Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση!?

Κατά πόσο ευθύνετε η κάρτα γραφικών στο μοντάζ και μετά στο φωτομάγαζο.

Λόγο του ότι είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και το μόνο που χρειάζομαι είναι αυτά τα δυο

προγράμματα να δουλεύω.

Υπ'οψη μιλάμε ναχει μεγάλη διαφορά όπως ο σκληρός που άλλαξα σε ssd και το σύστημα απογειώθηκε

ενα 20% τα επάνω του  και  όχι να δώσω καμιά 300ευρά και ναχω από μια κάρτα ένα 5%..

Δημοσ.

Κοίτα... αν ας πούμε έχεις μια σχετικά παλιά (και πλέον όχι καλή) κάρτα γραφικών και αλλάξεις κάρτα γραφικών θα δεις μεγάλη διαφορά... επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και ο επεξεργαστής αν έχεις έναν διπύρηνο και ξαφνικά πάς σε i7 θα ζαλιστείς :P

Όπως κατάλαβες είναι συνδιασμός... αν έχεις τώρα κάτι μέτριο και πας σε κάτι πολύ καλό θα δεις μεγάλη διαφορά... αν έχει κάτι σχετικά καλό και πας σε κάτι καλύτερο δε νομίζω να απογειωθείς κιόλας...

Μπορείς να αναφέρεις το σύστημα σου;;;;

Δημοσ.

NVIDIA GeForce 9500 GT,

Socket: LGA775

Lithography: 45nm

Motherboard Name: P45T-A

Intel® Core2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz

4gb ram

Mιλάμε για αναβάθμιση πάντα, γιατί άμα είναι να πάμε σε i7 χάρηκα..

Δημοσ.

Σοβαρη επαγγελματική δουλεια με τοσο παλιο μηχανημα δυστυχως δεν γινεται... ειδικα απο την στιγμη που δουλευεις και με επεξεργασια βιντεο.... 

Επισης αν δουλευεις με raw φωτογραφιες, αναρωτιεμαι πως την παλευεις μονο με 4g μνημη.....

Τεσπα οτι και να κανεις σε αυτο το μηχανημα δεν θα κερδισεις και πολλα.... και παρολο που κατι θα σου δωσει η καρτα σε χρονους αποψη μου ειναι οτι δεν αξιζει.

Αν δουλευεις σε επαγγελματικο χώρο και οχι σπιτι εγώ θα προτινα να μπεις σε ρωτα αγορας καποιου επωνυμου workstation.

Δημοσ.

Σε πληροφορώ μια χαρά πάει το σύστημα απλά σε HD εχει ενα θέμα,όταν όμως ο κόσμος δεν μου ζητάει συχνά τέτοιου είδους βίντεο

δεν δικαιολογεί προς το παρόν μια αναβάθμιση,ήδη έχω γλιτώσει πολλά σε 3 χρόνων διάστημα όπου άλλοι έτρεξαν να ανβαθμίσουν.

Οσο για τις raw φωτογραφίες δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.

Δημοσ.

νομίζω ότι στα "επαγγελματικά μηχανήματα" πέφτει λίγο παπάτζα ως προς τις πραγματικές ανάγκες

προφανώς και η δουλειά γίνεται με τον αρχαίο πλέον c2d και μια 9500, απλά με πιο σύγχρονο hw θα γινόταν πιο άνετα και σαφώς πιο γρήγορα 

οπότε αν υπάρχει το χρήμα αγοράζεις κάτι καλύτερο για δική σου κυρίως ευκολία/άνεση/ξεκούραση, διαφορετικά αν θες να κάνεις απόσβεση και το τελευταίο σου cent και θεωρείς ότι κάνεις ικανοποιητικά τη δουλειά σου μένεις με τον c2d μέχρι να καεί 

με λίγα λόγια εγώ το βλέπω το πράγμα σα να είσαι ταξιτζής με παλιό σκυλί corolla ή κάνα αρχαίο vectra, ή είσαι ταξιτζής με καινούρια μερσέντα

την ίδια δουλειά θα κάνουν το vectra και η μέρκα, απλά ο ένας οδηγός το μεσημέρι θα βγει πιασμένος, ενώ ο άλλος σαφώς πιο ξεκούραστος 

• Like 2
Δημοσ.

νομίζω ότι στα "επαγγελματικά μηχανήματα" πέφτει λίγο παπάτζα ως προς τις πραγματικές ανάγκες

προφανώς και η δουλειά γίνεται με τον αρχαίο πλέον c2d και μια 9500, απλά με πιο σύγχρονο hw θα γινόταν πιο άνετα και σαφώς πιο γρήγορα 

οπότε αν υπάρχει το χρήμα αγοράζεις κάτι καλύτερο για δική σου κυρίως ευκολία/άνεση/ξεκούραση, διαφορετικά αν θες να κάνεις απόσβεση και το τελευταίο σου cent και θεωρείς ότι κάνεις ικανοποιητικά τη δουλειά σου μένεις με τον c2d μέχρι να καεί 

με λίγα λόγια εγώ το βλέπω το πράγμα σα να είσαι ταξιτζής με παλιό σκυλί corolla ή κάνα αρχαίο vectra, ή είσαι ταξιτζής με καινούρια μερσέντα

την ίδια δουλειά θα κάνουν το vectra και η μέρκα, απλά ο ένας οδηγός το μεσημέρι θα βγει πιασμένος, ενώ ο άλλος σαφώς πιο ξεκούραστος 

+1

Δημοσ.

Μάλλον παρεξηγήθηκε το θέμα δεν ζήτησα "κρητική" αλλά άποψη για την κάρτα.

Εάν δεν έχετε να πείτε κάτι πάνω σε αυτό τότε είναι ανούσια η όποια συζήτηση.

άσχετο αφού

Δημοσ.

Σε πληροφορώ μια χαρά πάει το σύστημα απλά σε HD εχει ενα θέμα,όταν όμως ο κόσμος δεν μου ζητάει συχνά τέτοιου είδους βίντεο

δηλαδη τι ειδους βιντεο σου ζητανε ? .avi 624χ352 ??

τον πιο φθηνο μονοπυρηνο που θα βρεις στις αγγελιες παρε , οταν σου χαλασει αυτος , αν δε μπορει να στον φτιαξει κανας μαστορας ..

Δημοσ.

δηλαδη τι ειδους βιντεο σου ζητανε ? .avi 624χ352 ??

τον πιο φθηνο μονοπυρηνο που θα βρεις στις αγγελιες παρε , οταν σου χαλασει αυτος , αν δε μπορει να στον φτιαξει κανας μαστορας ..

άσχετο αφού

Δημοσ.

αυτο που προσπαθουν να σου πουν οι υπολοιποι ειναι οτι το pc σου δν κανει για επαγγελματικη επεξεργασια φωτογραφιας και βιντεο τωρα αν εσυ νομιζεις οτι δεν εχεις θεμα ενταξει τ ν πω ειναι κατι υποκειμενικο πιστευω αυτο , τωρα σχετικα μ αυτο που λες γ την καρτα γραφικων πιστευω πως δεν θα δεις τρελες διαφορες (οπως π.χ ειδες οταν εβαλες τον ssd αντι του μηχανικου δισκου) η καλυτερη λυση κατα την γνωμη μου ειναι να δημιουργησεις ενα σεβαστο budget και να παρεις ενα συστηματακι που να σε καλυπτει εφοσον παντα ασχολεισαι επαγγελματικα με την φωτογραφια και το βιντεο οπως προανεφερες

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που προσπαθουν να σου πουν οι υπολοιποι ειναι οτι το pc σου δν κανει για επαγγελματικη επεξεργασια φωτογραφιας και βιντεο τωρα αν εσυ νομιζεις οτι δεν εχεις θεμα ενταξει τ ν πω ειναι κατι υποκειμενικο πιστευω αυτο , τωρα σχετικα μ αυτο που λες γ την καρτα γραφικων πιστευω πως δεν θα δεις τρελες διαφορες (οπως π.χ ειδες οταν εβαλες τον ssd αντι του μηχανικου δισκου) η καλυτερη λυση κατα την γνωμη μου ειναι να δημιουργησεις ενα σεβαστο budget και να παρεις ενα συστηματακι που να σε καλυπτει εφοσον παντα ασχολεισαι επαγγελματικα με την φωτογραφια και το βιντεο οπως προανεφερες

Ευχαριστώ για την  απάντησή σου..

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι φόρτο εργασίας έχεις, πόσο πίεση χρόνου και ποςο περίπλοκα πράγματα κανείς αλλά με ενα συγχρονο σύστημα θα μπορούσες να γλιτώσεις πάνω απο 50% χρόνο επεξεργασίας και άμεσα να βελτιώσεις την δουλεια σου. Και όπως όλοι ξέρουμε στο επαγγελματικό τομέα ο χρόνος ειναι χρήμα.

Επίσης δεν ξέρω σε ποια περιοχή έδρευεις και τι γίνεται με τον ανταγωνισμό .... Αλλά όταν ο άλλος στον ίδιο χρόνο που εσυ βγάζεις μια βάφτιση και ενα γάμο, εκείνος βγάζει τρεις βαφτισεις και 3 γάμους η δίνει καλύτερο καλυτερο προϊόν λόγο του οτι στο ίδιο χρόνο έχει την άνεση να κανει πιο εφετζιδικη την δουλεια του καταλαβαίνεις ποιος ειναι ο χαμένος .

Στον επαγγελματικό τομεα ενα σωστό και δυνατό μηχάνημα ειναι επένδυση γτ σου βγάζει λεφτα.

Όσο για τα raw με 4g ασε με να έχω της αμφιβολίες μου ... Εγω πάντως όταν επεξεργάζομαι 5 - 6 raw παράλληλα τα 6g εξαφανίζονται για την πλάκα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον παρεξηγήθηκε το θέμα δεν ζήτησα "κρητική" αλλά άποψη για την κάρτα.

Εάν δεν έχετε να πείτε κάτι πάνω σε αυτό τότε είναι ανούσια η όποια συζήτηση.

άσχετο αφού

Δεν είναι άσχετο μιας και το μηχάνημά σου θέλει ριζική ανανέωση αν είναι να γίνει δουλειά όχι απλά μια κάρτα.

Το ότι κέρδισες με τον ssd μη σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις πολλά περιθώρια διατηρώντας την ίδια πλατφόρμα. Με τον ssd κέρδισες γιατί οι συμβατικοί σκληροί είναι παναργοι και ακόμα και αν δεν αποδίδει στο 100% του η διαφορά είναι αισθητή.

ομως το υπόλοιπο σύστημα πρέπει να έχει μια ισορροπία για να αποδίδουν όλα τα κομμάτια του όπως πρέπει και να παίρνεις αυτό που πληρώνεις.

Δημοσ.

δεν δικαιολογεί προς το παρόν μια αναβάθμιση,ήδη έχω γλιτώσει πολλά σε 3 χρόνων διάστημα όπου άλλοι έτρεξαν να ανβαθμίσουν.

Οσο για τις raw φωτογραφίες δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.

άσχετο αφού

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...