Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω που τραβιέμαι κανα μήνα με το pc μου και είπα να ρωτήσω κι εδώ.

Κατ' αρχήν, χάλασε η κάρτα γραφικών μου. Το πάω το pc σε έναν τεχνικό, αλλάζουμε κάρτα γραφικών βάζουμε μια μεταχειρισμένη, παραλαμβάνω το pc, για μια δυο μέρες το pc εντάξει, μετά κόλλαγε ingame. Το ξαναπάω, μετράει το τροφοδοτικό, δεν δούλευε όπως πρέπει, αγοράζω καινούριο το βάζει, κάνει benchmarking και stress test και ολα καλά μου είπε, παραλαμβάνω το pc, για μια δυο μέρες το pc εντάξει, μετά κόλλαγε ingame, εμφάνιζε και μπλέ οθόνη και σπάγανε τα γραφικά, μάλλον η μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών έχει χαλάσει. Ξαναπήγα το pc στον τεχνικό, στην παρούσα φάση έχει στείλει την κάρτα γραφικών στον προμηθευτή του, ο οποίος λογικά θα διαπιστώσει την βλάβη και εν συνεχεία θα μου δώσει τα χρήματα της κάρτας γραφικών και παράλληλα ο τεχνικός κάνει κάποια άλλα τέστ, τελευταία φορά που μιλήσαμε μου είπε ότι έχει βάλει μια geforce 9900 πάνω και έκανε restore (είχα κάνει πλήρες format πριν του το πάω, οπότε το restore έγινε σε πολύ πρόσφατη κατάσταση) και το pc ήταν μια χαρά, συνεχίζει αυτός το ψάξιμο και μιλάμε από Δευτέρα-Τρίτη.

Παράλληλα, διαπίστωσα ότι η οθόνη μου, μια Privilege 26 ιντσών, επέστρεφε υπερβολικά πολύ ρεύμα, καθώς με χτύπαγε στο χέρι όταν άγγιζα ένα hdmi καλώδιο που ήταν συνδεδεμένο σε αυτήν. Παίρνω ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι, όλες οι διεπαφές (dvi, hdmi, scart, side av) που το ακούμπησα άναβε το λαμπάκι στο κατσαβίδι. Τέλος πάντων μου κάνουν αντικατάσταση την οθόνη με άλλη, η οποία και σε αυτήν ανάβει το δοκιμαστικό σε όλες τις διεπαφές, αλλά το λαμπάκι είναι ελάχιστα αναμένο και επίσης δεν με χτυπάει στο χέρι το ρεύμα όταν αγγίζω τα συνδεδεμένα σε αυτήν καλώδια. Όταν πήρα το pc με το καινούριο τροφοδοτικό, είχα ήδη την νέα οθόνη. Ανοίγω Call of Duty 4, πειράζω τα frames per second από 85 σε 1000 (παρένθεση, 2 χρόνια τώρα με την παλιά καμμένη κάρτα γραφικών και την οθόνη που τίναζε το ρεύμα δεν είχα κανένα πρόβλημα) και άρχισε να ζορίζεται, κλείνω το παιχνίδι για να μην το ζορίσω άλλο. Σβήνω το pc, συνδέω μια 19άρα philips, ανάβω, ανοίγω το COD4, μετά κόλλαγε ingame, εμφάνιζε και μπλέ οθόνη και σπάγανε τα γραφικά.

Ρωτάω τα εξής:
* Πώς χαλάει μια κάρτα γραφικών; Από χαλασμένο τροφοδοτικό; Από ρεύμα που μπορεί να της φτάνει από την οθόνη; Ήταν η ώρα της κάρτας και της παλιάς και της άλλης της μεταχειρισμένης που πήρα; Φταίει κάτι άλλο; Άλλοι λόγοι;
* Παίζει να φταίει η οθόνη μου και η παλιά 26άρα και η καινούρια 26άρα για ότι γίνεται; Ή μήπως αυτό με την 26άρα είναι καθαρή σύμπτωση;
* Τι άλλο μπορεί να προκαλεί όλα αυτά που σας περιέγραψα;

Προσωπικά εικάζω ότι:
Αυτό με την οθόνη είναι καθαρή σύμπτωση, καθώς είχα πάει την παλιά 26άρα σε 2 τεχνικούς και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να επιστρέφει κάποιο ρεύμα, εξαρτάται από την υλοποίηση της τηλεόρασης, ο ένας από τους δύο μέτρησε με βολτόμετρο και μου είπε ότι η ένδειξη είναι φυσιολογική. Μάλλον εν αρχή χάλασε το τροφοδοτικό μου (δεδομένο αυτό), το οποίο μου χάλασε την παλιά κάρτα γραφικών. Αλλάξαμε κάρτα γραφικών με μεταχειρισμένη, η οποία μάλλον δεν την είχαν φτιάξει όπως πρέπει, την ψιλοχάλασε λίγο ακόμα το χαλασμένο τροφοδοτικό, μετά μόλις άλλαξα τροφοδοτικό άρχισε να βγάζει τις ζημιές της η κάρτα γραφικών, εξού τα κρασαρίσματα οι μπλέ οθόνες και τα σπασίματα στην οθόνη. Άλλες γνώμες;

