Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σας ενδιαφέρει πάντως εδώ βρίσκεται ένας αναλυτικός οδηγός 8 σελίδων για το iTunes στα Ελληνικά.

Δημοσ.

Σωστός! Όλο και κάποιος θα τον χρειαστεί. Εμένα βασικά κατά καιρούς μου έρχονται κάτι απορίες.  :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσε να ήταν ένας ΟΚ οδηγός αλλά αυτό το "απόλυτος" που γράφει και από την στιγμή που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απόλυτος (του λείπουν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ features του iTunes που είναι κάργα χρήσιμα) και από την στιγμή που το πιο advanced πράγμα που εξηγεί είναι το consolidate των libs τότε είναι απλά ένας απλός οδηγός που ο συγγραφέας του δεν ξέρει κάτι άλλο και για αυτό νομίζει ότι είναι ο "απόλυτος". 

Βασικά.. είναι ένας ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ οδηγός για iTunes και είναι κρίμα να διαφημίζεται ως απόλυτος γιατί αφενός χαντακώνει τον δημιουργό του (σε αυτούς που ξέρουν το iTunes) και αφετέρου δίνει την εντύπωση στους νέους χρήστες ότι μόνο αυτά υπάρχουν.

Άρα.. βασικά μόνο χρήσιμος οδηγός δεν είναι. 

Επεξ/σία από Timonkaipumpa
  • Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσε να ήταν ένας ΟΚ οδηγός αλλά αυτό το "απόλυτος" που γράφει και από την στιγμή που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απόλυτος (του λείπουν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ features του iTunes που είναι κάργα χρήσιμα) και από την στιγμή που το πιο advanced πράγμα που εξηγεί είναι το consolidate των libs τότε είναι απλά ένας απλός οδηγός που ο συγγραφέας του δεν ξέρει κάτι άλλο και για αυτό νομίζει ότι είναι ο "απόλυτος". 

Βασικά.. είναι ένας ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ οδηγός για iTunes και είναι κρίμα να διαφημίζεται ως απόλυτος γιατί αφενός χαντακώνει τον δημιουργό του (σε αυτούς που ξέρουν το iTunes) και αφετέρου δίνει την εντύπωση στους νέους χρήστες ότι μόνο αυτά υπάρχουν.

Άρα.. βασικά μόνο χρήσιμος οδηγός δεν είναι. 

Τον έφτιαξε μία πολύ καλή συντάκτρια στην ομάδα του macingreek βασισμένη σε διάφορους άλλους οδηγούς, προσωπική της χρήση και δική μου καθοδήγηση. 

Επειδή σε βλέπω ψαγμένο και έχω-γνώμη-για-όλα τύπο πες μου σε παρακαλώ

Τι στρατηγική να ακολουθήσω στο macingreek.com;

Πως να επιλέγω να ονόματα των άρθρων μου;

Καμπάνιες ιντερνετ μαρκετινγκ που θα μπορούσα να τρέξω;

Μια ζωή το πρόβλημα της Apple ήταν οι τύποι που τα ήξεραν και είχαν γνώμη για όλα. Φίλε μου ο οδηγός δεν είναι για σένα, είναι για εκείνους που δεν ξέρουν και για εκείνους είναι ο απόλυτος, απίστευτος, απύθμενος, αταλάντευτος, απαρέμφατος, αναπόσπαστος κτλ κτλ

Δημοσ.

Τον έφτιαξε μία πολύ καλή συντάκτρια στην ομάδα του macingreek βασισμένη σε διάφορους άλλους οδηγούς, προσωπική της χρήση και δική μου καθοδήγηση. 

Επειδή σε βλέπω ψαγμένο και έχω-γνώμη-για-όλα τύπο πες μου σε παρακαλώ

Τι στρατηγική να ακολουθήσω στο macingreek.com;

Πως να επιλέγω να ονόματα των άρθρων μου;

Καμπάνιες ιντερνετ μαρκετινγκ που θα μπορούσα να τρέξω;

Μια ζωή το πρόβλημα της Apple ήταν οι τύποι που τα ήξεραν και είχαν γνώμη για όλα. Φίλε μου ο οδηγός δεν είναι για σένα, είναι για εκείνους που δεν ξέρουν και για εκείνους είναι ο απόλυτος, απίστευτος, απύθμενος, αταλάντευτος, απαρέμφατος, αναπόσπαστος κτλ κτλ

Χε..

Για το πρώτο σκέλος...

Αφενός δεν εξέφρασα καμία γνώμη για το site που εμμέσως διαφημίζεται μιας και δεν με ενδιαφέρει και αφετέρου ο έχω-γνώμη-για-όλα φαίνεται ότι είναι άλλος, έχοντας γνώμη και για κάμποσα πέρα από αυτά που γράφει όπου γράφει. 

Για το δεύτερο...

όπως ήδη είπα, είναι κρίμα να πλασάρεται ένας τέτοιος απλούστατος και επιφανειακότατος οδηγός ως απόλυτος γιατί κάνει κακό στους νέους χρήστες λόγω του ότι δεν τους αφήνει να μάθουν τα features του iTunes που πραγματικά θα τους δώσουν μία καλή εμπειρία χρήσης. Έτσι, ούτε απόλυτος, ούτε απύθμενος ούτε ό,τι άλλο είπες είναι για κανένα χρήστη. Πόσο μάλλον δε για τους αρχάριους που όχι μόνο δεν είναι ό,τι είπες αλλά είναι και κακός.

Τώρα, για το ποια και τι είναι η συντάκτρια και πως έγινε αυτός ο οδηγός... δεν με νοιάζει. Θα σε συμβούλευα όμως να μην τα λες για αυτόν τον οδηγό. ;)

Friendly tip.

Υ.Γ. Αλήθεια, πέρα από marketing και ό,τι άλλο ανέφερες.. ξέρεις και ποιο ήταν το πρόβλημα της Apple μία ζωή; Tell me... 

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα, γνώμη σου. Είναι διαφορετική από τη δική μου. Ελεύθερο κείμενο δημοσιευμένο στο ίντερνετ είναι. Ας κριθεί αντίστοιχα από τον καθένα

ΥΓ: πέρα από οτιδήποτε άλλο αναφέρω ξέρω πολύ καλά ποιο ήταν το πρόβλημα της Apple μια ζωή μιας και την έχω ζήσει από πολύ κοντά, από μέσα σχεδόν. Όπως υποθέτω κι εσύ

Δημοσ.

Χε...

Το έργο με τα "σχεδόν" και τα "υποθέτω" παίζει αρκετά συχνά... προσωπικά το έχω ξαναδεί αρκετές φορές. 

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κόσμος που δεν βαριέται να το "ανεβάζει" σε επανάληψη. 

Anyway..

Ναι.. εν τέλει ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο κείμενο στο internet είναι που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. 

Δημοσ.

Χε...

Το έργο με τα "σχεδόν" και τα "υποθέτω" παίζει αρκετά συχνά... προσωπικά το έχω ξαναδεί αρκετές φορές. 

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κόσμος που δεν βαριέται να το "ανεβάζει" σε επανάληψη. 

Anyway..

Ναι.. εν τέλει ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο κείμενο στο internet είναι που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. 

Είναι άβολο να τις μετράμε σε ένα άρθρο που αρχικός σκοπός είναι να βοηθήσει νέους χρήστες. Δε ήθελα να μιλήσω για μένα.

Έχω υπάρξει Apple Certified Sales Trainer, εκπαιδευτής δηλαδή της Apple για όλο το δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα. Και τέλοσπάντων σε διάφορες άλλες θέσεις σχετικές -δεν έχει και πολλή σημασία. 

Δεν έχω καμία όρεξη ή πρόθεση να αντιπαρατεθώ περαιτέρω μαζί σου. Καλή μέρα να έχεις.

Δημοσ.

Χε... μα καμία αντιπαράθεση. Πώς θα μπορούσε άλλωστε.. μιας και είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και με ψευδώνυμα. 

Όμως, μιας και το έθιξες, κατά την γνώμη μου αυτό ακριβώς που λες ήταν και θα είναι το πρόβλημα της Apple ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

Πωλητές που κάνουν πράγματα που δεν τα ξέρουν. Καλώς ή κακώς, το λειτουργικό της Apple έχει πολύ ζουμί από κάτω. Το ζουμί αυτό έχει ένα τρομερό heritage και παραπλήσια πορεία με το Linux και όποιο άλλο UNIX based Λ.Σ.

Οι πωλητές λοιπόν, επειδή έχουν την δυνατότητα να βλέπουν από κοντά μηχανάκια της Apple θαρρούν πως γνωρίζουν πράγματα που όμως, και όπως τελικά αποδεικνύεται, δεν το κάνουν. 

Άρα, ακριβώς όπως το είπες. SALES trainer. Για marketing μπορεί να έχεις γνώσεις. Για το τι γίνεται στο Λ.Σ. της Apple όμως, και σύμφωνα με το ό,τι ανέφερες, δεν (αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ή δεν έχεις... απλά η θέση ενός πωλητή δεν το "πιστοποιεί"). Το ίδιο και για τα λογισμικά, όπου μία χαρά είναι το άρθρο εάν ονομαστεί "ΑΠΛΟΣ οδηγός για το iTunes" και μία χαρά την δουλειά του θα κάνει εάν αυτή είναι απλή πώληση και όχι να είναι ΟΔΗΓΟΣ. Το πρόβλημα, για μία ακόμα φορά, είναι ότι κάποιος λέει ότι ξέρει κάτι πέρα από αυτό που πραγματικά ξέρει (αρχαίο πρόβλημα indeed, το είχε πει και ο τυπάς που ήπιε το δηλητήριο) και προσπαθεί να "περάσει" αυτό που έκανε ως κάτι άλλο. 

Έτσι, θα πρότεινα να "κρατάς τα άλογά σου" καλύτερα. ;)

Καλή μέρα και σε εσένα. 

Δημοσ.

Θα τραβήξει η κουβέντα θαρρώ. Ένας πωλητής όπως και ένας χρήστης των προϊόντων της Apple δεν οφείλουν να ξέρουν τι είναι το BSD αν το OS X είναι κληρονομιά της NeXT, τι είναι τα Macports και πως μπορώ να κάνω complile από sources ένα πρόγραμμα. Η ίδια η Apple σε απομακρύνει από το χαρακτηριστικό και σε πηγαίνει στο όφελος.

Χαρακτηριστικό -> βάση UNIX

όφελος -> ασφάλεια, σταθερότητα πχ 

Αν εσύ έχεις βαθιές γνώσεις στο κομμάτι αυτό μαγκιά σου και είσαι ωραίος, ωστόσο δεν οφείλουν όλοι να τις έχουν και δεν κρίνουν όλοι με βάση τις γνώσεις σου.

Θα κλείσω λέγοντας σου πως στις εκπαιδεύσεις στα κεντρικά της Apple στο Λονδίνο σχεδόν τρώγαμε ξύλο  (αστειεύομαι) όταν κάναμε αναφορά σε χαρακτηριστικά "ψαγμένα". Δεν τα θέλει αυτά η Apple.

Τέλος -επειδή παρακολούθησα και την δραστηριότητα σου στο φορουμ δε με εκπλήσσει η μηδενιστική σου στάση. 

Όλο αυτό ξεκίνησε από έναν οδηγό που πραγματικά έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, δεν λες κάτι διαφορετικό από εμένα. 

Όσο για το εάν με παρακολουθείς ή όχι.... τι να σου πω. Περί ορέξεως. Εγώ πάντως δεν σε παρακολουθώ. Για την ακρίβεια μόλις τώρα (για να το γράψω τώρα αλλά τελικά δεν ταίριαζε στην πρόταση) είδα το nick name σου. Όχι ότι θα το θυμάμαι και μετά... αλλά τες' πα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...