maou28 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα σας, μου έχουν φέρει ένα laptop (το laptop το αναφέρω στον τίτλο του θέματος) από το οποίο η κάρτα γραφικών που έχει η οποία είναι ενσωματωμένη δεν λειτουργεί και χρειάζεται τώρα άλλη μητρική μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω μητρική για το συγκεκριμένο laptop; Με εγγύηση φυσικά. Για να κάνω σωστά την παραγγελία τις μητρικής ποια στοιχεία δίνω; Δίνω μόνο τον αριθμό που έχει το Model; Κάποιος μου είπε ότι ψάχνω με βάση έναν αριθμό που έχει στις μνήμες που γράφει Replace with Hp Spare. Αναμένω τις γνώσεις και τις απαντήσεις για να μπορέσω να προχωρήσω στην επισκευή του laptop. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
nikos903 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Για μητρική απο ebay θα σου έλεγα, γιατί στην αντιπροσωπεία συνήθως γδέρνουν.... Λογαριασμό ebay έχεις έτσι; Αυτόν τον αριθμό που λες απο την δικιά σου τον έχεις; Part number συνήθως και μοιάζει με αυτόν: 571186-001 Έχεις ανοίξει το λάπτοπ για να δεις ποια είναι έτσι ώστε όταν την παραγγείλεις να δεις οτι όντως είναι αυτή; Για reballing δεν το έχεις σκεφτεί;
maou28 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 το part number είναι διαφορετικό από αυτό που γράφεις, το θέμα είναι ότι αν την πάρω από e bay πως μπορώ να ξέρω ότι είναι καλή και δεν έχει κάποιο πρόβλημα; Και εγγύηση δεν δίνουν, οπότε αγορά από το e bay είναι ρίσκο, τι είναι το reballing?
nikos903 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Το δικό σου pn όμως ποιο είναι; Απο ebay φυσικά και υπάρχει εγγύηση, σε μερικά μαγαζιά άμα δώσεις και κάποιο ποσό αγοράζεις παραπάνω εγγύηση. Απο ένα μήνα μέχρι ένα χρόνο βρίσκεις εύκολα. Reballing είναι η επισκευή των κολλήσεων της δικιάς σου μητρικής, πρέπει να βρεις κανέναν φθηνό όμως... Μην πας να δώσεις 100ρικα για αυτό, άμα είναι παίρνεις καινούργια με τόσα...
maou28 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 πηγα στα public και μου ειπαν οτι με 120 ευρο μπορουν να μου το κανουν και θα μου δωσουν και εγγυση, ποια ειναι η γνωμη σας;
nikos903 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Reflow θα σου κάνουν ή reballing? Σιγούρεψε το αυτό, ρώτα τι ΑΚΡΙΒΩΣ* θα κάνουν στο λάπτοπ. Γιατί αμα είναι ζέσταμα να το κάνεις στο σπίτι σου να γλυτώσεις και τα 120 γιατί με το ζέσταμα πάλι πρόβλημα θα έχεις... Παλιά τα Multirama πάντως reflow έκαναν, δεν ξέρω τι κάνουν τώρα... Πόση εγγύηση σου έδωσαν; Πόσες μέρες θα έκανες να το πάρεις πίσω; *Στο reballing αφαιρούν το τσιπάκι, αλλάζουν το καλάι και το ξανακολάνε. Συνηθίζεται να βάζουν άλλο καλάι που δεν χαλάει τοσο εύκολα και γενικά κρατάει. Στο reflow απο την άλλη δεν κάνουν τίποτα... Απλά ζεσταίνουν το τσιπάκι, λιώνει η παλιά κόλληση και κάθεται (?) (προσωρινά; ) καλά και σου δουλεύει το λάπτοπ μέχρι να χαλάσει πάλι. (1 μήνας; 2; 3; Άντε 6 αμα ψύχεται καλά και δεν το ζορίζεις....). Προσωπικά 120 δεν θα τα έδινα βέβαια... Πιστεύω βρίσκεις πιο φθηνή μητρική... Άμα δεν βρίσκεις όμως οκ....
