Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Αποστολών & Αγορών από Κίνα

fantakola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα..Παιδες εχω μια ερωτηση.ειχα αγορασει ενα κινητο και θελω να το στειλω πισω.θα μιλησω πολυ συγκεκριμενα για να ξερετε.εκανα πληρωμη στις 4/7,ηρθε το τηλ περι τις 25/7 αλλα ειμαι διαθετιμενος να το στειλω πισω αυριο μεθαυριο.τι γινεται με την προστασια του paypal?με καλυπτει κατι που λενε 45 μερες?και τι "λεω" στο paypal.τους στελνω εικονα με tracking number της επιστροφης.ευχαριστω προκαταβολικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα..Παιδες εχω μια ερωτηση.ειχα αγορασει ενα κινητο και θελω να το στειλω πισω.θα μιλησω πολυ συγκεκριμενα για να ξερετε.εκανα πληρωμη στις 4/7,ηρθε το τηλ περι τις 25/7 αλλα ειμαι διαθετιμενος να το στειλω πισω αυριο μεθαυριο.τι γινεται με την προστασια του paypal?με καλυπτει κατι που λενε 45 μερες?και τι "λεω" στο paypal.τους στελνω εικονα με tracking number της επιστροφης.ευχαριστω προκαταβολικα.

Το Paypal σε καλυπτει για 45 ημερες

Αυτο σημαινει πως πρεπει το αργοτερο στις 44-45 ημερες απο την ημερομηνια πληρωμης να ανοιξεις case στο resolution center του

Για να εισαι σιγουρος το ανοιγεις στις 43 και καθαρισες

Ο λογος επιστροφης ποιος ειναι?Γιατι θελεις να ανοιξεις case?

Γιατι αν το στελνεις πισω επειδη ηταν χαλασμενο ή επειδη ηταν λαθος το αντικειμενο που ελαβες, οκ

Αλλα αν δεν υπηρχε θεμα απο τον πωλητη και εσυ απλα θελεις να το επιστρεψεις, τοτε δεν εχει νοημα

Αν λοιπον ανοιξεις case θα πρεπει να γραψεις τον λογο, την συνεννοηση που εκανες με τον πωλητη (αφου λες πως θα το στειλεις πισω, φανταζομαι εχεις μιλησει με τον πωλητη πρωτα) και να τους δωσεις τις πληροφοριες αποστολης του πακετου πισω

Θα πρεπει οπως καταλαβαινεις να ειναι συστημενο και να φαινεται η διευθυνση που σου εδωσε ο πωλητης

Γενικα μιλωντας, τραβα φωτογραφιες του πακετου σου για να τις δωσεις και αυτες στο paypal ωστε να εισαι 100% σιγουρος πως εσυ εισαι καλυμμενος για την αποστολη

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.απλα δεν ειχε ελληνικα και λαθος rom.εχω μιλησει με αυτους,τους ειπα το θεμα μου .μου ειπαν αυτοι να flasharw αλλη ρομ και το κινητο τα εκλασε.μαυρισε .ολα αυτα με αποδειξεις και με μειλ απο απο υπαληλλο(για οδηγιες και τετοια).απλα επειδη διαβαζω και απο αλλου οτι μπορει να παιζει θεμα με τις διευθηνσεις.ανοιγω dispute στο paypal ,και αυτοι μου δινουν διευθηνση???δηλ, η πορεια ειναι κανω dispute paypal,λεω θελω να το γυρισω πισω για τον παραπανω λογο,εκεινοι μου λενε την διευθηνση,,,εγω στελνω το πακετο σε αυτο που μου θα μου πει το paypal.τραβαω φωτος και τα συναφη,tracking number οπωσηποτε και μετα αναμονη???σωστα?συγνωμη για το μεγαλο Post αλλα να "καθαρισει το τοπιο"...ευχαριστω προκαταβολικα.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.απλα δεν ειχε ελληνικα και λαθος rom.εχω μιλησει με αυτους,τους ειπα το θεμα μου .μου ειπαν αυτοι να flasharw αλλη ρομ και το κινητο τα εκλασε.μαυρισε .ολα αυτα με αποδειξεις και με μειλ απο απο υπαληλλο(για οδηγιες και τετοια).απλα επειδη διαβαζω και απο αλλου οτι μπορει να παιζει θεμα με τις διευθηνσεις.ανοιγω dispute στο paypal ,και αυτοι μου δινουν διευθηνση???δηλ, η πορεια ειναι κανω dispute paypal,λεω θελω να το γυρισω πισω για τον παραπανω λογο,εκεινοι μου λενε την διευθηνση,,,εγω στελνω το πακετο σε αυτο που μου θα μου πει το paypal.τραβαω φωτος και τα συναφη,tracking number οπωσηποτε και μετα αναμονη???σωστα?συγνωμη για το μεγαλο Post αλλα να "καθαρισει το τοπιο"...ευχαριστω προκαταβολικα.

Τωρα ειδα το μνμ σου :(

Αυτα ολα που ρωτας δεν εχουν να κανουν με το παρον θεμα

Υπαρχει σχετικο νημα περι paypal κτλ, οποτε καλυτερα να κανεις εκει την ερωτηση σου για να λαβεις την καταλληλη βοηθεια

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κινητό (90$) από Κίνα και μου έχει ως επιλογή NL Post και SG Post.

Έχουν κάποια διαφορά ως προς τους χρόνους παράδοσης ή ως προς τις πιθανότητες για τελωνείο αυτά τα δύο?

Για το τελωνειο ειναι το ιδιο

Οσον αφορα τους χρονους παραδοσης, οι αναφορες χρηστων, δειχνουν πως τα Ολλανδικα ταχυδρομεια ειναι λιγο ταχυτερα

Για το τελωνειο ειναι το ιδιο

Οσον αφορα τους χρονους παραδοσης, οι αναφορες χρηστων, δειχνουν πως τα Ολλανδικα ταχυδρομεια ειναι λιγο ταχυτερα

Οκ. Σ'ευχαριστώ πολύ!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα κι απο μενα! εχω και εγω ερωτηση..παραγγειλα ενα κινητο απο minideal kai to status που μου βγαζει ειναι αυτο:

04-09-2014 Received from Customer 06-09-2014 Despatched to overseas (Country code: GR)

και δε λεει να αλλαξει το τοπιο.

Αυτο σημαινει οτι εχει φτασει ελλαδα και απλα καθυστερει εδω, η δε ξερω κ εγω τι αλλο?

Συμπαθατε με αν σας κουραζω αλλα ειναι η πρωτη μου αγορα και δεν εχω ιδεα! :$

καλησπερα κι απο μενα! εχω και εγω ερωτηση..παραγγειλα ενα κινητο απο minideal kai to status που μου βγαζει ειναι αυτο:

04-09-2014 Received from Customer 06-09-2014 Despatched to overseas (Country code: GR)

και δε λεει να αλλαξει το τοπιο.

Αυτο σημαινει οτι εχει φτασει ελλαδα και απλα καθυστερει εδω, η δε ξερω κ εγω τι αλλο?

Συμπαθατε με αν σας κουραζω αλλα ειναι η πρωτη μου αγορα και δεν εχω ιδεα! :$

σημαίνει οτι το παρέλαβε το ταχυδρομείο το 1ο και το 2ο σημαίνει ότι έφυγε από την χώρα του αποστολέα ( κινα)

Πάντως για κάθε περίπτωση μπες και στο elta.gr να το βρίσκεις από εκεί γιατί εκεί έχει και ελληνικά.

οτι εφυγε, εφυγε! ΠΟυ πηγε ειναι το θεμα! στο ελτα λεει κλεισιμο απο IPS. Koλλημενο και αυτο εδω και μερες!

Το κλείσιμο από ips σημαίνει ότι έφυγε από εκεί και ότι βρίσκεται στον δρόμο. Μετά από εκεί  η επόμενη ένδειξη θα είναι " άφιξη στην χώρα προισμού ( ελλάδα στην συγκεκριμένη περίπτωση)  Μέχρι να εμφανιστεί αυτό περιμένεις καμιά 7-10 εργάσιμες περίπου από την στιγμή που λέει ότι αναχώρησε από το ταχυδρομείο του εξωτερικού.

Μην παραξενευεστε και αναριωτιεστε γιατι αργουν (που δεν αργουν....) να ανανεωθουν/αλλαξουν τα στατους

Σκεφτειτε καταρχην πως κανετε αγορα απο την αλλη ακρη του κοσμου...

Για να αλλαξει το στατους απο την στιγμη που το δεμα φυγει απο Κινα, θα πρεπει να καταγραφει το δεμα στην Ελλαδα

Και για να γινει αυτο, θα πρεπει να ανοιχτει ο σακος που το περιεχει οταν φτανει στο Κεντρο Διαλογης του αεροδρομιου.

Ο σακος μπορει να φτασει την Χ ημερα, αλλα να ανοιχτει μετα απο 5-10 ημερες.

αναλογιστειτε πως φτανουν 100δες σακοι δεματων και αλληλογραφιας καθημερινα, οποτε ειναι φυση αδυνατον να ανοιγονται τσακ μπαμ.

Υπαρχουν και περιπτωσεις που γινεται πιο γρηγορα, αλλα αυτο ειναι κατα περιοδους και λογικα θα εχει να κανει με το διαθεσιμο ανθρωπινο δυναμικο.

Οποτε απο τη στιγμη που εχετε το τρακινγκ δεν εχετε λογο να ανησηχειτε

Μπορει περασουν και 40 ημερες για να παραλαβετε, μπορει και 10

Μονο οταν πλησιαζει η ημερομηνια ληξης της καλυψης απο το paypal εχεο νοημα να κανετε κατι και παλι χωρις να ανησυχειτε.

Απλα ανοιγετε case στο resolution center (την 43-44 ημερα απο την ημερομηνια πληρωμης) και περιμενετε.

Προσωπικα εχω ανοιξει παρα πολλες φορες case χωρις να το προχωρησω σε claim (να ζητησω refund/πισω τα χρηματα μου) επειδη τελιωνει η περιοδος προστασιας και μετα απο μερικες ημερες το δεμα εφτασε και το εκλεισα.

Αν δεν φτασει τοτε το κανετε claim και τελειωνει η ιστορια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...