Εξτρα πληροφορίες:
* Ο σκληρός δίσκος είναι οκ γιατί έχω πρόγραμμα που τον ελέγχω
* Έτρεξα το memtest των ubuntu και μου έλεγε κανένα πρόβλημα, άρα oι ram είναι οκ
* Στο τέλος που έκανα ολικό format, οι μπλέ οθόνες άρχισαν στα καλά καθούμενα, όταν κατέβηκαν οι drivers για την κάρτα γραφικών

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω που τραβιέμαι κανα μήνα με το pc μου και είπα να ρωτήσω κι εδώ.

Κατ' αρχήν, χάλασε η κάρτα γραφικών μου. Το πάω το pc σε έναν τεχνικό, αλλάζουμε κάρτα γραφικών βάζουμε μια μεταχειρισμένη, παραλαμβάνω το pc, για μια δυο μέρες το pc εντάξει, μετά κόλλαγε ingame. Το ξαναπάω, μετράει το τροφοδοτικό, δεν δούλευε όπως πρέπει, αγοράζω καινούριο το βάζει, κάνει benchmarking και stress test και ολα καλά μου είπε, παραλαμβάνω το pc, για μια δυο μέρες το pc εντάξει, μετά κόλλαγε ingame, εμφάνιζε και μπλέ οθόνη και σπάγανε τα γραφικά, μάλλον η μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών έχει χαλάσει. Ξαναπήγα το pc στον τεχνικό, στην παρούσα φάση έχει στείλει την κάρτα γραφικών στον προμηθευτή του, ο οποίος λογικά θα διαπιστώσει την βλάβη και εν συνεχεία θα μου δώσει τα χρήματα της κάρτας γραφικών και παράλληλα ο τεχνικός κάνει κάποια άλλα τέστ, τελευταία φορά που μιλήσαμε μου είπε ότι έχει βάλει μια geforce 9900 πάνω και έκανε restore (είχα κάνει πλήρες format πριν του το πάω, οπότε το restore έγινε σε πολύ πρόσφατη κατάσταση) και το pc ήταν μια χαρά, συνεχίζει αυτός το ψάξιμο και μιλάμε από Δευτέρα-Τρίτη.

Παράλληλα, διαπίστωσα ότι η οθόνη μου, μια Privilege 26 ιντσών, επέστρεφε υπερβολικά πολύ ρεύμα, καθώς με χτύπαγε στο χέρι όταν άγγιζα ένα hdmi καλώδιο που ήταν συνδεδεμένο σε αυτήν. Παίρνω ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι, όλες οι διεπαφές (dvi, hdmi, scart, side av) που το ακούμπησα άναβε το λαμπάκι στο κατσαβίδι. Τέλος πάντων μου κάνουν αντικατάσταση την οθόνη με άλλη, η οποία και σε αυτήν ανάβει το δοκιμαστικό σε όλες τις διεπαφές, αλλά το λαμπάκι είναι ελάχιστα αναμένο και επίσης δεν με χτυπάει στο χέρι το ρεύμα όταν αγγίζω τα συνδεδεμένα σε αυτήν καλώδια. Όταν πήρα το pc με το καινούριο τροφοδοτικό, είχα ήδη την νέα οθόνη. Ανοίγω Call of Duty 4, πειράζω τα frames per second από 85 σε 1000 (παρένθεση, 2 χρόνια τώρα με την παλιά καμμένη κάρτα γραφικών και την οθόνη που τίναζε το ρεύμα δεν είχα κανένα πρόβλημα) και άρχισε να ζορίζεται, κλείνω το παιχνίδι για να μην το ζορίσω άλλο. Σβήνω το pc, συνδέω μια 19άρα philips, ανάβω, ανοίγω το COD4, μετά κόλλαγε ingame, εμφάνιζε και μπλέ οθόνη και σπάγανε τα γραφικά.

Ρωτάω τα εξής:

* Πώς χαλάει μια κάρτα γραφικών; Από χαλασμένο τροφοδοτικό; Από ρεύμα που μπορεί να της φτάνει από την οθόνη; Ήταν η ώρα της κάρτας και της παλιάς και της άλλης της μεταχειρισμένης που πήρα; Φταίει κάτι άλλο; Άλλοι λόγοι;

* Παίζει να φταίει η οθόνη μου και η παλιά 26άρα και η καινούρια 26άρα για ότι γίνεται; Ή μήπως αυτό με την 26άρα είναι καθαρή σύμπτωση;

* Τι άλλο μπορεί να προκαλεί όλα αυτά που σας περιέγραψα;

Προσωπικά εικάζω ότι:

Αυτό με την οθόνη είναι καθαρή σύμπτωση, καθώς είχα πάει την παλιά 26άρα σε 2 τεχνικούς και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να επιστρέφει κάποιο ρεύμα, εξαρτάται από την υλοποίηση της τηλεόρασης, ο ένας από τους δύο μέτρησε με βολτόμετρο και μου είπε ότι η ένδειξη είναι φυσιολογική. Μάλλον εν αρχή χάλασε το τροφοδοτικό μου (δεδομένο αυτό), το οποίο μου χάλασε την παλιά κάρτα γραφικών. Αλλάξαμε κάρτα γραφικών με μεταχειρισμένη, η οποία μάλλον δεν την είχαν φτιάξει όπως πρέπει, την ψιλοχάλασε λίγο ακόμα το χαλασμένο τροφοδοτικό, μετά μόλις άλλαξα τροφοδοτικό άρχισε να βγάζει τις ζημιές της η κάρτα γραφικών, εξού τα κρασαρίσματα οι μπλέ οθόνες και τα σπασίματα στην οθόνη. Άλλες γνώμες;

Εξτρα πληροφορίες:

* Ο σκληρός δίσκος είναι οκ γιατί έχω πρόγραμμα που τον ελέγχω

* Έτρεξα το memtest των ubuntu και μου έλεγε κανένα πρόβλημα, άρα oι ram είναι οκ

* Στο τέλος που έκανα ολικό format, οι μπλέ οθόνες άρχισαν στα καλά καθούμενα, όταν κατέβηκαν οι drivers για την κάρτα γραφικών

κάνε αγιασμό....!

Δημοσ.

Φάση επανω στα καλώδια και στην οθόνη !!!!

Γείωσε τον υπολογιστή σου και την οθόνη σου (πρίζες σουκο).

Έλεγχος αν υπάρχει γείωση στην παροχή που παίρνει το pc

Βαλε στο σπίτι ρελε διαφυγής (αυτό καντο οπωσδήποτε, αν δεν εχεις)

Αλλιως κανε αυτό που σου ειπε ο @dimitriskk

σε 2 τεχνικούς και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να επιστρέφει κάποιο ρεύμα

αααα ναι και άλλαξε τεχνικούς

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, απο Δευτέρα ψάχνω για ηλεκτρολόγο για προαιρετικό έλεγχο. Σε περίπτωση που τα ηλεκτρολογικά σπίτι μου είναι εντάξει, και αν η μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών ήταν όντως ελαττωματική και μου επιστραφεί το ποσό αγοράς, και αν ο τεχνικός μου πεί το pc είναι οκ, τι κάνω μετά; Να πάω το μηχάνημα πουθενά για δεύτερη γνώμη, μήπως έχει πάθει καμιά ζημιά η μητρική ας πούμε; Την τηλεόραση που έχω πλέον, να την βάλω στο pc ή όχι; Κάντε έναν κόπο όσοι έχετε "δεύτερες" μάρκες τηλεόραση, δοκιμάστε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι αν επιστρέφουν ρεύμα πχ από την hdmi είτε ανοιχτές είτε εν λειτουργία και πείτε αποτελέσματα.

Δημοσ.

Xαλασμενες καρτες γραφικων,αλλαγη με μεταχειρισμενη,χαλασμενη και αυτη,οθονη που σε χτυπαει το ρευμα,αλλη οθονη καινουργια που σε ξαναχτυπαει το ρευμα,αλλο τροφοδοτικο και αυτο προβλημα,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ γιατι δεν εχεις γειωση στο σπιτι σου.

Ποσο τυχαιο ειναι να φταινε δυο καρτες γραφικων,δυο οθονες και αλλο τροφοδοτικο.

Ας θεωρησουμε οτι φταιει η motherboard,με τα tests που ετρεξε ο τεχνικος θα επρεπε να σου κρασαρει.Δεν του κρασαρε ενω οταν το πηρες και ετρεξες παιχνιδι σου κολλησε.

Αυτα λοιπον ειναι που τραβαμε.Το ετοιμαζεις στον πελατη ,εχεις τρεξει τα παντα,ειναι σουπερ τελειο και μετα παει και δεν δουλευει.

Μαγκας ο τεχνικος παρεπιπτοντως.

Δημοσ.

Sorry φιλε μου να δω αν σε καταλαβα, εσυ λες οτι το ρευμα στο σπιτι μου φταιει σωστα; Ηλεκτρολογο φωναζω απο Δευτερα οπωσδηποτε. Η μητρικη μαλλον δεν φταιει σωστα; Την τηλεόραση που έχω πλέον, να την βάλω στο pc ή όχι; Κάντε έναν κόπο όσοι έχετε "δεύτερες" μάρκες τηλεόραση, δοκιμάστε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι αν επιστρέφουν ρεύμα πχ από την hdmi είτε ανοιχτές είτε εν λειτουργία και πείτε αποτελέσματα.

Ο τεχνικος κανει καποια τεστ αυτη την περιοδο, αν μου πει το pc ειναι ενταξει, λεω να το παω στο eshop να τους πω να κανουν κι αυτοι ελεγχο, και να μου εγκαταστησουν μια καρτα γραφικων (ειμαι αναμεσα σε hd7790 και hd7850) για να σιγουρευτω οτι το pc ειναι ενταξει, οποτε μετα; φταιει ή το ρεύμα ή φταίει η καινούρια οθόνη. Τι λέτε; Κάντε please οσοι μπορειτε το τεστ με το δοκιμαστικο κατσαβιδι στις διεπαφες hdmi κλπ αν έχετε άγνωστες ή και γνωστές μάρκες και πείτε αποτελέσματα.

Δημοσ.

Λοιπόν για να δούμε τι φταίει πρέπει να τα πάρουμε με την σειρά

Να λύσεις το θέμα με την γείωση, δηλαδή πρέπει να μην ανάβει πουθενά το κατσαβίδι και εννοείται να μην σε "χτυπάει" το ρεύμα.

Μετά βλέπουμε

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, το σπίτι μου έχει ρελέ διαφυγής, οι πρίζες μου είναι σούκο, μόνο που είχαμε βάψει πριν 3 χρόνια το δωμάτιό μου και τα δύο λαμάκια πάνω και κάτω στην πρίζα είχαν μπογιά, τα καθάρισα χτές καλά και θεωρητικά πλέον οι πρίζες μου έχουν γείωση, το δοκιμαστικό όταν το τοποθετώ οπουδήποτε μέσα στην πρίζα ανάβει μόνο στην μια από τις δύο τρύπες, περιμένω και τον ηλεκτρολόγο πιο μετά το απόγευμα να ρίξει μια καλύτερη ματιά και να μετρήσει την τάση στις πρίζες μου και ότι άλλο είναι να κάνει τέλος πάντων. Είναι πιθανό οι πρίζες μου δηλαδή να δημιουργούν τα προβλήματα στο PC μου;

Όσο για την τηλεόραση, πήρα σήμερα τηλέφωνο 5 -6 τεχνικούς, όλοι πλήν ενός (ο οποίος δεν πολυασχολήθηκε μαζί μου) μου είπαν ότι είναι λογικό να ανάβει το δοκιμαστικό κατσαβίδι καθώς εντοπίζει και την παραμικρή τάση, υπό την προϋπόθεση να μην με χτυπάει το ρεύμα στο χέρι (η νέα μου τηλεόραση δεν με χτυπάει) μερικές υλοποιήσεις (κοινώς μάρκες "δεύτερες") το κάνουν αυτό αλλά δεν είναι ανησυχητικό, αυτό είπαν είναι στατικός ηλεκτρισμός και είναι ακίνδυνος, δεν είναι ρεύμα, πχ δεν μπορείς να ανάψεις μια λάμπα με αυτό το ρεύμα ούτε να ηλεκτριστείς, και ούτε μπορεί να σου χαλάσει κάποια συσκευή πχ το xbox 360 γιατί κάτι μου είπαν ότι τα καλώδια έχουν μέσα τους γείωση οπότε το ρεύμα δεν βλάπτει την συσκευή (;) Στην τελική μου είπαν αν είναι επικίνδυνη η τηλεόραση θα έπεφτε ο γενικός. Θα τα δεί σήμερα αυτά ο ηλεκτρολόγος, θα του πώ να μετρήσει και την τάση που βγάζει η τηλεόραση, άντε να δούμε τι θα γίνει.

Το PC είναι ακόμα στον τεχνικό, μάλλον κάνανε την κηδεία στην GPU και δεν ξέρουν πως να μου το πουνε :P

Δοκιμάστε στις τηλεοράσεις σας ειδικά αν είναι "δεύτερες" μάρκες με δοκιμαστικό κατσαβίδι στις διεπαφές πχ κεραία, hdmi να δείτε αν ανάβει το λαμπάκι από το κατσαβίδι και πείτε εντυπώσεις, και οταν ειναι αναμένη και όταν είναι σβησμένη (όχι εκτός πρίζας :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...