maou28 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 μου είπαν 3 μέρες θα κάνει μέχρι να το πάρω, αν θυμάμαι καλά 1 χρόνο εγγύηση μου είπαν ένα παλικάρι μου γίνει την μητρική με 80 ευρο αλλά πως ξέρω ότι είναι καλή; Δεν ξέρω τι να κάνω, ο αριθμός τις μητρικής είναι αυτός 571188-001
maou28 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 βρήκα αυτήν http://www.ebay.com/itm/FREE-SHIPPING-571188-001-HP-DV6-AMD-216-0728014-MOTHERBOARD-/281193562952?pt=Motherboards&hash=item4178714348 και αυτήν http://www.ebay.com/itm/HP-dv6-dv6-2110-dv6z-2000-dv6z-2100-motherboard-571188-001-TESTED-Free-Shipping/251321267016?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D261%26meid%3D2542572689487224687%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D5%26rkt%3D5%26sd%3D281193562952%26 θέλω την γνώμη σας
nikos903 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα. 3 μέρες έχεις ελπίδες να είναι realling αλλά αμα δεν έχουν φόρτο Γενικά είναι χρονοβόρα διαδικασία. Πάντως και reball βρίσκεις φθηνότερα αμα ψάξεις... Τον ένα χρόνο εγγύηση δεν νομίζω όμως να βρεις... Όπως και να έχει πρέπει να το διευκρινήσεις αμα πρόκειται για reflow ή reballing άμα αποφασίσεις να πας εκεί. Αυτή η μητρική που λες οτι βρήκες στις αγγελίες όντως ρίσκο είναι, πρέπει να είσαι σίγουρος οτι δεν έχει ξαναζεσταθεί το τσιπάκι και οτι δεν δούλευε στους 100 βαθμούς όσο δούλευε, οχι τιποτε άλλο αλλά και στις 2 περιπτώσεις θα σου βγάλει πρόβλημα σύντομα.... Διευκρίνισε το αν είναι ζεσταμένη ή γενικά τσουρούφλιζε όσο δούλευε και μετά αποφασίζεις... Αυτές οι 2 μητρικές που βρήκες είναι απο Κίνα, για ποσά >45€ είσαι επιρρεπής σε εκτελωνισμούς... Θα σου πρότεινα να ψάξεις ΕΕ που δεν έχεις φόβο. Πληροφοριακά μπορείς να βρεις και άλλη μητρική να βάλεις, απλά πρέπει να είναι σχεδόν η ίδια, να έχει τους ίδιους κονέκτορες-βίδες-θέση επεξεργαστή και τσιπακιών και λογικά θα κάτσει, το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες μητρική που να μην έχει απάνω NV κάρτα αλλά δεν ξέρω αμα έχει βγει τέτοια στην DV6.... Άμα βρεις τέτοια πόσταρέ την εδώ να δούμε.
maou28 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 πονοκέφαλος είναι τα laptop γιαυτό δεν τα συμπαθώ καθόλου για να βρεις πχ αν θέλεις να αλλάξεις μητρική πρέπει να ξεσηκώσεις ολόκληρη την Γη για να βρεις και πάλι δεν είσαι σίγουρος αν είναι καλή, ενώ με τα PC χάλασε η μητρική παίρνεις άλλη και ούτε αριθμούς κοιτάς ούτε τίποτα και είναι και καλύτεροι υπολογιστές. Δηλαδή αυτές οι 2 μητρικές που σας έδειξα παίζει να είναι και αυτές ψημένες; Επειδή δεν ξέρω πως να ψάξω από ΕΕ μπορείς να μου πεις πώς; Αν τελικά καταλήξω να τον πάω στα public και μου πούνε ότι θα κάνουν reballing είναι καλύτερα τότε; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει άλλη μέθοδος επισκευής εκτός από αυτές τις 2;
nikos903 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Ανάλογα το λάπτοπ είναι πονοκέφαλος, μερικά βάζουν παραπάνω απο μια μητρικές αλλά όπως και να έχει ναι, θέλει πιο πολύ ψάξιμο σε σχέση με τα desktop.... Απο αυτές που έδειξες η πρώτη είναι χρησιμοποιημένη και η δεύτερη λίγο χρησιμοποιημένη. Για το αν είναι επισκευασμένη ή κάτι τέτοιο μόνο η δεύτερη διευκρινίζει οτι δεν είναι. Όπως και να έχει υπάρχει το θέμα με το τελωνείο εκεί... Είσαι >45.... Άσε που δίνουν πολύ λίγη εγγύηση. Ευρώπη για να ψάξεις πρέπει να βάλεις advanced search και να δώσεις χώρα, Αγγλία και Γερμανία έχουν πολλές μητρικές, μετά στις άλλες χώρες κράτα μικρό καλάθι 3 πιθανές λύσεις υπάρχουν, reflow (δεν αξίζει καν 20€ για μένα), reballing και αλλαγή μητρικής. Πες το πρώτο το απορρίπτεις. Άλλη μητρική μετά είναι το θέμα οτι πρέπει να βρεις απο ΕΕ και άσε που θα έχεις και θέμα πάλι με το τσιπάκι (όλες αυτές οι μητρικές κάποια στιγμή βγάζουν το πρόβλημα που έβγαλε η δικιά σου), θα σου αντέξει 2-3 χρόνια αλλά πάλι μετά θα έχεις τα ίδια τρεξίματα.... :/ Αυτά έχουν οι G86 Εκτός αμα βρεις ίδια μητρική να κουμπώνει στο δικό σου και να έχει ΑΤΙ γραφικά ή ενσωματωμένα. Τέλος το reballing, θεωρητικά το τσιπάκι σου γίνεται σαν καινούργιο (αμα πετύχει), άμα βρεις και τσιπάκι απο ebay που είναι καινούργιο (όχι καινούργιο not used, καινούργιο σε ημερομηνία παραγωγής (>2009 νομίζω, defect free)) τότε θα είσαι καλύτερα και απο τότε που το πήρες καινούργιο... Το όλο θέμα με τα public που λες είναι αν το βγάζουν το τσιπάκι και βάζουν καλάι με μόλυβδο όμως, γιατί τσιπάκι χλωμό το βλέπω να σου αλλάξουν.... Μόνο αν τους το πεις εσύ να τους πας το καινούργιο τσιπάκι και να σου το περάσουν (άααααμα δεχτούνε). Πάντως μακράν η καλύτερη λύση θα ήταν αυτή, defect free τσιπάκι απο ebay με κολλήσεις με μόλυβδο απο κάτω, πας να στο κολλήσουν (όχι απαραίτητα στο public πιστεύω θα βρεις και αλλού πιο φθηνά) και copper pad με καλή πάστα απο πάνω. Μετά είσαι jet.Βέβαια έχει και αυτό τα ρίσκα του... Άμα δεν ξέρει αυτός που θα πάει να στο φτιάξει παίζει να σου χαλάσει την μητρική και μετά να σου μείνει στο χέρι το τσιπάκι... Πάντως και απλή αλλαγή των κολλήσεων με κολλήσεις με μόλυβδο κάνει καλή δουλειά, κρατάει καλύτερα απο τις rohs κολλήσεις και δεν θα έχεις τόσο σύντομα θέμα θεωρητικά.
maou28 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Φίλε μου, μου έχεις δώσει πολύ αναλυτικές οδηγίες τις οποίες δεν τις ήξερα, απλά το θέμα αγοράς μητρικής από το Internet είναι ρίσκο όπως και να γίνει, απλά πιστεύω αν κάνουν στα public reballing θα δώσει αρκετή διάρκεια ζωής στο laptop αλλά και καινούργια μητρική να έβαζα πάλι μπορεί να μου παρουσίαζε πρόβλημα, είναι περίεργα τα laptop, έψαξα και σε άλλες χώρες και μου βγάζει μόνο ανεμιστηράκια τροφοδοτικά και πληκτρολόγια και μία μητρική η οποία δεν ταιριάζει εκτός και αν δεν έκανα σωστή αναζήτηση, εσύ τι θα έκανες στην θέση; Θα εμπιστευόσουν να το πας στα Public και αν σου έλεγαν ότι το κάνουν reballing θα τους το έδινες;
nikos903 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Γενικά το θέμα αλλαγή μητρικής είναι ρίσκο όταν έχεις να κάνεις με αυτά τα ελαττωματικά τσιπάκια, δεν ξέρεις τι έχει περάσει η άλλη μητρική εκτός και αν πωλείται ως new και έχει και εγγύηση κανένα χρόνο. Είναι όμως μια φθηνή λύση, πες βρίσκεις μια με 90 και σου κρατάει 2-3 χρόνια με συχνό καθάρισμα, μετά; Πάλι νέα μητρική; Μέχρι τότε βέβαια θα βρίσκεις λάπτοπ με πολλαπλάσιες δυνατότητες σε πολύ καλή τιμή αλλά δεν αλλάζει το πράμα οτι πάλι το ίδιο πρόβλημα θα βγάλει. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του reballing με αλλαγή τσιπακιού, αλλά όχι στην τιμή που λένε αυτοί... Με τόσα βρίσκεις μητρική που να μην έχει nvidia απάνω (πχ δες την 571187-001, μπορεί να σου κάνει)... Κάπου είχα δει και με 50ρικο για reball αλλά δεν θυμάμαι που :/ Έδινε λιγότερη εγγύηση αλλά ήταν και τα μισά χρήματα... Όπως και να έχει όμως το reballing άμα γίνει σωστά το λάπτοπ θα είναι μια χαρά. Public μια φορά μπήκα μέσα... Δεν τους ξέρω Είναι λίγο φαρμακείο βέβαια και δεν πατάω... Πριν κάνεις κάτι ψάξε και για άλλους αλλά εξακρίβωσε το αν κάνουν reballing ή βάφτισαν το reflow -->reballing.... Edit: Δες για συμβατές: 571186-001 509449-001 571187-001 509450-001 570379-001
maou28 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 ταιριάζουν αν βρω μητρικές με αυτό τον αριθμό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα