.Γ.: Και τώρα ευτυχώς δεν καίτε τον κόσμο προτείνοντας του το r9. Νέα κάρτα γραφικών με καλές επιδόσεις είναι. Πριν τους είχατε ταράξει. 7950 που αν την κλοκάρεις γίνεται Titan σε SLI και αν την αγοράσεις απ' έξω και πουλήσεις τα παιχνίδια που έχει η συσκευασία θα σου κοστίσει 100€. Πήρε ο κόσμος αρχαίες κάρτες γραφικών όταν σας άκουσε... Υ.Γ.2: Ούτε ρώτησε τον φίλο που ρωτάει για κάρτα γραφικών κάποιος αν χρησιμοποιούσε τα PhysX με την GTX 580 που έχει τώρα. Φοβερό!!!
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Έχει από Ελλάδα και Powercolor 280X στα 274€ αν και η σύγκριση που έκανα με αντίστοιχες υλοποιήσεις ήταν για να δούμε τη διαφορά στη τιμή σε ίδιες υλοποιήσεις. Κάτοχος Nvidia είναι λες να μη ξέρει το PhysX; Αν θα έπρεπε να αναφερθεί κάτι που ίσως να μην έχει ακουστά αυτό είναι το Mantle API. Η επίσημη τιμή τους έχει διαφορά 30$.300$ με 330$.Δεν έχουν ίδια τιμή για να μάστε ακριβείς λοιπόν.Και στην ίδια τιμή να'ταν αν δεν ενδιαφέρει κάποιον κάποια συγκεκριμένη χρήση της 770 (PhysX) η 280Χ συμφέρει περισσότερο για μεγαλύτερες αναλύσεις ειδικότερα και παιχνίδια και συνθήκες που θέλουν vram.Αν δε γνωρίζεις για τα "μελλοντικά καλούδια" όπως λέει ο Prospector8 μπορείς να κοιτάξεις το Radeon 9 Series νήμα.
Thanos1972 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 μονο εγω οταν αγοραζω κοιταω και την διαθεσιμοτητα?και εχω επισης την εντυπωση οτι η palit εχει 2 χρονια εγγυηση σε συγκριση με την gigabyte.
Heatspreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Έχει από Ελλάδα και Powercolor 280X στα 274€ αν και η σύγκριση που έκανα με αντίστοιχες υλοποιήσεις ήταν για να δούμε τη διαφορά στη τιμή σε ίδιες υλοποιήσεις. Πολύ καλά. Κάτοχος Nvidia είναι λες να μη ξέρει το PhysX; Αν θα έπρεπε να αναφερθεί κάτι που ίσως να μην έχει ακουστά αυτό είναι το Mantle API. Δεν αναφέρθηκε. Η επίσημη τιμή τους έχει διαφορά 30$.300$ με 330$.Δεν έχουν ίδια τιμή για να μάστε ακριβείς λοιπόν.Και στην ίδια τιμή να'ταν αν δεν ενδιαφέρει κάποιον κάποια συγκεκριμένη χρήση της 770 (PhysX) η 280Χ συμφέρει περισσότερο για μεγαλύτερες αναλύσεις ειδικότερα και παιχνίδια και συνθήκες που θέλουν vram.Αν δε γνωρίζεις για τα "μελλοντικά καλούδια" όπως λέει ο Prospector8 μπορείς να κοιτάξεις το Radeon 9 Series νήμα. Δεν με ενδιαφέρει η επίσημη τιμή. Με ενδιαφέρει η τιμή που υπάρχει στα ελληνικά ράφια. Έχουμε λοιπόν τις κάρτες με 17€ διαφορά. Στο guru3d και στο techpowerup δεν είδα παραπάνω επιδόσεις σε υψηλότερες αναλύσεις για την 280.
Fulgore1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 μονο εγω οταν αγοραζω κοιταω και την διαθεσιμοτητα?και εχω επισης την εντυπωση οτι η palit εχει 2 χρονια εγγυηση σε συγκριση με την gigabyte. Γιαυτο και προτεινα(αγορασα) την Gigabyte σωστος 1
Millennium Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Πολύ καλά. Δεν αναφέρθηκε. Δεν με ενδιαφέρει η επίσημη τιμή. Με ενδιαφέρει η τιμή που υπάρχει στα ελληνικά ράφια. Έχουμε λοιπόν τις κάρτες με 17€ διαφορά. Στο guru3d και στο techpowerup δεν είδα παραπάνω επιδόσεις σε υψηλότερες αναλύσεις για την 280. Το Mantle το ανέφερα εγώ. Η επίσημη τιμή καθορίζει τις τιμές της αγοράς όμως.Όταν έχουν μια Α διαφορά στην επίσημη θα έχουν και στην αγορά σε συγκρίσιμες υλοποιήσεις/αγορές/καταστήματα. Σε υψηλές αναλύσεις έχεις κέρδος με την έξτρα vram γιατί εαν το παιχνίδι χρησιμοποιεί πολλή δε χρειάζεται η gpu να ανατρέχει στη ram (που είναι πιο αργή) για να φορτώνει textures,shader buffers κλπ και να καθυστερεί το σύστημα με fps drops/deeps και μικρότερα minimum fps.
loft Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 παιδια αυτη η καρτα δεν ειναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ πολυ μεγαλη στα 394 ευρω??? η εγω κανω λαθος κατι? SAPPHIRE RADEON R9 290 4GB GDDR5 PCI-E RETAIL http://www.e-shop.gr/product?id=PER.510817&sid=1 Την ιδια καρτα την εχει το πλαισιο με 659 ευρω... μαζι με το bt4 http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-R9-290X-4GB-GD5-BF4-Edition-21226-00-50G.htm Αξιζει να δωσω 94 ευρω παραπανω και αντι για 770 / R9 280 να παρω αυτην απο το eshop???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα