sakis.kom Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Τεστ και από εμένα, μετά από όλες τις ρυθμίσεις βελτίωσης στα Win, στον SSD και στο BIOS. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Minitool Drive Copy 5 (free) http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/MiniTool-Drive-Copy.shtml 1) Ξεκινάτε το πρόγραμμα και επιλέγετε DISK to DISK. 2) Επιλέγετε τον δίσκο που δουλεύατε έως τώρα. 3) Επιλέγετε τον νέο σας αφορμάριστο SSD. 4) Πατάτε εκκίνηση. 5) Στο τέλος λογικά θα σας βγάλει error και θα σας πει ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ή ΑΚΥΡΩΣΗ. Πατάτε το RESTART στο πρόγραμμα και η αντιγραφή θα ξεκινήσει αυτόματα μετά από REBOOT. 6) Στο τέλος έχετε ένα ακριβές αντίγραφο όλου του παλιού σας δίσκου, με όλα τα partition και τις ρυθμίσεις boot. ΥΓ. Το πρόγραμμα έχει την παρακάτω σημείωση. Δεν ξέρω αν αντιγράφει partition τα οποία είναι Linux. This application is designed to copy and clone FAT12, FAT16, FAT32, VFAT, NTFS and NTFS5 partitions. Το alignment είναι σωστό στον νέο SSD μετά από αυτή την διαδικασία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tselotrelo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 και εγω 7/11 παρηγγειλα σημερα λεει στην εξελιξη παραγγελιας οτι εχουν το προιον και 15 του μηνος θα το παραλαβω λογικα επειδη ειμαι απο επαρχια μπορει να αργει λιγο περισσοτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bikey77 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Διαβάζω ότι αρκετοί έχουν ασχοληθεί με τη βελιστοποίηση του configuration του δίσκου. Τι παραμετροποιήσεις μπορούμε να κάνουμε στον δίσκο για λειτουργία ως primary disk σε Win7 32bit σε laptop Core2Duo 3GB Ram με άλλον έναν μηχανικό δίσκο 500GB ως storage; (αναφέρω χονδρικά τα υπόλοιπα specs μήπως και παίζουν κάποιο ρόλο...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zvarthangalos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 πείτε ρε παιδιά και πότε κάνατε την παραγγελία για να ξέρουμε στο περίπου πόσο να περιμένουμε. Εγώ παρήγγειλα την περασμένη Πέμπτη (ολίγον τελευταία στιγμή) και αρχίζω να έχω αμφιβολίες για το αν θα παραλάβω Σήμερα το απόγευμα λογικά παραλαμβάνω μου ήρθε e-mail η παραγγελία σας είναι προς παράδοση την παραγγελία την έκανα Τρίτη 5 Νοεμβρίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ακριβώς το ίδιο. 5/11 παρήγγειλα σήμερα 13 παραλαμβάνω από Σαλόνικα, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis.kom Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Το alignment είναι σωστό στον νέο SSD μετά από αυτή την διαδικασία; Βρήκα αργότερα τι παίζει με αυτήν την ρύθμιση, καθώς έβλεπα με το AS SSD Benchmark το "BAD" και δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό. Με άλλο πρόγραμμα, ξανά της Minitool, ξανά τσαμπέ... Minitool Partition Wizard Home, γίνεται πανεύκολα το aligment. http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Partition-Wizard-Home-Edition.shtml Μετά την διαδικασία που έγραψα πιο πριν, εγκαθιστούμε το πρόγραμμα και απλά πατάμε την επιλογή ALIGN (χάρακας) σε κάθε partition >>> μετά πατάμε APLY >>> κάνουμε επανεκκίνηση. Άμεσα θα υπάρξει βελτίωση στις ταχύτητες. Επειδή πάντα υπάρχει περίπτωση κάτι να πάει στραβά εκεί που δεν το περιμένουμε, πάντα να έχετε ένα backup στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα να μην χάσετε τα αρχεία σας. Διαβάζω ότι αρκετοί έχουν ασχοληθεί με τη βελιστοποίηση του configuration του δίσκου. Τι παραμετροποιήσεις μπορούμε να κάνουμε στον δίσκο για λειτουργία ως primary disk σε Win7 32bit σε laptop Core2Duo 3GB Ram με άλλον έναν μηχανικό δίσκο 500GB ως storage; (αναφέρω χονδρικά τα υπόλοιπα specs μήπως και παίζουν κάποιο ρόλο...) Ενεργοποίηση AHCI ρύθμισης στο σύστημα και στο BIOS. Με το SSD Tweaker 3.05 εγώ πατάω ένα START AUTO TWEAK. Με το Samsung Magician 4.21 1) Ενεργοποιούμε το RAPID MODE 2) Πατάμε το PERFORMACE OPTIMIZATION 3) OS OPTIMIZATION = Εγώ βάζω MAXIMUM RELIABILITY Αυτά είναι τα βασικά. Τώρα οτιδήποτε άλλο είναι στην κρίση του καθενός τι θέλει να πειράξει. Βήμα βήμα που έκανα τς δοκιμές μου, μετά από κάθε ρύθμιση βελτιστοποίησης οι ταχύτητες αυξάνονταν. Και μια βοήθεια που θέλω και εγώ. Σε εγκατεστημένα ΧΡ τι κάνουμε όταν με το AHCI ενεργοποιημένο στο BIOS, τα XP μας πετάνε μπλε οθόνη και κάνουν επανεκκίνηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NaGR Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Επειδή πάντα υπάρχει περίπτωση κάτι να πάει στραβά εκεί που δεν το περιμένουμε, πάντα να έχετε ένα backup στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα να μην χάσετε τα αρχεία σας. μου συνέβη, έβγαζε σφάλμα οτι δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση. μετά δεν έκανε chkdsk και έχασε όλα τα permissions. ένα μικρό ναυάγιο με λίγα λόγια. οπότε προσοχή και σύνεση. back up πρώτα για να μη μπλέξετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chicken32 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 παρέλαβα κι εγώ σήμερα και μετά από το clean install των windows 7 έχω ήδη εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα που bootάρει. Το μόνο σπαστικό είναι που κάποια προγράμματα δεν έχουν επιλογή destination για την εγκατάσταση και μπαίνουν αυτόματα στον ssd και μου τρώνε χώρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Σε εγκατεστημένα ΧΡ τι κάνουμε όταν με το AHCI ενεργοποιημένο στο BIOS, τα XP μας πετάνε μπλε οθόνη και κάνουν επανεκκίνηση? Τί drivers είναι εγκατεστημένοι για τους IDE ATA/ATAPI Controllers; Λογικά εκεί θα είναι το πρόβλημα. Εγώ που έχω μητρική με ICH9, έχω περάσει τους "Intel® ICH9 SATA AHCI Controller". Υπόψιν ότι στην αρχή δεν τους εμφάνιζε αν ήταν τσεκαρισμένο το Show compatible hardware, έπρεπε να το ξετσεκάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_dr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Βρήκα αργότερα τι παίζει με αυτήν την ρύθμιση, καθώς έβλεπα με το AS SSD Benchmark το "BAD" και δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό. Με άλλο πρόγραμμα, ξανά της Minitool, ξανά τσαμπέ... Minitool Partition Wizard Home, γίνεται πανεύκολα το aligment. http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Partition-Wizard-Home-Edition.shtml Μετά την διαδικασία που έγραψα πιο πριν, εγκαθιστούμε το πρόγραμμα και απλά πατάμε την επιλογή ALIGN (χάρακας) σε κάθε partition >>> μετά πατάμε APLY >>> κάνουμε επανεκκίνηση. Άμεσα θα υπάρξει βελτίωση στις ταχύτητες. Επειδή πάντα υπάρχει περίπτωση κάτι να πάει στραβά εκεί που δεν το περιμένουμε, πάντα να έχετε ένα backup στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα να μην χάσετε τα αρχεία σας. Κανένας λόγος να κάνει κάποιος τα παραπάνω. Μαζί με τον SSD δίνεται και το Data Migration της Samsung. Μόλις το δοκίμασα κοπιάροντας τον Agility 3 στον Sasmung. 10 λεπτά υπόθεση και το partition βγαίνει με σωστό alignment. Δεν ξέρω τώρα αν με clone από μηχανικό δίσκο το software κάνει αυτόματα align το partition στον Samsung. Λογικά το κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauMaus Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 παρέλαβα κι εγώ σήμερα και μετά από το clean install των windows 7 έχω ήδη εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα που bootάρει. Το μόνο σπαστικό είναι που κάποια προγράμματα δεν έχουν επιλογή destination για την εγκατάσταση και μπαίνουν αυτόματα στον ssd και μου τρώνε χώρο αν τα χρησιμοποιεις - για να τα βαζεις φανταζομαι σου χρειαζονται- εκει μπαινουν στον ssd πρεπει ναειναι .. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sattack Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Και μια βοήθεια που θέλω και εγώ. Σε εγκατεστημένα ΧΡ τι κάνουμε όταν με το AHCI ενεργοποιημένο στο BIOS, τα XP μας πετάνε μπλε οθόνη και κάνουν επανεκκίνηση? υπαρχει μια απλη λυση που μπορεις να δοκιμασεις, αν εχει η μητρικη σου και 2ον εξτρα controller, πχ μερικες εχουν για να δωσουν εξτρα 2 sata ή esata. βαζεις το δισκο στον 2ο αυτο controller (που εχεις ηδη περασει drivers ή τον εχεις σε IDE) και μπουταρεις απο εκει, power-off αλλαζεις τον 1ο controller σε AHCI, power on βρισκουν τα ΧΡ νεα συσκευη, περνάς τον sata driver, και τοτε μπορεις να βαλεις το δισκο στον 1ο controller σε ΑHCI Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Αυτες τις οδηγιες που δινετε καλα ειναι να τις βαλετε σε ενα ξεχωριστο τοπικ imho για να βοηθησουν κι αλλους στο μελλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chicken32 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 αν τα χρησιμοποιεις - για να τα βαζεις φανταζομαι σου χρειαζονται- εκει μπαινουν στον ssd πρεπει ναειναι .. σωστά, απλά μπορεί να μην θέλω κάποια από αυτά να εκκινούν τόσο γρήγορα και να θέλω να φυλάξω χώρο στον ssd πχ. το media player classic που μου έδινε επιλογές εγκατάστασης το έβαλα στον hd, δε θα έχει και τόση διαφορά πιστεύω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα