Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Αποστολών & Αγορών από Κίνα

fantakola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια μια ερωτηση οταν παραγγελνεις απο το Minideal το οποιο ασ που με για ενα κινητο εχουν δωρεα μεταφορικα αυτο σημενει οτι ερχετε με αεροπλανο η με καραβι? αν ειναι με αεροπλανο παει καρφι ελλαδα η περναει απο μερικες χωρες πρωτα?

αναλογως τι θα επιλεξεις σαν τροπο αποστολης εσυ

Αλλη διαδρομη ακολουθει η SG POST, αλλη η HK, αλλη τα SE Post, κ.ο.κ

Ολες οι αποστολες ειναι αεροπορικες παντως, εκτος αν αναφερεται κατι αλλο

Οποια πτηση ειναι η πρωτη διαθεσιμη.....

Οχι ακριβως...

Τα αντικειμενα θα πεταξουν οταν ειναι προγραμματισμενα να πεταξουν, με οποιο αεροπλανο ειναι προγραμματισμενο να μεταφερει τις συγκεκριμενες αποστολες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το διαβασα αρχικα να πω οτι ειναι πολυ χρησιμος και καλος οδηγος

τωρα ειδα για την πρωτην αποστολη με το ips σε ποσες μερες ομως θα ερθει εδω;

και για την δευτερη δεν καταλαβα τι σημαινει

Ο χρονος που συνηθως απαιτειται για να φτασει απο Ασια στην Ελλαδα ο ταχυδρομικος σακος που περιλαμβανει το δεμα, ειναι συνηθως 3-5 εργασιμες

Εξαρταται απο τα τυχον transits που κανει το αεροπλανο σε ενδιαμεσους σταθμους και απο το ποτε θα μεταφερθει ο σακος απο το τελικο σημειο προσγειωσης του αεροπλανου στην Ελλαδα.

Υπαρχουν ομως και αναφορες χρηστων, οπου το αεροπλανο εκανε περισσοτερες ημερες, ειτε γιατι αυτο εκανε πολλα transit, ειτε γιατι συνεπεσε με καποια αργία.

Θα πρεπει να γνωριζεις ομως, πως το οτι το δεμα σου εμφανιζεται σε status κλεισιμο απο ips, δεν συνεπαγεται και πως εκεινη τη στιγμη θα ξεκινησει η πτηση του.

Το κλεισιμο IPS σημαινει πως την δεδομενη χρονικη στιγμη, το δεμα καταχορηθηκε στο IPS συστημα, πραγμα που σημαινει πως τοτε το παρελαβε η ταχυδρομικη υπηρεσια αποστολης

Ενα παραδειγμα για να γινει πιο κατανοητο:

Κανεις παραγγελία και λαμβανεις καποια στιγμη tracking number

Το καταστημα που αγορασες το προιον στελνει το δεμα στην ταχυδρομικη υπηρεσια καποια στιγμη μετα την παραγγελια σου (αυτο εξαρταται απο το ποτε κανει τις αποστολες των πακετων του το εκαστοτε καταστημα) συνηθως με καποια εγχωρια μεταφορικη υπηρεσια/εταιρία.

Εστω οτι η Ταχυδρομικη Υπηρεσια ειναι η X-Post

Με το που η X-Post θα παραλαβει το πακετακι σου, εκεινη την στιγμη το δεμα σου θα καταγραφει στο IPS.

Το ποτε θα πεταξει εξαρταται απο τον προγραμματισμο των πτησεων της εκαστοτε εταιριας.

Αυτο μπορει να ειναι την ιδια μερα, αλλα μπορει να ειναι και 1-3 μερες μετα.

Οταν λοιπον το δεμα αναχωρησει απο Ασια για Ελλαδα, τοτε το στατους της αποστολης σου θα αλλαξει σε "Despatched to Overseas" (Αποστολη στην χωρα προορισμου στο εξωτερικο).

Απο την στιγμη που θα ξεκινησει λοιπον, ξεκινας να μετρας τις 3-5 ημερες για να φτασει στο ελληνικο Κεντρο διαλογης

Οταν λοιπον φτασει στο Κεντρο διαλογης, εκει πλεον περιμενεις να ανοιχτει ο σακος που περιλαμβανει το δεμα σου.

