papoys1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/4/2018 στις 8:42 ΜΜ, elio_1 είπε Για ποιόν χτυπά η κουδούνα Λούφα και παραλλαγή Και για μένα η πρώτη από τις κορυφαίες.Την έχω δει άπειρες φορές. Αυτή που δεν είδα παραπάνω που για μένα είναι η κορυφαία είναι .Της Κακομοίρας ή ο Μπακαλόγατος με τον Χατζηχρήστο πέραν της κωμωδίας κορυφαίες ερμηνείες. Να προσθέσω και το "έξω οι κλέφτες" με τον κορυφαίο Παπαγιαννόπουλο.Αξέχαστη ατάκα. https://www.youtube.com/watch?v=SJGfVd13gIg Επεξ/σία 4 Απριλίου 2018 από papoys1 1
Voodooman Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Η αγαπημένη μου "κανονική" κωμωδία είναι το Φωνάζει ο κλεφτης. Η κάθε "πράξη" της είναι για εμένα μνημείο ερμηνειών και διαλόγων. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ παρά να μείνω με ανοιχτό το στόμα με τις δύο ταινίες Θου-Βου. Όταν τις έβλεπα μικρός γελούσα πολύ, αλλά δεν καταλάβαινα το μεγαλείο τους. Τώρα δεν γελάω, γιατί χαζεύω την σκηνοθεσία και τις ερμηνείες του Βέγγου και του Παπαδόπουλου. Στην Ελλάδα ποτέ ξανά δεν γυρίστηκαν τέτοιες ταινίες και δεν ξέρω αν γυρίστηκαν και στο εξωτερικό. Μέχρι και σήμερα δεν έχω καταλάβει αν όλα αυτά που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού, ιδιοφυούς σχεδιασμού ή και των δύο και σε ποιο ποσοστό. 3
mindreader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/4/2018 στις 8:34 ΠΜ, Voodooman είπε Η αγαπημένη μου "κανονική" κωμωδία είναι το Φωνάζει ο κλεφτης. Η κάθε "πράξη" της είναι για εμένα μνημείο ερμηνειών και διαλόγων. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ παρά να μείνω με ανοιχτό το στόμα με τις δύο ταινίες Θου-Βου. Όταν τις έβλεπα μικρός γελούσα πολύ, αλλά δεν καταλάβαινα το μεγαλείο τους. Τώρα δεν γελάω, γιατί χαζεύω την σκηνοθεσία και τις ερμηνείες του Βέγγου και του Παπαδόπουλου. Στην Ελλάδα ποτέ ξανά δεν γυρίστηκαν τέτοιες ταινίες και δεν ξέρω αν γυρίστηκαν και στο εξωτερικό. Μέχρι και σήμερα δεν έχω καταλάβει αν όλα αυτά που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού, ιδιοφυούς σχεδιασμού ή και των δύο και σε ποιο ποσοστό. Πιστευω και τα δυο. Ταλεντα, απίστευτου επιπεδου. Πρωτ'απ'ολα, τον Βεγγο, και τιποτε να μην κανει, και μονο που τον βλεπεις, γελας! Αυτο νομιζω, τα λεει ολα. Αληθεια, ποια ηταν εκεινη η ταινια, που εβαζαν ....λουκουμι στο παλιο αμαξι, για να παρει μπροστα; Θυμαται κανεις; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από mindreader
lefter Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 18 ώρες πριν, mindreader είπε Αληθεια, ποια ηταν εκεινη η ταινια, που εβαζαν ....λουκουμι στο παλιο αμαξι, για να παρει μπροστα; Θυμαται κανεις; Το σωφερακι (1953) 1
katergaris79 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δεν ξέρω αν ήταν και στο στο "Σωφεράκι" που λέει ο φίλος παραπάνω, πάντως τέτοιο σκηνικό είχε παιχτεί και στο "Η νύφη το 'σκασε". Έπαιζε ο Βέγγος αλλά ο οδηγός με το λουκούμι ήταν ο Ρίζος. 3
CheOnWeb Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μην ξεχνάμε τον μεγαλύτερο Έλληνα κωμικό. https://el.wikipedia.org/wiki/Βασίλης_Λογοθετίδης Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952) Σάντα Τσικίτα (1953) Δεσποινίς ετών 39 (1954) Ούτε γάτα, ούτε ζημιά (1955) Η κάλπικη λίρα (1955) Ο ζηλιαρόγατος (1956) Δελησταύρου και υιός(1957) Ένας ήρως με παντούφλες (1958) Κάποιες έχουν γίνει remake από λίγο μεταγενέστερους ηθοποιούς (Χατζηχρήστο, Κωνσταντάρα κλπ). Βλέπονται ευχάριστα αν δεν έχεις δει τον Λογοθετίδη. Αλλιώς δεν... Μοναδικές εξαιρέσεις η Γιουλάκη στο remake τού "Βότσαλου" και ο Φέρμας με τα Γαλλικά του, στο remake τής "Σάντα Τσικίτα". Κατά τα άλλα... Κίτρινα γάντια - Ρεσιτάλ Σταυρίδη Ηλίας τού 16ου - Πέρα απ' τη τριάδα Χατζηχρήστου, Βέγγου και του τεράστιου Ξενίδη, η Κρεβατά δίνει ρέστα. θα σε κάνω Βασίλισσα - Σε όσους δεν αρέσει το κλασικό στυλ τού Βέγγου, εδώ θα δουν την τέλεια τεχνική του, σ' έναν πιο "κανονικό" ρόλο. Η θεία απ' το Σικάγο - Το πρώτο εικοσάλεπτο μπορώ να το βλέπω μια φορά τη βδομάδα, εύκολα. Μακρής-Ζαφειρίου, τέλειο ζευγάρι. Η κυρά μας η μαμή - Κλασικά απολαυστικοί Μακρής - Βασιλειάδου και μια τζούρα Φέρμας. Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα - Του μέγιστου Γιώργου Τζαβέλλα Μια ζωή την έχουμε - Με τον καλύτερο Έλληνα ηθοποιό Αλίμονο στους νέους - Με τον καλύτερο Έλληνα ηθοποιό Φωνάζει ο κλέφτης - Ηλιόπουλος στα καλύτερά του. Δεσποινίς διευθυντής - Με την καλύτερη Ελληνίδα κωμικό. Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη - Τρομερή Γιουλάκη και φυσικά η θεϊκή σκηνή με Προύσαλη. Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια - Αρώνη σε όλο της το μεγαλείο, Παπαγιαννόπουλος απόλαυση και Καρέζη σταθερή αξία. Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο - Απίστευτες ατάκες. Αυλωνίτης-Φωτόπουλος θεοί. Η τέλεια σκηνή με Καρέζη και φωνή Φωτόπουλου. Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι - Ο κύριος Πετροχείλος με τα ρεμάλια! Η ωραία των Αθηνών - Αυλωνίτης-Βασιλειάδου-Ρίζος, κεντάνε. Ο Θόδωρος και το δίκαννο - Φωτόπουλος για όσκαρ. Τζένη Τζένη - Κωνσταντάρας, Καρέζη, Ζαφειρίου και φυσικά... Γκόρτσος! Η χαρτοπαίχτρα - Η τεράστια Βλαχοπούλου. Θεϊκή σκηνή με Φέρμα στο τμήμα όπως και στο δικαστήριο. Αχ αυτή η γυναίκα μου - Απολαυστικός Μιχαλόπουλος και η ατάκα "Σόδομα και Γόμορα". Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες - Ο Χατζηχρήστος με τη θεία του στο ξενοδοχείο, αξέχαστη σκηνή. Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός - Η τριπλέτα εγγύηση, τι να λέμε τώρα. Υπάρχει και φιλότιμο - Απ' τους καλύτερους ρόλους του Κωνσταντάρα. Η σωφερίνα - Μπαίνει στη λίστα χάρις στον Σπανοβαγγελοδημήτρη (δεν αντέχω να μη δω τη σκηνή τώρα, επιστρέφω σε λίγο). Ο εξυπνάκιας - Κυρίως για τον Σταυρίδη και τον Πλατή. Έχω αφήσει πολλές έξω αλλά αυτές θεωρώ καλύτερες και αντιπροσωπευτικότερες. Ίσως ξεχνάω και κάποιες, αν θυμηθώ θα επανέλθω. Τέλος, βάζω όλες τις κλασικές ταινίες (Θου-Βου, Πολυτεχνίτης, Παπατρέχας κλπ) του Μεγιστοτεράστιου Θανάση Βέγγου, που όπως κι αυτός, είναι μια κατηγορία μόνες τους. Πιστέψτε με, ως άνθρωπος ήταν ακόμα μεγαλύτερος από ηθοποιός, απλώς ως ηθοποιός μάς χάρισε πολλά. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από CheOnWeb 1 3
mindreader Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μου ελεγε ανθρωπος που εχει ψαχτει με τον κινηματογραφο, οτι αν εκεινα τα χρονια η Ελλαδα ηταν καπως πιο ανεβασμενη στο διεθνες στερεωμα, ο Βεγγος θα μπορουσε να εχει την διεθνη απηχηση που ειχε ο γνωστος και επισης τρομερος Γαλλος, Λουι ντε Φινες. Οχι βεβαια οτι μειωνεται σε καμια περιπτωση το απιστευτο ταλεντο και το βεληνεκες της προσωπικοτητας και της ηθοποιιας του Βεγγου, δεν εχει αναγκη απο διεθνεις αναγνωρισεις. Αλλα ετσι, για την ιστορια.
CheOnWeb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 23 minutes ago, mindreader said: Μου ελεγε ανθρωπος που εχει ψαχτει με τον κινηματογραφο, οτι αν εκεινα τα χρονια η Ελλαδα ηταν καπως πιο ανεβασμενη στο διεθνες στερεωμα, ο Βεγγος θα μπορουσε να εχει την διεθνη απηχηση που ειχε ο γνωστος και επισης τρομερος Γαλλος, Λουι ντε Φινες. Οχι βεβαια οτι μειωνεται σε καμια περιπτωση το απιστευτο ταλεντο και το βεληνεκες της προσωπικοτητας και της ηθοποιιας του Βεγγου, δεν εχει αναγκη απο διεθνεις αναγνωρισεις. Αλλα ετσι, για την ιστορια. Φυσικά και είναι έτσι. Ο Βέγγος ήταν τέτοιου βεληνεκούς. Άλλο αντίστοιχο παράδειγμα είναι ο Jerry Lewis. Σπάνια ταλέντα. Για όποιον ενδιαφέρεται, ας δει το ντοκυμαντέρ «Ένας άνθρωπος παντός καιρού». 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα