Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. Έχει χαλάσει ο εργοστασιακός σκληρός δίσκος από το Macbook Air (Mid 2009) μου και πρέπει να τον αντικαταστήσω. Είναι 120GB 4200-rpm Serial ATA hard disk drive, μάρκας SAMSUNG και θέλω να βάλω ssd.
Έχω δύο είδη ερωτήσεων:
1. Πρέπει να βάλω γνήσιο ανταλλακτικό της Apple ή γίνεται να βάλω οποιοδήποτε σκληρό δίσκο που να πληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις, δηλαδή να είναι μόνο 1,8''; Επίσης πρέπει να έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας (SATA, ΡΑΤΑ, ZIF, LIF) και ταχύτητα περιστροφής (rpm) ή εγγραφής; Είναι συγκεκριμένες μάρκες ssd που είναι συμβατές με Mac ή βάζω οποιαδήποτε μάρκα και τον φορμάρω; Απ' ό,τι έψαξα λίγο, βρήκα Source.png Πηγή: αυτήν την πατέντα, η οποία συνδέει τον ssd στο macbook με lif connector. Είναι αξιόπιστος αυτός ο τρόπος; Δηλαδή να πάρω τον παραπάνω μετατροπέα και έναν οποιοδήποτε ssd και να τα συνδέσω στο macbook;
Η'....
2. Να πάρω κατευθείαν Source.png Πηγή: αυτόν τον ssd, που έχει δικιά του ταινία σύνδεσης; Ξέρετε αν είναι αξιόπιστη αυτή η εταιρεία και αν επιβαρύνομαι με παραπάνω δασμούς; ή ό,τι τιμή μου δείχνει αυτήν πληρώνω τελικά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Προφανώς! Έχεις παναργο μηχανικό δίσκο στις 4200rpm και πας σε SSD, με κόστος λιγότερο από αυτό που θα σε χρεώσει η apple για μηχανικό δίσκο ως ανταλλακτικό.

Δε γνωρίζω για αυτή που λες. Από εκεί που σου είπα μέχρι και 150 euro νομίζω δεν περνάει τελωνείο.

Δημοσ.

Ότι προέρχεται από Αμερική (κι εφ' όσον το ελέγξουν στο Τελωνείο) υπόκειται σε 23% ΦΠΑ + δασμούς που πλησιάζουν το 30% της τιμολογιακής του αξίας. Αυτά, εφ' όσον το δέμα έλθει μέσω USPS και το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου.

Αν όμως έλθει μέσω courier, τότε θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι διότι υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις από τον courier, ενώ παρεμβάλεται και εκτελωνιστής που χρεώνει αμοιβή ≈60€.

Απ' ότι δε ξέρω, ότι έχει αξία CIF μεγαλύτερη των 50€ περνάει τελωνείο, σίγουρα όταν έλθει μέσω courier. Μέσω USPS ίσως και να την γλιτώσει κανείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω για courier πάντως με USPS όσες φορές παράγγειλα στο παρελθόν max 200 euro δεν πέρασε τελωνείο. Ίσως να ήμουν τυχερός...

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...