Προς το περιεχόμενο

Dual boot Windows 8 and XP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω ενα pc (οχι πολυ παλιο) και ειχε μεσα τα XP.

Eβαλα αλλο ενα σκληρο που ειχα στην ακρη μεσα και του εβαλα σε αυτον με format κανονικα

τα windows 8.1.

Tο θεμα ειναι οτι τωρα δεν βλεπει και τα 2 wndows στην αρχη αλλα οποιο σκληρο διαλεξω απο το BIOS.

Υπαρχει τροπος να το κανω dual boot και να επιλεγω στην αρχη ποια θα βαλω?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν εχει καν την επιλογη για δευτερο λειτουργηκο.

Στα ΧP για παραδειγμα εχει μονο αυτα και στα 8 παλι μονο αυτα.

Να τονισω πως δεν εκανα καποιο partition η κατι αλλο μονο συνδεσα αλλο σκληρο και του βαλα τα 8.1

Στον δικο μου παλιοτερα που ειχα βαλει τα 7 και τα XP με τον ιδιο τροπο τα εβρισκε μονο το.

Eπησης κατι που παρατηρησα ειναι οτι στο BIOS στα BOOT SETINGS με αφηνει να διαλεξω ενα σκληρο ενα DVD και ενα USB .

Το λεω γιατι στο δικο μου PC εχει επιλογη για 2 HDD και μετα τα υπολοιπα (DVD , USB).

Δημοσ.

Επηδη μου πεταει καμια φορα σφαλματα και κλεινει το pc αν του βαλω τα 7 (αντι για τα 8) θα τα βρισκει στο dual boot ?

Παντα σε ξεχωριστους σκληρους ομως με τα ΧP προεγκατεστημενα,,

Δημοσ.

Το αν θα δει dual boot εξαρτάτε καθαρά από το αν βλέπει τον άλλον δίσκο ή όχι,εκεί που επιλέγεις δίσκους δηλαδή πρέπει να φανούν και οι δύο,αν έχεις απενεργοποιήσει τον έναν δίσκο από το bios π.χ. τότε η εγκατάσταση δεν θα μπορεί να γνωρίζει ότι υπάρχει δεύτερος δίσκος για να κάνει dual boot.

Δημοσ.

Λοιπον στο BIOS εχει HARD DISK DRIVES εκει βρισει και τους 2.

Στο BOOT PRIORITY SETINGS μπορω να βαλω αυτον που εχω βαλει 1ο στο HARD DISK DRIVES. 2 ενα DVD DRIVE 3 ενα USB.

Δεν μπορω να βαλω πχ στο BOOT PRIORITY SETINGS να εχει πρωτα τον ενα και μετα τον αλλο οπως το δικο μου pc αλλα τους βλεπει και τους 2.

Αν τωρα βαλω τα 7 θα τα καταφερω να εχω dual boot?

Δημοσ.

Εβαλα τα 7 αντι των 8 και παλι δεν βλεπει dual boot..

Εψαξα και βρηκα ενα προγραμα το BCDEDIT που φτιαζει και το boot.

Δεν καταφερα ομως να το διωρθοσω μπορει καποιος που το εχει κανει να με βοηθησει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...