Προς το περιεχόμενο

αγορά dslr ερασιτεχνικά


sma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα! Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γιατί τώρα ξεκινάω κάποια μαθήματα και γενικά την ενασχόληση μου.. Γι΄αυτό το λόγο χρειάζομαι τη βοήθεια σας! Θέλω να πάρω dslr γιατί θελω μελλοντικά να μπορώ να αλλάζω φακούς..Επίσης έχω περιορίσει τις επιλογές μου σε nikon.ααα περίπου 300-400.. μου έχουν προτείνει την nikon d3200... Τι προτείνετε? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να καταλάβεις πως πάει η αγορά. Ειναι δυο "κατηγορίες" οι APS-C και οι Full Frame. Κάθε κατηγορία έχει τρεις κατηγορίες . Entry Level ,standard και pro.

Οι μηχανές καθε κατηγορίας έχουν παρόμοιες επιδόσεις με τις υπόλοιπες στην κατηγορία τους , εσύ εισαι στην κατηγορία APSC Entry Level , οπότε ουσιαστικά ότι και να πάρεις σε αυτο το range θα ειναι παρόμοιο.

 

Μια χαρά ειναι η 3200, άμα σκοπευεις να ασχοληθείς αρκετά με το άθλημα θα προτεινα να κοιτάξεις και τα μεταχειρισμένα για να γλυτώσεις κάποια λεφτά για να τα επενδύσεις σε ΚΑΛΟΥΣ φακούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση σου! ποια η διαφορά APSC με fyll frame?

Εγώ απλά ψάχνω το μοντέλο γιατί θέλει να την πάρει ο αδερφός μου από εξωτερικό για δώρο και μου ζήτησε να του πω ακριβώς τι θέλω.

θα ήθελα αρχικά να βρω το κατάλληλο σώμα και στο μέλλον να δω για φακούς..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sma

η διαφορά της aps-c απο την Full frame είναι στο μέγεθος του αισθητήρα. H Full frame  έχει αισθητήρα με διαστάσεις όσο το καρέ ενος 35mm φιλμ. (24χ36mm) (οι τιμές ξεκινάνε απο 1600 περίπου) . OI aps-c έχουν μικρότερο με ανάλογες διαφορές. Αφού ξεκινάς τώρα και αφού δίνεις 300-400 ευρώ νομίζω η 3200 που σου πρότειναν παραπάνω με τον φακό του κιτ (18-55 vr) σου κάνει. 

 

Για τον sonyxp ποιό πάνω - 

 

Oι διαφορές είναι οτι στο body παίρνεις μόνο σώμα και ξεχωριστά όποιο φακό θέλεις, στο kit σου έχει και κάποιο φακό μέσα ανάλογα το μοντέλο και άλλο. 

Mirrorless- δεν έχουν καθρέπτη όπως σημαίνει και η μετάφραση της λέξης!  Επομένως έχει ηλεκτρονικό σκόπευτρο (αν έχει), μικρότερο μέγεθος, θόρυβο και άλλα πολλά ανάλογα με τι μοντέλο θα διαλέξεις. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία γνωρίζω καλύτερα που κατευθύνομαι. 

 

androu 

Μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις και κάποιο άλλο μοντέλο? για να έχω κάποιες επιλογές ώστε να μπορέσω να το ψάξω καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι μια καλή περίπτωση αυτό που λέει ο Ntinaras αλλά προς το παρών λεω πως και λίγο ζουμ θα το χρειαστείς.  Αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες σου θα πάρεις και άλλους φακούς..... 

 

 

Ο 35mm f1.8 είναι όντως αρκετά καλός φακός και πολύ φωτεινός για σκοτεινές καταστάσεις, όπως και ο 50αρης ο f1.8.  (αν και δεν χρειάζεται σε αυτά τα εστιακά μήκη, δεν έχουν σταθεροποίηση!) 

 

Μοντέλο άλλο χμμ μετά πάς σε ακριβά  δηλαδή αν πάς σε canon η entry level η 100D με το φακό του κιτ κάνει γύρω στα 600 !!,

 

Η D3200 αν και μετά τα iso 800 απο οσο ξέρω εμφανίζει θόρυβο ...  προφανώς και αλλες entry level το ίδιο κάνουν . Ξεκίνα απο αυτή και αργότερα κρατώντας τους φακούς πάς σε καλύτερα σώματα αφού αξιολογήσεις τις ανάγκες σου και την μάθεις καλά!

 

 

 

sonyxp

 

Δυστυχώς οι τιμές των φακών είναι τσουχτερές έως πάρα πολύ ακριβές. Ξεκινάνε απο οτι βλέπω σε site αυτή τη στιγμή - απο 100 έως ........ οσο να ναι !!  Βέβαια και εκεί ισχύει οτι δίνεις παίρνεις! και σίγουρα αποτελεί καλύτερη επένδυση ένας καλός φακός παρα ένα καλό σώμα το οποίο μετά απο 2-3 χρονια παλιώνει - χαλάει βγαίνουν συνέχεια νεα ενώ ο φακός μπορεί να δουλεύει και στα νεα.

 

 

 

 

**υπ όψιν οτι, ότι χιλιοστά εστιακών αποστάσεων αναφέρονται σε crop frame - aps-c μηχανές -  στις Νικον πάει χ1.5 δλδ ο 50mm θα είναι σαν 75  στην 3200/5200/7100 κτλπ.

Επεξ/σία από androu
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι prime σχεδον παντα ειναι καλυτεροι απο τους αντιστοιχους zoom, αλλα λογικα στην αρχη θα το χρειαστεις λιγο το να παιζεις με το εστιακο μηκος. θα σε χαλασει αν εχεις ενα σταθερο. ειδικα εφοσον δεν εχεις μεγαλη φωτογραφικη εμπειρια οποτε δεν μπορεις παντα να βγαλεις κατι καλο με το fix 35 η fix 50.

 

κι εγω που ηδη εχω 2-3 χρονια την dslr και 5 πραγματακια (σε σχεση με τα 100 που ξερουν καποιοι εδω) καποιες φορες δυσκολευομαι λιγο να καδραρω με τον 35αρη..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...