Kostas75 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα. Γνωρίζει κανείς αν και πως γίνεται να κάνουμε streaming MKV αρχείων μέχρι και 1080p και μέχρι και ήχο DTS, στο local network μέσω ethernet (καλωδιακή σύνδεση μέσω του router όταν είναι δίπλα η τηλεόραση, η οποία διαθέτει Ethernet RJ45 connection) ή μέσω DLNA, από Windows 8.1 Pro ή από Windows 7 Ultimate;; Προσπαθώ μέσω Windows Media player, με το "Play To" option και όταν επιλέγω τις συσκευές στις οποίες έχω "Allowed" για streaming content, αλλά μου βγάζει συνέχεια μήνυμα λάθους "Unexpected error" και αιτιολογία ότι στην ουσία δεν υποστηρίζεται από τις συσκευές. (Σημείωση: οι συσκευές μου Sony Bravia TV και Sony Blu-ray Home Theater System, αναφέρονται ως "Not Windows Certified" συσκευές, το Western Digital TV Live media player μου όμως δεν αναφέρεται έτσι, αλλά και αυτό, όπως και τα άλλα δύο, δεν μπορεί να παίξει το MKV και μου βγάζει το "Unexpected error"). Γνωρίζετε αν μπορώ να κάνω κάτι και να στείλω το MKV να δείχνει εικόνα στην τηλεόρασή μου, είτε απευθείας είτε μέσω του Blu-ray player ή του Western Digital TV Live player;; Ευχαριστώ πολύ.
Kostas75 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δεν γνωρίζει κανείς ή έχει καλυφθεί το θέμα σε άλλο topic που δεν έχω δει;; Αν ισχύει το τελευταίο, παρακαλώ να μου παραθέσετε το σχετικό link. Ευχαριστώ.
Kostas75 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μάλλον ζητάω πολλά στο εδώ forum..... Νόμιζα ότι υπήρχαν πολλοί μεγαλύτεροι experts από εμένα σε τέτοιου είδους θέματα..
NeOSL Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο στην αγαπητή μηχανή αναζήτησης google (περίπου 2 λεπτά) βρήκα σε διαφορετικά αποτελέσματα ότι τα Windows δεν υποστηρίζουν mkv αρχεία για streaming .<br><br> Εναλλακτικά δίνουν λύση σε εγκατάσταση codec pack "Sharky" <br> <a data-ipb='nomediaparse' href='http://shark007.net/'>http://shark007.net/</a><br> και χρήση vlc player .<br><br> Το ότι δεν σου απάντησε κάποιος άμεσα στο ερώτημα σου , μπορεί να είναι επειδή ... δεν είδε κάποιος το ερώτημα σου .<br> Ελπίζω να σε βοήθησα , δεν έχω προσωπική εμπειρία σε streaming για να σου πω "κάνε αυτό , κι εκείνο , σε μένα έπαιξε" . edit: όχι "τα Windows δεν υποστηρίζουν" αλλά το Windows media player .
Kostas75 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 NeOSL σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, αλλά προφανώς δεν γνωρίζεις πολλά πάνω στο θέμα. Γνωρίζω πολύ καλά για τα τα πρόσθετα codecs που χρειάζονται για να μπορέσουν τα Windows να υποστηρίξουν MKV playback (και όχι μόνο τα 8.1, αλλά από εποχής Vista τουλάχιστον), και τα κυριότερα και καλύτερα codec packs είναι τα K-Lite και Shark007, τα έχω ψάξει πολύ καιρό πριν μου πεις εσύ στο Google και στο Bing και οπουδήποτε αλλού (π.χ. σχετικά forums κτλ.). Δεν ζητάω όμως αυτό, είμαι μερικά βήματα παρακάτω. Αυτό που θέλω είναι να κάνω stream ότι παίζει ο Windows Media Player, και κυρίως τα MKV που βλέπω περισσότερο, στην τηλεόρασή μου μέσω του Home network που έχω. Διαθέτω μεταξύ άλλων και Devolo Powerlines που μπορούν να μεταφέρουν στην τηλεόρασή μου μέσω της καλωδίωσης ρεύματος και μετά (στην έξοδο) μέσω ενός καλωδίου RJ45 τουλάχιστον μέχρι και περίπου 1,1 MB/s. Οπότε πιστεύω ότι δεν είναι θέμα του bandwidth για την διαμεταγωγή των δεδομένων, αλλά έχει κάτι να κάνει αφενός με το σωστό streaming, που εξαρτάται από το software στον μεγαλύτερο βαθμό, αλλά, απ'ότι φάνηκε, και από την συμβατότητα της τηλεόρασης με τα Windows (Windows certified). Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που απευθύνομαι στο forum, γιατί ψάχνω για κάποιον που ίσως έχει ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα και έχει καταφέρει να κάνει stream στο Local network MKV 1080p. Οπότε παρακαλώ εσένα αλλά και όλους, να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε και να δίνουμε απαντήσεις του τύπου "Google is your friend" και "'έψαξα μόνο 2 λεπτά και βρήκα την απάντηση", αν δεν έχουμε κατανοήσει το θέμα και την ερώτηση ή αν δεν είμαστε σίγουροι για την ορθότητα της απάντησής μας. Ρωτάω λοιπόν κάτι λίγο πιο εξεζητημένο και ψάχνω για απάντηση από κάποιον που έχει εμβαθύνει πολύ στο θέμα και ίσως να είναι και expert. Για αυτό έκανα και post εδώ (και αλλού) και δεν το έψαξα μόνος μου να το βρω, γιατί δεν είναι απλό. Ευχαριστώ και πάλι.
NeOSL Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Παρακαλώ , αν και δε μπόρεσα να σε βοηθήσω όπως θα ήθελες . Έχω μια ερώτηση/πρόταση να κάνω , μήπως και σε βοηθήσει . Επειδή όντως δεν έχω ασχοληθεί , και κατανοώ ότι είσαι αρκετά βήματα παρακάτω , είπες κάτι πολύ σωστό που με έβαλε σε σκέψεις ... "θέμα software" . Χμ .. δοκίμασες με άλλου τύπου αρχεία ? π.χ. avi , mpeg , mov ? Είτε ακόμη και dvd δισκάκι? Όχι μόνο άλλον player , αλλά άλλου τύπου αρχεία . Για κάνε μια δοκιμή . Και .. εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι : Το "γρήγορο ψάξιμο μέσω google" δεν το είπα κακοπροαίρετα . Εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στο ερώτημα σου και αποφάσισα να σε βοηθήσω (παρόλο που δεν είναι ο τομέας μου) , και σου έγραψα "ίσως κάποιος δεν είδε το ερώτημα σου" επειδή όπως τυχαία διάβασα εγώ το ποστ σου , έτσι (υποθέτω) τυχαία θα διαβαστεί και από κάποιους πιο ειδικούς .
escapee Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 καλησπερα και απο εμενα. και εγω το ιδιο θελω να κανω φιλε κωστα. ο wmp κανει αυτο που θελουμε αλλα οχι με ματροσκα! αν δοκιμασεις Mp3 &mp4 τα κανει stream
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα