topdim Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα όπως λέει και το θέμα μου, ενδιαφέρομαι να ψύξω έναν 4770K (overclocking δεν ξέρω αν θα του κάνω στην παρούσα φάση, παίζει αργότερα) και θέλω να ακούσω γνώμες.Watercooling δεν είχα πότε, γιατί φοβόμουνα τις τυχόν διαρροές, βέβαια σε αυτήν την περίπτωση είναι κλειστό σύστημα. Οπότε ο μόνος ενδοιασμός μου για την συγκεκριμένη λύση, είναι ότι είδα αρκετά βίντεο στο ιντερνέτ, που λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχτούν τα ανεμιστήρια του radiator, με το οποίο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το ζήτημα μου είναι τι κανείς σε περίπτωση που η αντλία κάνει τον θόρυβο?Από την άλλη, η λύση με τον έναν ή τον άλλο Noctua, είναι πιο ασφαλή, τουλάχιστον από την άποψη, ότι δεν παίζει το παραπάνω πρόβλημα που αναφέρω, γιατί εδώ αν κάνει θόρυβο το ανεμιστηρί, βάζεις άλλο και τελειώνεις! Το μόνο κακό που βρίσκω είναι το θέμα ότι πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να πάρω πολύ συγκεκριμένο είδος RAM, με χαμηλού προφίλ ψύξη, γιατί θα βρίσκουν στην ψύχτρα.Οπότε από καθαρά άποψη απόδοσης είναι πάνω κάτω ίδιες λύσεις, όπως και από άποψη τιμής, το θέμα μου είναι από άποψη θορύβου που βρισκόμαστε, γιατί θέλω το νέο μου υπολογιστή να τον κάνω τελείως αθόρυβο και το μόνο που ακούω, να είναι οι θόρυβοι των μηχανικών σκληρών όταν γυρνάνε!!!
Zapee995 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Αν εχεις σωστες ram, παρε τη Noctua...Λιγοτερος θορυβος, πιο φθηνη, καλυτερη ψυξη αλλα μεγαλη σε ογκο. Απο την αλλη η H100i αν σου κανει θορυβο πας για rma..Αλλα υπολογισε +2 ανεμηστηρια πιο αθορυβα και βγαινει στα 115 τουλαχιστον, δηλαδη διαφορα απο τη noctua 40ευρω (με την οποια διαφορα μπορεις να κανεις τη noctua push/pull). Παντα μιλαω για την Nh-d14 η οποια αναμεσα στις 3 ειναι η καλυτερη (βαση πολλων review) και η πιο vfm επιλογη. 1
kirileman Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Επειδή δεν είχα πρόβλημα με την h100i, μόνο και μόνο λόγω όγκου και εμφάνισης, θα έλεγα αυτήν και όχι την noctua. Και δε νομίζω ότι έχει χειρότερη ψύξη από τη Noctua, ειδικά με push-pull και καλά φανς, μπορείς να κάνεις ωραία δουλίτσα. http://www.anandtech.com/show/6830/cpu-air-cooler-roundup-six-coolers-from-noctua-silverstone-and-cooler-master/4 http://www.tomshardware.com/reviews/h100i-elc240-seidon-240m-lq320,3380-12.html 1
tenyson123 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Επειδή δεν είχα πρόβλημα με την h100i, μόνο και μόνο λόγω όγκου και εμφάνισης, θα έλεγα αυτήν και όχι την noctua. Και δε νομίζω ότι έχει χειρότερη ψύξη από τη Noctua, ειδικά με push-pull και καλά φανς, μπορείς να κάνεις ωραία δουλίτσα. http://www.anandtech.com/show/6830/cpu-air-cooler-roundup-six-coolers-from-noctua-silverstone-and-cooler-master/4 http://www.tomshardware.com/reviews/h100i-elc240-seidon-240m-lq320,3380-12.html Corsair ftw....
bill777 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 η H100 κανει τοσο πολυ θορυβο οσο λενε? δηλαδη αν το εχεις στο υπνοδωμαυιο δεν γινεται με τιποτα?
topdim Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Φίλε tenyson123, από ότι βλέπω έχεις την Corsair, κανένα θέμα με την αντλία είχες, γιατί είδα κάποιους στο Youtube να έχουν και OK, υπάρχει το RMA που σε καλύπτει, αλλά δεν λέει και πολύ να μπαίνεις σε αυτή την λούπα. Οπότε από άποψη θορύβου μιλάω, είσαι ΟΚ? Έχεις αλλάξει τα ανεμιστήρια?
Nikos_By_Tntt Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Καλημερα παιδια..!Εγω εχω την corsair h100i εκτος απο οτι παρεχει καλη ψυξη υπαρχει προγραμμα στο site τις corsair οποτε απο εκει μπορεις να ρυθμισεις τους ανεμιστηρες π.χ balancde mode ,Quiet mode,fixed RPM και διαφορα..αλλα!!(στο balance mode δεν την λες κ αθορυβη)Οσο αφορα αν ειναι καλυτερη η cooler master δεν ξερω.. η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει οτι ειναι καλυτερη αλλα απο οτι θυμαμαι ειναι περιπου στα 80-90 ευρο πιο ακριβη!εγω θα σου το προτεινα..εχω i7 940 2.9ghz -> o/c 3.6ghz με 35 βαθμους κ στα 100% 55-58 βαθμους!!απο εδω κ περα δικη σου επιλογη..!!
SPANK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Εγω παντως θα έλεγα για την noctua , την εχω την συγκεκριμένη και ειμαι πολυ ευχαριστημένος αλλα οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω να δεις να χωράνε οι μνήμες
atomakis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Επειδη εχω την coolermaster 240M, ειναι πολυ καλη επιλογη και αθόρυβη. Αν θες κάποιες αυξημένες επιδόσεις χωρίς ομως τον θόρυβο πάρε και ενα σετ επωνύμων και ησυχων ανεμιστήρων. Υπόψιν ότι η corsair εχει 5 χρονια εγγύηση απο τα 2 της coolermaster. Αν σε ενδιαφέρει η περισσότερη εγγύηση πάρε corsair αλλιώς την coolermaster που ειναι πιο φτηνή στο εμπόριο. Sent from my iPhone using Insomnia
tenyson123 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Φίλε tenyson123, από ότι βλέπω έχεις την Corsair, κανένα θέμα με την αντλία είχες, γιατί είδα κάποιους στο Youtube να έχουν και OK, υπάρχει το RMA που σε καλύπτει, αλλά δεν λέει και πολύ να μπαίνεις σε αυτή την λούπα. Οπότε από άποψη θορύβου μιλάω, είσαι ΟΚ? Έχεις αλλάξει τα ανεμιστήρια? Κανενα απολυτως θεμα με την αντλια...Τα ανεμιστηρια δεν τα εχω αλαξει.Ο θορυβος ετσι και ετσι στην αρχη θα σου φαινεται δυνατο αλλα συνηθιζεται.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι ενα profile να ειναι σε silence οταν δεν παιζεις παιχνιδια και οταν παιζεις το βαζεις full load και εισαι αρχοντας Κανενα απολυτως θεμα με την αντλια...Τα ανεμιστηρια δεν τα εχω αλαξει.Ο θορυβος ετσι και ετσι στην αρχη θα σου φαινεται δυνατο αλλα συνηθιζεται.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι ενα profile να ειναι σε silence οταν δεν παιζεις παιχνιδια και οταν παιζεις το βαζεις full load και εισαι αρχοντας To προγραμμα λεγεται Corsair Link και ειναι free απο το site της Corsair...
Thanos1972 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 και εγω θα ελεγα την Noctua.αθορυβη,καλυτερη στο overclocking και πιο φθηνη. απλα εχει κολοχρωμα. 1
Skr1ll3x Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 212 Hyper Evo.. κοτσαρεις και 2 φουρφουρια 120αρια Corsair SP performance σε push/pull και εισαι αρχοντας.. Και αθορυβα σε μετριο profile, και perfo για οταν ανεβασεις ρολογια, και ωραια χρωματα της επιλογης σου.. Και με τα ρεστα βγαζεις το "αισθημα" εξω για ρομαντικο δειπνο.. Ολα αυτα με την προυποθεση οτι δεν πας για τρελα κλοκια.. Με αυτο το setup ομως κανεις ενα παρα πολυ ικανοποιητικο OC στο μελλον.. στο oc.net ~500mhz δινουν στον 8350 για 24/7 με τετοιο σεταρισμα.. Αυτα απο μενα σαν vfm, αλλα και η καλυτερη δυνατη για τις απαιτησεις που εχεις.. 1
n3rdworx Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Αν και συμφωνώ μαζί σου για την Evo, άμα βάλει μέσα και τα Corsair, φτάνει στα 60 ευρώ. Τα ρέστα από τη Noctua NH-D14 είναι μόλις 13 ευρώ, τα οποία με τα βίας φτάνουν για σουβλάκια και αναψυκτικό, και είναι λίγο ανεπίσημο έδεσμα για δείπνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα