Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 2 χρόνια περίπου ο υπολογιστής μου εμφανίζει προβλήματα στο bootαρισμα.Πατάω το power button και δεν ανοίγει.Κάνει έναν περίεργο ήχο.Κάποιες φορές συνεχόμενο beep,κάποιες φορές επαναλαμβανόμενο beep και κάποιες φορές τίποτα.Αυτό που έκανα αυτά τα δύο χρόνια για να ξαναλειτουργήσει ο υπολογιστής είναι ότι τον άνοιγα,του έβγαζα τις κάρτες ram,γραφικών και τον επεξεργαστή και μετά τα ξαναέβαζα στη θέση τους. Επίσης καμιά φορά έβγαζα την μπαταρία λιθίου,κρατούσα το power button για 5 sec και μετά την ξαναέβαζα.Μετά από αυτά ο υπολογιστής μερικές φορές άνοιγε μερικές όχι.Αυτό έκανα και εχτές και σήμερα δουλεύει.Επειδή όμως έχω βαρεθεί να το κάνω αυτό συνέχεια,πριν το σπάσω με κανα ρόπαλο  :D  μπορεί κανείς να μου πει τι μπορεί να φταίει;

Εγώ νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα με τις κάρτες ram.

Tα χαρακτηριστικά του pc είναι τα εξής:

Μητρική: Gigabyte 946 GMX-S2

CPU: Intel Core Duo 2 CPU E4500 2.20 Ghz

Μνήμες: 2 x 1GB DDR2 667 Mhz (Kingston νομίζω)

Κάρτα Γραφικών: Nvidia GeForce GT 240 1 GB

Δημοσ.

Άρχισε με εναν έλεγχο για τις μνήμες με το memtest http://www.memtest.org/ (θα κάψεις σε ενα cd το iso ,  η την έκδοση που εχει για το usb ) και θα το αφήσεις περίπου για 2 ώρες να τσεκάρει τις μνήμες.

Δημοσ.

εγω για αρχη θα σου ελεγα να κοιταξεις το τροφοδοτικο.

Επισης αν το καταφερεις και ανοιξει,κατεβασε το memtest σε bootable μορφη και τρεξε μια μια τις ραμ για 1-2 ωρες να δεις αν θα βγαλουν error.

συνηθως τα επαναλαμβανομενα beep(3 μπιπ-διακοπη-3μπιπ κλπ)ειναι οτι το συστημα δεν βλεπει ραμ.

ποιο bios εχει η μητρικη(απο ποια εταιρια δηλαδη)ωστε να βρεις και τα beep codes να δεις τι σημαινουν.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Λοιπόν, το τροφοδοτικό το άλλαξα το καλοκαίρι γιατί έχει καεί το παλιό.Το bios είναι το Award Modular BIOS v6.00PG.Έχω περασμένο το ubuntu dual boot με τα Windows 8 και έχει 2 επιλογές memtest νομίζω.Να το κάνω από εκεί;

Δημοσ.

Έγραψα το memtest σε usb με το memtest86+ usb installer αλλά δεν bootαρε . Έγραφε " DEFAULT or NO configuration ......." κάτι τέτοιο.Άνοιξα το memtest86+ από το μενού που μου λέει να μπω είτε στα ubuntu είτε στα windows.Η διαδικασία κράτησε περίπου μία ώρα.Όταν γύρισα ο υπολογιστής ήταν κλειστός.Τον άνοιξα και είχε μειωμένο cpu frequency από τα 2.20 στα 1.60 Ghz.Μετά ο υπολογιστής έκλεισε μόνος του.Όταν τον άνοιξα μπήκα στο bios και επανέφερα το frequency στα 2.20 Ghz.Τώρα λειτουργεί αλλά δεν είδα τα αποτελέσματα του memtest.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...