Το ποτε θα ανοιχτει ομως ειναι αγνωστο και εξαρταται απο τον φορτο που εχουν.Μπορει να μεινει και αρκετες μερες εκει.

Στο μεσοδιαστημα αυτο, εσυ πρακτικα δεν θα εχεις καποιο update στο tracking της αποστολης σου.

Οταν ανοιχτει και ο σακος, τοτε το status της αποστολης σου θα γυρισει σε "Κ.Δ. Αεροδρομιου" και συνηθως σε 3-5 εργασιμες το δεμα ειναι στα χερια σου (αναλογα και την γεωγραφικη περιοχη)

Οτι αλλο χρειαστεις ρωτας ελευθερα ;)

• Like 1

Ο χρονος που συνηθως απαιτειται για να φτασει απο Ασια στην Ελλαδα ο ταχυδρομικος σακος που περιλαμβανει το δεμα, ειναι συνηθως 3-5 εργασιμες

Εξαρταται απο τα τυχον transits που κανει το αεροπλανο σε ενδιαμεσους σταθμους και απο το ποτε θα μεταφερθει ο σακος απο το τελικο σημειο προσγειωσης του αεροπλανου στην Ελλαδα.

Υπαρχουν ομως και αναφορες χρηστων, οπου το αεροπλανο εκανε περισσοτερες ημερες, ειτε γιατι αυτο εκανε πολλα transit, ειτε γιατι συνεπεσε με καποια αργία.

Θα πρεπει να γνωριζεις ομως, πως το οτι το δεμα σου εμφανιζεται σε status κλεισιμο απο ips, δεν συνεπαγεται και πως εκεινη τη στιγμη θα ξεκινησει η πτηση του.

Το κλεισιμο IPS σημαινει πως την δεδομενη χρονικη στιγμη, το δεμα καταχορηθηκε στο IPS συστημα, πραγμα που σημαινει πως τοτε το παρελαβε η ταχυδρομικη υπηρεσια αποστολης

Ενα παραδειγμα για να γινει πιο κατανοητο:

Κανεις παραγγελία και λαμβανεις καποια στιγμη tracking number

Το καταστημα που αγορασες το προιον στελνει το δεμα στην ταχυδρομικη υπηρεσια καποια στιγμη μετα την παραγγελια σου (αυτο εξαρταται απο το ποτε κανει τις αποστολες των πακετων του το εκαστοτε καταστημα) συνηθως με καποια εγχωρια μεταφορικη υπηρεσια/εταιρία.

Εστω οτι η Ταχυδρομικη Υπηρεσια ειναι η X-Post

Με το που η X-Post θα παραλαβει το πακετακι σου, εκεινη την στιγμη το δεμα σου θα καταγραφει στο IPS.

Το ποτε θα πεταξει εξαρταται απο τον προγραμματισμο των πτησεων της εκαστοτε εταιριας.

Αυτο μπορει να ειναι την ιδια μερα, αλλα μπορει να ειναι και 1-3 μερες μετα.

Οταν λοιπον το δεμα αναχωρησει απο Ασια για Ελλαδα, τοτε το στατους της αποστολης σου θα αλλαξει σε "Despatched to Overseas" (Αποστολη στην χωρα προορισμου στο εξωτερικο).

Απο την στιγμη που θα ξεκινησει λοιπον, ξεκινας να μετρας τις 3-5 ημερες για να φτασει στο ελληνικο Κεντρο διαλογης

Οταν λοιπον φτασει στο Κεντρο διαλογης, εκει πλεον περιμενεις να ανοιχτει ο σακος που περιλαμβανει το δεμα σου.

Το ποτε θα ανοιχτει ομως ειναι αγνωστο και εξαρταται απο τον φορτο που εχουν.Μπορει να μεινει και αρκετες μερες εκει.

Στο μεσοδιαστημα αυτο, εσυ πρακτικα δεν θα εχεις καποιο update στο tracking της αποστολης σου.

Οταν ανοιχτει και ο σακος, τοτε το status της αποστολης σου θα γυρισει σε "Κ.Δ. Αεροδρομιου" και συνηθως σε 3-5 εργασιμες το δεμα ειναι στα χερια σου (αναλογα και την γεωγραφικη περιοχη)

Οτι αλλο χρειαστεις ρωτας ελευθερα

σε ευχαριστω πολυ!!!

εσυ ποσο πιστευεις να καει να ερθει;

σε ευχαριστω πολυ!!!

εσυ ποσο πιστευεις να καει να ερθει;

Οι εκτιμησεις αναφερονται και στον οδηγο

Συνηθως κανουν 3-4 εβδομαδες να φτασουν στα χερια μας οι αποστολες

Κοντα στο Πασχα ερχοντουσαν πιο γρηγορα (απο αναφορες χρηστων), γυρω στις 10-15 μερες

Τωρα απο οτι φενεται ολα καθυστερουν λιγακι παλι, οποτε υπολογιζω παλι στις 3-4 εβδομαδες

Υπομονη ;)

Καλησπέρα παιδιά δεν ξέρω εαν είμαι στο σωστό topic.Αγόρασα από το banggood μια action camera την sj4000 και την έστειλαν με malaysia post.Αλλά στο tracking μου βγάζει τα παρακάτω 

ZiGlBsz.png

Τώρα τι κάνω ανοιγω disptute στο paypal?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά δεν ξέρω εαν είμαι στο σωστό topic.Αγόρασα από το banggood μια action camera την sj4000 και την έστειλαν με malaysia post.Αλλά στο tracking μου βγάζει τα παρακάτω 

ZiGlBsz.png

Τώρα τι κάνω ανοιγω disptute στο paypal?

Ειχες καποια εξεληξη?

Επικοινωνησες με το καταστημα αγορας?

Τι σου ειπαν τελικα?

Ειχες καποια εξεληξη?

Επικοινωνησες με το καταστημα αγορας?

Τι σου ειπαν τελικα?

To έχει παραλάβει από 20-6. Το είδα εγώ το tracking number στο site των  ελτα.

βοηθηστε με λιγο. tracking RC681681413CN μιλησα με τον πωλητη και μου λεει εφυγε απο κινα 21/06 και πραγματι στο 17track αυτο λεει . ομως στο ελτα λεει ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και οχι ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS. γιατι ετσι?

βοηθηστε με λιγο. tracking RC681681413CN μιλησα με τον πωλητη και μου λεει εφυγε απο κινα 21/06 και πραγματι στο 17track αυτο λεει . ομως στο ελτα λεει ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και οχι ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS. γιατι ετσι?

Το δέμα δεν έχει φύγει από το ταχυδρομείο της κίνας.

Oπως κατσει ειναι.Παραγγελνω κινητο με sg post με track num. και ακομα περιμενω,ενω την ιδια μερα παραγγειλα και μια θηκη απο ebay απο Κινα για το ιδιο κινητο χωρις track. Num. και σε 10 μερες την βλεπω εξω στην πορτα μου.10 μερες  :blink:  (Ευτυχως εχω καλους γειτονες)

Πρωτα η θηκη και μετα το κινητο.Μαλιστα....

<p><span style="color:rgb(50,35,17);font-family:Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif;font-size:12px;">βοηθηστε με λιγο. tracking RC681681413CN μιλησα με τον πωλητη και μου λεει εφυγε απο κινα 21/06 και πραγματι στο 17track αυτο λεει . ομως στο ελτα λεει ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και οχι ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS. γιατι ετσι?</span></p>

Καταρχην οι ενημερωσεις απο τα κινεζικα ταχυδρομεια ειναι αυτες που θα πρεπει να συμβουλευεσαι σε πρωτη φαση και μεχρι το πακετο σου να καταχωρηθει στην Ελλαδα

Η παραλαβη απο πελατη στο εξωτερικο σημαινει πως τα κινεζικα ταχυδρομεια εχουν παραλαβει το πακετο σου απο την εσωτερικη μεταφορικη

Αν δεν ειναι σε conta IPS, αυτο σημαινει πως ακομα δεν εχει αναχωρησει απο Κινα και ως εκ τουτου δεν εχει καταγραφει απο τι IPS συστημα

Μπες στη σελιδα της China post και δες εκει τι ενημερωση υπαρχει

Ειναι παντως φυσιολογικη μια σχετικη καθυστερηση της ενημερωσης των συστηματων

Μπορει να περασουν και μερες μεχρι να αναχωρισει απο Κινα το πακετο σου

Sent from my Mobile using Insomnia

Καλησπέρα παιδιά και απο μένα.  Έκανα μια αγορά απο ebay στις 4 Μαϊου 2014 μια κεραία απο Μαλαισία, και το κατάστημα που το  έστειλε μου έκανε άμμεση εξυπηρέτηση, την επόμενη μέρα την είχε στείλει. Το θέμα ειναι οτι έχουν περάσει 52 μέρες απο τότε και ακόμα τπτ. Βαρέθηκα να περιμένω. Κάποιο μπέρδεμα έχει γινει με την αποστολή δεν ξέρω, αλλιώς  με κοροιδεύουν. Ιδού πως έχει η φάση. Το κατάστημα το έστειλε πακέτο συστημένο με Track Number: RR154549836MY. Σαν ενδεικτική ημερομηνία παράδοσης είχε 15-30 μέρες. Έχω ανταλλάξει 100 μηνύματα με τον πωλητή για να δούμε τι γίνεται και ακόμα τπτ. Εχει κάνει επίσημη αίτηση στο Ταχυδρομείο Μαλαισίας και του λένε περιμένουν απάντηση απο Ελλάδα. Εδώ στην Ελλάδα έχω πάρει 10 φορές τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου, είδαν την κατάσταση οτι εχει σταλεί 5/5/2014 και μου είπαν να περιμένω γιατί συνήθως αργούν αυτά. Εν'τω μεταξύ,στο Tracking System των ΕΛΤΑ δεν μου βγάζει καθόλου πληροφορία σχετικά με αυτό. Προχτές που έστειλα mail στα ΕΛΤΑ πάλι, μου απάντησε μια κοπέλα αναφέροντας μου οτι δεν έχει καταχωθηρεί στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Αντικειμένων (Track and Trace & IPSInternational Postal System) και δεν μπορεί να το βρεί. Απο το τηλέφωνο μου είπαν άλλα, και στο mail άλλα πράγματα. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε δηλαδή...!! Επισυνάπτω και τις εικόνες και απο τα 3 sites που κάνω Tracking (ELTA,Malaysia,trackitonline.ru) για να δείτε τι βγάζει. Επίσης, άνοιξα υπόθεση και στο ebay για παν ενδεχόμενο και λήγει στις 17 Ιουλίου. Πείτε μου τι να κάνω σας παρακαλώ γιατί έχω αγανακτήσει, δεν μπορώ άλλο.  Ευχαριστώ.post-217776-0-85469600-1403869419_thumb.jpegpost-217776-0-34369100-1403869474_thumb.jpegpost-217776-0-05863500-1403869491_thumb.jpeg

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά και απο μένα.  Έκανα μια αγορά απο ebay στις 4 Μαϊου 2014 μια κεραία απο Μαλαισία, και το κατάστημα που το  έστειλε μου έκανε άμμεση εξυπηρέτηση, την επόμενη μέρα την είχε στείλει. Το θέμα ειναι οτι έχουν περάσει 52 μέρες απο τότε και ακόμα τπτ. Βαρέθηκα να περιμένω. Κάποιο μπέρδεμα έχει γινει με την αποστολή δεν ξέρω, αλλιώς  με κοροιδεύουν. Ιδού πως έχει η φάση. Το κατάστημα το έστειλε πακέτο συστημένο με Track Number: RR154549836MY. Σαν ενδεικτική ημερομηνία παράδοσης είχε 15-30 μέρες. Έχω ανταλλάξει 100 μηνύματα με τον πωλητή για να δούμε τι γίνεται και ακόμα τπτ. Εχει κάνει επίσημη αίτηση στο Ταχυδρομείο Μαλαισίας και του λένε περιμένουν απάντηση απο Ελλάδα. Εδώ στην Ελλάδα έχω πάρει 10 φορές τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου, είδαν την κατάσταση οτι εχει σταλεί 5/5/2014 και μου είπαν να περιμένω γιατί συνήθως αργούν αυτά. Εν'τω μεταξύ,στο Tracking System των ΕΛΤΑ δεν μου βγάζει καθόλου πληροφορία σχετικά με αυτό. Προχτές που έστειλα mail στα ΕΛΤΑ πάλι, μου απάντησε μια κοπέλα αναφέροντας μου οτι δεν έχει καταχωθηρεί στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Αντικειμένων (Track and Trace & IPSInternational Postal System) και δεν μπορεί να το βρεί. Απο το τηλέφωνο μου είπαν άλλα, και στο mail άλλα πράγματα. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε δηλαδή...!! Επισυνάπτω και τις εικόνες και απο τα 3 sites που κάνω Tracking (ELTA,Malaysia,trackitonline.ru) για να δείτε τι βγάζει. Επίσης, άνοιξα υπόθεση και στο ebay για παν ενδεχόμενο και λήγει στις 17 Ιουλίου. Πείτε μου τι να κάνω σας παρακαλώ γιατί έχω αγανακτήσει, δεν μπορώ άλλο.  Ευχαριστώ.

Ειχες καποια εξεληξη?

Για να παρουμε τα πραματα με τη σειρα ομως

Τα ΕΛΤΑ θα μπορουν να σου δωσουν οποιαδηποτε πληροφορια μονο απο τη στιγμη που το πακετο σου θα μπει Ελλαδα και θα ανοιχτει ο σακος, ετσι ωστε να καταγραφει

Μεχρι να γινει αυτο, τα ΕΛΤΑ δεν μπορουν να εχουν καμια απολυτως πληροφορια για την αποστολη (λογικο) γιατι δεν εχει γινει καταχωρηση στο ελληνικο συστημα

Ως εκ τουτου δεν εχει κανενα νοημα να επικοινωνεις μαζι τους γιατι δεν μπορουν να σε εξυπηρετησουν (οχι γιατι δεν θελουν)

Οι πληροφοριες που μπορεις να εχεις για το πακετο σου ειναι αποκλειστικα απο την υπηρεσια αποστολης που στην δικη σου περιπτωση ειναι τα Μαλαισιανα Ταχυδρομεια

Ολες οι third party εφαρμογες λαμβαουν ενημερωσεις απο εκει, οποτε για να σου δειξουν κατι, θα πρεπει πρωτα να εχει ενημερωση η υπηρεσια του ταχυδρομειου αποστολης

Απο τη στιγμη που οι 45 ημερες περασαν, θα επρεπε να ειχες ανοιξει dispute στο ebay (για την ακριβεια την 43η ή 44η ημερα), ετσι ωστε να μπορεις να αποζημιωθεις σε περιπτωση που το δεμα σου δεν φτασει ποτε.

Αν δεν το εχεις κανει ηδη τα πραγματα αρχιζουν και περιπλεκονται για σενα δυστυχως καθως μετα το περας των 45 ημερων δεν εχεις πλεον καλυψη απο το ebay και το paypal για να παρεις πισω τα χρηματα σου.

Υπαρχει περιπτωση το πακετο σου να εμφανιστει ακομα και μετ απο 2-3 μηνες απο την αποστολη (υπαρχουν σχετικες αναφορες απο αλλα παιδια που παρελαβαν μετα απο τοσο καιρο και ενω θεωρουσαν το πακετο τους χαμενο)

Το μονο που μπορεις να κανεις αυτη τη στιγμη (εφοσον δεν ειχες ανοιξει dispute εντος των χρονικων οριων) ειναι να επικοινωνησεις με τον πωλητη και να προσπαθησεις ευγενικα να βγαλεις καποια ακρη μαζι του, μηπως στο ξαναστειλει ή μηπως σε αποζημιωσει εστω και μερικώς.

Θυμιζω πως αυτην την στιγμη ο πωλητης δεν εχει καμια κυρωση αν εσυ δεν παραλαβεις παρα μονο το ενδεχομενο να του αφησεις αρνητικη αξιολογηση στο ebay

Στην επικοινωνια σου μαζι του λοιπον, προσπαθησε να μην εισαι επιθετικος και μην του αναφερεις με τη μια οτι θα του αφησεις αρνητικη, γιατι θα γινει και αυτος επιθετικος απεναντι σου, ειδικα απο τη στιγμη που δεν εχει κατι να χασει.

Ειχες καποια εξεληξη?

Για να παρουμε τα πραματα με τη σειρα ομως

Τα ΕΛΤΑ θα μπορουν να σου δωσουν οποιαδηποτε πληροφορια μονο απο τη στιγμη που το πακετο σου θα μπει Ελλαδα και θα ανοιχτει ο σακος, ετσι ωστε να καταγραφει

Μεχρι να γινει αυτο, τα ΕΛΤΑ δεν μπορουν να εχουν καμια απολυτως πληροφορια για την αποστολη (λογικο) γιατι δεν εχει γινει καταχωρηση στο ελληνικο συστημα

Ως εκ τουτου δεν εχει κανενα νοημα να επικοινωνεις μαζι τους γιατι δεν μπορουν να σε εξυπηρετησουν (οχι γιατι δεν θελουν)

Οι πληροφοριες που μπορεις να εχεις για το πακετο σου ειναι αποκλειστικα απο την υπηρεσια αποστολης που στην δικη σου περιπτωση ειναι τα Μαλαισιανα Ταχυδρομεια

Ολες οι third party εφαρμογες λαμβαουν ενημερωσεις απο εκει, οποτε για να σου δειξουν κατι, θα πρεπει πρωτα να εχει ενημερωση η υπηρεσια του ταχυδρομειου αποστολης

Απο τη στιγμη που οι 45 ημερες περασαν, θα επρεπε να ειχες ανοιξει dispute στο ebay (για την ακριβεια την 43η ή 44η ημερα), ετσι ωστε να μπορεις να αποζημιωθεις σε περιπτωση που το δεμα σου δεν φτασει ποτε.

Αν δεν το εχεις κανει ηδη τα πραγματα αρχιζουν και περιπλεκονται για σενα δυστυχως καθως μετα το περας των 45 ημερων δεν εχεις πλεον καλυψη απο το ebay και το paypal για να παρεις πισω τα χρηματα σου.

Υπαρχει περιπτωση το πακετο σου να εμφανιστει ακομα και μετ απο 2-3 μηνες απο την αποστολη (υπαρχουν σχετικες αναφορες απο αλλα παιδια που παρελαβαν μετα απο τοσο καιρο και ενω θεωρουσαν το πακετο τους χαμενο)

Το μονο που μπορεις να κανεις αυτη τη στιγμη (εφοσον δεν ειχες ανοιξει dispute εντος των χρονικων οριων) ειναι να επικοινωνησεις με τον πωλητη και να προσπαθησεις ευγενικα να βγαλεις καποια ακρη μαζι του, μηπως στο ξαναστειλει ή μηπως σε αποζημιωσει εστω και μερικώς.

Θυμιζω πως αυτην την στιγμη ο πωλητης δεν εχει καμια κυρωση αν εσυ δεν παραλαβεις παρα μονο το ενδεχομενο να του αφησεις αρνητικη αξιολογηση στο ebay

Στην επικοινωνια σου μαζι του λοιπον, προσπαθησε να μην εισαι επιθετικος και μην του αναφερεις με τη μια οτι θα του αφησεις αρνητικη, γιατι θα γινει και αυτος επιθετικος απεναντι σου, ειδικα απο τη στιγμη που δεν εχει κατι να χασει.

Καλησπέρα φίλε.. Τελικά πήρα τα λεφτά μου πίσω.. Είχα ανοίξει θέμα ήδη, τον ειχα κάνει dispute και συμφώνησε και αυτος να πάρω τα λεφτά μου πίσω.. Καταρχήν, θα πρέπει να κάνεις dispute τον άλλον εντός 30 ημερών απο την τελευταία ημέρα που έχει θέσει αυτός ως ημέρα παράδοσης. Αν δεν τον κάνεις και ακόμα περιμένεις το δέμα, το ebay δεν σε καλύπτει. Εγω πρόλαβα και τον έκανα και μερίμνησε το ebay για την πληρωμή, δεν χρειάζεται να τα βρω με αυτόν. Επειδή ειδε και αυτος οτι άκρη δεν έβρισκε και ειχε αργήσει υπερβολικά, συμφώνησε εντελώς τυπικά. Τώρα, οσο για το δέμα ακόμα να φανεί. Στο Μαλαισιανό site μου βγάζει οτι έχει φύγει απο την Κουάλα Λουμπούρ και το αεροδρόμιο εκει (KLIA) και κάπου στην διαδρομή θα είναι αν το έχει στείλει τελικά. Έτσι μου είπε και μια στα ΕΛΤΑ πάλι που το είδε στο σύστημα της. Στο site των ΕΛΤΑ όμως δεν βγαζει καμια αναφορά και αυτο με προβληματιζει λίγο γιατί μια αλλη αγορά που έκανα πριν 15-20 μέρες απο κινεοζομάγαζο, κάνω tracking και στο site του ΕΛΤΑ και μου βγάζει πληροφορία για το δέμα ενώ για το άλλο απο Μαλαισία, που με έκαιγε και πιο πολυ και θεωρείται λίγο πιο αξιόπιστο, δεν έβγαζε τπτ.. Ιδεα δεν εχω τι γίνεται, απλά μερικές εικασίες κάνω τπτ αλλο. Πιθανόν να εχει να κάνει και με το Μαλαισιανο αεροπλάνο που έπεσε και κάνουν περισσότερους ελέγχους, πιο εξωνοχιστικούς και γι'αυτο καθυστερούν τόσο...δεν ξερω ειλικρινά. Πάντως  αν φτάσει, θα του στείλω τα λεφτά μέσω ebay..έτσι μου είπε και αυτός. Είδωμεν!!

Καλησπέρα φίλε.. Τελικά πήρα τα λεφτά μου πίσω.. Είχα ανοίξει θέμα ήδη, τον ειχα κάνει dispute και συμφώνησε και αυτος να πάρω τα λεφτά μου πίσω.. Καταρχήν, θα πρέπει να κάνεις dispute τον άλλον εντός 30 ημερών απο την τελευταία ημέρα που έχει θέσει αυτός ως ημέρα παράδοσης. Αν δεν τον κάνεις και ακόμα περιμένεις το δέμα, το ebay δεν σε καλύπτει. Εγω πρόλαβα και τον έκανα και μερίμνησε το ebay για την πληρωμή, δεν χρειάζεται να τα βρω με αυτόν. Επειδή ειδε και αυτος οτι άκρη δεν έβρισκε και ειχε αργήσει υπερβολικά, συμφώνησε εντελώς τυπικά. Τώρα, οσο για το δέμα ακόμα να φανεί. Στο Μαλαισιανό site μου βγάζει οτι έχει φύγει απο την Κουάλα Λουμπούρ και το αεροδρόμιο εκει (KLIA) και κάπου στην διαδρομή θα είναι αν το έχει στείλει τελικά. Έτσι μου είπε και μια στα ΕΛΤΑ πάλι που το είδε στο σύστημα της. Στο site των ΕΛΤΑ όμως δεν βγαζει καμια αναφορά και αυτο με προβληματιζει λίγο γιατί μια αλλη αγορά που έκανα πριν 15-20 μέρες απο κινεοζομάγαζο, κάνω tracking και στο site του ΕΛΤΑ και μου βγάζει πληροφορία για το δέμα ενώ για το άλλο απο Μαλαισία, που με έκαιγε και πιο πολυ και θεωρείται λίγο πιο αξιόπιστο, δεν έβγαζε τπτ.. Ιδεα δεν εχω τι γίνεται, απλά μερικές εικασίες κάνω τπτ αλλο. Πιθανόν να εχει να κάνει και με το Μαλαισιανο αεροπλάνο που έπεσε και κάνουν περισσότερους ελέγχους, πιο εξωνοχιστικούς και γι'αυτο καθυστερούν τόσο...δεν ξερω ειλικρινά. Πάντως  αν φτάσει, θα του στείλω τα λεφτά μέσω ebay..έτσι μου είπε και αυτός. Είδωμεν!!

Ο χρονος που εχει ο αγοραστης στην διαθεση του για να κανει dispute ειναι 45 ημερες απο την ημερομηνια πληρωμης

ανεξαρτητα απο την εκτιμωμενη ημερομηνια παραλαβης που οριζει ο πωλητης

Αυτο να το εχεις κατα νου για μελλοντικες αγορες σου

Οτι σου εγραψα παραπανω για να τα βρεις με τον πωλητη κτλ, αφορουσε το ενδεχομενο να μην ειχες κανει εγκαρως dispute

Σε καμια περιπτωση, οπως το αναφερω και στην πρωτη σελιδα του οδηγου, δεν περιμενουμε μετα τις 45 ημερες για να ανοιξουμε dispute γιατι μετα το περας των 45 ημερων το ebay και το paypal δεν μας καλυπτουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...