Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...σε dekstop ενω δινει ρευμα στο cd-rom π.χ να ανοιξει για να βαλεις cd κτλ δεν το βλεπει το πισι καθολου...δοκιμασα και αλλη συσκευη αλλα τπτ....τα ιδια κανει...τι να φταιει???ολα αυτα σε windows 7

Δημοσ.

Αφού συμβαίνει το ίδιο και με άλλο drive, λογικά αποκλείουμε το να φταίει το δικό σου (αν και δε θα ήταν εντελώς άσκοπο, να δοκιμάσεις να το συνδέσεις και σε κάποιον άλλο υπολογιστή, για το 1%). Πας με πιθανότητες λοιπόν, αφού αρχικά ελέγξεις αν φαίνεται η συσκευή στο bios. Αν ναι:

Άλλαξε καλώδιο s-ata, χρησιμοποίησε διαφορετική s-ata θύρα στη μητρική και δες αν αλλάζει η κατάσταση. 

Δημοσ.

Στο bios το βλέπει?

οχι...πηγαινεις για boot priority κτλ και εχει σαν επιλογη το σιντι....αλλα στο boot menu μετα με f12 δεν το βγαζει για να το επιλεξεις

Αφού συμβαίνει το ίδιο και με άλλο drive, λογικά αποκλείουμε το να φταίει το δικό σου (αν και δε θα ήταν εντελώς άσκοπο, να δοκιμάσεις να το συνδέσεις και σε κάποιον άλλο υπολογιστή, για το 1%). Πας με πιθανότητες λοιπόν, αφού αρχικά ελέγξεις αν φαίνεται η συσκευή στο bios. Αν ναι:

Άλλαξε καλώδιο s-ata, χρησιμοποίησε διαφορετική s-ata θύρα στη μητρική και δες αν αλλάζει η κατάσταση. 

τπτ...με τις θυρες το εκανα ηδη και κανενα αποτελεσμα...

Δημοσ.

Για δοκίμασε προσωρινά να το γυρίσεις απο ahci mode σε IDE να δούμε !

το εκανα ηδη και αυτο επειδη το ενα το cd-rom ειναι ide και το δικο μου sata...καμια διαφορα...

Δημοσ.

Κάτσε τωρα γτ μου τα μπερδευεις λίγο... Δοκιμασες δυο DVD drives, ενα με σύνδεση sata και ενα με pata και δεν δούλευε κανένα?

αυτο που φορουσε ο desktop ηταν ide τροφοδοσια(+καλωδιοταινια κτλ στη μητρικη) το αλλο ηταν sata....

Δημοσ.

Αν και ειναι πολυ περίεργο , να ρωτήσω και κατι αλλο αν συνδέσεις πχ τον δίσκο του (φαντάζομαι ειναι με sata εχει που έβαζες το sata cdrom θα δουλεύει ο δίσκος ? η το ιδιο σε ide

Δημοσ.

Αν και ειναι πολυ περίεργο , να ρωτήσω και κατι αλλο αν συνδέσεις πχ τον δίσκο του (φαντάζομαι ειναι με sata εχει που έβαζες το sata cdrom θα δουλεύει ο δίσκος ? η το ιδιο σε ide

θα κανω πρωτα αυτο που ειπε ο spank να βαλω δηλδη στο sata του δισκου το cd-rom για να δουμε αν θα λειτουργησει ομαλα...αν δεν.θα προχωρησω σε bios reset...

Δημοσ.

Δες πάλι στο bios, όχι εκεί που είδες πριν στο boot priority, αλλά στη κεντρική σελίδα λογικά που δείχνει τις συνδεμένες συσκευές.

Η στην εκκίνηση του υπολογιστή, πάλι απαριθμεί τους συνδεμένους δίσκους και οπτικές συσκευές.

Βεβαιώσου πως το δείχνει εκεί.

Λιγάκι δύσκολο να μην αναγνωρίζει διαφορετικά οπτικά που δοκιμάζεις ταυτόχρονα, ακόμα και αν έχουν πρόβλημα στην εγγραφή!

Θέμα windows πρέπει να είναι φίλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκανα reset το Bios βρηκε κανονικα το sata cd-rom και τον σκληρο δισκο...εκανα φορματ (windows 7 ultimate)...ανοιξε το πισι κανονικα περασα προγραμματα και ενημερωσεις και μετα απο καποια ωρα κολλαει η εικονα(παγωμα) εκανα reset και στο εικονιδιο των windows κολλαει (καποιες φορες και στο ''καλως ορισατε'')με safe mode εχω περισσοτερες πιθανοτητες να μπω στα windows...αλλα οχι παντα...εχω τσεκαρει το δισκο με sentinel και δεν εχει θεμα...ζητουσε να αντκατασταθουν τα καλωδια sata κατι το οποιο εγινε απο πολυ πιο πριν...η μνημη ram του ειναι καινουργια...εχω εναν ενδοιασμο με το τροφοδοτικο επειδη οταν πας να ανοιξεις το πισι κανει ενα θορυβο και μετα απο 4-5 δευτερολεπτα ανοιγει το πισι(πατωντας 1-2φορες το κουμπι)ποτε ακαριαια οπως θα επρεπε...αλλιως το μονο που μενει ειναι cpu να δω(κατι που ειναι δυσκολο γιατι θελει να εχεις ανταλλακτικο που να ταιριαζει) και τελος καρτα γραφικων...(ειχε βγαλει μια φορα κατω δεξια οτι δεν αποκρινεται ο οδηγος της καρτας και αμεσα ανακτηθηκε παλι  ...1φορα το εχει βγαλει)

Επεξ/σία από Evoliasmenos
Δημοσ.

Επικεντρώσου σε τροφοδοτικο και καρτα... μπορει και τα δύο!!! απο εκει και περα αυτο με τα καλωδια και το sentinel δεν το πολυ έπιασα... σου έλεγε ότι έχει προβλημα με τα κλωδια και απο τότε που τα αλλαξες σταματησε και σου δέιχνει το σκληρο οκ με 100% health?

Δημοσ.

ελεγε το sentinel οτι ο δισκος ειναι κομπλε απλα ειχατε καποιες απωλειες δεδομενων παλιοτερα και δοκιμαστε να αλλαξετε τα sata καλωδια...εγω το εκανα ετσι κ αλλιως....τροφοδοτικο και καρτα γραφικων λες ε???και εμενα εκει παει το μυαλο μου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...