Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Προσπαθώ να μετατρέψω κάποια παλιότερα dvd με την χρήση του handbrake, που η αναλογία τους είναι 4:3.

Μπορώ χωρίς να χάσω σημαντικά σε εικόνα να τα μετατρέψω σε 16:9 (ή σε όποια wide αναλογία)

Επίσης, πως μπορώ να ενώσω 2 ή και περισσότερα βιντεο, σε ένα αρχείο;

Δημοσ.

1. Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα όταν ξεκίνησα να ψηφιοποιώ τα βίντεο που είχα τραβήξει με αναλογικές κάμερες στα 4:3.

Το έλυσα μεγεθύνοντας την εικόνα τόσο όσο χρειαζόταν να καλύψει το ύψος και προσθέτοντας ένα υπόβαθρο HD της Digital Juice για να γεμίσω το υπόλοιπο κενό και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Όλα αυτά, βέβαια, με το Adobe Premiere Pro που έχει τις δυνατότητες μεγέθυνσης του clip και προσθήκης καναλιών κάτω από το clip. Χρησιμοποιώ το υλικό της συγκεκριμένης εταιρείας επειδή είναι loopable και μπορείς να το επαναλάβεις να παίζει όσες φορές θέλεις  χωρίς προβλήματα.

2. Με τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που ανέφερα, μπορείς να ενώσεις όσα βίντεο θέλεις.

Δημοσ.

Μόνο με το Adobe Premiere Pro μπορώ να το κάνω; Κάτι σε δωρεάν? Επίσης την διαδικασία δεν την κατάλαβα....

Δημοσ.

Δουλεύω αυτό το πρόγραμμα αυτό που ζητάς το έχω κάνει πολλές φορές για παλιά βίντεο που ήθελα να επεξεργαστώ και να αποθηκεύσω σε 16:9, σε Blu ray.

Πρέπει να υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια επεξεργασία.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία, χρησιμοποιώ την προσθήκη που περιέγραψα για να γεμίσω το υπόλοιπο κομμάτι στο πλάτος και να μην φαίνονται δυο μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει τόσο το 4:3, ώστε να γεμίσει το κάδρο, γιατί είναι ήδη πολύ χαμηλή η ποιότητα του βίντεο και με τη μεγέθυνση χειροτερεύει. Εάν δεν σε ενδιαφέρει αυτό, μπορείς να αφήσεις τις μαύρες μπάρες.

Δημοσ.

Μόνο με το Adobe Premiere Pro μπορώ να το κάνω; Κάτι σε δωρεάν? Επίσης την διαδικασία δεν την κατάλαβα....

http://www.insomnia.gr/topic/410304-αλλαγή-διαστάσεων-ενός-βίντεο/?p=4073019

Για να δουλεύεις με το handbrake θέλω να πιστεύω ότι ξέρεις από codec και ρυθμίσεις οπότε δεν τα αναφέρω.

Το ίδιο πρόγραμμα (avidemux) σε αφήνει και να προσθέσεις όσα κομμάτια θες και όταν αποθηκεύεις,τα αποθηκεύει όλα μαζί σαν ένα βίντεο,αν είναι όλα στην ίδια ανάλυση και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή πάνω σε αυτά τα αφήνεις όλα στο copy οπότε γίνεται χωρίς αλλοίωση στην ποιότητα..

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νεο θέμα θα ρωτήσω εδώ

Θέλω να μετατρέψω υπότιτλους απο μορφή .sub σε .srt

Προσπαθώ να εγκαταστήσω το vobsub αλλά όταν πάω να το τρέξω δεν κάνει τίποτα δεν φορτώνει κάν.

Υπάρχει άλλη λύση, άλλο πρόγραμμα, κάτι????

Δημοσ.

Το αρχείο sub συνοδεύεται από ένα αρχείο idx ή είναι αυτόνομο; Τι μέγεθος έχει; Αν είναι λίγα KB μάλλον είναι σε μορφή κειμένου και μπορείς να το μετατρέψεις με το subtitles workshop 2.51.

Αν είναι μερικά MB τότε πρέπει να έχει μαζί και ένα αρχείο idx. Η μετατροπή αυτή είναι χρονοβόρα και απαιτεί αρκετό user interaction κατά την μετατροπή καθώς και πολύ διόρθωση μετά.

Αν είναι ταινία πες μας τον τίτλο ή κάνε request στο ανάλογο topic (http://www.insomnia.gr/topic/397009-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-post-%CE%B5%CE%B4%CF%89-v20/) μήπως υπάρχουν σε srt κάπου.

Δημοσ.

Είναι τανία αλλά είναι απο δικές μου, όχι απο κάποιο ''γκρουπάκι'' για να μπορώ να κατεβάσω υπότιτλους.

Τα αρχεία συνοδύονται απο idx's.

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία. Αν είναι ταινία και έχει βγει σε dvd πολύ πιθανόν να έχει και υπότιτλους. Πες μας τον τίτλο και θα το ψάξουμε. Το πολύ-πολύ να χρειαστεί μια μετατροπή από 23.976 σε 25 FPS με το subtitle workshop.

Αν θέλεις να παιδευτείς δοκίμασε με το subrip (http://www.videohelp.com/tools/Subrip). Πάτα στο εικονίδιο VOB και μετά Open IFO και επέλεξε το idx αρχείο. Καλό κουράγιο με αυτό γιατί αν δεν στρώσεις σωστά τα χρώματα δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Αν έχεις το DVD καλύτερα να κάνεις το rip απευθείας από εκεί, είναι καλύτερα έτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είμαι κάθετα αρνητικός στη μετατροπή 4:3 σε 16:9, εφόσον η αρχική εικόνα είναι 4:3 !
Θα φέρω και παράδειγμα.

Πολλά παλιά Disney κινούμενα σχέδια που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια σε Blu-Ray,
κυκλοφόρησαν με ανάλυση 4:3, άσχετα απ'το αν οι τηλεοράσεις μας ΣΗΜΕΡΑ είναι 16:9. 
Αποτέλεσμα μεν να έχεις 2 μαύρες γραμμές/μπάρες δεξιά κι αριστερά στην οθόνη όταν τα βλέπεις, αλλά δε χάνεις καθόλου σε εικόνα! Οι ίδιες ταινίες σε προηγούμενες εκδόσεις DVD κυκλοφόρησαν με ανάλυση 16:9, αλλά επειδή εξαρχής ΔΕΝ γυρίστηκαν σ'αυτήν την ανάλυση, χρησιμοποιήθηκε Pan & Scan, μ'αποτέλεσμα να έρθει η εικόνα "πιο κοντά" και ό,τι περισσεύει, να το χάνεις (από πάνω και κάτω)!
Φέρνω παράδειγμα την Disney Company, επειδή δε θεωρώ ότι είναι εταιρία που θα παίξει με τη ποιότητα της εικόνας. Για να προχωρήσει σ'αυτή την επιλογή, σημαίνει ότι ήθελε να σου δώσει το 100% της εικόνας σε HD.

Θεωρώ ότι είναι βλακεία να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ξεγελάει η ιδέα επειδή "γεμίζει η οθόνη" και "νομίζουμε" ότι έχουμε κάτι περισσότερο, ενώ αν το καλοσκεφτείτε, έχουμε κάτι λιγότερο, κι απλά προσαρμοσμένο.

Το ίδιο ακριβώς λάθος κάνανε και σε κυκλοφορίες παλιών ταινιών του Hitchcock σε DVD (ψάξτε το "The Birds"), όπου για να εξαφανίσουν τις μαύρες μπάρες πάνω & κάτω, κάνανε pan & scan. Ώσπου να εξαφανιστούν οι μπάρες, δεξιά κι αριστερά κοβόταν η εικόνα (εκεί έγινε το αντίθετο).
Στα Blu-Ray που κυκλοφόρησαν πέρυσι και φέτος, διορθώθηκε αυτή η βλακεία!
Oι διαστάσεις της εικόνας μείνανε όπως γυρίστηκε εξαρχής η ταινία,
κι απλά έγινε remastering, για να αποδωθεί High Definition (όσο αυτό είναι δυνατό σε τόσο παλιά ταινία).

Επεξ/σία από ntg1980
Δημοσ.

Στο post #2 περιέγραψα τη μέθοδο που ακολούθησα στη μετατροπή των παλιών βιντεοκασετών που είχα, σε 4:3, με αναλογικό σήμα, σε ψηφιακό και την επεξεργασία που έκανα για να γεμίσω τα μαύρα κενά δεξιά και αριστερά, ώστε να παρουσιάσω το ψηφιακό υλικό σε 16:9 και να το γράψω σε BD.

Δημοσ.

Makfil αυτό που έκανες εσύ δεν είναι μετατροπή σε 16:9 "της κύριας ταινίας", οπότε η απάντηση δεν αφορά εσένα.
Έκανες απλά μια σχετική μεγέθυνση της ταινίας και πρόσθεσες υπόβαθρο σε ό,τι περίσσευε, για να μη χάσεις εικόνα, αλλά συγχρόνως να μην έχεις μαύρα κενά.

Έξυπνη κίνηση θα'λεγα & μάλιστα υπάρχουν κάποιες εταιρίες που κάνουν ακριβώς το ίδιο, χωρίς να μεγενθύνουν την εικόνα. Πριν το start, σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις τη ταινία με ή χωρίς υπόβαθρο, σε περίπτωση που σε ενοχλούν οι μαύρες γραμμές.

Εγώ είμαι κατά της μετατροπής της κύριας ταινίας (και μόνο), επειδή χάνεις εικόνα. Και στα 00s υπήρχαν εταιρίες που κάνανε αυτή τη βλακεία.

Δημοσ.

Ίσως δεν έγινε κατανοητό το post μου ή ίσως δεν το έγραψα σωστά.

Στην ουσία, ήθελα να επιχειρηματολογήσω υπέρ της άποψής σου για τη μη μετατροπή του 4:3 σε 16:9 και γιαυτό περιέγραψα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισα αντίστοιχο πρόβλημα και το αποτέλεσμα βγήκε πολύ ικανοποιητικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...