marc7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα.. Έχει χαλάσει ο εργοστασιακός σκληρός δίσκος από το Macbook Air (Mid 2009) μου και πρέπει να τον αντικαταστήσω. Είναι 120GB 4200-rpm Serial ATA hard disk drive, μάρκας SAMSUNG και θέλω να βάλω ssd.Έχω δύο είδη ερωτήσεων:1. Πρέπει να βάλω γνήσιο ανταλλακτικό της Apple ή γίνεται να βάλω οποιοδήποτε σκληρό δίσκο που να πληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις, δηλαδή να είναι μόνο 1,8''; Επίσης πρέπει να έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας (SATA, ΡΑΤΑ, ZIF, LIF) και ταχύτητα περιστροφής (rpm) ή εγγραφής; Είναι συγκεκριμένες μάρκες ssd που είναι συμβατές με Mac ή βάζω οποιαδήποτε μάρκα και τον φορμάρω; Απ' ό,τι έψαξα λίγο, βρήκα Πηγή: αυτήν την πατέντα, η οποία συνδέει τον ssd στο macbook με lif connector. Είναι αξιόπιστος αυτός ο τρόπος; Δηλαδή να πάρω τον παραπάνω μετατροπέα και έναν οποιοδήποτε ssd και να τα συνδέσω στο macbook;Η'....2. Να πάρω κατευθείαν Πηγή: αυτόν τον ssd, που έχει δικιά του ταινία σύνδεσης; Ξέρετε αν είναι αξιόπιστη αυτή η εταιρεία και αν επιβαρύνομαι με παραπάνω δασμούς; ή ό,τι τιμή μου δείχνει αυτήν πληρώνω τελικά;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δες εδώ, http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Aura_Pro_MBA .
marc7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή προτείνεις την δεύτερη επιλογή, ε;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Προφανώς! Έχεις παναργο μηχανικό δίσκο στις 4200rpm και πας σε SSD, με κόστος λιγότερο από αυτό που θα σε χρεώσει η apple για μηχανικό δίσκο ως ανταλλακτικό. Δε γνωρίζω για αυτή που λες. Από εκεί που σου είπα μέχρι και 150 euro νομίζω δεν περνάει τελωνείο.
marc7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 http://www.memoryc.com/storage/solid-state-disk/120gb-owc-mercury-aura-pro-mba-ssd-for-macbook-air-20082009.html Για αυτήν την εταιρεία (memoryc) πληρωνεις δασμούς;
ozelot Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Ότι προέρχεται από Αμερική (κι εφ' όσον το ελέγξουν στο Τελωνείο) υπόκειται σε 23% ΦΠΑ + δασμούς που πλησιάζουν το 30% της τιμολογιακής του αξίας. Αυτά, εφ' όσον το δέμα έλθει μέσω USPS και το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου. Αν όμως έλθει μέσω courier, τότε θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι διότι υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις από τον courier, ενώ παρεμβάλεται και εκτελωνιστής που χρεώνει αμοιβή ≈60€. Απ' ότι δε ξέρω, ότι έχει αξία CIF μεγαλύτερη των 50€ περνάει τελωνείο, σίγουρα όταν έλθει μέσω courier. Μέσω USPS ίσως και να την γλιτώσει κανείς.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δε ξέρω για courier πάντως με USPS όσες φορές παράγγειλα στο παρελθόν max 200 euro δεν πέρασε τελωνείο. Ίσως να ήμουν τυχερός... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2013 από Dr.Fuzzy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα