andreas84gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Παιδια θα αγορασω σε λιγο καιρο την 290x,βασικα μολις βγουν καλες υλοποιησεις με καλυτερα coolers.το θεμα ειναι με το τροφοδοτικο τι γινεται αν θα με καλυψει γιατι διαβαζα στα site των powercolor,club 3d,xfx που ζητανε minimum 750w για την καρτα κ τρελαθηκα.εγω ενα corsair TX 650w εχω.θα εχω κανενα προβλημα?το υπολοιπο συστημα μου ειναι ενας FX 8350 oc στα 4.6 δυο δισκοι κ ενα dvd drive.δεν εχω κατι αλλο επανω.
Prospector8 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Οχι ειναι ποιοτικο το τροφοδοτικο σου και τα 650w θα ειναι αρκετα για να τροφοδοτει κομπλε την cpu/gpu.
MaxPayne Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 εχει δικιο,και αργοτερα αν εχεις κολλημα με τα νουμερα πηγαινε σε xfx 750+w
Prospector8 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Με μια ποιο προσεχτικη ματια,βλεπω οτι αν θες Oc το cpu που ειναι το μεγαλυτερο power hungry cpu και oc την gpuτοτε μαλλον θα χρειαζοσουν τα +100W παραπανω.. Ολα στοκ θα εισαι κομπλε,ισως να εισαι κομπλε και οπως εισαι τωρα στα 4.6Ghz..Αλλα αν θελησεις ΚΑΙ Oc την gpu τοτε ισως να εφτανες στο 100% των δυνατοτητων του τροφοδοτικου σου.. Δες τις αναγκες σου λοιπον,και πραξε αναλογα..
andreas84gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Τι να πω ρε παιδια,750w για μονή καρτα μου φαινεται τρελο το νουμερο.κοιταω κ reviews της καρτας κ συνολικη ισχυ συστηματος σε load με την καρτα δεν ξεπερναει τα 430w.μετα τα site που σας ειπα παρατηρησα οτι κ στην 290 κ 280χ λενε το ιδιο minimum 750w κ μου φαινεται παραλογο.
Prospector8 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Ναι εσυ καλα κοιτας,το watt που καιει ο cpu overclockαρισμενος δεν εχει συνιδιτοποιησει ποσα πολλα ειναι... Αν δεν κανεις Oc την 290x καλα θα εισαι οπως εισαι τωρα..
rowain Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά...Το σύστημά σου έχει ήδη ένα κλοκαρισμένο FX-8350 και εφόσον την κάρτα την τρέξεις σε stock συχνότητες και δεν τρέξεις προγράμματα όπως furmark για στρεσάρισμα, θα είσαι οκ. Εγώ έχω βάλει στο μάτι την 280X και μέχρι και γι αυτήν τα site των κατασκευαστών προτείνουν 750W...Έλεος. Απλά επειδή οι κάρτες οι συγκεκριμένες τρώνε πολλά watt σε stress testing και επειδή αρκετοί έχουν τροφοδοτικά που δεν είναι υψηλής ποιότητας, προτείνουν ως minimum 750W για να καλύψουν και αυτές τις περιπτώσεις.. Επίσης, ένα πολύ καλό site για psu requirements είναι το εξής: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm
andreas84gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Το site αυτο λεει recommended 650w για την 290x.παντος οπως ειπα κ ποιο πανω σε full load δεν ξεπερναει το συστημα τα 430w κ πολλα ειπα.385-400 το μετρησανε στα review.οποτε πιστευω οτι με τον κλοκαρισμενο 8350 που εννοειται τραβαει περισσοτερο ρευμα θα ειμαι μια χαρα.
Prospector8 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 αν δεν την κανεις Oc ,ναι μια χαρα θα εισαι.
Thanos1972 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 απο εβδομαδα θα λαμψει η αληθεια με τις καταναλωσεις απο δευτερα λογικα.
andreas84gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Ποσα παραγματικα Watt βγαζει το τροφοδοτικο μου?δηλαδη αν τυχον παω να την σπρωξω λιγο κ δεν την σηκωνει τι θα γινει?
rowain Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Το site αυτο λεει recommended 650w για την 290x.παντος οπως ειπα κ ποιο πανω σε full load δεν ξεπερναει το συστημα τα 430w κ πολλα ειπα.385-400 το μετρησανε στα review.οποτε πιστευω οτι με τον κλοκαρισμενο 8350 που εννοειται τραβαει περισσοτερο ρευμα θα ειμαι μια χαρα. Το site λέει recommend 650w για λόγους ασφαλείας και το wattage αυτό είναι λογικό για μια τέτοια κάρτα..Όπως είπες και εσύ το πολύ να σου φάει 400w το σύστημα αλλά αυτό σε συνθήκες gaming προφανώς γιατί σε stresstesting λογικά θα φάει πιο πολλά. Έχω δει σε reviews πως μια 280Χ μπορεί να φάει μέχρι και 240w σε gaming συνθήκες ( της gigabyte η οποία είναι και η πιο power hungry), πράγμα που σημαίνει ότι μαζί με όλο το σύστημα θα κυμανθεί χοντρά χοντρά μέχρι και τα 400w..άρα η 290x ίσως να τρώει παραπάνω ειδικά εφόσον έχει κλοκαρισμένο cpu..Τα νούμερα που προτιμώ να βάζω βέβαια όταν υπολογίζω wattage είναι παραφουσκωμένα για να είμαι σίγουρος ότι σε κάθε περίπτωση το τροφοδοτικό που με απασχολεί θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με άνεση..Η επιλογή είναι δική σου, αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να είσαι οκ.
TRILOBYTER Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Σιγα, 750 βλακιες λενε. 650 και πολλα ειναι ουτε τοσα δεν θα τρωει.
Heatspreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Παιδια θα αγορασω σε λιγο καιρο την 290x,βασικα μολις βγουν καλες υλοποιησεις με καλυτερα coolers.το θεμα ειναι με το τροφοδοτικο τι γινεται αν θα με καλυψει γιατι διαβαζα στα site των powercolor,club 3d,xfx που ζητανε minimum 750w για την καρτα κ τρελαθηκα.εγω ενα corsair TX 650w εχω.θα εχω κανενα προβλημα?το υπολοιπο συστημα μου ειναι ενας FX 8350 oc στα 4.6 δυο δισκοι κ ενα dvd drive.δεν εχω κατι αλλο επανω. Ζητάνε να έχεις ένα τροφοδοτικό συνολικής ισχύς 750W. Πρέπει κάπως να είναι σίγουροι και αυτοί. Ποσα παραγματικα Watt βγαζει το τροφοδοτικο μου?δηλαδη αν τυχον παω να την σπρωξω λιγο κ δεν την σηκωνει τι θα γινει? Το τροφοδοτικό σου μπορεί να σηκώσει άνετα την κάρτα γραφικών σου και να κάνεις όσο Overclocking θέλεις. Για τα 4,6GHz που θες όμως περισσότερο θα ανησυχούσα για το πόση τάση θέλει το CPU για να είναι σταθερό και πως θα το ψύξεις ώστε να μην ξεπερνάς τους 61C, παρά για το πως θα το τροφοδοτήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα