Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέχρι 4000 ευρώ

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους..

Ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, μέχρι 4000 ταβάνι. Από μια μικρή βόλτα που έκανα σε κάτι μάντρες αλλά και αγγελίες online (κυρίως στο car.gr) σχημάτισα μια πρώτη εικόνα, αλλά μιας και στον συγκεκριμένο τομέα δεν πολυνιώθω, θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.

Από ό,τι είδα, στο μπάτζετ μου είμαι κάπως σφιχτός όσον αφορά τις επιλογές, και μάλλον θα πρέπει να πάω σε κάτι κοντά στην δεκαετία όσον αφορά την παλαιότητα. Για πιο καινούρια, όλες οι αναζητήσεις με έβγαλαν σε κάτι Getz, Matiz και Atos, που πολύ απλά δεν μου αρέσουν εξωτερικά. Δεν πα να είναι και σούπερ οικονομικά και οικολογικά κλπ κλπ, αν δεν τον γουστάρω και λίγο το αμάξι, δεν πρόκειται να το πάρω. Κοιτάω για κάτι σχετικά μικρό σε εξωτερικές διαστάσεις (μετά λύπης μου διαπίστωσα πως όσα μικρά είδα τύπου Aygo, Peugeut 107 κλπ είναι αρκετά πιο ακριβά), όχι πολλά κυβικά για να μην καίει τ'άντερά του και (μάλλον) 5θυρο. Αν ήμουν ακόμα πιτσιρικάς μπορεί να έβλεπα και για 3θυρο που έχω βρει κάποιες ευκαιρίες.

Μερικά μοντέλα που βρήκα στα λεφτά μου, είναι κανά 2 Fiesta 10ετίας, Corsa που όμως δεν μου πολυάρεσαν, και κάποια VW Polo ίδιας περιόδου πάνω κάτω, που να πω την αμαρτία μου, μου αρέσουν περισσότερο εξωτερικά. Αν θα'πρεπε για κάποιο λόγο να προτιμήσω/απορρίψω κάποιο από αυτά, ευχαρίστως να ακούσω απόψεις.

Γενικότερα τώρα, έχω ακούσει έναν "κανόνα" ότι καλό είναι το αυτοκίνητο να μην έχει γράψει πάνω από 15000 (στην χειρότερη περίπτωση) για κάθε χρόνο κυκλοφορίας του. Ισχύει;

Επίσης, τι ακριβώς μπορώ να κερδίσω σε κάποιο αυτοκίνητο που έχει υγραέριο ή diesel; Έχω δει κάποια μοντέλα, λίγο πιο ακριβά, το θέμα είναι αν γίνει σχετικά γρήγορα η σχετική απόσβεση.

Τέλος, ξέρει κανείς τι ακριβώς παίζει με το να φέρω κάποιο αυτοκίνητο από Γερμανία; Έχω μπει σε κάποια sites, αλλά δεν αναφέρουν τυχόν επιπλέον έξοδα είτε στο τελωνείο, είτε αν έχω κάποια εξασφάλιση όσον αφορά ασφάλεια κλπ. Όσο να'ναι, διαφορετικά αν το δεις ο ίδιος το αυτοκίνητο, το πας σε κάποιον γνωστό σου μηχανικό/φαναρτζή, να δει αν έχει στουκάρει πουθενά κλπ. Αλλά αν μπορώ με κάποιο τρόπο να εξασφαλιστώ από αυτήν την άποψη, έχω δει κάποιες καλές ευκαιρίες..

ΥΓ. Οι μάντρες και οι αγγελίες που κοιτάω είναι για Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές..

edit: Μου'κοψε και έκανα μια κατάλληλη έρευνα στο φόρουμ, για το τελευταίο κομμάτι της εισαγωγής από Γερμανία, από ό,τι κατάλαβα είναι άκυρο τώρα πια, ειδικά για την δική μου περίπτωση. Οπότε ας παραμείνει η κουβέντα στα υπολοιπα..

Επεξ/σία από Sadako
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε μία βόλτα από Σαρακάκη να δεις τι μεταχείρες έχουν. Εγώ από εκεί πήρα ένα VW Polo 1.4 101hp '03 και ο αδερφός μου ένα Corsa 1.2 '02. Και τα 2 μια χαρά από θέμα απόδοσης (το polo είχε και 6 μήνες εγγύηση από τον Σαρακάκη).

3900e το polo (το κατέβασα στα 3300e) και 2300e το corsa (είχε πολλά χιλιόμετρα αλλά κατά τ'άλλα μια χαρά)

Δεν ξέρω τώρα αν έχει αμάξια ή όχι (το καλοκαίρι του είχαν μείνει πολύ λίγα) αλλά δε είναι τπτ το τρομερό να περάσεις μία βόλτα. Για ότι μικροπροβλήματα βρήκα στα 2 αμάξια στον μηχανικό μου τα έφτιαξαν στο τζαμπέ πάντως.

Το Micra δεν μου αρέσει είναι η αλήθεια, το Yaris είναι μια επιλογή, αν και πρέπει να πάω σε κάτι αρκετά παλιό, πιο παλιό κι από τις επιλογές που βρίσκω σε Fiesta/Polo..

Με την υγραεριοκίνηση ξέρει κανείς τι παίζει; Ισχύει αυτό που ήξερα για 40% περίπου οικονομία στην βενζίνη; Δηλαδή αν αξίζει να πάω σε κανένα 500άρικο παραπάνω αν έχει υγραεριοκίνηση, εφόσον μπορώ να κάνω απόσβεση σχετικά σύντομα..

Το Micra δεν μου αρέσει είναι η αλήθεια, το Yaris είναι μια επιλογή, αν και πρέπει να πάω σε κάτι αρκετά παλιό, πιο παλιό κι από τις επιλογές που βρίσκω σε Fiesta/Polo..

Με την υγραεριοκίνηση ξέρει κανείς τι παίζει; Ισχύει αυτό που ήξερα για 40% περίπου οικονομία στην βενζίνη; Δηλαδή αν αξίζει να πάω σε κανένα 500άρικο παραπάνω αν έχει υγραεριοκίνηση, εφόσον μπορώ να κάνω απόσβεση σχετικά σύντομα..

καλη η υγραεριοκινηση αλλα μην παρεις αμαξι που εχει πανω υγραεριο.δεν ξερεις αν εγινε καλη εγκατασταση και τι συστημα εχει περασει ο κατοχος του.παρε αυτο που σου αρεσει χωρις υγραεριο και μετα πανε περνα μονος σου ενα σοβαρο συστημα σε σοβαρο εγκαταστατη για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...