Nikos_By_Tntt Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Γεια σας παιδια..!ειμαι καινουργιος εδω.. , θα ηθελα να ρωτισω..αν θελησω να ανεβασω τις ram στα 1600mhz ?πως θα μπορεσω? γιατι το ειχα κανει κ δεν μου ανοιγε καν η οθονη.. οι επιλογες μου στα bios ειναι..DRAM Frequency -> auto αλλα μπορω να το παω στα 1600mhzκαι ακριβος απο κατω εμφανιζεται uncor ratio -> auto αλλα μπορω να το ανεβασω στα 2133mhz κ το υψηλοτερο 4600mhzεπεισης για τα volt στις ram "πειραζω" το DIMM voltage?το συστημα μου ειναι αυτο αν σας βοηθαει..Intel Core I7 940[2.9 Ghz] Turbo boost [3.2 Ghz] OverClock (3.6 Ghz) Corsair H100i Corsair GS 700 W RAM: 6GB DDR3 1333Mhz Mobo : ECS X58Β-A GPU: GTX 660 MSI 2GB OC Edition (non TI) Case: Corsair 500RΣας ευχαριστω εκ των προτερων..
WalkerSW Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Σου απανταω και εδώ .. μια και ειναι πιο σωστή ενοτητα... Ας τα παρουμε ένα ένα.... 1.Στα s1366 συστηματα σε στοκ ρυθμίσεις οι μνημες τρέχουν στα 1066. 2.Κανοντας oc o Νικος και επειδη το oc σε αυτα τα συστηματα γινεται με ανεβασμα του bclk αυτοματα ανεβηκαν και οι μνημες στα 660Χ2 = 1320Mhz που ειναι και πολυ κοντα στην εργοστασιακή τους τιμή...... 3. Αν στο DRAM frequency βαλει 1600, οι μνήμες λογο του αυξημενου bclk θα πανε πανω απο 1600 οπου δεν παίζει να παιξουν. Ουτε καν στα 1600 δεν παιζει να παιξουν 1333αρες μνήμες. Το uncore καλο είναι να ο κρατας στο 2Χmem freq.... στην δική σου περιπτωση 2Χ1320= 2640Mhz. 4. To dimm voltage εξαρτάται απο το ποιες ακριβώς μνήμες έχεις και τι λέει ο κατασκευαστής...... 5. Με ποσο vcore εισαι στα 3,6, με τη ψυκτρα και με τι θερμοκρασιες σε load. 6. Σταθεροτητα με κανενα prime95 ελεγξες.... ?
Nikos_By_Tntt Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Σε ευχαριστω.. οχι τιποτα αλλο μην το ζοριζω κιολας..!! το μονο που εχω αλλαξει στα bios ειναι..BIOS: Cpu Over-Cloking Func : 165 ( το στοκ ειναι 133) Cpu Voltage : 1.26250 v(το στοκ δεν το θυμαμαι)για ψυκτρα εχω την υδροψυξη της corsai H100iΝαι εχω ελενξει σταθεροτητα με το prime95 απο βαθμους στα 100% της cpu για 10 λεπτα περιπου ηταν το μεγιστο 58 βαθμους κ σε απλη χρηση γυρω στους 35!!
WalkerSW Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Btw.. για σταθεροτητα δεν τρεχουμε prime για 10λεπτα αλλα για 5 με 8 ωρες.... 1
Nikos_By_Tntt Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 χαχα οοκ.!!τι μπορει να μου προκαλεσει αν δεν ειναι σταθερος?
WalkerSW Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Κόλληματα, μπλε οθόνες, αναπάντεχα reastart, άκυρα κλεισίματα των προγραμμάτων.. Κτλ κτλ...
rowain Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Btw.. για σταθεροτητα δεν τρεχουμε prime για 10λεπτα αλλα για 5 με 8 ωρες.... Για prime 95 test σταθερότητας πιστεύω δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 ώρες (κατα τη γνώμη μου φυσικά, εφόσον ο καθένας είναι ελεύθερος να ζορίσει όσο θέλει τον επεξεργαστή του με βάση τις ανάγκες του)..Παραπάνω από αυτό και ο επεξεργαστής στρεσάρεται χωρίς λόγο, καθώς δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να απαιτεί την χρήση επεξεργαστή 100% ανά πυρήνα ούτε για 1 μισάωρο..εξάλλου αν κάτι δεν πάει καλά στο oc θα εμφανιστεί μέσα σε 1 άντε 2 ώρες στρεσαρίσματος. Τουλάχιστον έτσι έγινε σε εμένα. Βέβαια υπάρχουν πολλές απόψεις και περιπτώσεις πάνω σε αυτό το θέμα, οπότε ο καθένας κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για αυτόν και τις ανάγκες του. Μερικοί τρέχουν prime για 12ωρα. Έχω διαβάσει επίσης για περιπτώσεις που άτομα στρεσάραν το oc τους για 4-5 ώρες και μετά ξαφνικά εμφανίστηκε αστάθεια στον επεξεργαστή..γίνονται διάφορα δηλ..και μετά δεν ξέρεις πόσο να τον αφήσεις να στρεσάρει για να είσαι σίγουρος..Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι 10 λεπτά δεν φτάνουν με τίποτα!!
WalkerSW Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Για prime 95 test σταθερότητας πιστεύω δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 ώρες (κατα τη γνώμη μου φυσικά, εφόσον ο καθένας είναι ελεύθερος να ζορίσει όσο θέλει τον επεξεργαστή του με βάση τις ανάγκες του)..Παραπάνω από αυτό και ο επεξεργαστής στρεσάρεται χωρίς λόγο, καθώς δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να απαιτεί την χρήση επεξεργαστή 100% ανά πυρήνα ούτε για 1 μισάωρο..εξάλλου αν κάτι δεν πάει καλά στο oc θα εμφανιστεί μέσα σε 1 άντε 2 ώρες στρεσαρίσματος. Τουλάχιστον έτσι έγινε σε εμένα. Βέβαια υπάρχουν πολλές απόψεις και περιπτώσεις πάνω σε αυτό το θέμα, οπότε ο καθένας κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για αυτόν και τις ανάγκες του. Μερικοί τρέχουν prime για 12ωρα. Έχω διαβάσει επίσης για περιπτώσεις που άτομα στρεσάραν το oc τους για 4-5 ώρες και μετά ξαφνικά εμφανίστηκε αστάθεια στον επεξεργαστή..γίνονται διάφορα δηλ..και μετά δεν ξέρεις πόσο να τον αφήσεις να στρεσάρει για να είσαι σίγουρος..Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι 10 λεπτά δεν φτάνουν με τίποτα!! Προγράμματα υπάρχουν πολλα που στρεσσαρουν τον επεξεργάστη για μέρες ολόκληρες οχι απλα για ώρες.... Θες επεξεργασία βίντεο, θες matlab, θες προγράμματα προσομοιωσεων και πολλα πολλα αλλά.... Τωρα το πόσοι χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα ειναι αλλούνου παπά ευαγγέλιο ... Εγω πχ όταν έκανα το master το PC της υπογραφής έτρεχε matlab, comsol και magmasoft για μέρες ολόκληρες ....
Nikos_By_Tntt Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 οκ παιδες ευχαριστω..!!απλα θεωρω οτι ειναι οκ ..διοτι οταν ειχα επιλεξει απο bios turboboost εφτανε στα 3.8ghzφαινοταν καπως σταθερος.. αλλα με το που ανοιγα battlefield 3 παει blue screen μετα απο ενα 10 λεπτο..!ενω τωρα στα 3.6ghz ειμαι μια χαρα..
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 ( δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον ICs που να μην κάνουν 1600, νομίζω... )
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Integrated circuit, chipάκια για ddr3 modules. Όλα όσα είναι τώρα σε παραγωγή από nanya, SK hynix, micron, elpida και samsung όλα κάνουν 1600
Nikos_By_Tntt Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 οι ram μου ειναι παλιες οπως και η μιτρικη μου 4χρονων περιπου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα