nikos903 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Αφού δεν το βλέπουν όλα αυτά τα προγράμματα βράσε ρύζι... Άμα θες δοκίμασε να τρέξεις το AIDA σε Mini Windos XP είτε τρέξε sensor σε Unix μπας και δεις τίποτα. Στο άλλο άμα το μπιλιάρδο ήταν βαρβάτο ναι, λογικό είναι να ανέβει η θερμοκρασία. Όπως και να έχει άμα δεν ανέβει πάνω απο 80 μην το φοβάσαι. Οι οθόνες εκτός απο τον κονέκτορα μπορεί να έχουν άλλη ανάλυση είτε να έχουν αλλού τις λάμπες, το καλύτερο είναι να δεις τα μοντέλα αλλά αμα τις έχεις μπροστά σου μια δοκιμή δεν παίρνει και πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 το μπιλιάρδο ήταν στο facebook . κανονικά δεν θα έπρεπε να ανέβει η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών και όχι του πυρήνα ?? και όταν δεν τρέχει κάτι να υπάρχει ισορροπία στης θερμοκρασίες ? πως βλέπουμε πιες είναι η σωστές θερμοκρασίες για ένα pc ???? το speedfun έχει επιλογή από μόνο του το 50 λογικά πρέπει να βάλουμε άρα όρια ? ανάλογα το μηχάνημα
nikos903 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει αυτό για να σου πω, δεν το έχω δει καν αυτό το μπιλιάρδο... Πάντως μην νομίζεις πως επειδή σου φαίνεται ελαφρύ είναι κιόλας, μπορεί να χρειάζεται πολλούς πόρους. Η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής είναι στην ίδια ψήκτρα, ένα να ζεσταθεί πολύ ανεβάζει και το άλλο. Όπως και να έχει δεν υπάρχει εφαρμογή που να μην χρησιμοποιεί και επεξεργαστή μαζί (παιγνίδι) άρα και τα 2 που ανέβηκαν λογικό είναι. Ισορροπία στις θερμοκρασίες είναι σχετικό, άμα δεν τρέχει απολύτως τίποτα πρέπει να έχεις σταθερές σχετικά θερμοκρασίες. Σωστές θερμοκρασίες δεν υπάρχουν... Ανάλογα το τσιπάκι και την ψήκτρα που το ψύχει υπάρχει μια Α θερμοκρασία όταν δεν δουλεύει αυτό και μια Β όταν αυτό δουλεύει φούλ, ενδιάμεσα όλες οι θερμοκρασίες είναι ανάλογα τον φόρτο... Γενικά πάντως άμα δεν ανεβαίνει πάνω απο 80 σε load είσαι μια χαρά.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 ρωτάω όταν παίζω κάποιο παιχνίδι γιατί ανεβαίνει το core και πέφτει η κάρτα γραφικών!και άμα είναι σε idle ανεβαίνει η κάρτα γραφικών και πέφτει το core ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ισορροπία λάθος δεν είναι ???? το 80 σε load είναι για όλα τα pc πχ.netbook σταθερά laptop ???
nikos903 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μπορεί λόγο του ανεμιστήρα να ψύχεται καλύτερα εκεί όταν έχει φορτίο και δουλεύει αυτός στο φούλ, τι να σου πω. δεν ξέρω το σύστημα ψύξης του λάπτοπ σου ακριβώς πως πάει. Άμα θες να δεις τις θερμοκρασίες πως πάνε τρέξε OCCT, βάλε στον επεξεργαστή πρώτα να δεις που θα πάει, μετά μόνο κάρτα γραφικών και μετά βάλε PSU test που τα τρέχει και τα 2 ταυτόχρονα. Βέβαια σε λάπτοπ αυτό το πρόγραμμα ΔΕΝ είναι καλό να το τρέχεις..... Και απο την στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες δεν έχει νόημα να ψάχνεις θα έλεγα... Όπως και να έχει άμα το τρέξεις κοίτα τις θερμοκρασίες και άμα πάνε πάνω απο 90 κλείσε το πρόγραμμα. Ισορροπία ναι, πάντα υπάρχει, απλά είναι και άλλα που πρέπει να λάβεις υπόψιν, στο idle που λες πως είναι ανεβασμένη η κάρτα, δουλεύει ο ανεμιστήρας; Ο χαλκός περνάει πρώτα απο τον επεξεργαστή και μετά απο το chipset? Σε load μετά, πόσα Watt βγάζει το κάθε τσιπάκι; Απο ποιον σένσορα παίρνει μπρος ο ανεμιστήρας; Γενικά είναι μπέρδεμα... Όσο δεν έχεις θέμα μην το ψάχνεις... Οι θερμοκρασίες που έλεγες παραπάνω είναι παραπάνω απο καλές... Τα 80 σε load είναι για λάπτοπ ας πούμε καθαρισμένα. Με πιο δυνατούς επεξεργαστές μπορεί να πάει και παραπάνω. Στους 100 βαθμούς και πάνω υπάρχει πρόβλημα να πάθει ζημιά το λάπτοπ βραχυπρόθεσμα. Στους 120 νομίζω κλείνει όπως και να έχει για να μην πάθει ζημιά. Βέβαια πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στα παραπάνω... Είχα μια κάρτα γραφικών που το ανεμιστηράκι δούλευε μετά τους 70 βαθμούς... Στους 120 ήταν το φούλ της... Φούρνος κανονικός.... Πάντως άμα θες να δεις θερμοκρασίες που προτείνει ο κατασκευαστής πρέπει να ψάξεις κάθε τσιπάκι μεμονωμένα... Όλα τα τσιπάκια έχουν θερμοκρασίες λειτουργίας-αποθήκευσης-μέγιστες-ελάχιστες. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παραπάνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις . να ρωτήσω και κάτι άσχετο με το θέμα που έχει εδώ αν ξέρεις έχω ένα netbook acer έχω βάλει win7 starter me chrome και 2 ram στα παιχνίδια facebook κολλάει όπως και στο ytube έχω ασυγχρόνιστο ήχο με εικόνα δηλαδή δεν συγχρονίζει τα λογία με το στόμα, με mozila δουλεύει λίγο καλύτερα μόνο το ytube . τι να φταίει τα win7? η κάρτα γραφικών ?είναι για πέταμα σιγά σιγά ???? :/
nikos903 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Για δες τον επεξεργαστή, είναι στο 100% συνέχεια όταν παίζει βίντεο; Γενικά κολλάει το λάπτοπ; Σε ένα που είχε περάσει απο τα χέρια μου νομίζω πως έσβησα κάτι απο το device manager και το ξαναπέρασε και δούλευε πιο στρωτά. Ψάξε να δεις τι ήταν αυτό που πρέπει να σβήσεις και δοκίμασε... Νομίζω κάτι με τον κοντρόλερ του δίσκου ήταν :/ Δεν θυμάμαι καλά πάει καιρός... Μετά πας για αλλαγή και ενημέρωση Drivers μπας και.... Ακόμα δοκίμασε το OC που σου δίνει στο Bios μήπως βελτιώνει την απόδοση και ελαχιστοποιεί το πρόβλημα. Αλλιώς XP ή καμία ελαφριά διανομή Unix μπας και στρώσει.
