Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Μου έκανε μια προσφορά η wind σε συνεργασία με τα public, οπότε έχω στα χέρια μου μια δωροεπιταγή 30€.

Σκέφτομαι να την χρησιμοποιήσω για να αγοράσω κάποιο router, γιατί το hewie που μου έχει δώσει η forthnet δεν είναι και τόσο καλό.

Σκέφτομαι να πάρω αυτό το TP-Link 

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/adsl-modem-router/tp-link-td-w8961nd/prod1430069pp/

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχει μόνο μια θύρα RJ-45, Διάβασα βέβαια κάποια reviews από το plaisio.gr οι οποίες δεν ήταν και τόσο εποικοδομητικές.

Ποια είναι η γνώμη για το εν λόγω router? Αξίζει ή να κοιτάξω για κάποιο άλλο?

Δημοσ.

4 εχει. Με λιγο traffic και αν δε το σκιζεις σε torrent καλα θα εισαι. Καποιοι που το σκιζουν σε torrent κτλ  δε τους φτανει κανενα router και βαζουν pfsense ολοκληρο pc για routing.

Δημοσ.

4 εχει. Με λιγο traffic και αν δε το σκιζεις σε torrent καλα θα εισαι. Καποιοι που το σκιζουν σε torrent κτλ  δε τους φτανει κανενα router και βαζουν pfsense ολοκληρο pc για routing.

Κάτι περίεργο συμβαίνει...

Στο site της TP-Link το μοντέλο TP-Link TD-W8961ND είναι αυτό

http://www.tp-link.com/en/search/?keywords=TD-W8961ND

το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνει το Public...

Όπως κι αν έχει, όλο και κάτι γίνεται με torrents, αλλά όχι κάτι τρελό...

Να 'ναι καλά το seedbox!!!

Πως όμως μπορεί αυτό να επηρεάζεται από το router?

Εννοώ ότι ο πάροχος δίνει ένα bandwith και είχα την εντύπωση ότι αυτό και μόνο επηρεάζει το όλο traffic...

Φαντάζομαι ότι όπως κι αν έχει θα είναι καλύτερο από το Huawei Echolife HG521 στο οποίο όταν συνδεθούν κινητά, laptops και tablets υπάρχει μια αδυναμία...

Άσε που δυο δωμάτια παραπέρα δεν υπάρχει σήμα...

Κάποια άλλη καλύτερη πρόταση, εκτός από το TP-Link?

Δημοσ.

Με το σημα γενικα δεν υπάρχει τεραστια διαφορα απο access point σε access point. Καλυτερα ειναι να εχει πολλες κεραιες και συνηθως εξωτερικες ειναι καλυτερες(οχι παντα)

Και τα καλυτερα access point δε μπορουν να σηκώσουν παρα πολλους client ταυτοχρονους λογω περιορισμενου φασματος και χιλιων δυο αλλων λογων οπως να εχει bug μια συσκευει και να μολυνει το φασμα.

Ο παροχος μπορει να σου δινει bandwidth και να εχει router που γ* και δερνει αλλα εσενα το router εχει λιγη μνήμη , μικρο επεξεργαστη και μπουκώνει οταν εχει να διαχειριστεί χιλιαδες tcp συνδεσεις ,το modem για τη dsl και τους wifi πελατες του.

Δηλαδη καθε τι το φιλτραρει για να ξερει σε πιο pc/συσκευει θα το στειλει και αντιστοιχα. 

Εγω δλδ μου ειναι αδυνατο να μπω στη σελιδα τετοιων  router αν εχουν μπει πανω 10 ατομα.. κανει 1 λεπτο ανα σελιδα.

Γενικα απο το datasheet μπορεις να δεις τι χαρακτηριστικα εχουν .Σημασια εχει και το "λειτουργικο τους" / firmware. Μπορει να εχει bugs και να κολαει πχ

Αν εχεις λεφτα ολα γινονται. Τωρα απο public μερικα netgear ειναι καλα αλλα σε εμενα δε μου αρεσουν. Επισης μερικα netgear εχουν ιδιο ακριβως hardware με tplink αλλα διαφορετικο κουτι και λειτουργικο

Δημοσ.

H διαφορα στη εμφανιση των δυο μοντελων (public - επισημο site TP-Link), οφειλεται στο γεγονος πως ειναι διαφορετικα versions του ιδιου μοντελου. Αν το public εχει την παλια version, αυτη θα σου πουλησει, αν εχει τη νεα version, θα σου πουλησει εκεινη.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις υποδείξεις!

Από τα σχόλια καταλαβαίνω, ότι για οικιακή χρήση(max 5 συνδέσεις) θα τα πάει καλά.

Κάτι άλλο τώρα...
Έχω διαβάσει, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην εγκατάσταση...
Μήπως θα χρειαστεί να επικοινωνήσω με τον πάροχο, για να μου δώσει "ειδικές ρυθμίσεις" για να setάρω το router?

Δημοσ.

H Forthnet δεν ειναι ο παροχος?

Κοιταξε να δεις... κανονικα η τεχνικη υποστηριξη δεν εχει την υποχρεωση να σε βοηθησει να το σεταρεις, εφοσον δεν ειναι εξοπλισμος που σου εχει δωσει η εταιρια. Αλλα δε νομιζω και να χρειαστεις βοηθεια, 3 ρυθμισεις ειναι ολες και ολες:

Protocol: PPPoE

VPI/VCI: 8/35

Encapsulation: LLC

Βαζεις και τα στοιχεια σου στην αντιστοιχη φορμα που θα υπαρχει (username/password), και εισαι ΟΚ.

Δημοσ.

γενικα αν μπορεις να δωσεις και παραπανω λεφτα να παρεις κατι καλυτερο ναι καντο.

σιγουρα οτι και να παρεις θα ειναι καλυτερο απο το Huawei>εχει βγει τωρα για το huaweI ενα firmware που διορθωνει καμποσα πραγματα και παιζει καλυτερα αλλα καλυτερα αλλαξε το και παρε νεο.τωρα απο Netgear και tp link θα προτιμουσα netgear.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...