Προς το περιεχόμενο

Αγορά DSLR Μέχρι 400 ευρώ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας !

Διαθέτω 400 ευρώ και θέλω να αγοράσω μια DSLR σε αυτήν την τιμή, είμαι αρχάριος και θέλω να αρχίσω με μία καλή DSLR , μπορείτε να με βοηθήσετε ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλε. Αν θελεις πες μας γιατι την θελεις. Φωτογραφια κυριως ή και βιντεο; Ειχα το ιδιο budget κι εγω και ψαχτηκα πολυ πριν αγορασω. Επειδη εκανα αρκετα μεγαλη ερευνα θα σ πω τι βρηκα εγω και τι αγορασα τελικα. Υπαρχουν αρκετα καλες μηχανες γυρω στα 400. Αρχικα στα λεφτα ακριβως αυτα, βρισκεις την Sony SLT A58 η οποια έχει ταχεία απόκριση λήψης σε αντίθεση με τις dslr (μιας κι αυτη ειναι Dslt) οπου χαρη στην τεχνολογια ημιδιαπερατου καθρεπτη δεν υπαρχει κινουμενο κατοπτρο και αντιδρα γρηγοροτερα στις ληψεις. Η συγκεκριμενη εχει και autofocus και στα βιντεο της. Ειναι αρκετα καλη.

 

Μετα με λιγο budget παραπανω, κατα μεσο ορο τα 425 ευρω, παιρνεις την Nikon D3200 που ειναι παρα παρα πολυ καλη μηχανη. Ειδικα αν την θελεις για φωτογραφιες κυριως, εχει 24,7 MP. Επισης ειναι "ονομα" κατι που προσφερει πληθωρα περιφεριακων οπως φακων, φλας, μικροφωνων κι ενα σωρο αλλα. Αρκετα καλη για τα λεφτα σου.

 

Τελος παμε στην 3η επιλογη οπου ηταν και η δικη μου τελικη επιλογη. Προσωπικα εκανα υπομονη μαζεψα αλλα 88 ευρω στο μπατζετ των 400, και τελικα πηρα την Canon 600D. Ειμαι υπερβολικα χαρουμενος με την επιλογη μου. Η καμερα εχει απειρες δυνατοτητες, ειναι ευχρηστη, εχει οθονη που περιστρεφεται κατι που βοηθαει απειρα στα βιντεο στην περιπτωση που αυτα σε ενδιαφερουν. Και το τελευταιο καλο της, ειναι οτι μπορεις να της περασεις το firmware, "Magic Lantern" το οποιο και τι δεν εχει μεσα.. Μπορεις να το Googlαρεις και θα καταλαβεις. 

 

Συνοψιζοντας, αυτες οι 3 μηχανες μετα απο δικο μου ψαξιμο πανω στα δικα μου κριτιρια και "θελω", ηταν οι φιναλιστ για αγορα value for money. Και για τις τρεις θα βρεις πληθωρα video review στο youtube απο απλους χρηστες. Και λεω απλους χρηστες γιατι συνηθως τα promo video των ιδιων των εταιριων υπερτονιζουν τα προιοντα τους χωρις να εχει ο μεσος χρηστης το ιδιο αποτελεσμα. (Οι ιδιες οι εταιριες στα σποτακια τους χρησιμοποιουν πολυ ακριβους φακους, τελειες συνθηκες φωτισμου ακομα κ με προσθηκη φωτων για μεγιστη αποδοση εικονας και αρκετο editing ενδεχομενως.) Οποτε να ψαχνεις review απο απλους χρηστες. Ευχομαι να βοηθησα λιγακι! Καλη αγορα!

Επεξ/σία από __D3mIaN__
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με βοηθησες παρα πολυ και σε ευχαριστω πολύ .
κοιτα η 3200 η nikon μου γεμισε τωρα το ματι στα λεφτα της αρκετα αλλα θελω κι αλλες γνωμες .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο budget σου οι δυνατότητες είναι κοντινές όπως σου έγραψε και ο από πάνω. Αλλη έχει ένα συν σε κάτι άλλη σε κάτι άλλο και όλες εχουν και "αδυναμίες". Να ξέρεις ότι στο ζευγάρι χειριστής-μηχανή εσύ είσαι ο χειρότερος πάντα (όχι μόνο εσύ όλοι μας) οπότε αν δεν έχει κάποιες ιδιεταιρες απαιτήσεις (π.χ ασχολεισαι με μακρο ή φωτογραφίζεις αθλητικά γεγονότα) οπου ίσως να έχει νόημα κάποια συγκεκριμένη επιλογή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις δοκιμάσεις στα χέρια σου και να μην ψωνίσεις χωρίς να τις πιάσεις. Ισως σου φανεί παράξενο αλλά έχει μεγάλη σημασία ειδικά σε αρχάριο το να του κάτσει καλά το σωμα στα χέρια. Τη μεγαλύτερη θα έλεγα

Επεξ/σία από TAKE5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πριν απο λιγο καιρο που έψαχνα και γω...αν θες νασαι στο price range αυστηρά 300-400 κοιτας (Canon 1100D - Nikon D3100 - Sony SLT-A58). Στο 400-500 (Nikon D3200 - D5100 - Canon 600D). Καινούριες με kit φακό. 

 

Απ τις πρώτες 3 ίσως έπαιρνα τη sony. Τελικά είπα να μαζεψω κανα λεφτό παραπανω και πήρα τη D5100. Την προτιμησα εναντι της 3200 λόγω της σπαστής οθόνης.

 

Ο λόγος που εμεινα σε nikon - canon είναι για να μπορώ να έχω μεγαλύτερη γκαμα μεταχειρισμένων φακών όποτε μαζεψω κανα άλλο λεφτό. 

 

Οποσδήποτε πριν αγοράσεις πας και τις πιάνεις με τα χέρια σου. Επίσης διαβασε όσα περισσοτερα reviews μπορεις (και λεω όσο περισσοτερα για να μην πεσεις σε τιποτα funboys). 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Canon 600D αν θες να πειραματιστείς με το βίντεο, και σταματήστε επιτέλους να προτείνεται όλοι Nikon :)

 

εχω την 600D και δεν προτεινω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E μη το κουραζεις κ πολυ. Νομιζω Nikon D3200 κ καθαρισες. Θ σου λεγα να ψαξεις και την D3100 σε μεταχειρισμενη η και καινουρια γιατι βγαινει ακομα πιο φθηνα καπου στα 330 η κατι τετοιο. Παρολαυτα για τη δουλεια που θες εσυ, η Nikon θα σου κανει την δουλεια μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ να προτείνω αν πας στην 3200, πάρε μόνο το σώμα

τον 18-55 του κιτ τον βρίσκεις με 50€ μτχ σε άριστη κατάσταση και ότι πρέπει για τα πρώτα βήματα

μόλις τον συνηθίσεις λίγο τσιμπάς είτε τον 35 φ/1,8 που είναι ο καλύτερος prime φακός στην χαμηλή κατηγορία τιμής (καινούριος ~170€ και με τρελό bokeh) είτε έναν tamron 17-50 f/2,8 που είναι απο τους πιο τίμιους ζούμ της αγοράς (χωρίς σταθεροποίηση ~300€)

 

o prime είναι λίγο ταλαιπώρια μιάς και το ζούμ είναι τα πόδια σου αλλά η φωτεινότητα του θα σε αποζημιώσει μέχρι τελευταίου λαχανιάσματος (απο το πήγαιν-έλα :)  )

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...