Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τον ιουλιο αγορασα τον ``Western Digital SATA III 2TB 64MB CAVIAR GREEN`` .

μετα απο 12 ημερες και αφου τον ελεγξα με HD SENTINEL ειδα πως επεσε η υγεια του απο το 100% στο 50 %, μετα απο 2 ημ. στο 24 % μετα απο μια ημερα στο 14 % και την επομενη ημερα στο 13 %. οπου και εχει σταθεροποιηθει μεχρι τωρα.παραλληλα εκανα το Test με το ``Data Lifeguard Diagnostic `` της WD και δεν περασε ουτε το ``extended`` ουτε το ``Quick Test``.

με την πρωτη ευκαιρια (προχθες)το στελνω για ελεγχο και αντικατασταση με τη γυναικα μου (ασχετη εντελως απο υπολογιστες) με επιθυμια μου αν της  επιτρεψουν αντικατασταση να ζητησει τον ``Seagate Barracuda 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)`` και να πληρωσει τα επιπλεον χρηματα που κοστιζει.

πραγματι αφου εκαναν τον ελεγχο και αποφανθηκαν οτι οντως ο δισκος ειχε προβλημα της ειπαν πως θα της τον αντικαταστησουν με εναν   ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ   ``Seagate Barracuda 2TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s).

με το που παιρνω τον σκληρο και παω να τον ανοιξω με μαχαιρι απο το σακουλακι του διαπισωνω πως το σακουλακι ηταν κλειστο οχι σφραγισμενο αλλα διπλωμενο  και κολλημενο με αυτοκολλητο που πανω στο αυτοκολλητο εγραφε τα στοιχεια του σκληρου  και ενα barcode που τα 3 πρωτα νουμερα ηταν τα 5,2,0  . (για οσους γνωριζουν, σε ολα τα προιοντα  που τα 3 πρωτα νουμερα ειναι τα 5,2,0  ειναι φτιαγμενα στην ελλαδα. τοτε λεω στη γυναικα μου `` ο σκληρος ειναι ηδη χρησιμοποιημενος``. 

Τοτε μου απανταει η γυναικα μου πως της εκανε μεγαλη εντυπωση η ανεση με την οποια της ειπαν πως θα της τον αντικαταστησουν  με καινουριο.

Λεω απο μεσα μου πως δεν πειραζει, αν δουλευει και το HD SENTINEL τον βγαζει πως ειναι υγειης θα τον κρατησω.

Στη συνεχεια τον συνδεσα και προσπαθησα με παρα πολλες επανεκκινησεις αλλα μου εβγαζε διαφορα προβληματα οπως να μην ανοιγει ο υπολογιστης.

αλλες φορες μολις εφτανε στο ΒIOS δεν αναγνωριζονταν.

αλλες φορες αναγνωριζοταν στο BIOS  αλλα δεν φαινοταν στη διαχειρηση δισκων.

αλλες φορες φαινοταν στη διαχειρηση δισκων αλλα οταν εκανα δεξι κλικ  πανω του δεν εβγαινε η επιλογη για να τον κανω φορματ.

μια φορα μου βγηκε η επιλογη για format και οταν τελειωσε το format βγηκε ειδοποιηση πως ο δισκος δεν ειναι συνδεμενος.

τωρα τον εχω αποσυνδεσει και θελω να σας ρωτησω πριν παω στο ΠΛΑΙΣΙΟ και τους Ξεχ..σω.επειδη δεν θυμαμαι απο  τους προιγουμενους σκληρους που εχω παρει.

οντως η συσκευασια στους σκληρους ειναι τετοια? 

το σακουλακι που περιεχεται ο σκληρος δεν πρεπει να ειναι εντελως σφραγισμενο και μεσα να περιεχεται ενα σακουλακι σιλικονης για την υγρασια?

σε τι συσκευασια ερχεται ο συγκεκριμενος σκληρος (αν ξερει καποιος που τον εχει αγορασει  καινουριο)?

σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

στους WD είναι εντελώς σφραγισμένο, στους Seagate δυστυχώς δεν θυμάμαι πάνε πολλά χρόνια από τότε που αγόρασα τελευταία φορά...

Δημοσ.

οι Seagate δεν είναι σφραγισμένοι είναι μέσα σε  σακουλάκι και είναι κλειστό με ένα που αυτοκόλλητο που  γράφει κάτι βγακειες άποψης μου πόλοι εύκολα αντιγράφετε το αυτοκόλλητο. αν έχεις κουράγιο κανε μια αναφορά στην προστασία καταναλωτών γιατί οι τύποι είναι ξεφτίλες σου λέει είναι  γυναικά δεν ξέρει κάτσε να της δώσουμε κάτι χαλασμένο  ποιος θα μας πάρει χαμπάρι 

απαράδεχτο το πλαίσιο και θέλει να το φωνάζει 

Δημοσ.

Το σακουλακι σε ενα καινουργιο δισκο πρεπει να ειναι σφραγισμενο, θερμοκολλημενο. Αλλα εαν δεν ηταν ετσι δεν σημαινει οτι σου καναν απατεωνια στο Πλαισιο. Οταν πας ενα υλικο πισω δεν ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν σφραγισμενο, ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν αλλο υλικο απλα. Εαν δεν δουλευει ο δισκος που εχεις στα χερια σου τον ξαναπας πισω, ισως να τον ελεγξαν και να ειδαν οτι ειναι ΟΚ αλλα τελικα να εχει προβληματα κατα διαστηματα. Θα τον πας πισω και θα εξηγησεις τι εχει συμβει.

Δημοσ.

Δεν ειναι οτι το εχουν συστημα του στυλ "γυναικα ειναι, σιγα μη καταλαβει"..Το εχουν συστημα στο πλαισιο να πουλανε χαλασμενα, απο rma ή μεταχειρισμενα προιοντα για καινουρια και το θεωρουν φυσιολογικο. Δηλαδη το παιρνεις-το ανοιγεις-ειναι χαλασμενο (και κανει μπαμ οτι το ξερουν)-το πας πισω και σε αντιμετωπιζουν εντελως φυσιολογικα...Κυριλε πραγματα.:P

• Like 1
Δημοσ.

το οτι ειναι ανοιχτο δεν παει να πει οτι παντα ειναι χαλασμενο..μτχ ναι.αλλα σκεψου ποσοι μ@#@#ς πανε αγοραζουν κατι το χρησιμοποιούν και μετα το πανε πισω επειδή δεν τους αρεσε.τι πρεπει να κανει εκει το καθε πλαισιο?

Δημοσ.

Εσάς δηλαδή το παραπάνω σας φαίνεται ότι το γύρισαν από επιστροφή επειδή δεν τους άρεσε?

Συνέλθετε λίγο.

Χαλασμένο του έδωσαν του ανθρώπου.

• Like 2
Δημοσ.

απο τον σκληρό μου δίσκο είναι το σακκούλακι(αγορά πρίν λίγες μέρες)

αντιστατικό και με λευκό αυτοκόλλητο

το πλαίσιο δεν την παλεύει.... ;)

IMG_20131103_232606.jpg

Δημοσ.

1:Τα σακκουλακια τον seagate ετσι ειναι (διπλομενα στην ακρη και κολλημενα με αυτοκολλητο), οποτε δεν νομιζω να ειναι πολιτικη του πλαισιου.

2: Βαλτε λιγακι το κεφαλι σας να σκεφτει προτου γραψετε κατι, αν θελουν να ξεφορτωθουν ενα ανοιχτο υλικο θα το εκαναν στα ετοιμα build pc που φτιαχνουν και οχι σε αντικατασταση χαλασμενου δισκου (που παει να πει πως  αυτος που τον εφερε τον δισκο τον εχει ελεγξει οποτε θα ελεγξει και τον επομενο).

Απλα εισαι ατυχος και επεσες παλι σε ελλατωματικο, πηγαινε τον πισω παλι.

Δημοσ.

Χμμμ μπορει να μην μας αρεσουν οι τιμες τους συμφωνω, μπορει να μην μας αρεσει που οι πωλητες μας τα πριζουν για τα turbo-x συμφωνω.

Ομως οποτε εχω παει κατι για αλλαγη εντος εγγυησης δεν ειχα το παραμικρο προβλημα, μαλιστα δεν ειχα ουτε καν την αποδειξη και μου την τυπωσαν εκει. Αυτα..

Δημοσ.

τι να μας πούν εδώ μέσα... ο κάθε ένας το μακρύ και το κοντό του λέει.

Ωπα ρε φιλε, απο προσωπικη εμπειρια μιλαμε, δεν λεμε οτι ναναι. Το οτι εσυ δεν συμφωνεις ειναι αλλο θεμα.

Πανε στο πλαισιο και κανε τον ανηξερο, να δεις τι θα σου πλασαρουν. και μετα κανε μια πιο εξειδικευμενη ερωτηση να δεις τι θα σου απαντησουν.  Just saying..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...