Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην μπερδεύεσαι με τα TDP. Το οτι ο phenom έχει 95w TDP δεν σημαίνει οτι καίει και 95w σε κατανάλωση. Σε idle έχει αρκετά λιγότερο.

Δες εδώ

http://www.anandtech.com/show/5541/amd-radeon-hd-7750-radeon-hd-7770-ghz-edition-review/23

μιλάει για total system power consumption.

Σύμφωνα με το παραπάνω η διαφορά μεταξύ 7750 με 5770 σε idle είναι 9w. Υπολόγισε πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει η 7750 στο μηχάνημά σου, για να γίνει απόσβεση η αξία της σε ρεύμα.

Νομίζω πως το λινκ που μου εχεις στειλει διαφερει απο τα δικα μου δεδομενα για την 7750 που εχει tdp 55 watts

http://www.hwcompare.com/11798/radeon-hd-5770-vs-radeon-hd-7750/

Δημοσ.

Νομίζω πως το λινκ που μου εχεις στειλει διαφερει απο τα δικα μου δεδομενα για την 7750 που εχει tdp 55 watts

http://www.hwcompare.com/11798/radeon-hd-5770-vs-radeon-hd-7750/

Στο ειπε ήδη ότι το tdp δεν έχει καμια σχεση με την πραγματική καταναλωση,  

Γενικα μια τετοια αλλαγη θα σου επιφερει μηδενικο κερδος στον λογαριασμο της δεη.

Δημοσ.

Το site που παραθέτεις, να το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ, είναι ΓΤΠ.

Και επειδή εσύ μίλησες για idle καταστάσεις (να κατεβάζεις torrents τη νύχτα) , σε αυτές τις συνθήκες ΚΑΜΙΑ κάρτα γραφικών δεν θα φτάσει το maximum TDP της (και εδώ επαναλαμβάνω, το TDP περισσότερο έχει να κάνει με την "παραγωγή" θερμότητας του chip, παρά με την κατανάλωσή του) .

Αν θέλεις (καλά και σώνει) να αλλάξεις την 5770 σου με μια 7750, κάντο. Καταλαβαίνεις όμως οτι κάτι τέτοιο δεν θα σου προσφέρει ούτε "τρελή" οικονομία, ούτε περιθώρια "απόσβεσης" της 7750 (εκτός αν πουλήσεις σε καλή τιμή την 5770, βάλεις και ένα 10άρικο και πάρεις την άλλη).

Βρες απο κάποιον gadgetάκι που μετράει κατανάλωση απο μια πρίζα, μέτρα πόσα καίει σε idle τώρα με την 5770, και όταν πάρεις την 7750 ξανακάνε την μέτρηση και θα δεις οτι τα έχεις καταλάβει λάθος.

Δημοσ.

Το site δεν ξερω αν ειναι ΓΤΠ. Αν ειναι προφανως δεν μπορω να βασιστω σε αυτο. Απο το extreme power calculator ωστοσο κατεληξα στις ιδιες καταναλωσεις...?! Εξηγησε μου πως μια καρτα γραφικων που θελει εξτρα ρευμα οπως η 5770 2gb δεν καιει περισσοτερο απο μια 7750 που δεν χρειαζεται εξτρα.

Δημοσ.

Το site δεν ξερω αν ειναι ΓΤΠ. Αν ειναι προφανως δεν μπορω να βασιστω σε αυτο. Απο το extreme power calculator ωστοσο κατεληξα στις ιδιες καταναλωσεις...?! Εξηγησε μου πως μια καρτα γραφικων που θελει εξτρα ρευμα οπως η 5770 2gb δεν καιει περισσοτερο απο μια 7750 που δεν χρειαζεται εξτρα.

Στο εξηγησε ηδη, δεν μιλας για full load, αλλα για iddle. Την extra τροφοδοσια την χρειαζεται μονο για full load.

"Και επειδή εσύ μίλησες για idle καταστάσεις (να κατεβάζεις torrents τη νύχτα) , σε αυτές τις συνθήκες ΚΑΜΙΑ κάρτα γραφικών δεν θα φτάσει το maximum TDP της (και εδώ επαναλαμβάνω, το TDP περισσότερο έχει να κάνει με την "παραγωγή" θερμότητας του chip, παρά με την κατανάλωσή του) ."

• Like 1
Δημοσ.

Οκ το πιασα....και ερωτω αλλαζοντας λιγο το θεμα για να μη δημιουργησω νεο θεμα...

Ποια καρτα γραφικων θεωρεις οτι θα μπορουσε να θεωρηθει αναβαθμιση χωρις να παρουσιαστει bottleneck λογω cpu. ?

Δημοσ.

Οκ το πιασα....και ερωτω αλλαζοντας λιγο το θεμα για να μη δημιουργησω νεο θεμα...

Ποια καρτα γραφικων θεωρεις οτι θα μπορουσε να θεωρηθει αναβαθμιση χωρις να παρουσιαστει bottleneck λογω cpu. ?

"Αν λοιπόν παίζεις τα παιχνίδια σου ικανοποιητικά, μείνε στην κάρτα που έχεις."

Απο τα post της προηγουμενης σελιδας... Αναλογα τις αναγκες σου, και το χρηματικο οριο που θετεις πιστευω οτι μπορει να μπει το ανωτατο 7870-7950.

Δημοσ.

Δηλαδη μια 7870 2 gb δεν ια φρεναριστει απο τον amd? Ρωταω αλλαζοντας σκεπτικο μηπως και αντι να αγορασω νεο πισι για gaming αναβαθμισω μονο καρτα γραφικων κ ραμ κ χρησιμοποιησω εναν παλιο penrium 4 northwood που καθεται εξολοκληρου για κατεβαστηρι.

Δημοσ.

Δηλαδη μια 7870 2 gb δεν ια φρεναριστει απο τον amd? Ρωταω αλλαζοντας σκεπτικο μηπως και αντι να αγορασω νεο πισι για gaming αναβαθμισω μονο καρτα γραφικων κ ραμ κ χρησιμοποιησω εναν παλιο penrium 4 northwood που καθεται εξολοκληρου για κατεβαστηρι.

Αναλογα το game ισως και να φρεναριστει λιγακι. Απο το να χτισεις κατι εξ ολοκληρου νεο ομως συμφερει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...