Panathachamp Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Ειχα το προβλημα με την ενεργοποιηση DMA στα XP(που παρα την αλλαγη παρεμενε σε PIO),το οποιο τελικα λυθηκε,οπως αναφεροταν σε παλιοτερα posts,με το reinstall του συγκεκριμενου IDE controller.Σημερα ομως που εκανα format,δεν πιανει το κολπο!...Εβαλα και τους drivers Της VIA,αλλα μετα το reinstall του controller παλι τιποτα.Η πλακα ειναι οτι καθως τα WIn εγκαθιστουν αυτοματα τον controller,και πριν ακομα τελειωσει η εγκατασταση(ενω σεταρει τα Drives του controller),πηγαινω στα properties και δειχνει οτι ειναι σε DMA,ενω αφου τελέιωσει η εγκατασταση,εχει πλεον γυρισει σε PIO.Κουφο δεν ειναι?
el_toro Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Να υποθεσω οτι εχεις ενεργοποιημενα στο bios τα udma!! Αν οχι δες κι αυτο. Ποιο τσιπσετ εχεις;;; Και ενα λιγο τραβηγμενο αλλα αν ολα τα αλλα αποτυχουν.... κανε καταργηση εγκαστασης των ide controllers και μετα κανε επανεκινηση. Δοκιμασε το δεν χανεις και τιποτα και πες μου.
Panathachamp Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 .... κανε καταργηση εγκαστασης των ide controllers και μετα κανε επανεκινηση.Δοκιμασε το δεν χανεις και τιποτα και πες μου. Uninstall εννοεις?Μα αυτο ειχα κανει παλιοτερα και ειχε πιασει ,ενω τωρα δεν πιανει!Οσο για το BIOS,δεν εχω κοιταξει αλλα αφου παλιοτερα δεν ειχα προβλημα... :!:
grigas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 kleise to pc.anoikse to koyti.vgale to ide kalwdio apo to dvd.kane ekkinisi to pc me to dvd ksesindedemeno.kane shut down.syndese ta kai otan to anoikseis tha einai ok (mallon)
el_toro Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Des auto: http://www.microsoft.com/whdc/hwdev/tech/storage/IDE-DMA.mspx
Panathachamp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Τιποτα απο αυτα δεν επιασε...Ακομα και στη registry κατι αλλαξα,αλλα τζιφος.Το DMA ή PIO το απο που το ελεγχω στο BIOS?Εχω gigabyte 7vtxe(KT266A) αλλα δεν το βρισκω καπου...
Panathachamp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Τελικα το προβλημα λυθηκε...Επειδη ειμαι παντα σιγουρος για την αξιοπιστια των Windows,εκανα για αλλη μια φορα reinstall τον Controller (αφου ειχα κανει ηδη καμια 15αρια) και ως δια μαγειας,εμεινε σε DMA mode... :? Βεβαια εκανα και διαφορες αλλαγες στην registry,και προγραμματακι χρησιμοποιησα και ταμα εκανα,αλλα μαλλον ο Βασιλακης μου το κραταγε για το τελος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.