Προς το περιεχόμενο

Βαλτε ενα χερι για την αναβαθμιση (+ καποια παλια spare parts)

jonkyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μηχανημα της συζυγου ειναι ετοιμο να παραδωσει πνευμα. Το προβλημα ειναι οτι (οπως η συντριπτικη πλειοψηφεια) "λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν". Πρεπει, λοιπον, να φτιαξω ενα συστημα που να αντεξει στον χρονο, αλλα παραλληλα να μην ειναι ακριβως ΚΑΙ να παρει πανω του μερικα IDE εξαρτηματακια που υπαρχουν. Ας αρχισω με τη φορμα:

Ποσό που διαθέτουμε : 200-250 μαξ

Χρήση υπολογιστή : Τυπικη (Ιντερνετ, βιντεο, μουσικη, απλα καθημερινα πραγματα)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τπτ το ιδιαιτερο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Υπαρχει μια παλια tft, λογικα θα υπαρξει αγορα καποια IPS LG επειδη πρεπει να γινει κι αυτο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ειναι προτιμοτερο να ειναι απο ενα καταστημα, για να γινει η συναρμολογηση. Αν υπαρχει σημαντικη οικονομικη διαφορα, θα αναλαβω εγω την εγκατασταση των εξαρτηματων, κατι σκαμπαζω.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Εξηγησα παραπανω

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι.

Ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε: 2 IDE σκληρους δισκους, 1 IDE dvd recorder.

H ιδεα μου ειναι η εξης: Μ/Β με τα "ολα της" (usb3, HDMI), ενσωματωμενη καρτα γραφικων (βλεπουμε στο μελλον για αναβαθμιση) και AMD επεξαργαστη (να υποθεσω οτι πρεπει να παω σε AM3+;;; Δεν ξερω για να πω την αληθεια μου). Ενα τροφοδοτικο που να μην με κρεμασει, μνημες σε λογικα επιπεδα και επειτα ψαχνομαι για το πώς θα μπουν επανω τα IDE. Θα ειμαι τυχερος να βρω μια Μ/Β με IDE θεση; Εχει καλως... Θα βαλω ανταπτορα; Το βλεπουμε... Θα χρειαστει να δανεισω εναν σκληρο SATA απο το δικο μου μηχανημα στη συζυγο; Εσχατη λυση...

Κοιταξα (απο ενα μαγαζι) αυτα:

M/B AMD A8-5600K: https://www.skroutz.gr/s/2395215/AMD-A8-5600K-Box.html?from=most-popular&keyphrase=amd+a8-5600k

CPU Asrock FM2A88M Extreme4+: https://www.skroutz.gr/s/3945484/Asrock-FM2A88M-Extreme4.html (αρχικα ειχα βαλει εδω την Gigabyte GA-F2A85XM-HD3)

RAM: https://www.skroutz.gr/s/295536/G-Skill-F3-12800CL9D-4GBNQ-2GBx2.html

Τροφοδοτικο (το "εκλεψα" απο καπου εδω στο φορουμ): https://www.skroutz.gr/s/2534332/OCZ-CoreXStream-500W.html?from=account_favorites

Το πακετο αυτο κοστιζει περιπου 240 ευρω. Και τωρα σας ακουω: Ιδεες; Εναλλακτικες; Δεν μπορω να ανεβω αλλο, ηδη ξεπαραδιαζομαι αρκετα. Μην ξεχνατε τα IDE.

Σημαντικη ερωτηση: θεωρειτε οτι αν παω σε AM3+ (που εχει μητρικες με IDE) δεν θα υπαρχει προβλημα για αρκετα χρονια; Μπορουν να γινουν μικρες αναβαθμισεις/προσθηκες, αλλα θα ειναι δυσκολο να γινει κατι παρομοιο με αυτο που περιγραφω εδω για τουλαχιστον 3-4 χρονια.

Ευχαριστω για την προσοχη σας.

Επεξ/σία από jonkyr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπόψιν ότι τα περισσότερα adapters που κυκλοφορούν έχουν μόνο μια θύρα IDE, δηλαδή υποστηρίζουν 2 συσκευές, άρα κάτι θα κόψεις όπως και να έχει.

Είναι μεγάλοι οι IDE δίσκοι που έχεις; Δεν αξίζει να δώσεις 15-20€ για adapter όταν με ~50€ παίρνεις 500άρι δίσκο sata3. Σε δεύτερο χρόνο μπορείς να αγοράσεις ένα εξωτερικό USB DVDRW(~35€).

Επίσης αν πας για AM3+, να ξέρεις ότι δεν αναμένονται νέοι επεξεργαστές στο μέλλον για αυτό το socket και θα χρειαστείς κάρτα γραφικών γιατί οι AM3+ δεν έχουν ενσωματωμένη.

Σας ευχαριστω παιδια.

@storm, ενημερωθηκα οτι δεν ειναι Bootable, οποτε πρεπει να κοιταξω αλλη λυση (βλ. παρακατω)

@Θεοφιλο, σε ευχαριστω πολυ, θα σε εχω υποψη μου.

@Zak, εχεις απολυτο δικιο σε οσα γραφεις. Πρωτον, κατι θα κοψω οπως ενημερωθηκα τελικα. Δευτερον, συμφερει να αγορασω σκληρο οπως γραφεις, αλλα στην προκειμενη περιπτωση μαλλον θα πασαρω τον εναν δικο μου SATA στο μηχανημα για να κανουμε δουλεια μεχρι να βρουμε καλυτερη λυση. Στο μεταξυ, κοιταζω για κανεναν ssd, αλλα βλεπουμε. Τριτον, οσα αναφερεις για τους AM3+ δεν τα ειχα σκεφτει καθολου. Εχεις απολυτο δικιο, ηδη διεγραψα την ιδεα απο το μυαλο μου. Σε ευχαριστω.

Καλο βραδυ συμφορουμιτες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...