nikos903 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Τίποτα. Α, και κάτι ακόμα, στον chrome μπες στο και ενεργοποίησε την επιτάχυνση GPU μήπως... Μετά για IE βάλε τον τελευταίο Flash player αν και τώρα με την HTML5.... Δεν χάνεις τίποτα όπως και να έχει. Γενικά πάντως άμα καταφέρεις και ενεργοποιήσεις την επιτάχυνση GPU είτε στον browser είτε σε πρόγραμμα για να παίζεις τα βίντεο τοπικά πρέπει να έχεις βελτίωση. Καλή τύχη.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 ότι και να κάνω επεξεργαστής είναι πάντα στο full και κάτι ακόμα, στον chrome μπες στο και ενεργοποίησε την επιτάχυνση GPU μήπως... ??????
nikos903 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Τι τρώει τον επεξεργαστή; Δες απο το task manager και γράψε εδώ πως λέγεται η διεργασία. Δοκίμασε να την σκοτώσεις για αρχή και δες αμα πάει καλύτερα και μετά τρέξε antivirus - antimalware γιατί μπορεί να έχεις κολλήσει τίποτα. chrome://flags/ Ελπίζω τώρα να φαίνεται
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 chrome://flags/ είναι ρυθμίσεις του chrome ? ξεκλικαρα το Χρήση της επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη από το chrome και ενεργοποίησα την λειτουργία απόδοσης από το πρόγραμμα της ιντελ και έστρωσε άλλα η cpu είναι στο 100% να το αφήσω έτσι είναι λάθος να δουλεύει στο 100% η αργή ανταπόκριση του pc είναι λόγο netbook χαμηλού επεξεργαστή ? η κάτι άλλο ? μπορώ να κάνω κάτι ? επιτάχυνση GPU γίνετε με πρόγραμμα ? γίνετε και σε cpu ?
nikos903 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Ρυθμίσεις για τον chrome είναι, όχι όλες αλλά αυτό που ζητάς εκεί είναι Εσύ απενεργοποίησες την επιτάχυνση gpu? Παράξενο, με ενεργοποιημένη έπρεπε να πηγαίνει καλύτερα... Αυτή η λειτουργία απόδοσης που λες είναι απο τον έλεγχο της μπαταρίας ή κανένα άλλο πρόγραμμα; Δεν μου λέει κάτι... Όπως και να έχει, το 100% είναι πάντα κολλημένο εκεί; Δεν πέφτει άμα είσαι στην επιφάνεια εργασίας και δεν κάνεις τίποτα; Γενικά οι ATOM είναι μπρίκια αλλά 100% κολλημένο και να μην πέφτει δεν γίνεται...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 ανακάλυψα ότι κολλαγανε και οι ταινίες με το vlc εκτός και αν μίκραινα το παράθυρο, στα ytube πρέπει να κατεβάζω την ανάλυση . τελικά αποφάσισα να βάλω xp και την μόνη βελτίωση που είδα ήταν στο vlc :/ το atom όχι δεν δουλεύει 100% συνέχεια στην επιφάνεια εργασίας κατεβαίνει στο 2 % έκανα και της Ρυθμίσεις για τον chrome άλλα τίποτα τα ίδια πάλι
nikos903 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Στο VLC πήγαινε στο Input & Codecs και τσέκαρε το Use GPU accelerated dcoding να δεις αμα καλυτερέψει τουλάχιστον ο VLC. Μετά στην youtube άμα έχεις ενεργοποιήσει και εκεί την επιτάχυνση γραφικών και δεν κάνει πάλι τίποτα και κολλάει στο 100% ο επεξεργαστής σου πάει να πει οτι δεν πάει άλλο Τσέκαρε εδώ HTML5 να είσαι σε HTML5 μπας και πας να δεις κανένα τέτοιο βίντεο και σου κάνει νούμερα. Drivers αναβαθμισμένοι...? Πάντως μέχρι 720 πρέπει να μπορείς να παίξεις σε αυτό :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα