Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Θέλω να αγοράσω ποντίκι και είμαι μεταξύ του logitech mx performance και του razer deathadder 2013 (είτε το κανονικό, είτε το black).

Το ξέρω ότι το razer είναι η σίγουρη επιλογή (ειδικά για gaming), όμως πιστεύω ότι το logitech θα μου είναι πολύ πιο βολικό και γενικώς προτιμότερο (και για gaming και για photoshop). Στο μόνο που κολλάω είναι ότι η μπαταρία του logitech έχω ακούσει ότι κρατάει κάτι μέρες μόνο. Βέβαια μπορείς να το συνδέσεις με το usb καλώδιο και να το φορτίζεις όσο το χρησιμοποιείς όμως, εδώ είναι που θέλω και γνώμες, δεν ξέρω: 1) κατά πόσο αυτό θα τσακίσει ακόμα πιο πολύ την μπαταρία και, 2) αν αυτό το καλώδιο θα κάθεται στην θέση του.

Με λίγα λόγια. Αν το logitech ήταν wired θα το είχα πάρει κατευθείαν. Άμα το έχω (σχεδόν) συνέχεια συνδεδεμένο με το καλώδιο φόρτισης θα μπορώ να το χρησιμοποιώ ως wired mouse ή όχι;

Δραστηριότητα: 50% σε σοβαρό gaming και 50 % σε editing.

Δημοσ.

Κοιτα αναλογα τι παιζεις....το mx performance ειναι πολυ βολικο ποντικι.Εχω ενα φιλο ο οποιος το λατρευει αλλα δεν παιζει παιχνιδια που να χρειαζονται μεγαλο apm....αλλα αν θελεις apm...τοτε deathadder all the way....Μεχρι τωρα εχουν περασει 3 απο τα χερια μου και οσο τα χαλαω αλλα τοσα θα αγοραζω.

Δημοσ.

...αλλα αν θελεις apm...τοτε deathadder all the way....

Ισχύει το παραπάνω που ανέφερε ο φίλος και γι αυτό το λόγο έχω μετανιώσει τη μεταφορά μου από Logitech G9 σε deathadder τον τελευταίο χρόνο γιατί δε με έχει βολέψει καθόλου.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να βολεύομαι καλύτερα ακόμη και με ποντίκια των 15€, αλλά οκ γούστα είναι αυτά!

Ίσως απλά να μην έκατσε καλά σε εμένα γιατί, πριν το πάρω, τα όσα είχα διαβάσει διάσπαρτα στο νετ, το είχανε (και ακόμη το έχουν) για πολύ σωστό gaming αλλά και all around ποντίκι.

Από την άλλη το MX που αναφέρεις δεν το έχω δουλέψει, αλλά μου θυμίζει εμφανισιακά πάρα πολύ το MX518, πάλι της logitech φυσικά, το οποίο το είχα λατρέψει και κατα-βολευτεί!!

Δημοσ.

Αποφάσισα να πάρω το logitech τελικά. Το κακό με τα μαγαζιά είναι ότι δεν έχουν κανένα δείγμα να τα δοκιμάσεις λίγο. Οπότε πάω και λίγο στην τύχη. Αλλά και τα δύο είναι πολύ καλά ποντίκια οπότε δεν νομίζω να το μετανιώσω έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

ενα πουστη λογο (σορρυ) που πατε και χαλατε 60αρες και 100αρες σε ποντικια και πληκτρολογια....ενω μπορεις να παρεις κατι απλο αλλα και βολικο με κανα 20-30ρικο και να μαζεψεις τα αλλα λευτα σου να παρεις κατι για το hardware σου η για να μονταρεις το κουτακι σου ;)

Δημοσ.

Εξαρταται απο το τι ζηταει ο καθενας. Καποια ποντικια ειναι απλα γαματα και αξιζουν σιγουρα τα λεφτα τους. Για καποιον που δεν θελει πολλα πολλα σιγουρα το να πληρωνει 60-100άρικα δεν ειναι και οτι καλυτερο. Προσωπικα αγοραζω features, ποιοτητα κατασκευης, εγγυηση και παει λεγοντας. Εχω το ποντικι της υπογραφης  μου που πλεον αρχιζει και δειχνει τα σημαδια του χρονου πανω του (σχεδον 3 χρονια το εχω) και το επομενο ποντικι που προκειται να παρω θα ειναι σιγουρα το Logitech G700 καθως εχει ποιοτητα κατασκευης, πολυ γαματα features, wireless και αρκετα πληκτρα πανω στο ποντικι χωρις να ειναι γαμος του Καραγκιοζη. Κοστιζει αρκετα βεβαια αλλα οχι και τοσο πολυ για ενα πραγματικα κορυφαιο ποντικι. Υπαρχουν πολυ ακριβοτερες επιλογες που δεν φτανουν τις δυνατοτητες και ποιοτητα του G700. 

Δημοσ.

Τελικά πήρα το logitech MX performance. Το πήρα εδώ και μια βδομάδα και περίμενα λίγο για να γράψω εντυπώσεις:

1. Βολικότητα: Είναι πολύ βολικό, αλλά σε αυτό το θέμα δεν υπήρχε θέμα αμφιβολίας.

Βολικότητα για gaming: Το έχω δοκιμάσει στα εξής: Portal 2, COD MW3 (multiplayer), BF3, BF4, Splinter Cell: Blacklist, Don't Starve, Path of Exile, Skyrim, Civilization V. Δεν είχα σε κανένα απο αυτά παράπονο, ούτε στα "απλά" από άποψη ποντίκι (Portal 2, Civilization V) ούτε και στα υπόλοιπα. Μάλιστα στο Splinter Cell Με έχει βοηθησει πολύ γιατί έχω βάλει διάφορες κινήσεις στο ποντίκι κι όχι στο πληκτρολόγιο.

Βάρος: Σίγουρα θα καταλάβετε ότι είναι πιο βαρύ, ειδικά αν προηγουμένως είχατε πιο μικρά ποντίκια. Όμως είναι κάτι που προσωπικά το ήθελα κιόλας. Πιστεύω είναι ελάχιστα πιο βαρύ από το ιδανικό (για τα δικά μου στάνταρ). Είναι τόσο βαρύ ώστε να μην είναι πούπουλο και να μπορείς να το ελέγχεις χωρίς να σου φεύγει και αρκετά ελαφρύ ώστε να μην κουράζει το χέρι.

Μέγεθος: Ίδια πράγματα με το βάρος. Λίγο μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα. Κάτι που όμως εμένα μου αρέσει και στο οποίο οφείλει την βολικότητά του.

2. Darkfield: Το έχω στο γραφείο μου σε ξύλο και πάει γαμάτα. Το έχω βάλει σε φελό και πάει γαμάτα. Το έχω βάλει στον (κάθετο) τοίχο και πάει γαμάτα. Το έχω βάλει σε διαφανές πλαστικό τάπερ και πάει γαμάτα. Το έβαλα στη οθόνη μου και πάει γαμάτα. Το έβαλα στο μάρμαρο στο πάτωμα και πάει το ίδιο γαμάτα. Πέρα από γυαλί, που δεν είχα πρόχειρο, που είμαι σίγουρος ότι θα ήταν κι εκεί γαμάτο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη επιφάνεια.

3. Κουμπιά:

Αριστερό/Δεξί κλικ: Κανονικά πράγματα. Μπορείς να τα πατήσεις άνετα όπως και να κρατάς το ποντίκι, είτε το αγκαλιάζεις, είτε με λυγισμένα δάχτυλα.

Μεσαία ροδέλα: Πολύ καλή απόκριση στα ρολαρίσματα και η ρύθμιση που την αλλάζει σε ελέυθερο ρολάρισμα είναι όντως πολύ χρήσιμη για πολλές σελίδες. Το μόνο θέμα εδώ: Στην αρχή ίσως σας φανεί λίγο περίεργη στο πάτημα (που έχει να κάνει με μία κλίση που έχει το ποντίκι) αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα.

Πλευρικά κουμπιά πίσω/μπρός: Τα πατάς με άνεση χωρίς να ξεβολεύεται το χέρι σου και αρκετά χρήσιμα σε παιχνίδια που θέλουν κάμποσα κουμπιά ή άλλες εφαρμογές (π.χ στο Splinter Cell: Blacklist έχω βάλει το mark/execute)

Πλευρικό κουμπί zoom: Παρομοίως με τα άλλα δύο πλευρικά, το πατάς πολύ εύκολα. Το λένε zoom από την logitech αλλά προφανώς μπορείς να του βάλεις ότι λειτουργία θέλεις.

Κουμπί αντίχειρα: Το συγκεκριμένο με εξέπλησε. Με καλό τρόπο όμως. Παρομοίως και αυτό το πατάς πολύ άνετα και η λειτουργία που του έχουν από την Logitech (εναλλαγή εφαρμογών) είναι πολύ λειτουργική πράγμα που δεν το περίμενα, και πίστευα ότι θα του αλλάξω λειτουργία.

4. Μπαταρία: Πολύ καλή. Ο μόνος ενδιασμός πουτ είχα πριν το πάρω ήταν αυτός. Φοβόμουν μήπως χρειαζόταν να το φορτίζω κάθε δεύτερη μέρα. Μάλιστα πολοί στο internet λένε ότι η μπαταρία κραάτει μόνο 2 ώρες. Άλλοι λέγανε ότι κρατάει 2 μέρες. Βλακείες τελικά. Το φόρτισα με το που το πήρα, και το έχω τώρα μία βδομάδα και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Επίσης, αυτό που φοβόμουν ήταν το καλώδιο φόρτισης. Φοβόμουν ότι όταν θα το έβαζα, θα με εμπόδιζε. Τελικά, με διεψευσε. Όσο το είχα να φορτίζει με το καλώδιο του, το είχα απλά σαν ενσύρματο ποντίκι χωρίς κανένα πρόβλημα. Ούτε το βύσμα έφευγε, ούτε τίποτα. Σημείωση εδώ: Κάθε φορά που ξέρω ότι θα λείπω αρκετή ώρα, το σβήνω το ποντίκι. Δεν μιλάω για αν λείπω μισώ ώρα ξέρω γω. Αλλά κάθε βράδυ που κοιμάμαι το κλείνω. Κατά μέσο όρο το ποντίκι μένει ανοιχτό γύρω στις 12-15 ώρες την ημέρα.

9/10

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...