Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια, εχουμε καθισει κατω μια παρεουλα 5 ατομων χωρις γνωσεις, και θελουμε να αρχισουμε να φτιαχνουμε ενα moba game (Multiplayer Online Battle Arena).

απο εσας θελουμε να μας βοηθισετε λιγο γιατι με τις αναζητισεις που εχουμε κανει δεν βγαλαμε και τοσο ακρη.. καποια προγραμματα που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε? βασικα λιγα βηματα με τα οποια μπορουμε να αρχισουμε αυτο που θελουμε να κανουμε!!

ευχαριστουμε εκ των προτερων (και τα 5 ατομα)

Δημοσ.

2D ή 3D  ;

Αν σκέφτεστε το επόμενο LoL , ξεχάστε το . Νομίζω ότι δεν έχω τις γνώσεις να σκεφτώ καν πόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα πρέπει να ξέρετε ...

Δημοσ.

Πόσο χρόνο είστε σε θέση να διαθέσετε για διάβασμα μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο που χρειάζεται, και ύστερα πόσο χρόνο για την δημιουργία του παιχνιδιού;

Δημοσ.

χμμμ ειμαστε 17 ετων και δεν μας ενδιαφερει το ποσος χρονος θα περασει μεχρι να φτιαξουμε το παιχνιδι επισης, δεν μας ενδιαφερει αν θα ειναι 2D ή 3D.. δεν σκεφτομαστε το επομενο λολ αλλα θα θελαμε πολυ να φτιαξουμε ενα moba game.. και απο'τι καταλαβα αφου δεν εχουμε γνωσεις δεν μπορουμε :/

Δημοσ.

Μπορείτε να αποκτήσετε γνώσεις αν το θέλετε τόσο πολύ, αλλά θέλει αφοσίωση και θα σας πάρει χρόνια (τουλάχιστον όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι), και δεν εννοώ δύο. Η δουλειά που χρειάζεται ένα τέτοιο game είναι βουνό.

Πρέπει να καταλάβετε πως η ερώτησή σας είναι παρόμοια με το να λες "δεν ξέρω τίποτα για αυτοκίνητα, αλλά θα ήθελα πολύ να φτιάξω ένα καρτ ξεκινώντας από βίδες, σωλήνες και λαμαρίνες", ή "όλη μέρα την περνάω στον καναπέ και θέλω να τερματίσω σ' ένα μαραθώνιο", ή "δεν έχω ιδέα από μουσική και θέλω να παίξω κλασικές σονάτες για πιάνο". You have to learn to walk before you can run, και σεις ακόμα δεν είστε ούτε στο μπουσούλημα.

Δε θέλω να πω σε κανέναν "δε μπορείς" -- τα πάντα μπορεί κανείς αν έχει όρεξη για δουλειά, υπομονή και επιμονή, αυτοί που τα κάνουν τελικά δεν είναι εξωγήινοι. Αλλά καταλαβαίνεις ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σας, εξού και οι απαντήσεις "δε γίνεται". Αν το βάλετε στόχο και προπονείστε καθημερινά γίνεται. Αν όμως απλά σκεφτήκατε πως θα ήταν cool για να το δείξετε στους συμμαθητές σας τότε ξεχάστε το.

Αν λοιπόν όντως θέλετε να προχωρήσετε το πρώτο βήμα είναι να βάλετε ένα στόχο που όντως μπορείτε να καταφέρετε. Όταν τον καταφέρετε, να βάλετε έναν πιο φιλόδοξο, κλπ. Αν δείτε ότι δεν το παλεύετε, το σπάτε σε κομμάτια όσο μικρά χρεαστεί μέχρι να μπορείτε να το καταφέρετε. Τελείως ενδεικτικά, τέτοιοι στόχοι θα μπορούσαν να είναι:

• Φτιάξε ένα πρόγραμμα που θα εμφανίζει μια χρωματιστή μπάλα να κινείται σε μια κενή οθόνη και να κάνει γκελ στις άκρες της (σα screensaver)
  • Φτιάξε ένα πρόγραμμα που θα λειτουργεί σα chatroom για να μιλάτε μεταξύ σας

Όπως θα δείτε ακόμα και αυτά τα "παιδικά" πράγματα θα χρειαστούν διάβασμα ακόμα κι αν τα φτιάξετε κολλώντας έτοιμα πράγματα μεταξύ τους.

• Like 6
Δημοσ.

ειναι σιγουρο οτι θελουμε διαβασμα και αρκετο μαλιστα!!
για το προγραμμα με την μπαλα αν κατσουμε κατω πιστευω μπορουμε να το φτιαξουμε.. το chat λιγο πακετακι αλλα θα το καταφερουμε και αυτο.. τωρα καταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι.. γιατι φανταζομαι οτι το τσατ στο παιχνιδι πανω θα ειναι το πιο απλο πραγμα και ομως σε μας μπροστα ειναι και αυτο δυσκολο..
παρολα αυτα ειχαμε αρχισει να φτιαχνουμε ενα παιχνιδακι στο rpg maker αλλα θελαμε να ειναι σε στυλ moba.. αλλα απο'τι φενεται ειαι πολυ δυσκολο.. 
εγω ο ενας απτους 5 ειμαι μεσα.. ωστε να διαβασω και να το φτιαξω με την ομαδα μου το παιχνιδι.. θα το πω στους αλλους και επειτα θα δουμε τι θα κανουμε.. γιατι αν δεν συμφωνησουν και αυτοι να στρωθουμε κατω δυστηχως δεν μπορω να φτιαξω μονος μου ενα παιχνιδι.. και οχι moba το οτιδηποτε!

Δημοσ.

Ακριβως ειναι σαν να την περνας ολη την ημερα στον καναπε και να θες να τερματισεις σε μαραθωνιο. Πρωτα πρεπει να αρχισεις να περπατας γρηγορα μετα να δοκιμασεις να τρεξεις συνεχομενα 5-10 λεπτά τζοκιν απλο χωρις να σταματήσεις μετα 10 λεπτα κανονικο τρεξιμο μετα 20 μετα να προσπαθησεις να βαλεις και χρονο ποσα χιλιομετρα θα κανεις σε ποσο χρονο κτλπ κτλπ. ευστοχος παραλληλισμος. Ολα αυτα θελουν χρονο υπομονη , επιμονη και τους καταλληλους ανθρωπους να σας καθοδηγησουν!!!! Καλη τυχη και καλο διαβασμα. 

• Like 1
Δημοσ.

δυστηχως δεν μπορω να φτιαξω μονος μου ενα παιχνιδι.. και οχι moba το οτιδηποτε!

Αυτό είναι self-fulfilling prophecy (ωραίο λήμμα by the way). Ξέρεις ποιό ήταν το πρώτο παιχνίδι που έφτιαξα εγώ;

Στο κάτω μέρος της οθόνης υπήρχε ένα "διαστημόπλοιο" που το μετακινούσες δεξιά-αριστερά. Στο πάνω μέρος της οθόνης υπήρχε ένα χρωματιστό τετράγωνο ("εξωγήινος"). Πατώντας space πυροδοτούσες ένα "λέιζερ" το οποίο έφευγε ίσια πάνω. Αν ήσουν σωστά ευθυγραμμισμένος και πετύχαινες τον εξωγήινο αυτός εξαφανιζόταν και εμφανιζόταν ένας άλλος σε τυχαίο σημείο στο πάνω μέρος της οθόνης. Ο εξωγήινος ήταν ακίνητος, η οθόνη τελείως κενή εκτός απ' αυτά που είπα, δεν υπήρχε ούτε σκορ ούτε κανένα άλλου είδους μέτρημα, το παιχνίδι δεν τελείωνε ποτέ (έπρεπε να σταματήσεις το πρόγραμμα "με το ζόρι") και ουσιαστικά η ανάλυση της οθόνης ήταν 32x24 pixels. Ολογράφως: τριάντα δύο επι είκοσι τέσσερα. Επειδή δεν είχε γραφικά αλλά το τότε αντίστοιχο του ASCII art.

Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το παιχνίδι μου, και αφού έπαιξα κανένα δεκάλεπτο αποφάσισα πως υπάρχουν βελτιώσεις που επιβάλλεται να κάνω. Όπως είπα, you have to learn to walk.

Δημοσ.

χμμμ ειμαστε 17 ετων και δεν μας ενδιαφερει το ποσος χρονος θα περασει μεχρι να φτιαξουμε το παιχνιδι επισης, δεν μας ενδιαφερει αν θα ειναι 2D ή 3D.. δεν σκεφτομαστε το επομενο λολ αλλα θα θελαμε πολυ να φτιαξουμε ενα moba game.. και απο'τι καταλαβα αφου δεν εχουμε γνωσεις δεν μπορουμε :/

Ψαχτειτε για καμια game engine, μπας και δειτε κανα αποτελεσμα.
Δημοσ.

Χωρίς καθόλου γνώσεις? Αυτό ειναι σχεδον αδυνατον.... Αρχίστε καλυτερα με προγραμματισμο και μετα προχωρήστε στο game development και ειδικοτερα moba game που ειναι παρα πολυ δύσκολο να φτιαξεις....

Anyway, το Link.png Site: Unity 3d ειναι εξαιρετικο, απο τα καλυτερα game engines που εχω δει. O προγραμματισμος γίνεται σε C#, JavaScript και Boo.

Επίσης και το game maker ειναι εύκολο και καλο αλλα οχι για moba, εδω ειναι μια λιστα με μερικα game engines για indie games:http://www.indiedb.com/engines

Καλή τύχη και αν χρειαστείτε βοήθεια στείλτε μου μήνυμα...:)

• Like 1
Δημοσ.

σας ευχαριστουμε πολυ παιδια για τις απαντισεις σας, αποφασισαμε να αφησουμε την κατασκευη moba game και να αρχισουμε να φτιαχνουμε ενα απλο παιχνιδακι ή σε unity 3d ή σε rpg maker ή σε construct 2, οτιδηποτε χρειαστουμε θα ξανα αναρτησουμε σε αυτο εδω το θεμα, σας ευχαριστουμε παρα πολυ :)

• Like 2
Δημοσ.

σας ευχαριστουμε πολυ παιδια για τις απαντισεις σας, αποφασισαμε να αφησουμε την κατασκευη moba game και να αρχισουμε να φτιαχνουμε ενα απλο παιχνιδακι ή σε unity 3d ή σε rpg maker ή σε construct 2, οτιδηποτε χρειαστουμε θα ξανα αναρτησουμε σε αυτο εδω το θεμα, σας ευχαριστουμε παρα πολυ :)

Για το rpg maker ή το construct 2 δεν χρειάζονται γνώσεις (ιδιαίτερες) προγραμματισμου...για το unity χρειάζονται.

Αλλ με το construct 2 μπορει να βγε ιενα παρα πολυ καλο παιχνιδι. Καλο ξεκίνημα λοιπον

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...