Προς το περιεχόμενο

Static routing σε ΖΤΕ ZXDSL 931VΙΙ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πριν λίγες ημέρες άλλαξα από ADSL/OTE σε VDSL/OTE. ΑΠό το ZTE108 πήγα στο ΖΤΕ ZXDSL 931VΙΙ.
Είχα ρυθμίσει ένα VPN δίκτυο μεταξύ 4 LAN το οποί δούλευε κανονικά. Για να γίνει αυτό είχα ορίσει κάποια static routes στο ZTE 108 ώστε τα πακέτα να δρομολογούνται σωστά ανάμεσα στους υπολογιστές του VPN. Με το νέο router όμως δεν μπορώ να ορίσω αυτά τα static routes με αποτέλεσμα να χαλάσει το VPN.
Εξηγούμαι:
Ένας υπολογιστής στο σπίτι παίζει το ρόλο του VPN server (192.168.20.149/24)
Στο site που είναι η VDSL ένας υπολογιστής (192.168.1.5/24) παίζει το ρόλο του VPN client καθώς και του VPN gateway.
Για να λειτουργήσει αυτό έχω ορίσει στο router VDSL ένα static route της μορφής
Target subnet:192.168.20.0/24
Gateway: 192.168.1.5/24
Interface: Local network
Το πρόβλημα όμως με το νέο router είναι ότι στο static routes δεν μπορείς να επιλέξεις ως Interface το Local network
Δηλαδή, όταν ο υπολογιστής με IP 192.168.1.2 κάνει ping στον υπολογιστή με IP 192.168.20.149 (Μέσω VPN δηλαδή) θα πρέπει να δρομολογηθεί από το VDSL router προς το VPN gateway (192.168.1.5) και από εκεί το software του υπολογιστή αυτού θα το κατευθύνει εκεί που πρέπει. Τώρα το VDSL router το στέλνει στο gateway του OTE, επομένως χάνεται.
Ξέρει κανείς πως μπορεί να λυθεί το θέμα;

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Ο ΟΤΕ απαντά επίσημα ότι δεν επιτρέπει τέτοιο είδος routing (!!!, γιατί άραγε;) ενώ η ZTE λέει ότι είναι αποκλειστικά θέμα ΟΤΕ επειδή το αγόρασα από τον ΟΤΕ. ΆΛλο router  δεν αγοράζω (150€ και βάλε) εππομένως ξαναγυρίζω στο ADSL ... 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Ο ΟΤΕ απαντά επίσημα ότι δεν επιτρέπει τέτοιο είδος routing (!!!, γιατί άραγε ;) ενώ η ZTE λέει ότι είναι αποκλειστικά θέμα ΟΤΕ επειδή το αγόρασα από τον ΟΤΕ. ΆΛλο router  δεν αγοράζω (150€ και βάλε) εππομένως ξαναγυρίζω στο ADSL ... 

Ευχαριστώ

εφοσον στο adslrouter γινεται δεν ειναι θεμα οτε αλλα θεμα ρυθμισεων του ρουτερ οπως το καταλαβαινω.τωρα η zteτι σκαλωμα τρωει?εννοει οτι ειναι custom firmware και κοβει αυτην την ρυθμιση?ε τοτε ας σου δωσουν αλλο firmware.αλλα τωρα απο την zteτι να περιμενεις.

Δημοσ.

Η ZTE στο δικό της firmware το έχει κανονικά. Απ' ότι φαίνεται το firmware του ΟΤΕ δεν το πειράζει γιατί προφανως δεν είναι δικό της. Ο ΟΤΕ το κόβει και όχι η ZTE, απ' οσο καταλαβαίνω εγώ. Επομένως η ZTE λέει ότι για να το κόβει ο πάροχος εγω δεν έχω δικαίωμα να το δώσω.

Χαζομάρες. Εγώ πιστεύω ότι στον ΟΤΕ δεν το πήρανε χαμπάρι. Πιθανόν σε κάποιο νέο firmware να το βάλουν. Απλά τώρα τί να πουν? Το ξεχάσαμε συγνώμη; Μίλησα με 4 διαφορετικούς τεχνικούς. Οι τρεις ήταν σίγουροι ότι γίνεται μέχρι που μπαίνανε στο router και βλέπανε ότι δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή LAN. Ο Τεταρτος νομίζω πως πρώτα μπήκε στο router το είδε και μετά ήταν απόλυτος ότι δεν το υποστηρίζει ο ΟΤΕ. Μάλιστα μου έλεγε ότι ούτε το παλίο (ZTE108) το υποστήριζε και απορούσε που εγώ το είχα κάνει.

Δημοσ.

Η ZTE στο δικό της firmware το έχει κανονικά. Απ' ότι φαίνεται το firmware του ΟΤΕ δεν το πειράζει γιατί προφανως δεν είναι δικό της. Ο ΟΤΕ το κόβει και όχι η ZTE, απ' οσο καταλαβαίνω εγώ. Επομένως η ZTE λέει ότι για να το κόβει ο πάροχος εγω δεν έχω δικαίωμα να το δώσω.

Χαζομάρες. Εγώ πιστεύω ότι στον ΟΤΕ δεν το πήρανε χαμπάρι. Πιθανόν σε κάποιο νέο firmware να το βάλουν. Απλά τώρα τί να πουν? Το ξεχάσαμε συγνώμη; Μίλησα με 4 διαφορετικούς τεχνικούς. Οι τρεις ήταν σίγουροι ότι γίνεται μέχρι που μπαίνανε στο router και βλέπανε ότι δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή LAN. Ο Τεταρτος νομίζω πως πρώτα μπήκε στο router το είδε και μετά ήταν απόλυτος ότι δεν το υποστηρίζει ο ΟΤΕ. Μάλιστα μου έλεγε ότι ούτε το παλίο (ZTE108) το υποστήριζε και απορούσε που εγώ το είχα κάνει.

ξαναμιλα με zte εστω και σαν αλλος χρηστης και ζητα τους καποιο Generic firmware.αλλιως αλλο ρουτερ η ξαναπας adsl η εκτος αν κανεις τιποτε αλλο

Δημοσ.

Ξαναπήγα ADSL σήμερα. Αλλά κάτι δεν μου αρέσει. Εχω μια υποψία ότι κάτι εχει αλλάξει. Δεν δουλεύει ακριβως όπως πριν

Θα το ψάξω

Δημοσ.

Ξαναπήγα ADSL σήμερα. Αλλά κάτι δεν μου αρέσει. Εχω μια υποψία ότι κάτι εχει αλλάξει. Δεν δουλεύει ακριβως όπως πριν

Θα το ψάξω

κανονικα δεν πρεπει να εχει αλλαξει κατι εκτος αν σου εχουν βαλει αλλο profile.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...