STORM1978 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή αν αλλάξω τα καλώδια που έχω σε sataIIΙ, θα δω διαφορές στις ταχύτητες των σκληρών μιας και όλοι τους είναι sata III και συνδεδεμένοι σε sata III θύρες?
RadioactiveToy Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Εγω έκανα cloning τον παλιό ssd sata 2 που ήταν σε slot sata 3 του motherboard, συνδέοντας σε usb τον samsung μεσω ενός πολυadaptor usb to sata 2 και οχι μόνο που έχω πάρει εδω και χρονια και είναι σωτήριο. Μπορουσα να τον βάλω απευθείας σε sata port στο motherboard για πιο γρήγορη μεταφορά. Με το usb εκανα 30 λεπτά αλλα δεν βιαζομουν. Επίσης με windows 7 δεν ξερω πως αλλα ήμουν σε ide mode με τον παλιο ssd, μπήκα όμως στις ρυθμίσεις bios και γύρισα μετά το cloning σε AHCI και δουλεύουν κανονικα. Παλιά με τα xp αν θυμάμαι καλά ήθελε επανεγκατασταση των Windows.
Ntinaras Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Παιδια, ληξτε το θεμα με τα biulk/OEM, δεν πουλαει τους ssd η samsung χυμα, ολοι ειναι boxed και retail, απλα κυκλοφορουν σε εκδοσεις με σκετο το δισκο ή σε κιτ με εξτρα καλουδια συνηθως καλωδιο ή/και software. Ετσι κανουν οι περισσοτεροι κατασκευαστες, μαλλον κανεις δεν βγαζει ακομη ssd σε ναυλον συσκευασια Οχι ntinaras, αμα ηταν ετσι, θα ειχαμε ολοι ακομη τα sata 1 που ειναι μεχρι 150gb/s, τα οποια επισης ειναι συμβατα με ολους τους δισκους και μητρικες. Δοκιμασε οποιοδηποτε benchmark και με τα 3 ειδη και θα δεις τις διαφορες. Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω και σε μενα η ακριβη Asus μητρικη που πηρα το καλοκαιρι, ειχε μεσα ξεχωριστα 2 καλωδια sata 2, και 2 sata3, με αλλο χρωμα για να ξεχωριζουν και αναγραφουν πανω 3 και 6 GB/s αντιστοιχα και στο manual επισημαινονται αναλογα. Στις φθηνες μητρικες δεν βαζουν καθολου ή βαζουν μονο 1 6αρι, λογω διαφορας στο κοστος. δηλαδη το benchmark πιο πανω δε το ειδες?
john_dr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Sequential, 512K μια χαρά. 4Κ τραγωδία σκέτη. Κάτι παίζει μάλλον στην δική μου περίπτωση. Αλλά ακόμα και έτσι ο δίσκος τα αξίζει τα 75€ και με το παραπάνω.
VasKag Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 ειχα ποσταρει και σε αλλο θεμα πιο παλια αυτο το review σχετικα με τα καλωδια sata. με βαση τα αποτελεσματα του τεστ δε νομιζω να υπαρχουν συγκεκριμενα καλωδια για sata2 και αλλα για sata3. oι επιδοσεις ειναι σχεδον ιδιες.
GiannisWalker Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 μου φάνηκε παράξενο πάντως πως και δεν είχε τίποτε μέσα, εγώ όταν είχα πάρει σε παρόμοια προσφορά (85ευρο) τον kingston hyper x είχε και τα καλώδια και τα σχετικά αλλά και bracket
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 αυτά στο desktop kit... https://www.skroutz.gr/s/3731567/Samsung-840-Series-Evo-120GB-Desktop-Kit.html
rosspy Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 τελικα ειναι τοσο σημαντικο να γυρισει απο ide σε ahci οχι τιποτα αλλο,αλλα με ενα προαναφερθες tutorial που προσπαθησα στο reboot κ μετα την αλλαγη στο bios δε μπορουσε να μπει στα windows,κολαγε κ εκανε restart ξερει καποιος αν παιζει ρολο σε ποια απο ολες τις θεσεις ειναι συνδεδεμενο το σατα στη μητρικη?
GiannisWalker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Χρειάζεσαι ένα windows fix απο το site τους αν δεν κάνω λάθος.Όταν έκανες install τα windows τα έκανες σε ide σωστά ?
nek4d Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 δηλαδη το benchmark πιο πανω δε το ειδες? Πριν το δω, εκανα ενα γρηγορο ψαξιμο να βρω benchmark που να αποδεικνυουν το αντιθετο. Σχεδον ολα τα πρωτα αποτελεσματα, επιβεβαιωνουν αυτο που λες! Δηλ. οτι τα καλωδια ειναι τελικα τα ιδια, αλλα για λογους μαρκετινγκ τα πλασαρουν ετσι για να τα πουλανε ακριβοτερα. Μερικοι μοναχα υποστηριζουν οτι ετσι υποδηλωνεται η ποιοτητα κατασκευης του καλωδιου. Π.χ. http://www.maximumpc.com/article/features/your_sata_cable_slowing_down_your_data_transfers_max_pc_investigates Εμαθα λοιπον και κατι νεο, σ'ευχαριστω για την επιμονη σου (Κραταω μια επιφυλαξη, καθως μου φαινεται περιεργο να παιζουν και οι κατασκευαστες μητρικων με ορους μαρκετινγκ αντι τεχνικων προδιαγραφων, ισως το ψαξω περαιτερω στο μελλον).
rosspy Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 υποθετω οτι το εκανα σε ide η μητρικη μου δινει την επιλογη να αλλαξω απο ide-ahci windows fix απο ποιο site gianni,να φανταστω θα κανω το fix κ μετα την ολη διαδικασια?
GiannisWalker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Κάνει reboot γιατί κάτι λείπει απο το pc για να το γυρίσεις σε achi mode. κατεβάζεις από το site support της microsoft ένα αρχείο microsoft fix it αν δεν κάνω λάθος. Θα κάνεις install αυτό και στην συνέχεια θα το αλλάξεις σε achi (ουσιαστικά θα εγκαταστήσει στο pc σου τα αρχεία που λείπουν)
rosspy Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 ευχαριστω πολυ φιλαρακι θα ψαξω κ θα προσπαθησω να το κανω να δω τι θα πετυχω!
GiannisWalker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Αν χρειαστείς κάτι στείλε μου σε mail
zvarthangalos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή εγώ που θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση τα 8.1 όταν παραλάβω τον SSD θα πρέπει πρώτα να τον κουμπώσω στην MOBO και μετά να πάω στο BIOS και να κάνω την αλλαγή πρίν περάσω το λειτουργικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα