Προς το περιεχόμενο

Samsung 840 evo ssd 120gb @plaisio 74,89euro [ΤΕΛΟΣ]

GiannisWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλός είναι, ήθελα να παρω τον pro κάποια στιγμή αλλα άξιζε αυτή η προσφορά . Τον έχω βάλει σε rapid mode, αφου εκανα cloning με τον intel x25 m που εχω απο εποχής sata 2. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη διαφορά στην αισθηση ταχύτητας ανάγνωσης, αλλα μάλλον είχα κακομάθει με τον intel και τα iops του. Στη δουλειά δεν μπορώ να δουλέψω χωρις ssd lol. Πάντως η samsung ειναι φοβερή που δίνει και το magician. Είχα ξενερώσει που είχα να το στήσω απο την αρχη και τυχαία είδα τον οδηγό γρήγορης εγκατάστασης με τη διαδικασια cloning και χάρηκα. Σε 30 λεπτα ηταν έτοιμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρέλαβα προχθές και χθες έκανα το cloning. Είχα τη mobo σε ide mode γυρισμένη. Παίζει να την γυρίσω σε ahci και καμία πατέντα, χωρίς reinstall windows να δουλέψειι? 8αρια έχω

Παίζουν οδηγοί στο δίκτυο για το πως να βάλεις ACHI drivers και να κάνεις reboot σε ACHI mode.

Σήμερα μου έσκασε ειδοποίηση να πάω να παραλάβω. Είχα βάλει επίτηδες Παρασκευή ως ημερομηνία παραλαβής, αλλά ομολογώ ότι το μετάνιωσα που το πήγα τόσο πίσω. Μέχρι εχτές η παραγγελία φαινόταν κολλημένη στο στάδιο του ελέγχου το οποίο είναι αγχωτικό και καλό θα ήταν να το διορθώσουν στο Πλαίσιο, να φαίνεται με λίγα λόγια ότι το προϊόν είναι δεσμευμένο.

Εγω που τον εβαλα σε asus p5k se σε ide mode θα χω προβλημα; Δεν υποστηριζει η μητρικη AHCI

Sent from my iPhone using Insomnia

υποστηριζει σιγουρα

εχω δουλεψει σε τετοια μητρικη

δοκιμασε να κανεις update το bios

Ναι απλά θα συνδεθεί σε sata II θύρα αφού αυτές σου δίνει η μητρική σου. Όσο για την εντολή TRIM μην ανησυχείς, παρότι τα ΧΡ  δεν την έχουν, το magician(πρόγραμμα της samsung) θα την ενεργοποιήσει για σένα μετά την εγκατάσταση του στον σκληρό όπως λέει και στο παρακάτω άρθρο( http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/us/html/about/whitepaper04.html ).

Ακόμη και έτσι θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα του συστήματος!

Τα XP δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους SSD, αλλά και πάλι θα κερδίσεις, αν και σε μικρότερο βαθμό. Δες εδώ:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/285816-32-windows

Με SSD όμως το μηχάνημα θα πηγαίνει καλύτερα, οπότε μη φοβηθείς να αναβαθμίσεις σε 7 ή 8.1. Κι εγώ από XP έφυγα μόνο όταν έβαλα SSD.

Σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις. Προς διευκρινηση: εχω ΧΡ διοτι ενα αρχαιο μηχανημα της συζυγου εχει ΧΡ επισης και μονο αυτα μπορει να παρει, συνεπως θελω να εχω ιδια αποψη και για τους δυο υπολογιστες αν συμβει κατι. Επειδη, ομως, ετοιμαζω αναβαθμιση συντομα στο δικο της και θα μπουν σιγουρα 7 ή 8, θα "μετακομισω" κι εγω.

Ετσι, μαλλον ηρθε η ωρα να παρω εναν ssd και (θα δουμε σε ποιο μηχανημα θα μπει τελικα). Αν μπορειτε, βαλτε ενα χερακι και με τις ιδεες που εχω για την αναβαθμιση. Ευχαριστω πολυ και παλι για τις απαντησεις και τη βοηθεια.

Καλημερα σε ολους.

Εγω που τον εβαλα σε asus p5k se σε ide mode θα χω προβλημα; Δεν υποστηριζει η μητρικη AHCI

Sent from my iPhone using Insomnia

Βαλε αυτο το Bios και εισαι all set.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K_SE/P5K-SE-1402.zip

Δες εδω:

http://www.bios-mods.com/forum/Thread-solved-How-to-add-AHCI-mod-to-ASUS-P5K-SE-bios-not-EPU

καλημερα! στο hd sentinel λέει lifetime writes 47.35 GB! τι σημαίνει αυτό είμαι εντελώς άσχετος με ssd!

Άμεσα βγάζεις φώτο του HDS και τον πας πίσω και απαιτείς ένα καινούριο και σφραγισμένο! Σου δώσανε μεταχειρισμένο! Αρχίσανε οι π@@@@@@ς του Πλαισίου μου φαίνεται!

Αργησα οπως φαινεται. Δεν υπαρχει πουθενα διαθεσιμος στα καταστηματα Αθηνων και περιχωρων, οποτε θα πρεπει να κανω υπομονη για καποια αλλη προσφορα.

μετα απο τηλεφωνο στο καταστημα της Ευκαρπιας ο υπαλληλος μου ειπε οτι ολα ειναι παραγγελιες....

οπως επεισης και στο καταστημα της καλαμαριας απο το οποια παρελαβα χθες την δικη μου παραγγελια.... ;)

Άμεσα βγάζεις φώτο του HDS και τον πας πίσω και απαιτείς ένα καινούριο και σφραγισμένο! Σου δώσανε μεταχειρισμένο! Αρχίσανε οι π@@@@@@ς του Πλαισίου μου φαίνεται!

Δεν νομιζω οτι ειναι μεταχειρισμενος...απλα ειναι η εγκατασταση των windows+προγραμματα...

• Like 1

Αν είναι μετά από εγκατάσταση win μπορεί αλλά αυτό θα μας το πει ο ίδιος. Αν είναι για δεύτερο σκληρό τότε είναι μεταχειρισμένος!

Αυτή τη στιγμή τον έχω σε P5K απλή με AHCI και Windows XP. Δε θυμάμαι τώρα πώς το έκανα, αλλά η ουσία είναι ότι το τελευταίο BIOS δεν υποστήριζε AHCI, ενώ απ'ότι διάβασα κάποιο από τα πρώτα υποστήριζε. Κυκλοφορεί λοιπόν μια πειραγμένη έκδοση του τελευταίου BIOS στην οποία έχουν επαναφέρει την υποστήριξη AHCI που υπήρχε παλιότερα. Πρέπει να αλλάξεις και τους drivers του σκληρού που είναι λίγο φασαρία αλλά πάντως γίνεται, έτσι το έκανα κι εγώ. Αν ψάξεις θα βρεις το τροποποιημένο BIOS. Εννοείται πως σε αυτές τις αλλαγές υπάρχει πάντα αυξημένη πιθανότητα να πάει κάτι λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...