Προς το περιεχόμενο

Ipad air vs Dell venue 11 pro vs galaxy note 10.1 2014!

Gongor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ ector, σε λιγες μερες που θα έχω μια πληρη εικονα απο την "λειτουργικότητα του" θα κανω παλι post για να ενημερώσω.

Ελπιζω μονο να μην ειναι σπαζοκλαμπάνικο με ταινιες και αλλα αρχεια που θελω να μεταφέρνω.

Αλλα οπως ειπα δωσε μου λιγο καιρο για να επανέλθω προτοιμασμένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φίλε πήρα σήμερα το air , ασε άλλη φάση , έχω πάθει πλάκα τώρα εδώ και τρεις ώρες έχω φάει χοντρό κόλλημα , πρώτη φορά παίρνω προϊόν της apple, άλλη εμπειρία. φοβερή ποιότητα στην οθόνη , ΠΟΛΥ γρήγορο, τι να πω στο συνεστώ ανεπιφύλακτα. Έψαχνα για tablet εδώ και 2 μήνες, μόλις έπιασα στα χέρια μου όμως το καινούργιο iPad κόλλησα.

Μιας και το 16-άρι το βρίσκω πλέον και στα 500 ευρώπουλα έχω αρχίσει και το σκέφτομαι και εγώ. Εκεί που κολλάω προσωπικά και δεν μπορώ να το ξεπεράσω είναι ο περιορισμός χρήσης της θύρας USB.

Μιας και το 16-άρι το βρίσκω πλέον και στα 500 ευρώπουλα έχω αρχίσει και το σκέφτομαι και εγώ. Εκεί που κολλάω προσωπικά και δεν μπορώ να το ξεπεράσω είναι ο περιορισμός χρήσης της θύρας USB.

Στα 500 θα είναι και το 64αρι dell χωρίς το keyboard, που θα είναι πιο καλή επιλογή για την περίπτωση σου!

Το κακό είναι οτι αργεί υπερβολικά να έρθει ευρώπη!

φίλε μου είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα που έχεις και περίμενα να βγει το Samsung το Ipad air κλπ. για να αποφοασίσω

Συγκεκριμένα πήγα και είδα το νέο Samsung δίπλα δίπλα με το Ipad 4.

Εγώ κοιτάω μόνο δύο πράγματα :

- ταχύτητα browsing σε σχέση με μέγεθος / πολυπλοκότητα σελίδας

- scrolling/zooming σελίδας

- scrolling/zooming σε pdf

- fonts σε pdf

Λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, έχεις αποφασίσει: ipad - απλά καμία σύγκριση

Για pdf συγκεκριμένα, το δικό μου το ipad 1 είναιι καλύτερο από το τελευταίο Samsung...

Σημειωτέον ότι το Samsung έχει καλύτερη ανάλυση, επιτρέπει δύο "παράθυρα" ανοιχτά ταυτόχρονα κλπ.

Αλλά για διάβασμα pdf το ipad δεν συγκρίνεται...

Τα λέω αυτά γιατί λες για εκατοντάδες βιβλία κλπ. και για διάβασμα, τα παραπάνω πλεονεκτήματα του ipad κάνουν μεγάλη διαφορά στην ευκολία ανάγνωσης, κούραση κλπ.

Δεν ξέρω ακριβώς γιατί το θες περισσότερο, γιατί δε γνωρίζω περί ταινιών, εργασιών κλπ. Φαντάζομαι θα θες να κάνεις και επεξεργασία κειμένου, για το οποίο θέμα έχω ακούσει ότι είναι πολύ μπροστά σ'αυτό το θέμα (με τον κειμενογράφο της Apple εννοείται) αλλά εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει οπότε δεν γνωρίζω περαιτέρω.

Τώρα όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα όπως μεταφορά αρχείων, διαχείριση αρχείων κλπ. συνδεσιμότητα με usb κλπ. όπως γνωρίζεις το ipad προσφέρει περιορισμένες ή και καθόλου λύσεις οπότε αυτά είναι θέματα που πρέπει να αξιολογήσεις και βάλεις τις προτεραιότητες σου προσεχτικά.

Γεια σας guys , μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να προβώ στην αγορά του 2ου tablet μου! Γενικότερα πρόκειται να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες που θα μου προσφέρει αλλά θα πραγματοποιήσω την αγορά σύμφωνα με την κύρια χρήση του φυσικά! 

-Gaming

-Ταινίες

-Ατελείωτο pdf reading ( Γενικότερα έχω κατεβάσει εκατοντάδες βιβλία σε pdf και πρόκειται να τα εισάγω στο τάμπλετ)

-Οργάνωση σημειώσεων

-Εργασίες , Παρουσιάσεις κλπ

Με λίγα λόγια θα ήθελα να αντικαταστήσει το λάπτοπ ως ένα βαθμό, όσο αυτό είναι εφικτό φυσικά! 

Μετά από πολύωρη έρευνα αγοράς κατέληξα στα παραπάνω 3 ( του τίτλου) ! 

Σας παραθέτω τα site από όπου πρόκειται να αγοράσω το καθένα!

Ipad- > http://www.skroutz.gr/c/1105/tablet.html?from=most-popular&keyphrase=ipad+air

Samsung-> http://www.amazon.de/Samsung-Edition-Touchscreen-Megapixel-Android/dp/B00FAKCCO2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1383673115&sr=8-1&keywords=samsung+10.1

dell venue -> (Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/dell-venue-11-pro

Θα ήθελα προτάσεις/γνώμες/απόψεις για το καθένα από αυτά ! Αν έχετε να προτείνεται και κάτι άλλο!

Budget : 600-650

10αρα + οθόνη!

Με βάση τη χρηση και κυριως τα 3 πρώτα το iPad ειναι μανούλα και θα σε καλυψει απολυτα με κάποιον μικροσυμβιβασμο στα αλλα 2 κριτήρια σου.

To Dell δεν ειναι για gaming σε καμία περίπτωση και μιλαμε για το μοντέλο με Bay Trail που πάνω κάτω θα κυμαίνεται γύρω στα 550-600 ευρω.

Το i3/i5 ξεφεύγουν σε τιμη 800+ ευρω με Haswell που θα μπορούσε να σε καλυψει σε gaming με την πιο ισχυρή Intel HD 4200 στο βαθμο που το κάνει το iPad που η GPU ειναι το δυνατο του σημείο.

Αλλα και παλι για PDF δεν θα σε καλυψει τόσο το 16:9 του Dell.

Γενικά το Dell θα σε καλυψει σε ολα εκτός PDF και gaming και το iPad εκτός τα 2 τελευταία σου κριτήριο.

Ότι και να επιλεξεις συμβιβασμο θα πρεπει να κανεις.

Εφόσον ήδη εχεις λαπτοπ και σε καλύπτει άνετα και ειναι σχετικά καινούργιο πχ 2 ετών με ικανοποιητικά χαρακτηριστικα ακομα ένας λόγος να παρεις το iPad κατα τη γνώμη μου.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης όσοι θέλουν να μάθουν τι ψάρια πιάνει ο bay trail,καλύτερα να γράψει στο youtube "dell venue 8 pro gaming" και "Asus transformer book t100 gaming"!

Και μετά μπορει να αποφασησισει από μόνος του αν κάνει ή όχι για pc gaming και mobile gaming!;)

Και για touch χειριστηριο(tablet gaming),καλο να κοιτάξει την υπογραφή μου!

Επεξ/σία από ektor7

Στα 500 θα είναι και το 64αρι dell χωρίς το keyboard, που θα είναι πιο καλή επιλογή για την περίπτωση σου!

Το κακό είναι οτι αργεί υπερβολικά να έρθει ευρώπη!

Αν και τραγικά ΟΤ επειδή μου τελειώνει ο χρόνος (μέχρι τον Γενάρη πρέπει να έχω φορητό...) με βλέπω να πηγαίνω για κάνα ανασκευασμένο dell notebook. 6.5 με 7 κατοστάρικα για φορητό με baytrail δε λέει.

Διόρθωση η gpu του iPad είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με του bay trail και οχι της hd 4200!

Άπλα τα windows games είναι πιο απαιτιτηκα!

Αν εννοείς το iPad4 σε σύγκριση με το Baytrail GPU@T100 συμφωνώ. Στο iPadAir η μονάδα γραφικών είναι τουλάχιστον κατά ένα 50% μέσο όρο πάνω από τα δύο προηγούμενα αλλά είναι όντως και διαφορετικοί κόσμοι λόγω διαφορετικών OS. Στο Air η GPU έχει τρελλή αριθμητική επάρκεια για την κατηγορία της, αλλά για την ώρα είναι σχετικά αδιάφορο για τον μέσο χρήστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και τραγικά ΟΤ επειδή μου τελειώνει ο χρόνος (μέχρι τον Γενάρη πρέπει να έχω φορητό...) με βλέπω να πηγαίνω για κάνα ανασκευασμένο dell notebook. 6.5 με 7 κατοστάρικα για φορητό με baytrail δε λέει.

Αν εννοείς το iPad4 σε σύγκριση με το Baytrail GPU@T100 συμφωνώ. Στο iPadAir η μονάδα γραφικών είναι τουλάχιστον κατά ένα 50% μέσο όρο πάνω από τα δύο προηγούμενα αλλά είναι όντως και διαφορετικοί κόσμοι λόγω διαφορετικών OS. Στο Air η GPU έχει τρελλή αριθμητική επάρκεια για την κατηγορία της, αλλά για την ώρα είναι σχετικά αδιάφορο για τον μέσο χρήστη.

Πράγματι 600+€ είναι πολλά για ενα τέτοιο σύστημα!

Οχι εννοώ το A7 vs bay trail!

Οι αριθμοί τουλάχιστον αυτό δείχνουν,οτι είναι λίγο πιο δυνατή(20-30%) απο την gpu του bay trail και σε καμία περίπτωση στα επίπεδα της hd4000(300%+ απο bay trail) ή hd4200!

T-Rex hd test:

Venue 8 pro(Z3740D)=19fps(0%)

IPad air(A7)=21fps(+10%)

Surface 2(tegra 4)=24fps(+26%)

Όπως βλέπεις δεν είναι χαοδεις οι διάφορες για να θεωρισουμε οτι υπερτερει η μια συσκευη εναντι της αλλης,στο θέμα γραφικών!

Άπλα όταν λέμε gaming στα windows εννοούμε PC gaming,με οτι συνεπαγεται αυτό σε απαιτήσεις και επίπεδο γραφικών, ενώ στο iPad\ android όταν μιλάμε για gaming, εννοούμε mobile\phone gaming με το πήχη να είναι σχεδόν στο πατο σε σχέση με το PC gaming,που ανήκει o κακόμοιρος bay trail.

Επεξ/σία από ektor7

΄Οχι ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αλλά: http://gfxbench.com/device.jsp?benchmark=gfx27&D=Apple%20iPad%20Air

΄Ασχετο αυτό έχεις ιδέα τι είναι; http://gfxbench.com/device.jsp?benchmark=gfx27&D=HP%20Split%2013%20x2%20%28Intel%20HD%20Graphics%204200%29 σε android τρέχει....

***edit: μπλααααα http://www.pcworld.co.nz/review/hp/split_13_x2/531480/ με 1+ κιλό μόνο η ταμπλέτα και αυτή την τιμή δεν μου κάνει....κρίμα έχει και μαμώ τις επιδόσεις LOL

΄Οχι ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αλλά: http://gfxbench.com/device.jsp?benchmark=gfx27&D=Apple%20iPad%20Air

΄Ασχετο αυτό έχεις ιδέα τι είναι; http://gfxbench.com/device.jsp?benchmark=gfx27&D=HP%20Split%2013%20x2%20%28Intel%20HD%20Graphics%204200%29 σε android τρέχει....

***edit: μπλααααα http://www.pcworld.co.nz/review/hp/split_13_x2/531480/ με 1+ κιλό μόνο η ταμπλέτα και αυτή την τιμή δεν μου κάνει....κρίμα έχει και μαμώ τις επιδόσεις LOL

Σε windows τρεχει!Είναι crossplatform benchmark!

Παρε το Ipad Air, οταν ανοιξεις 2-3 tabs στον safari και σου κανει crash λογω ελλειψης μνημης τα ξαναλεμε...ας ειναι καλα τα ξεφτερια στην apple που για αλλη μια φορα εβαλαν 1gb μνημη....

Σε iPad Air πάντως με 7-9 εφαρμογές όπεν στο multitasking αντί για εφαρμογές μου έβγαζε άσπρα τετράγωνα... Καλό μηχάνημα γρήγορο αλλα το 1GB ram το κρατάει πίσω.

Για gaming τώρα σκέψου οτι τα baytrail παίζουν LoL πολύ άνετα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...