Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 καλησπέρα πάλι σε παλιό λαπτοπ multirama έβαλα καινούργια thermal past είχα την ιδέα να βγάλω ένα ασημένιο κάλυμμα που είχε πάνω στον χαλκό.(σαν αλουμινόχαρτο) για να έχει καλύτερη απόδοση χαλκό- thermal past- πυρήνα σωστό η λάθος ? άλλα το πρόβλημα είναι άλλο έβαλα 2 προγράμματα για θερμοκρασίες το hwmonitor και το Speccy και δεν μου δείχνει κανένα τον επεξεργαστή ??????
SPANK Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δεν έπρεπε να το πηράξεις αυτος , αλλα στο hwmonitor πως ειναι οι θερμοκρασίες ?
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 μόνο τον σκληρό βγάζουν και τα δυο προγράμματα , καλύτερα σε ψύξη δεν είναι να είναι απευθείας σε χαλκό ο πυρήνας ?
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 τώρα παρατήρησα ότι και στον hp g62 με i3 δεν μου βγάζει καθόλου την κάρτα γραφικών intel ξέρει κάνεις γιατί ?
nikos903 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δεν μας έχεις πει ακόμα τις θερμοκρασίες για το πρώτο λάπτοπ. Και σε Idle γράψε ποιες είναι και σε load (βάλε κανένα game ή hd video σε youtube). To laptop που λες έχει ενσωματωμένα γραφικά στο chipset σωστά; Δες την θερμοκρασία του chipset αντι να ψάχνεις για το τσιπάκι των γραφικών αμα δεν σου βρίσκει σένσορα ούτε το hwmonitor ούτε το speedfan ούτε το aida. Για αυτό που ρώτησες για το αν είναι καλύτερα απευθείας στον χαλκό, όντως είναι καλύτερα αλλά ανάλογα το λάπτοπ αυτό δεν γίνεται, δεν ξέρω το σύστημα ψύξης του δικού σου για να σου πω με σιγουριά... Συνήθως άμα αυτό που βγάζεις έχει κάποιο πάχος πρέπει να το αντικαταστήσεις με κάτι αντίστοιχο, thermal pads ή copper pad+πάστα, πάστα σκέτη μπορείς να βάλεις κατευθείαν άμα το κενό μπορεί να καλυφθεί με λίγο παραπάνω σφίξιμο των βιδών.... Όπως και να έχει έτσι όπως είναι τα πράγματα δες τις θερμοκρασίες και πες μας. Τα προγράμματα είναι παραπάνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 το πρώτο έβαλα ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα το βίδωσα και μάγκωσε καλά η χαρτοπετσέτα άρα οκ δεν είναι ????? για θερμοκρασίες το έχω στην δουλεία το δεύτερο έβαλα το aida64 και έβγαλε αυτά Sensor Properties Sensor Type CPU, HDD, GMCH+PCH Temperatures CPU #1 / Core #1 30 °C (86 °F) CPU #1 / Core #2 33 °C (91 °F) PCH Diode 61 °C (142 °F) IMC 44 °C (111 °F) GMCH 49 °C (120 °F) WDC WD2500BEKT-60A25T1 [ TRIAL VERSION ] Power Values CPU 5.03 W είναι κάποιο η κάρτα γραφικών ??
nikos903 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Άμα την έπιασε την χαρτοπετσέτα καλά είναι δεν πρέπει να έχεις θέμα. Όπως και να έχει δες τις θερμοκρασίες για να το σιγουρέψεις. Υ.Γ Την χαρτοπετσέτα την έβγαλες απο εκεί μετά ε; Στο άλλο μετά, η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στο chipset, το οποίο είναι το GMCH, άρα εκεί να κοιτάς. Έχει ψηλή θερμοκρασία πάντως :/ Το 61 είναι με hd video να παίζει σε youtube ή σε idle?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 το είχα όλοι μέρα ανοικτό χωρίς να κάνω κάτι τώρα έβαλα hd video και έχει αυτές της θερμοκρασίες Field Value Sensor Properties Sensor Type CPU, HDD, GMCH+PCH Temperatures CPU #1 / Core #1 61 °C (142 °F) CPU #1 / Core #2 61 °C (142 °F) PCH Diode 59 °C (138 °F) IMC 64 °C (147 °F) GMCH 33 °C (91 °F) WDC WD2500BEKT-60A25T1 [ TRIAL VERSION ] Power Values CPU 10.06 W το pch diode και το imc τι είναι ? σε αδράνεια μετά από hd Field Value Sensor Properties Sensor Type CPU, HDD, GMCH+PCH Temperatures CPU #1 / Core #1 33 °C (91 °F) CPU #1 / Core #2 35 °C (95 °F) PCH Diode 59 °C (138 °F) IMC 45 °C (113 °F) GMCH 48 °C (118 °F) WDC WD2500BEKT-60A25T1 [ TRIAL VERSION ] Power Values CPU 5.18 W
nikos903 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Για HD video καλά είσαι. Δουλεύει η κάρτα γραφικών για αυτό έχει ανεβασμένη θερμοκρασία. Άμα είναι σε IDLE λογικά θα έχει 40ρια ε; To PCH πρέπει αν είναι δίοδος κάπου στο chipset για έλεγχο θερμοκρασία αλλά το που ακριβώς δεν το ξέρω... Το άλλο δεν μου λέει κάτι... Περίμενε κανέναν με κανένα παρόμοιο λάπτοπ που το έχει ψάξει να σου πει.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 για το παλιό laptop έχω βάλει ότι πρόγραμμα έχω βρει περίπου 7- 8 άλλα όλα μόνο το σκληρό βλέπουν μήπως αυτό το ασημένιο που έβγαλα είχε σχέσει με θερμοκρασίες ? η γενικά τα παλιά δεν είχαν αισθητήρα?? άλλο κόλπο να δω θερμοκρασίες ? το άλλο hp g62 με i3 γιατί με απλό παιχνίδι στο ίντερνετ πιάνουν 70 η core 1 και 2 ? είναι πολύ ? ενώ το GMCH + - 30 και όταν είναι σε αναμονή πέφτει η θερμοκρασία του πυρήνα και ανεβαίνει της κάρτας γιατί δουλεύουν αντίθετα ? άσχετο ξέρει κάνεις αν μπορώ να βάλω μια οθόνη από ένα dv6000 στο παλιό λαπτοπ ???
nikos903 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Αυτό που έβγαλες ήταν σαν αλουμινόχαρτο ε; Δεν έχει να κάνει με τους σένσορες. Γενικά στον επεξεργαστή τουλάχιστον έπρεπε να βλέπεις θερμοκρασία αλλά μπορεί το συγκεκριμένο μιας και είναι παλιό να μην βρίσκουν τους σένσορες τα πρόγράμματα... Δοκίμασες AIDA - Speddfan - core temp? Ποιο είναι αυτό το "παλιό" λάπτοπ;;; Ο επεξεργαστής με παιγνίδι στα 70 είναι παραπάνω απο καλά... Τώρα τα άλλα αμα δεν πεις ακριβείς νούμερα δεν μπορώ να σου πω κάτι... Για να δεις συμβατότητα στις οθόνες πρέπει να ξέρεις τον κωδικό που έχουν απο πίσω στο αυτοκόλλητο. Ποιος είναι αυτός στην παλιά και στην καινούργια οθόνη που λες;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 hwmonitor - hw32_426 - pc-wizard - SIW - AIDA - Speddfan εκτός το core temp πήγα να το κατεβάσω και το μπλοκάρει το eset το μοντέλο πρέπει να είναι το MULTIRAMA M3CV με Speddfan hd0 40 temp1:69 core0: 70 core1:69 με aida το GMCH 32 με ένα μπιλιάρδο στο facebook στα 70 είναι νορμάλ ? και όταν είναι idle hd0 40 temp1:30 core0: 31 core1:30 με aida το GMCH 43 :/ οι οθόνες είναι και οι δυο 15,4 τι μπορεί να μην ταιριάζει το φισακι που συνδέει την οθόνη ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα