Προς το περιεχόμενο

Ipad air vs Dell venue 11 pro vs galaxy note 10.1 2014!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας guys , μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να προβώ στην αγορά του 2ου tablet μου! Γενικότερα πρόκειται να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες που θα μου προσφέρει αλλά θα πραγματοποιήσω την αγορά σύμφωνα με την κύρια χρήση του φυσικά! 

-Gaming

-Ταινίες

-Ατελείωτο pdf reading ( Γενικότερα έχω κατεβάσει εκατοντάδες βιβλία σε pdf και πρόκειται να τα εισάγω στο τάμπλετ)

-Οργάνωση σημειώσεων

-Εργασίες , Παρουσιάσεις κλπ

Με λίγα λόγια θα ήθελα να αντικαταστήσει το λάπτοπ ως ένα βαθμό, όσο αυτό είναι εφικτό φυσικά! 

Μετά από πολύωρη έρευνα αγοράς κατέληξα στα παραπάνω 3 ( του τίτλου) ! 

Σας παραθέτω τα site από όπου πρόκειται να αγοράσω το καθένα!

Ipad- > http://www.skroutz.gr/c/1105/tablet.html?from=most-popular&keyphrase=ipad+air

Samsung-> http://www.amazon.de/Samsung-Edition-Touchscreen-Megapixel-Android/dp/B00FAKCCO2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1383673115&sr=8-1&keywords=samsung+10.1

dell venue -> (Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/dell-venue-11-pro

Θα ήθελα προτάσεις/γνώμες/απόψεις για το καθένα από αυτά ! Αν έχετε να προτείνεται και κάτι άλλο!

Budget : 600-650

10αρα + οθόνη!

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω λεω ipad δεν υπαρχει αλλο κατα την γνωμη μου.

Δεν ξερω τι λεει το dell αλλα πρεπει να το δεις πρωτα.

Με το ipad θα εχεις παντα αναβαθμισεις , retina  και ειναι και αθανατα. Μπαταρια κραταει πολυ κομπλε.

Σου μιλαω απο την εμπειρια μου στο ipad 3 retina.

Δημοσ.

Και τα 3 θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δυνατά τάμπλετς. Από κει και πέρα έχεις να κάνεις και με 3 διαφορετικά λειτουργικά. Αν έχεις εμπειρία με κάποια από αυτά θα είναι και πιο εύκολο για σένα να συγκρίνεις και να δεις ποιο σε βολεύει περισσότερο. Εγώ προσωπικά θα περίμενα να κυκλοφορήσει και το DELL και μετά θα επέλεγα. Τέλος νομίζω πως όλα θα σε καλύψουν σε όλα όσα θες να κάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<p>το dell θα έχει win 8.1 ( όχι RT), θα ξεκινήσει από 450$ νομίζω στην Αμερική ! ΓΙα ευρώπη δεν γνωρίζω, αλλά υπολογίζω ότι η τίμη του θα είναι παρόμοια με αυτή των ipad air/ galaxy note 10.1 2014!</p>

<p> </p>

<p>Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας guys! Περιμένω περισσότερες! </p>

Γενικά το μόνο που με ανησυχεί όσον αφορά το Samsung είναι το λειτουργικό του καθώς είναι το μόνο που δν έχω δουλέψει μέχρι τώρα ! Σε σύγκριση με iPad από ότι έχω παρατηρήσει έχει δυνατότερη ανάλυση / επεξεργαστή σωστά; Για ποιους λόγους θα επιλέγατε τ iPad έναντι του Samsung ? θα αναφερθώ αργότερα και στο Dell!

Επεξ/σία από Gongor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το budget που εθεσες μπορει και να τσιμπας το venue 11 με τον i3 και την hd4200 στα 4gb ram!

Νομιζω δεν υπαρχει καλυτερη περιπτωση!

Δε ξερω ποσο θα βολεψει η 16:9 της οθονης για pdf διαβασμα?

Για ολα οσα ζητας νομιζω μονο το venue μπορει να στα καλυψει χωρις ταλεποριες και περιπτα εξοδα!

Συν οτι σου προσφερει και δωρεαν τα ms office 2013 home & student,που στοιχιζει απο μονο του 140€!

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

To Dell πάντως παντού διαβάζω ότι έχει 256gb SSD και όχι 64 όπως αναφέρει το link που παρέθεσε ο TS...Γενικά το Dell μοιάζει ιδανική επιλογή και ειδικά αν έρθει κάτω από 550€

Δημοσ.

Σε σύγκριση με iPad από ότι έχω παρατηρήσει έχει δυνατότερη ανάλυση / επεξεργαστή σωστά; 

Εντελώς αδιάφορη οποιαδήποτε φαινομενική υπεροχή του Note σε specs έναντι του air. Το μοναδικό συν του είναι το ενσωματωμένο πενάκι, μεχρι εκει. Αν θες αντικατάσταση του laptop θα διαλεγα κατι σε windows 8. Σαν tablet όμως καθαρά το air είναι η πιο δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση

Δημοσ.

το DELL ειναι οτι πιο κοντινο σε λαπτοπ. οποτε αν θες να σου αντικαταστησει το λαπτοπ πας σε αυτο.. νομιζω ειναι σουπερ, αλλα πρεπει να βγει πρωτα για να το δουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Dell πάντως παντού διαβάζω ότι έχει 256gb SSD και όχι 64 όπως αναφέρει το link που παρέθεσε ο TS...Γενικά το Dell μοιάζει ιδανική επιλογή και ειδικά αν έρθει κάτω από 550€

Το dell έρχεται σε διαφορους συνδιασμους:

64,128,256&512gb ssd.

Atom bay trail(2gb ram),pentium(4gb ram),i3,i5&i5vpro(4&8gb ram).

Εχει αποσπομενη μπαταρια στο tablet,αποσπομενα πληκτρολογια και active digitizer stylus!

Γενικα ειναι τελειος αντικαταστατης λαπτοπ με πολλες επιλογες στην τιμη και στα χαρακτηριστικα!

Εντελώς αδιάφορη οποιαδήποτε φαινομενική υπεροχή του Note σε specs έναντι του air. Το μοναδικό συν του είναι το ενσωματωμένο πενάκι, μεχρι εκει. Αν θες αντικατάσταση του laptop θα διαλεγα κατι σε windows 8. Σαν tablet όμως καθαρά το air είναι η πιο δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση

Χωρις το jb θα κανει τη ζωη σου πιο δυσκολη,ιδιως σε tablet χρηση!Με jb νομιζω οτι τα πλαγματα ειναι πολυ καλυτερα,εως ιδανικα!Και το θεμα ειναι οτι ακομη να βγει jb για ios7!

Επίσης υπολογισε και τα εξτρα εξωδα για usb&hdmi adapters που σου ψιλοκανουν τη δουλεια.Ιδιως το usb και με τον adapter πάλι εχει πολυ περιορισμενες δυνατοτητες σαν usb λειτουργια!

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 2
Δημοσ.

Βασικα η κυκλοφορία του στην Ευρώπη αναμένεται αρχές του 14 οχι νωρίτερα μιας και στην Αμερική θα αρχίσει η κυκλοφορία του μέσα Δεκεμβρίου.

Απο εκει και πέρα αν θες tablet-tablet πας σε iPad air.

Αν θες tablet που μπορεί να παίξει και τον ρόλο του ultrabook το Dell ειναι μονόδρομος.

Άγνωστο βέβαια με ποιο hardware configuration θα έρθει προς εμάς,αλλα στην καλυτερη να περιμένεις 1 το πολυ 2 παραλλαγές.

Μονο στην Αμερική όλες οι παραλλαγές απο Bay Trail εώς i7 Haswell.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα περιμένω τις τιμές των μοντέλων του dell 11 venue pro και θα αποφασίσω ! Όσον αφορά το samsung vs ipad( σε περίπτωση που οι τιμές του dell είναι αρκετά τσιμπημένες) οι περισσότεροι επιλέξατε Ipad! Λόγω λειτουργικού, υποστήριξης?! Που βασίζονται οι λόγοι της επιλογής σας ?! 

Στο site της dell αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ! Ελπίζω να κυκλοφορήσουν πάνω από 1-2 διαφορετικές παραλλαγές! http://www.dell.com/learn/uk/en/ukdhs1/campaigns/dell-venue-tablets-dhs?c=uk&cs=ukdhs1&l=en&s=dhs&~ck=mn

Επεξ/σία από Gongor
Δημοσ.

Θα περιμένω τις τιμές των μοντέλων του dell 11 venue pro και θα αποφασίσω ! Όσον αφορά το samsung vs ipad( σε περίπτωση που οι τιμές του dell είναι αρκετά τσιμπημένες) οι περισσότεροι επιλέξατε Ipad! Λόγω λειτουργικού, υποστήριξης?! Που βασίζονται οι λόγοι της επιλογής σας ?! 

Στο site της dell αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ! Ελπίζω να κυκλοφορήσουν πάνω από 1-2 διαφορετικές παραλλαγές! http://www.dell.com/learn/uk/en/ukdhs1/campaigns/dell-venue-tablets-dhs?c=uk&cs=ukdhs1&l=en&s=dhs&~ck=mn

Γιατί το iPad είναι μακράν το καλύτερο σε απόκριση και όλα τα υπόλοιπα από τα άλλα τάμπλετ. Και την υποστήριξη, και το λογισμικό, και τη μπαταρία κλπ. Δε συγκρίνεται (ειδικά σε απόκριση και δέσιμο hardware software) με κανένα άλλο tablet. Μην κοιτάς μόνο τα specs (ι3 και μνήμες κλπ). Δεν έχει να κάνει και δε μπορείς να τα συγκρίνεις με την καμία. Ούτε κολλήματα ούτε σκαλώματα ούτε σάχλες. Αν δοκιμάσεις ipad θα καταλάβεις γιατί οι περισσότεροι σου λένε ipad. 

Δημοσ.

Γιατι θεωρεις οτι σε αποκριση και smoothness το ipad ειναι καλυτερο απο τα windows8?Σοβαρα???

Ας παρει το ipad,για να καταλαβει απο πρωτο χερι γιατι δε κανει για το σκοπο που το θελει!!!

Οσο για την υποστηριξη os,το maximum στο ipad ειναι 3χρονια με τα μισα features και μετα απο αυτα,οσες κωλοτουμπες και να κανεις το νεο os δε θα το δεις να τρεχει στο tablet σου!

Mε τα windows x86 tablet μπορεις να εχεις χαλαρα την 6ετια ειτε απο το θειο ειτε αν ανανεωσεις για ακομη 3χρονια την αδεια των windows με 30-40€ οταν κυκλοφορισει το νεο windows x σε 2-3 χρονια απο τωρα!

Για τις δυνατοτητες δε θα το συζητησω,τα αυτονοητα παραλειπονται!

Δημοσ.

Γιατι θεωρεις οτι σε αποκριση και smoothness το ipad ειναι καλυτερο απο τα windows8?Σοβαρα???

Ας παρει το ipad,για να καταλαβει απο πρωτο χερι γιατι δε κανει για το σκοπο που το θελει!!!

Οσο για την υποστηριξη os,το maximum στο ipad ειναι 3χρονια με τα μισα features και μετα απο αυτα,οσες κωλοτουμπες και να κανεις το νεο os δε θα το δεις να τρεχει στο tablet σου!

Mε τα windows x86 tablet μπορεις να εχεις χαλαρα την 6ετια ειτε απο το θειο ειτε αν ανανεωσεις για ακομη 3χρονια την αδεια των windows με 30-40€ οταν κυκλοφορισει το νεο windows x σε 2-3 χρονια απο τωρα!

Για τις δυνατοτητες δε θα το συζητησω,τα αυτονοητα παραλειπονται!

Δε θα σχολιάσω. Ούτε το smoothness ούτε την υποστήριξη, ούτε την 6ετία χαλαρά που μπορείς να έχεις στο tablet (και το ξέρεις αυτό γιατί ακριβώς? Επειδή υπήρχαν και πριν 6 χρόνια τα windows tablets και είχες και το υποστηρίζει ακόμη?) 

Για να λες ότι τα windows έχουν καλύτερη απόκριση από το ipad, μάλλον μόνο σε φωτογραφία το χεις δει το ipad. 

Xαρακτηριστικό παράδειγμα ένα πανάκριβο τάμπλετ με windows 8 που έχει φίλη, με αποσπώμενο πληκτρολόγιο (HP αν θυμάμαι καλά) το οποίο το πήρε τρελλά λεφτά, και κάναμε 15 λεπτά να γράψουμε έναν κωδικό στο πληκτρολόγιο αφής. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...